Πόλεμος για το Πετρέλαιο: Η σύγκρουση Ισραήλ -Τουρκίας θα μπορούσε να αρχίσει στην Κύπρο

Ο Alon Liela, βετεράνος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρώην πρέσβης στην Τουρκία και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να μειώσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το Ισραήλ θα έχει αφθονία αρνητικών επιπτώσεων» δήλωσε ο Liela προσθέτοντας ότι ήταν ‘στρατηγική απόφαση της Τουρκίας που θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής- το πολιτικό επίπεδο, το οικονομικό και το κοινωνικό και το χρονικό αυτό διάστημα δεν μπορεί να καθοριστεί».

Τα παραπάνω τόνισε ο Alon Liela σε συνέντευξή του στο «EuroNews» και τόνισε ότι είναι «μια δυσάρεστη και επικίνδυνη πρόθεση της Τουρκίας για την προστασία της Ανατολικής Μεσογείου».
«Νομίζω ότι η Τουρκία δεν θα συγκρουστεί με το Ισραήλ, λόγω του Λιβάνου ή της Γάζας, αλλά θα αγωνιστεί για (την ΑΟΖ) της Κύπρου. Ο λόγος είναι, φυσικά, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριo, τα δικαιώματα στην ναυσιπλοΐας και στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων. Παρότι οι δύο χώρες γνωρίζουν την στρατιωτική κατάσταση τους, δεν αποκλείεται μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση», δήλωσε ο Λίελα.

echedoros-a

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *