Εντοπίστηκε επικίνδυνο μικρόβιο στο αγελαδινό γάλα και σε ανθρώπους στην Ευρώπη

Μετά την ανησυχία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου…
E.coli, που προκαλεί αιμορραγική γαστρεντερίτιδα, ένα εντελώς νέο στέλεχος του -άκρως ανθεκτικού στα αντιβιοτικά- μικροβίου MRSA, βρέθηκε για πρώτη φορά από επιστήμονες όχι μόνο στο αγελαδινό γάλα, αλλά και σε ανθρώπους, στη Βρετανία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

Κατά τους ερευνητές, το άγνωστο μέχρι σήμερα στέλεχος, «αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για τη δημόσια υγεία».
Ωστόσο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μαρκ Χόλμς του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδεις νόσους “The Lancet Infectious Diseases”, διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει γενικευμένη απειλή για την ασφάλεια του παστεριωμένου γάλακτος και γενικότερα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όμως όσοι εργάζονται με ζώα – φορείς στον τομέα της κτηνοτροφίας, μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο.


Το βακτήριο MRSA είναι ένας «χρυσίζων» σταφυλόκοκκος που αντιστέκεται στην μεθικιλλίνη και τα τελευταία χρόνια συνιστά την κυριότερη απειλή για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ανά τον κόσμο, καθώς μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, ειδικά όταν μολύνει τραύματα.
Οι Βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν οι αγελάδες μολύνουν τους ανθρώπους με το βακτήριο ή αντιστρόφως.
Οι επιστήμονες βρήκαν τα νέα βακτήρια MRSA σε 13 από 940 δείγματα αγελαδινού γάλατος από τη νοτιοδυτική Αγγλία, καθώς και σε περίπου 50 ανθρώπους από τη Βρετανία και τη Δανία μέσω λήψης δειγμάτων από το φάρυγγα.
Η ομοιότητα του στελέχους μεταξύ των ζώων και των ανθρώπων υποδηλώνει μετάδοση μεταξύ τους, αλλά με άγνωστη κατεύθυνση (από ποιόν σε ποιόν).
Το βακτήριο MRSA σκοτώνει περίπου 19.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στην Ευρώπη και άλλους τόσους στις ΗΠΑ. Η κατάχρηση αντιβιοτικών τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξήσει την ανθεκτικότητά του και έχει δυσκολέψει την καταπολέμησή του.
Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του MRSA φαίνεται πάντως να είναι σπάνιο, αποτελώντας κάτω από το 1% όλων των περιστατικών MRSA, όμως, κατά τους επιστήμονες, η συχνότητά του αυξάνεται σιγά-σιγά κατά την τελευταία δεκαετία.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *