06:19 - 26/06/2011

Οι συγγενείς του Λουμούμπα εμπλέκουν τον πρόεδρο της Λέσχης Bilderberg στην δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού του Κονγκό το 1961

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι συγγενείς του Πατρίς Λουμούμπα, θα υποβάλουν μήνυση εναντίον μίας ντουζίνας Βέλγων, για το ρόλο τους στη δολοφονία του πρώτου νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού του Κονγκό, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Βέλγιο, το 1960. Ο Βέλγος επιχειρηματίας και πολιτικός, υποκόμης Etienne Davignon, πρόεδρος της Λέσχης Bilderberg, είναι ένας από αυτούς. Αυτό γράφουν αρκετές εφημερίδες σήμερα. Η ιστοσελίδα Apache κυκλοφόρησε ήδη την είδηση ​​στις 20 Ιουνίου.

Τον Μάιο του 1960, λίγο πριν από την ανεξαρτησία του Κονγκό, ο Πατρίς Λουμούμπα, (Patrice Lumumba) κέρδισε τις πρώτες εκλογές. Έπρεπε να εγκατασταθεί στη θέση του πρωθυπουργού.
Ο Joseph Kasavubu έγινε ο πρώτος πρόεδρος.

Στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε πραξικόπημα από τον Μομπούτου (Colonel Joseph Mobutu) με τη στήριξη του Καζαβούμπου. Ο Λουμούμπα συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου του 1960 από το στρατό του Μομπούτου, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τελικά εκτελέστηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1961 υπό συνθήκες που συνιστούν την ανάμειξη των κυβερνήσεων του Βελγίου και των ΗΠΑ.
Ο Πατρίς Λουμούμπα παραμένει ως σήμερα σύμβολο τόσο για το λαό του Κογκό όσο και για ολόκληρη την Αφρική.
Μόλις τον Φεβρουάριο του 2002, η βελγική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι «είχε την ευθύνη στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Λουμούμπα.» Αλλά οι συγγενείς του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού ένιωθαν ότι αυτό δεν αρκετό. «Θέλουμε ένα τέλος στην ατιμωρησία κάποιων ανθρώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του πατέρα μου», δήλωσε ο γιός του Φρανσουά Λουμούμπα.
Ο Φρανσουά Λουμούμπα δεν θα ανέφερε τα ονόματα των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι. Σύμφωνα με μια σειρά Φλαμανδικών εφημερίδων και της Le Soir η καταγγελία υπεβλήθη την Πέμπτη. Η καταγγελία στρέφεται κατά μιας ντουζίνας Βέλγων. Ήταν ήδη γνωστό ότι, παράλληλα θα απευθύνονταν στον Etienne Davignon. Το πρώην αφεντικό της Société Générale του Βελγίου, κατά τον καιρό της ανεξαρτησίας του Κονγκό ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Paul-Henri Spaak.
Ο Λουμούμπα υπήρξε χαρισματικός πολιτικός ο οποίος στη Δύση θεωρήθηκε «επικίνδυνος ριζοσπάστης» καθώς ήθελε να κρατικοποιήσει τα προσοδοφόρα και ιδιοκτησίας του Βελγίου ορυχεία χρυσού και χαλκού καθώς και τη βιομηχανία ουρανίου. Οι ιστορικοί σε γενικές γραμμές συμφωνούν ότι κορυφαίοι Βέλγοι αξιωματούχοι συνωμότησαν προκειμένου να τον ανατρέψουν και βρίσκονται πίσω από την οργάνωση και τη διενέργεια της εκτέλεσής του στις 17 Γενάρη του 1961. Πίσω από την ανατροπή και την εκτέλεσή του βρίσκεται και ο διεφθαρμένος δικτάτορας του Κονγκό Mobutu Sese Seko, τον οποίο υποστήριζε η Δύση και ο οποίος τελικά ανατράπηκε το 1997.

Οι ιστορικοί έχουν αποδείξει ότι οι Βέλγοι δεν ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να βγάλουν το Λουμούμπα από τη μέση. Το 1975 επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας είχε διαπιστώσει ότι η CIA είχε συλλάβει ένα σχέδιο, το οποίο τελικά απέτυχε, προκειμένου να «εκλείψει» ο ηγέτης του Κονγκό. Η CIA είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Λουμούμπα είχε τη δυνατότητα να είναι ένας Αφρικανός Φιντέλ Κάστρο.

Περισσότερα ΕΔΩ
Από Infowars Ireland (μετάφραση από φλαμανδικά) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*