in

Τριπλή διύληση : Το τεστ του Σωκράτη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

imgpsh_fullsizeΜια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”. “- Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία ο γνωστός του. – Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. – Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.

Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια; – Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και… -Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. – Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό; – Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον… – Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια. Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία. –

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Σωκράτη, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι; – Όχι δεν νομίζω… – Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω; Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα…

Report

What do you think?

Written by Faros

Eίμαι ένας Έλληνας ορθόδοξος και κουζουλός που αρνούμαι ότι μου ταΐζουν τα ΜΜΕ, το σύστημα. Με παρατήρηση σφαιρική αντίληψη παίρνω κάθε απόφαση σε ότι κάνω. Με όραμα την λευτεριά του έθνους και της ανθρωπότητας από τα δεσμά της ΝΠΤ. Πιστεύω ότι όλα με την βοήθεια του θεού και με θέληση γίνονται αρκεί να προβλέψουμε κάθε κακό και με πίστη να διαβάζουμε κάθε εξέλιξη.

Comments

Leave a Reply
 1. Συμφωνα με την ‘διυλιση’ του Σωκρατη…
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ… ΦΛΥΑΡΟΙ , ΚΑΚΟΙ , ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ , ΒΛΑΚΕΣ !!! αφου με ΤΙΠΟΤΑ δεν περναμε την δοκιμη του αυτη !!

  ΜΑΚΑΡΙ , να εφαρμοσουμε στη ζωη μας απο τωρα , αυτα τα φιλτρα !!
  κι ας τα εχουμε ξαναδιαβασει με την συνηθη και προσφιλεστατη μεθοδο μας…
  του ‘μπενακη απο το ενα αυτι και του βγενακη απο το αλλο ‘ !!!

 2. Ο Σωκράτης είναι ο πρώτος φανατικός αστός…λατρέυει την πόλη,λατρέυει να μιλάει για το οτιδήποτε,το να ζει στην Αθήνα είναι ότι καλύτερο,έχοντας 100000 άτομα να συνδιαλέγεται .Ο Σωκράτης όμως δεν παύει να είναι ένα προιόν της Δημοκρατίας.Αν δεν ήταν η δημοκρατία απλά δεν θα υπήρχε.Φυσικά είναι σαν να έχουμε ένα τραγικό θεατρικό ήρωα,καθότι λατρεύει την δημοκρατία….είναι και η ίδια που τον σκοτώνει(σαν αποδιοπομπαίο τράγο για την Σικελική εκστρατεία…κάποιος έπρεπε να πληρώσει την αποτυχία,να ρίξουν το φταίξιμο =διαφθείρει τους νέους) με “πρόσχημα τα κοινά “δαιμόνια”.Μετά τον θάνατο του Σωκράτη η Αθηναική δημοκρατία επιτέλους ενηλικιώνεται και από ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ γίνεται η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που ξέρουμε όλοι (και προσπαθούν να την βγάλουν Εβραική).Δυστυχώς όμως είναι πλέων αργά για να επικρατήσει στην Ελλάδα καθότι οι Μακεδόνες επικρατούν.
  Στο θέατρο του Διονύσου κάτω από την Ακροπολη έχουν σμιλεμένο την φάτσα του,ήταν από τα αγαπημένα θέματα των θεατρικών συγραφέων…Αριστοφάνης!!!

  • Αγαπητέ Σιμωνιδη ο Σωκρατης όχι μονο δεν ηταν προϊόν της δημοκρατίας αλλα ηταν και μέγας πολέμιος της .Ειναι χαρακτηριστικό οτι οπως και ο Πλατωνας και ο Αριστοτελης θεωρούσε την δημοκρατία ενα απο τα τρία χειροτερα πολιτεύματα με χειρότερο την τυραννία αμέσως μετά την ολιγαρχία και τέλος την δημοκρατία.Στα τρία καλύτερα θεωρούσε ως καλύτερο την πολιτεία,αμέσως μετά την αριστοκρατία και τέλος την βασιλεία.Βεβαια σαν νομοταγής πολίτης υπάκουε τους νόμους οποίο και αν ηταν το πολίτευμα ίσως αυτο σε μπέρδεψε γιατι ο ίδιος ηταν βαθιά αριστοκρατικός.

  • Ο Σωκράτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σε καμία άλλη από τις χιλιάδες πόλεις που είχαν τυραννία,Βασιλεία,αριστοκρατία…αλλά στην Δημοκρατική Αθήνα..άρα είναι προιόν της Δημοκρατίας,όπως επίσης και ο Αριστοτέλης,Πλάτωνας και τόσοι άλλοι που δεν ήταν Δημοκράτες,αλλά έγραψαν στην Δημοκρατική Αθήνα.όσα δεν υπόθηκαν χιλιάδες χρόνια σε δεκάδες πολιτισμούς,τα είπε όλα η Αθήνα σε μόλις 150 χρόνια(δεν ξεχνάω βέβαια τους προ-Σωκρατικούς που ήταν διάσπαρτοι σε όλο τον Ελληνικό κόσμο κι σε διάστημα 400 χρόνων από τον όμηρο μέχρι τον Σωκράτη)!Ενδεικτικά να αναφέρω τα εφευρετήμτα της Αθήνας Θέατρα,ακαδημίες,ρητορική,Αρχιτεκτονική,Γλυπτική.Η Αθήνα εξαπόλυσε ταλέντα…αρέσει δεν αρέσει.
   Φίλε Αλέξανδρε,ο καθένας κατανοεί τα λόγια ενός ανθρώπου αναλόγως την δική του αντίληψη περί κοσμοθεώρησης.Εγώ την δημοκρατία και την ιστορία την λέω μεγάλη πόρνη…αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την γουστάρω,ίσα ίσα είμαι βαθιά Δημοκράτης.Το ίδιο ήταν και ο Σωκράτης.Τον Σωκράτη τον σκοτώσανε λόγο του Αλκιβιάδη και την Σικελική εκστρατεία,…..μην λέμε ότι θέλουμε για ιερατεία.Λόγο του Αλκιβιάδη έχασαν 30000 οπλίτες,όλη την αφρόκρεμα των Αθηναίων!!ουτε ενα ούτε δυο αλλά 30000 ψυχές και έχασαν τον πόλεμο λόγο αυτού του “ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ ΓΟΗ”.Κάτι που δεν το ξέχασαν οι Αθηναίοι και με την πρώτη ευκαρία θανάτωσαν τον δασκαλό του Αλκιβιάδη…Σωκράτη,αντί τον ιδιο τον Αλκιβιάδη….και φυσικά γλύτώσανε και απο τον Σωκράτη.(μετά όμως το φαντασμά του στοίχιωσε τους Αθηναίους…και άλλαξε τα μυαλά των Αθηναίων.
   Φίλε Αλέξανδρε τι σημαίνη Άριστός?Ποιό θα αποφασίση ποιός είναι άριστός?με τι κρήτίρια?10000 γνώμες να ζητήσεις 10000 διαφοερτικές απαντήσεις θα πάρεις..
   Τι είναι άριστος…με τι κρητίρια?Με οικονομικά,με ηθικά(ιερετικά),με γενεολογικά(Ρατσιστικά),με επιστημονικά(όποιος έχει πτυχίο),με στρατοκρατικά κρητίρια και την δύναμη(χούντα),ποιος ο δυνατός,ο αδύνατος,ο εξυπνος,ο πονηρος,……ποιος,ο θρησκόλειπτος που βλέπει παντού Δαίμονες,..ποιος είναι ο Άριστος?Εγώ που λόγο της δυσλεξίας μου οι καθηγητές έλεγαν ότι είμαι ανεπίδευτος μαθήσεως….ενώ δεν μπορούσαν να με κατανοήσουν αυτοί που θεωρητικά είχαν τα πτυχία……και έτσι έμενα στις τάξεις…. και δεν κατάφερα να γίνω αρχαιολόγος η ιστορικός που τόσο αγαπώ!!????ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΟΣ…και είναι κάποιος υπερ-πατριώτης που λεέι σε εκπομπές ότι αυτός πρέπει να έιναι Άριστος γιατί σπούδασε και έχει πτυχία(ανεξάρτητα αν είναι επικίνδυνος ακόμα και για τον εαυτό του ,πόσ για τους άλλους αφού είναι Φασίστας στρατοκαυλός)???
   Μπορεί κάποιος που έχει πτυχία να είναι παιδόφιλος,μπορεί ο ιερωμένος να είναι φιλοχρήματος,…δεν υπάρχει φίλε αριστοκρατία..
   παρά μόνο στην Σπάρτη υπήρξε οσο μπόρεσε το σύστημα να κρατηθεί……που ο κάθε γονίος έδινε παιδία να μεγαλώσουν σε άλλους γονιούς για να είναι ποιο ισοροποιμένοι(δημιουργώντας τους όμοιους=όμως και αυτό το σύστημα για να λειτουργεί θέλει σκλάβους ,για να μπορε΄ςι εσύ να είσαι “μιλιταριστής εφ όρου ζωής”….όμως φίλε εκεί θα πλύταμε μέχρι αηδίας,για να μην πω μέχρι αυτοκτονίας.
   Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα για ανθρώπους…αρκεί να υπάρχει τρόπος να λειτουργεί αξιοκρατικά.

   duralex sed lex ..αυτό ήταν γραμμένο στην συνγλητό της Ρώμης.
   Η Ρώμη δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε…

   • Αν θέλεις την δικη μου γνώμη ευχαρίστως να στην πω αλλα εγω σου απάντησα στην λαθος άποψη που έχεις για την πολιτικη προτίμηση του Σωκράτη που σαφέστατα ηταν αριστοκρατικός και αντιδημοκράτης θεση που την είχε εκφράσει ξεκάθαρα και την εχει μεταφέρει ο Πλατωνας .Τωρα για το περί δημοκρατίας και του ποσο καλο πολίτευμα ειναι επέτρεψε μου να έχω τελειως διαφορετική άποψη απο εσενα αφου και εγω ταυτίζομαι με την θεώρηση οτι ειναι ενα απο τα χειροτερα πολιτεύματα αφου για να λειτουργήσει χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πεπαιδευμενους,νοημονας,και αγαθούς πολίτες ,,,,πράγμα που ουδέποτε στην ιστορία συνέβη .Ολα τα δεινά της ανθρωπότητας εχουν να κάνουν με τις λαθος επιλογές των πολιτών που είτε παρασύρθηκαν απο έλλειψη ορθής κρίσης απο λαϊκιστές ηγέτες είτε έκαναν λαθος εκτιμήσεις για την ικανότητα και την ηθική ακεραιότητα των ταγων τους .Τελος αριστοκράτες για εμένα ειναι αυτο ακριβώς που λεει η λέξη δηλ.ηθικοι,νοήμονες,πεπαιδευμένοι,με αποδεδειγμένα ικανό έργο στην ζωή τους και όχι κοπριτες που αναδεικνύονται μέσα απο τα κομματικά εκτροφεία που καταχρηστικά αυτοαποκαλούνται δημοκρατικα.

 3. 1 δεν ξαναγράφω 5877 λέξεις
  2 αν το ειπε αυτό σοβαρά ο Σωκράτης εγω ειμαι ο Γιουνγκ(τερας)
  3 ο μαθητής του εψηνε το σουφλε με την γυναίκα του ,οποτε ήθελε να αποφυγει τον κουτσομπολη,να κάνει την παπια,να ποιησει την Nissan,πως το λενε.
  Εξάλλου
  4 δεν αποκλείεται να ειχε καβαντζα 5_6 γκομενάκια,ετσι για να εξερευνά το θυμο..θυμικο αυτο τέλος πάντων.
  5 βριστε ελευθερα

 4. Ειναι αλλο πραμμα ο Σωκρατες αδελφια…γατα με πεταλα

  τωρα που το θυμηθηκα και απαντω στον manonero,,,ο Σωκρατης ειχε σχολη και ο αριστοφανης ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΟΦΙΣΤΗΣ !!!!,,,οσοι πηγαιναν για να μαθουν του τα ακουμπουσαν κανονικα..,[,,ο αριστοφανης ηταν συγχρονος του Σωκρατη…] το τζαμπα ειχε πεθανει ηδη απο την αρχαια ελλαδα αδελφια ,,,]

  αλλωστε και ο Σωκρατης ειχε οικογενεια να ζησει,,,ειχε να πληρωσει ΕΝΦΙΑ , τελη κυκλοφοριας για την αμαξα ,ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΒΕΝΖΙΝΑ. ειχε να πληρωσει μισθους στις υπηρετριες της γυναικας του,κομμωτηρια,,, σπα καλλοπισμου ,λουτρα…. που να βγει ο ανθρωπος….,,
  ,οποιος ειχε φραγκα τα εχωνε χοντρα στον Σωκρατες . και αν τον δεχονταν για μαθητη του..,,,μεχρι μεσο βαζανε για να τους δεχτει…εδω εφτυσε ολοκληρο Αλκιβιαδη….
  Ετσι ειναι οποιος δουλευει πληρωνεται…

  οι μαθητες του λεει ο Αριστοφανης…άφηναν μακριά μαλλιά, δεν πλένονταν, έκαναν δίαιτα, σωκρατοφέρονταν»!!!!!χχαχχαχχαχαχα κατι σαν τους κυνικους…

  ο Σωκρατης ομως μαζι με τα πακετα μαθητες του επαιρνε στην σχολη του και ατομα απο κατωτερες κοινωνικες ταξεις… και ολοι μαζι με κεντρο τον Σωκρατη ηταν μελη μιας ομαδας ..δεν ξερω αν ηταν ολοι απλυτοι αναρχοαυτονομοι,οπως λεει ο Αριστοφανης ,σαν τον Αντισθενη χαχαχχαχα σιγουρα δεν θα ηταν ο πλατωνας που προλαβε τον σωκρατες στα τελευταια του….οπως και ο καραβανας θουκυδιδης …

  οταν στην Αθηνα διαδεχτηκαν την δημοκρατια ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ,οι οποιοι εδιναν λογο στην μερκελ της Σπαρτης!

  ,το εντυπωσιακο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ηταν μαθητες του πλατωνα….!!!! αυτοι λοιπον με αρχηγο τον φιλοσοφο Κριτια και ΠΑΤΡΩΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ]ειμαι βεβαιος οτι ηθελε να εφαρμοσει την πλατωνικη πολίτεια ]

  ζητησαν απο τον μπαρμπα Σωκρατες να τους στηριξει,,,αυτος του εγραψε στα τετοια του ,,και μοιραια ηρθε η ωρα να τον καθαρισουν σαν αυγο,,,

  και η προφαση ηταν η αθεια!!!!
  βεβαια ,οπως εχουμε πει η φιλοσοφια του Σωκρατη ηταν πανω απο την θρησκεια..σαφως ανωτερη ολων των θρησκειων γιατι καταργουσε τους ιερεις σαν μεσολαβητες …..

  τα ηθελε και ο κωλος του Σωκρατη βεβαια ,γιατι ηταν ο αντιχριστος η μαλλον ο αντιδιας της εποχης!!!
  τα γραφει ο Αριστοφανης αυτα,,,”Βρε ποιος Δίας; Μη λες φούμαρα. Δεν υπάρχει Δίας”χαχχαχαχ

  μα λεγονται αυτα τα πραμματα δημοσια σε κατοχικη κυβερνηση? θα σε καθαρισουν ρε ,εληξες …ηταν σαν να ελεγες επι θεοκρατικου βυζαντιου ” βρε ποιος χριστος ? Μη λες φουμαρα.Δεν υπαρχει χριστος!!!
  αποκεφαλισμος το επομενο λεπτο….

  ο κριτιας ειπαμε ηταν φιλοσοφος…και ηξερε πως δεν υπαρχει θεος,
  εγραφε .λοιπον πως καποιος σοφος ανθρωπος εφευρε τον θεο να ελεγξει τα πληθη…

  ”από τότε εισηγήθηκε / δίδαξε το θείο, ότι δηλαδή υπάρχει θεός που ζει αιώνια και που ακούει και βλέπει με τον νου και σκέφτεται και επιτηρεί αυτά και είναι περιβεβλημένος με τη θεία φύση”

  και πιο κατω

  ΄΄για να υπάρχει κάποιος φόβος ακομη και για τους κακούς!”’

  ομως ο κριτιας επρεπε να διοικησει μια πολη και ηθελε την θρησκεια μαζι του ,οπως ο αλεξης θελει τον ιερωνυμο μαζι του, δεν ειναι μαλακας…..να εχει τον Σωκρατη να του λεει ιστοριες…και ετσι τον καθαρισε με συνοπτικες διαδικασιες,,,

  αλλωστε ο φιλοσοφος κριτιας ηταν μεγαλο καθικι,,, , και μεγαλος γνωστης λογω του δασκαλου του Πλατωνα για το πως επρεπε να κυβερναται μια πολη

  ελεγε λοιπον

  ””«Αν πιστεύεις, προσέθεσε, πως επειδή είμαστε τριάντα κι όχι ένας, δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την εξουσία μας σαν να ήταν μια τυραννία, είσαι αφελής”

  ουτε και εμεις ειμαστε αδελφε…

  τα λεμε,,

  • Ειναι αλλο πραμμα ο Σωκρατες αδελφια…γατα με πεταλα

   τωρα που το θυμηθηκα και απαντω στον manonero,,,ο Σωκρατης ειχε σχολη και ο αριστοφανης ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΟΦΙΣΤΗΣ !!!!,,,οσοι πηγαιναν για να μαθουν του τα ακουμπουσαν κανονικα..,[,,ο αριστοφανης ηταν συγχρονος του Σωκρατη…] το τζαμπα ειχε πεθανει ηδη απο την αρχαια ελλαδα αδελφια ,,,]

   αλλωστε και ο Σωκρατης ειχε οικογενεια να ζησει,,,ειχε να πληρωσει ΕΝΦΙΑ , τελη κυκλοφοριας για την αμαξα ,ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΒΕΝΖΙΝΑ. ειχε να πληρωσει μισθους στις υπηρετριες της γυναικας του,κομμωτηρια,,, σπα καλλοπισμου ,λουτρα…. που να βγει ο ανθρωπος….,,
   ,οποιος ειχε φραγκα τα εχωνε χοντρα στον Σωκρατες . και αν τον δεχονταν για μαθητη του..,,,μεχρι μεσο βαζανε για να τους δεχτει…εδω εφτυσε ολοκληρο Αλκιβιαδη….
   Ετσι ειναι οποιος δουλευει πληρωνεται…

   οι μαθητες του λεει ο Αριστοφανης…άφηναν μακριά μαλλιά, δεν πλένονταν, έκαναν δίαιτα, σωκρατοφέρονταν»!!!!!χχαχχαχχαχαχα κατι σαν τους κυνικους…

   ο Σωκρατης ομως μαζι με τα πακετα μαθητες του επαιρνε στην σχολη του και ατομα απο κατωτερες κοινωνικες ταξεις… και ολοι μαζι με κεντρο τον Σωκρατη ηταν μελη μιας ομαδας ..δεν ξερω αν ηταν ολοι απλυτοι αναρχοαυτονομοι,οπως λεει ο Αριστοφανης ,σαν τον Αντισθενη χαχαχχαχα σιγουρα δεν θα ηταν ο πλατωνας που προλαβε τον σωκρατες στα τελευταια του….οπως και ο καραβανας θουκυδιδης …

   οταν στην Αθηνα διαδεχτηκαν την δημοκρατια ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ,οι οποιοι εδιναν λογο στην μερκελ της Σπαρτης!

   ,το εντυπωσιακο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ηταν μαθητες του πλατωνα….!!!! αυτοι λοιπον με αρχηγο τον φιλοσοφο Κριτια και ΠΑΤΡΩΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ]ειμαι βεβαιος οτι ηθελε να εφαρμοσει την πλατωνικη πολίτεια ]

   ζητησαν απο τον μπαρμπα Σωκρατες να τους στηριξει,,,αυτος του εγραψε στα τετοια του ,,και μοιραια ηρθε η ωρα να τον καθαρισουν σαν αυγο,,,

   και η προφαση ηταν η αθεια!!!!
   βεβαια ,οπως εχουμε πει η φιλοσοφια του Σωκρατη ηταν πανω απο την θρησκεια..σαφως ανωτερη ολων των θρησκειων γιατι καταργουσε τους ιερεις σαν μεσολαβητες …..

   τα ηθελε και ο κωλος του Σωκρατη βεβαια ,γιατι ηταν ο αντιχριστος η μαλλον ο αντιδιας της εποχης!!!
   τα γραφει ο Αριστοφανης αυτα,,,”Βρε ποιος Δίας; Μη λες φούμαρα. Δεν υπάρχει Δίας”χαχχαχαχ

   μα λεγονται αυτα τα πραμματα δημοσια σε κατοχικη κυβερνηση? θα σε καθαρισουν ρε ,εληξες …ηταν σαν να ελεγες επι θεοκρατικου βυζαντιου ” βρε ποιος χριστος ? Μη λες φουμαρα.Δεν υπαρχει χριστος!!!
   αποκεφαλισμος το επομενο λεπτο….

   ο κριτιας ειπαμε ηταν φιλοσοφος…και ηξερε πως δεν υπαρχει θεος,
   εγραφε .λοιπον πως καποιος σοφος ανθρωπος εφευρε τον θεο να ελεγξει τα πληθη…

   ”από τότε εισηγήθηκε / δίδαξε το θείο, ότι δηλαδή υπάρχει θεός που ζει αιώνια και που ακούει και βλέπει με τον νου και σκέφτεται και επιτηρεί αυτά και είναι περιβεβλημένος με τη θεία φύση”

   και πιο κατω

   ΄΄για να υπάρχει κάποιος φόβος ακομη και για τους κακούς!”’

   ομως ο κριτιας επρεπε να διοικησει μια πολη και ηθελε την θρησκεια μαζι του ,οπως ο αλεξης θελει τον ιερωνυμο μαζι του, δεν ειναι μαλακας…..να εχει τον Σωκρατη να του λεει ιστοριες…και ετσι τον καθαρισε με συνοπτικες διαδικασιες,,,

   αλλωστε ο φιλοσοφος κριτιας ηταν μεγαλο καθικι,,, , και μεγαλος γνωστης λογω του δασκαλου του Πλατωνα για το πως επρεπε να κυβερναται μια πολη

   ελεγε λοιπον

   ””«Αν πιστεύεις, προσέθεσε, πως επειδή είμαστε τριάντα κι όχι ένας, δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την εξουσία μας σαν να ήταν μια τυραννία, είσαι αφελής”

   ουτε και εμεις ειμαστε αδελφε…

   τα λεμε,,

 5. Καλος μαλακακος και ο Σωκρατης. Και γιατι να μην του φανει χρησιμο αυτο που θα του ελεγε ο αλλος για τον μαθητη του;
  Ο αλλος ο μαλακας παλι γιατι απαντησε οτι δεν ειναι χρησιμο; Τελικα ποτε δεν μαθαμε τι θα του ελεγε για τον μαθητη του.
  Καπου γραφει οτι ο Μεγας Σωκρατης ητανε κωλος και βρακι με τους τυραννους Κριτια και Αλκιβιαδη.

 6. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ ΧΙΟΥΜΟΡ ΄΄ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ–ΓΝΩΣΕΙΣ …ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ΄΄…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ…ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΦΕΛΕΙ ΄΄…

  ΜΑΡΙΛΕΝΑ

  Υ,Γ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΡΑΡΕ,,ΑΠΟ ΣΩΚΡΑΤΗ…ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΟΥ….ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ΄΄

  • μηπως και εγω καταλαβαινω.?…χαχαχχαχ
   μια προσπαθεια κανω να τον καταλαβω φιλεναδα…και την καταθετω εδω πιο πολυ να την καταλαβω πρωτα εγω και μετα οι αλλοι φιλοι του μπλοκ…

   παντως αν δεν υπηρχαν τα κατοχικα δεν θα διαβαζα πλατωνα,,,χαχχαχαχαχχα,,,δεν μπορεις να ακους το μακρυ και το κοντο του αλλου και να τα καταπινεις αμασητα,,,,εχω ακουσει τερατολογιες εδω μεσα,,,χειροτερες ακομη και απο τις δικες μου παπαρολογιες!!!
   ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕς ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΥΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ,,,ΛΕΩ ””ΩΧ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ Ο ΠΑΛΙΟ ΜΑ@@@Κ#ς,,ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧ

   παρηγορουμαι ομως γιατι μερικοι απο μας ειναι

   δεν υπαρχει ανθρωπος με αυτο το μαραφετι στην τσεπη του που να λεει δεν ξερω,,,,εγω στο καφενειο ,,στο διαλειμμα της δουλειας…,,αν και τωρα τελευταια εχουμε μονιμο διαλειμμα,,, διαβαζα Σωκρατη με το το κινητο μου…
   ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ για ΚΟΥΡΣΕΣ ΚΑΙ για ΣΤΟΙΧΗΜΑ,,,διαβαζω πλατωνα,, ασε που φερνω και κανα φραγκακι σπιτι,,γιατι τωρα τελευταια δεν μπορω να πιασω ουτε γκανιαν…η εστω και διδυμο,,,,,,αυτα τα ψωραλογα που παιζω δεν τραβανε με τιποτα,,ιχιιχιχιιχιχ

   οποτε και μαθαινει καποιος και γλυτωνει και χρημα…..ασε που κανεις περα τους αλογομουρηδες τι να μιλησεις με αυτους ανδεν εχεις διαβασει για κουρσες…οποτε σιγα σιγα σπανε και αυτοι η μαλλον σπαω εγω απο αυτους,,,,,,,γιατι ομοιος τον ομοιο και η κοπρια στα λαχανα που ελεγε η σοφη γιαγια μου……

   να λοιπον που το επιθημιυικον ισοροπει με τον θυμοειδες!!! λεμε τωρα..χαχχαχαχχαχαχ

 7. Αγαπητοί μου μην τσακώνεστε, ο Σωκράτης ήταν οπαδός της σκέψης πως εκτιμούμε καλύτερα μόνο ό,τι πληρώνουμε… και φυσικά είναι αυτονόητο και υποχρεωτικό να κάνουμε χιούμορ με όλα τα ανωτερα και ιερά, είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας, όχι όμως και οι χυδαιότητες.
  Ο Σωκράτης αγαπούσε το καλό κρασί και τις γυναίκες, αντιμετώπιζε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό με χιούμορ όπως και κάθε κατάσταση στην ζωή του. Δεν άφησε κανένα γραπτό, πράξη που αποδεικνύει το τεράστιο πνεύμα του απαλλαγμένο απο κάθε είδους εγωισμό για υστεροφημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο πιο γνωστός Γάλλος μετεωρολόγος απολύθηκε άμεσα γιατί… είπε την αλήθεια

Σαββάκης, ο Έλληνας που έφτιαξε επαναστατικό κινητήρα και τώρα τον θέλει η… Ferrari!