Σαμαράς ανυποχώρητος στις πιέσεις της Μέρκελ και των άλλων

Επί τρεισήμισι ώρες, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Ρομπάι και οι σύμμαχοί τους όπως ο Μπερλουσκόνι και ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας Κατάνεν, σφυροκοπούσαν τον Αντώνη Σαμαρά  στην σημερινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος, ασκώντας αφόρητες πιέσεις προκειμένου να συμφωνήσει στα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα και να δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και “επί τρεισήμισι ώρες ο Σαμαράς στάθηκε βράχος, ανυποχώρητος“, όπως είπε προ ολίγου μέλος της συνοδείας του. Και όχι μόνο αντιστάθηκε στις αφόρητες πιέσεις, αλλά παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ, εξηγώντας γιατί το “φάρμακο είναι λάθος” και γιατί πρέπει να αποδεχθούν τις λύσεις που προτείνει ο ίδιος και γίνονται αποδεκτές ακόμα και από τον ….ΟΗΕ. “Αν δεν το κάνετε τώρα θα ξανάρθουμε την επόμενη φορά και θα λέμε τα ίδια” τους είπε μεταξύ άλλων.


Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος της συνεδρίασης να έχουν μεταπεισθεί αρκετοί από τους συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι στηρίζουν τώρα τον Σαμαρά.


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συνιστούσε “κουράγιο” και έλεγε ότι “τα ίδια τράβηξα κι εγώ“. “Ήταν καταπληκτικός ο Σαμαράς” είπε στον κ. Παπασταύρου της συνοδείας του προέδρου της ΝΔ και πρόσθεσε: “καλά κάνει και δεν κάνει πίσω“.


Υπέρ του Σαμαρά τάχθηκαν εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος, τον οποίο συνάντησε ο πρωί ο Α. Σαμαράς, ο Ισπανός Ραχόϊ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και ο πρωθυπουργός της Δανίας ο οποίος δήλωσε ότι “η ομιλία του Σαμαρά ήταν εξαιρετική“.
Απήχηση αρχίζουν να έχουν οι θέσεις Σαμαρά και στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, πολλοί από τους οποίους ζητούσαν συνεντεύξεις μετά την συνέντευξή του στους Fianancial Times.
“Κριτής όλων μας ο Ελληνικός λαός”


Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Α. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.
Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.
Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα.
Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας…
Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.
Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».

Προσερχόμενος εξάλλου στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου».
http://www.antinews.gr/
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *