Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:43 - 11/10/2010

Συλλήψεις ξένων δημοσιογράφων και πιθανώς του γιου της Σιστανέχ Αστιανί στο Ιράν

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τη σύλληψη δύο ξένων υπηκόων «που παρίσταναν τους δημοσιογράφους» ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ιρανικό καθεστώς, χωρίς να αναφέρει ονόματα και εθνικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεθνούς Επιτροπής κατά του Λιθοβολισμού πρόκειται για Γερμανούς δημοσιογράφους, ενώ ενδέχεται να έχουν επίσης συλληφθεί ο γιος και ο δικηγόρος της Σιστανέχ Αστιανί, της Ιρανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν μετέδωσε ότι συνελήφθησαν δύο ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι κατά την Εισαγγελία «παρίσταναν τους δημοσιογράφους» για να ερευνήσουν την υπόθεση της Σιστανέχ Αστιανί.

Το IRNA ανέφερε ότι τέθηκαν υπό κράτηση ενώ έπαιρναν συνέντευξη από το γιο της Αστιανί, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στα ονόματα και την εθνικότητά τους. Εκπρόσωπος της ιρανικής Εισαγγελίας δήλωσε επίσης ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν δημοσιογραφική ταυτότητα και έφθασαν στο Ιράν με τουριστική βίζα.

Λίγο νωρίτερα η Διεθνής Επιτροπή κατά του Λιθοβολισμού είχε ανακοινώσει -χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί- πως πιθανότατα ο γιος της Σακινέχ Αστιανί, ο δικηγόρος της και δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

«Ήμουν σε απευθείας τηλεφωνική σύνδεση μαζί τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, χθες [Κυριακή] γύρω στις 17:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος], όταν ξαφνικά ένας από τους δημοσιογράφους φώναξε ‘μα καλά τι συμβαίνει εκεί;’ και μου είπε ‘κυρία Αχάντι πρέπει να κλείσω’» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίνα Αχάντι, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής κατά του Λιθοβολισμού.

«Έκτοτε δεν έχω κανένα νέο. Συνήθως μιλάμε καθημερινά. Και μίλησα με κοντινά πρόσωπα του Σατζάντ [του γιου της Σακινέχ] στο Ταμπρίζ, ούτε αυτοί έχουν νέα του. Κάτι συνέβη, το άκουσα. Πιστεύω 100% ότι έχουν συλληφθεί» ανέφερε.

«Όμως δεν ξέρουμε πού βρίσκονται, σε ποια φυλακή, ούτε αν τους πήγαν στην Τεχεράνη» προσέθεσε. Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι εργάζονται για «μια γερμανική εφημερίδα» διευκρίνισε η Αχάντι, αρνούμενη να τους κατονομάσει «για λόγους ασφαλείας».

Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί καταδικάστηκε το 2006 σε δεκαετή κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της μαζί με έναν εραστή της και σε θάνατο διά λιθοβολισμού για μοιχεία, σύμφωνα με τις ιρανικές Αρχές.

Η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί για να αποτραπεί η εκτέλεση της ποινής της.

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια της El Pais

Το ιρανικό καθεστώς απέλασε, εν τω μεταξύ, την ανταποκρίτρια της El Pais, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα τη Δευτέρα. Η Τεχεράνη αναίρεσε την άδεια παραμονής της Άνχελες Εσπινόζα και τη διέταξε να φύγει από τη χώρα εντός δύο εβδομάδων, χωρίς να της δώσει καμία εξήγηση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Εσπινόζα πιστεύει ότι η Τεχεράνη την απελαύνει κυρίως εξαιτίας μίας συνέντευξης με τον Αχμάντ Μονταζερί, γιο του εκλιπόντος Μεγάλου Αγιατολάχ Χοσεϊν Αλί Μονταζερί, σφοδρού επικριτή του ιρανικού καθεστώτος. Η Ισπανίδα δημοσιογράφος είχε μάλιστα συλληφθεί τον Ιούλιο και τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Επίσης, η Εl Pais είχε πρωτοστατήσει σε εκστρατεία υπέρ της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί.

Η απέλαση της Εσπινόζα αντικατοπτρίζει «την νευρικότητα του καθεστώτος απέναντι στην κριτική» γράφει η El Pais, σημειώνοντας ότι η λογοκρισία έχει ενταθεί από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το 2005.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*