Πώς ένα μικρόβιο μπορεί να απομακρύνει πυρηνικά απόβλητα

Ουάσινγκτον

Ασυνήθιστες δομές σαν μικροσκοπικά ηλεκτρικά καλώδια επιτρέπουν σε μια ομάδα βακτηρίων να απομακρύνουν το ουράνιο και άλλα τοξικά μέταλλα από τον υδροφόρο ορίζοντα, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές.

Η ικανότητα των βακτηρίων Geobacter….

να οξειδώνουν μέταλλα, ή ακόμα οργανικές τοξικές ουσίες, είχε ήδη αξιοποιηθεί για τον καθαρισμό υπόγειων διαρροών πετρελαίου και για την απομάκρυνση ραδιενεργού ουρανίου από τα νερά του υπεδάφους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα Geobacter αντλούν την ενέργεια που χρειάζονται προκαλώντας αναγωγή (προσθήκη ηλεκτρονίων) στα μέταλλα του περιβάλλοντος. Και όταν ανάγονται, τα άτομα των μετάλλων γίνονται λιγότερο διαλυτά στο νερό και απομακρύνονται πιο εύκολα ως ίζημα.

Μέχρι σήμερα, όμως, κανείς δεν γνώριζε πώς τα μικρόβια φέρνουν εις πέρας αυτή την αποστολή.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Την απάντηση δίνουν τώρα ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους στο Proceedings of the National Academy of Science.

Tα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι το Geobacter sulfurreducens, ένα χαρακτηριστικό βακτήριο του γένους Geobacter, παράγει μικροσκοπικές δομές σαν τρίχες που καλύπτουν την επιφάνειά του κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Τα τριχίδια αυτά είναι ηλεκτρικά αγώγιμα και λειτουργούν ως «νανοκαλώδια» μέσω των οποίων τα μικρόβια «ξεφορτώνονται» τα ηλεκτρόνια που παράγει ο μεταβολισμός τους διοχετεύοντάς τα σε άτομα μετάλλων, όπως ο σίδηρος και το ουράνιο.

Τα πειράματα έδειξαν ότι η αναγωγή του ουρανίου επιταχύνεται σημαντικά όταν τα μικρόβια εξαναγκαστούν να σχηματίσουν τα τριχίδια.

«Ουσιαστικά, [τα μικρόβια] επιτελούν μια φυσική εκδοχή της ηλεκτροαπόθεσης» δηλαδή της επίστρωσης αγώγιμων αντικειμένων με μέταλλα, σχολιάζει η μικροβιολόγος Τζέμα Ρεγκέρα, επικεφαλής της μελέτης.

«Μπορούν έτσι να ακινητοποιούν τα ραδιενεργά υλικά και να εμποδίζουν τη διαρροή τους στον υδροφόρο ορίζοντα» συνεχίζει.

Οι ερευνητές εκτιμούν τώρα ότι η ανακάλυψή τους όχι μόνο θα διευκολύνει τη χρήση των Geobacter σε επιχειρήσεις απορρύπανσης, αλλά επιπλέον θα ανοίξει το δρόμο για τη ανάπτυξη τεχνολογιών απορρύπανσης που μιμούνται αυτή τη φυσική διαδικασία.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *