Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:23 - 09/10/2010

Διορία ενός μήνα δίνει ο Αραβικός Σύνδεσμος στο «ξεπάγωμα» των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μ.Ανατολή

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Να τηρήσουν στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαριστεί εάν μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού συνδέσμου, υιοθετώντας παράλληλα την απόφαση του Μ.Αμπάς να μην προσέλθει στις διαπραγματεύσεις εάν δεν επεκταθεί το μορατόριουμ στους εποικισμούς. Την απόφαση του Συνδέσμου χαιρέτισε η Ουάσινγκτον, ενώ ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ΗΠΑ την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους που θα περιλαμβάνει όλη τη Δυτική Όχθη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, που συναντήθηκαν την Παρασκευή στη Λιβύη, συμφώνησαν πως τα αραβικά κράτη θα συζητήσουν σε επόμενη συνάντηση, σε λίγες εβδομάδες, τις εναλλακτικές λύσεις που παρουσίασε ο Μ.Αμπάς, αλλά δεν ανακοινώθηκαν.

Παράλληλα, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην άρνηση του Παλαιστινίου προέδρου να συνεχίσει τις συνομιλίες, εκτός αν το Ισραήλ παρατείνει το μορατόριουμ της κατασκευής οικισμών σε κατεχόμενες περιοχές.

Εκτιμάται, πάντως, ότι τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου επιθυμούν να συνεχιστούν κάποιας μορφής συνομιλίες και να μην τους επιρριφθεί η ευθύνη για την κατάρρευση της διαδικασίας.

«Η αραβική επιτροπή παρακολούθησης θα συγκαλέσει άλλη μία συνάντηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να μελετήσει τις εναλλακτικές λύσεις και τις ιδέες που υπέβαλε ο πρόεδρος» δήλωσε στο Reuters ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

«Η επιτροπή υποστηρίζει την απόφαση του προέδρου Αμπάς να σταματήσει τις συνομιλίες. Καλεί την αμερικανική πλευρά να ακολουθήσει τις προσπάθειές της προκειμένου να προετοιμάσει το κατάλληλο έδαφος και τις συνθήκες για να επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία και να μπει αυτή η διαδικασία πάλι στο σωστό δρόμο, περιλαμβανομένου και του τερματισμού των εποικισμών» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζαμπρ αλ-Θάνι.

Τα αποτελέσματα της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου χαιρέτισε η Ουάσινγκτον.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου με την οποία υποστηρίζει τις προσπάθειές μας με στόχο τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέπουν τις απευθείας συνομιλίες» τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις πλευρές και με τους διεθνείς εταίρους μας, για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουμε στη λύση των δύο κρατών και να ενθαρρύνουμε τις δύο πλευρές να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Νέα πίεση στο Ισραήλ

Όπως έγινε, πάντως, γνωστό, ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στους Άραβες ηγέτες ότι -σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των συνομιλιών- μπορεί να ζητήσει από τις ΗΠΑ την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους που θα περιλαμβάνει όλη τη Δυτική Όχθη.

Η πρόταση αυτή εκλαμβάνεται ως ένα μέσο πίεσης προς το Ισραήλ να παρατείνει το πάγωμα της ανέγερσης εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη.

Μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ παραδέχθηκε πως συζητήθηκαν «εναλλακτικές» λύσεις και ανάμεσα σε αυτές είναι να «ζητηθεί από τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967».

«Άλλη εναλλακτική είναι να εξεταστεί η πιθανότητα να ζητήσουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας απόφαση με την οποία θα καλεί τα μέλη του να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967» είπε, σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να αναφέρω όλες τις εναλλακτικές λύσεις που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο Αμπάς στον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά ο πρόεδρος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση στοχεύοντας στο να σταματήσει τελείως
η οικοδόμηση εβραϊκών οικισμών ώστε να επαναληφθούν οι συνομιλίες»
.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*