Οι σφαιρικοί ογκόλιθοι Moeraki

Οι ογκόλιθοι Moeraki είναι ασυνήθιστα μεγάλες, σφαιρικές πέτρες, που βρίσκονται στην παραλία Koekohe στο Otago της Νέας Ζηλανδίας. Το πιο εντυπωσιακό σε αυτούς τους ογκόλιθους είναι το ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθός τους και ότι οι περισσότεροι είναι σχεδόν τέλεια σφαιρικοί.


Όμως, οι σφαιρικοί ογκόλιθοι Moeraki δεν είναι μοναδικοί. Πανομοιότυποι σφαιρικοί ογκόλιθοι είναι και οι ονομαζόμενοι Koutu, που βρίσκονται στην παραλία Hokianga της Νέας Ζηλανδίας και φτάνουν σε διάμετρο τα 3 μέτρα. Επίσης στη βόρεια ακτή του Shag Point, 12 περίπου μίλια νότια του σημείου, όπου βρίσκονται οι Moeraki βρίσκονται οι, παρόμοιου μεγέθους, ογκόλιθοι Katiki.

Επίσης υπάρχουν τέτοιο ογκόλιθοι και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως κατά μήκος του ποταμού Cannonball στη Βόρεια Ντακότα (με διάμετρο 3 μέτρα), στη βορειοανατολική Utah και στο κεντρικό Wyoming (με διάμετρο 4 έως 6 μέτρα).

 
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *