in

Τώρα, μόλις, κατάλαβα γιατί ήρθα μέσω μιας μήτρας γεμάτης με νερό

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ήρθα στον κόσμο της γέννησης μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κάθαρσης. Πόσος καιρός πέρασε μέχρι που ανέλαβα ξανά την απόφαση να γεννηθώ δεν ξέρω, διότι εκεί πέρα δεν μετράμε.

Ένιωσα το κάλεσμα από έναν πατέρα και μια μητέρα που μου υποσχέθηκαν μήτρα να ριζώσω και μια αγκαλιά να μεγαλώσω. Τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα ήρθαν στη πορεία.

Σε αυτή τη πορεία οι δύο αυτοί άνθρωποι λησμόνησαν την αρχική τους συμβολή και έγιναν σύμβολα. Και σαν σύμβολα ενδύθηκαν ρόλους και σημασίες που εγώ καλέστηκα να ενισχύσω με την πίστη μου.

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς πότε ξεκίνησε. Ποια ήταν η πρώτη διήγηση που έδωσα πίστη. Γιατί τους πίστευα, ω! – με τυφλά μάτια, ακολουθούσα επακριβώς ότι μου περιέγραφαν. Αλλά και τις δικές τους συμπεριφορές και αντιδράσεις κι αυτές τις αντέγραφα μηχανικά θα έλεγες, καθώς εκεί επάνω καθρεπτίζονταν το εκκολαπτόμενο Εγώ μου.

Δίχως να το αντιληφθούν μου διηγήθηκαν ακριβώς, ότι εγώ έπρεπε να ανακαλύψω. Μου διηγήθηκαν την θρησκεία, την ιστορία, την σεξουαλικότητα, το πολίτευμα, ακόμη και το χρώμα μου διηγήθηκαν. Και παράλληλα, σαν ένας καταπληκτικός υπολογιστής, αντέγραφα ασταμάτητα από τον δικό τους σκληρό δίσκο, στην δικιά μου κάρτα μνήμης, συμπεριφορές, αντιδράσεις, κινήσεις…

Όταν βγήκα να σε συναντήσω, είχα ήδη προγραμματιστεί, όπως κι εσύ εξ’ άλλου. Τώρα βλέπω και εισπράττω τον κόσμο βάση της περιγραφής. Σύμφωνα με αυτή θα φτιάξω σχέσεις, θα διαλέξω καριέρα, θα παντρευτώ και θα κάνω οικογένεια… Θα προσθέσω τώρα και την διήγηση του κόσμου για να με μάθει πώς να ντύνομαι, πώς να μιλώ, πώς να κρίνω και επικρίνω, πώς να φοβάμαι, πώς να κρύβομαι, πώς να Υπ-άρχω σου λέω!

Εδώ πέρα που υπάρχω τώρα, μετράμε… Κι έτσι ξέρω να σου πω ακριβώς πότε άρχισα να νιώθω πως… δεν υπάρχω. Το έχεις νιώσει ποτέ σου αυτό; Να υπάρχεις και ταυτόχρονα, να μην υπάρχεις; Συνέβηκε απλά, μια μέρα που «κάτι μέσα μου» αναρωτήθηκε, «απ’ όλ’ αυτά που πιστεύω … και υπερασπίζομαι… τι απ’ όλα είναι δικό μου»;… Εκείνη τη στιγμή ένιωσα αυτή την, υπαρκτή ανυπαρξία.

Κατάλαβα λοιπόν, πως η μόνη… καριέρα που χρειάζεται να προσπαθήσω να χτίσω, είναι στο γκρέμισμα…των τοίχων… και των υάλινων παραπετασμάτων… Σαν σε βιτρίνα έστεκα, ποζάροντας. Και πως η μόνη αληθινή εξειδίκευση όπου χρειάζεται να διαπρέψω, είναι στο να μάθω να ακούω το «κάτι μέσα μου». Και με προσοχή και ευλάβεια να το μετατρέπω σε δυνατή φωνή, σε πράξη, σε Ζωή!

Τώρα κατάλαβα και γιατί ήρθα μέσω μιας μήτρας γεμάτη με νερό. Έμεινα εκεί μέσα εννέα μήνες… εννέα μήνες μόνον με μια αναπνοή! Πήρα μια βαθειά ανάσα με την απόφαση να έρθω, κράτησα την αναπνοή μου εννέα ολόκληρους μήνες και άρχισα την εκπνοή από τα χείλη καθώς το κεφάλι μου πρόβαλλε πρώτο για να δει. Αυτό είναι η μήτρα. Εκπαίδευση για μακροβούτια. Μου έμαθε πώς να βουτάω βαθειά κρατώντας την αναπνοή μου για πολύ.

Ο καιρός που περνά εδώ, προσπάθησε να μου πάρει αυτή την ικανότητα. Προσπάθησε να μου στερήσει πρώτα τις βουτιές (σίγουρα για να μην παίζω, να μην παιχνιδίζω το δίχως άλλο), κι έπειτα την βαθειά αναπνοή. Δίχως βαθειά αναπνοή πως θα Υπάρχω κι εγώ βαθειά; Με πολύ αγάπη προς όλους αυτούς που συνέβαλλαν συνειδητά ή ασυνείδητα στο κτίσιμο του τοίχους, σας λέγω πως η εξημέρωση μου παύει σήμερα, τώρα, εδώ!…

Με πολύ αγάπη δηλώνω προς το τεράστιο πια Εγώ μου πως, εμείς οι «δύο» έχουμε πολλά να τακτοποιήσουμε… Με μεγάλη χαρά ψιθυρίζω και στη Γη πως, θα αλλάξω πρόσωπο για να αλλάξεις πρόσωπα κι εσύ! Οφείλω στο κομμάτι αυτό της Ψυχής μου που ακόμα αναπνέει την μνήμη της αιωνιότητας, να δώσω κάτι πολύ περισσότερο από ένα πεπρωμένο ήδη προκαθορισμένο και αυτοεκπληρούμενο.

Ψυχή μου, από το χέρι σε παίρνω ξανά για παιχνιδίσματα και μακροβούτια στης ‘Ύπαρξης τα νερά. Κι όσο πιο βαθειά τα νερά αυτά τόσο το καλύτερο. Για να μάθω και πάλι την μακρά ανάδυση να μην φοβάμαι, την μακρά άνοδο. Για να μάθω πως, εύκολη είναι η γέννα που πρώτα βγαίνει το κεφάλι προς το Φως.

Το να προσπαθήσει κανείς να περιγράψει την γέννα, τον «ερχομό» μας στο Γήινο Πεδίο, είναι αδύνατον διότι είναι κάτι το εντελώς βιωματικό.

Οι λέξεις εκεί πτωχαίνουν… Πώς κι εγώ λοιπόν, να σου περιγράψω την «αναγέννηση», την «εν Ζωή Ανάσταση»; … Θα χρειαστεί να το ζήσεις και να το περιγράψεις εσύ στον εαυτό σου! Να το κάνεις πια αυτό το ταξίδι της μακράς ανάδυσης… στα Υπαρξιακά σου Ύδατα… Θα σε βοηθήσω κι εγώ…

Της Άννας Χαλκιώτη – omorfizoi.gr

diadrastika.com

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Στο ανθρώπινο σώμα το νερό περιέχεται σε ποσότητα 70% και στο αίμα 90 %. Στα νεογέννητα το ποσοστό του σώματος που αποτελείται από νερό φθάνει περίπου το 75% και σταδιακά πέφτει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της ωρίμανσης.Στον άνθρωποο Το 75% του ανθρώπινου εγκεφάλου και της καρδιάς είναι νερό, τα πνευμόνια αποτελούνται σε ποσοστό 83% από νερό…
    θα ήταν αφύσικο να μην γεννιομστε σε νερό…
    Απορία:
    Τα ψάρια που γεννιούνται ,ζούν και πεθαίνουν στο νερό
    επιλέγουν και αυτά τους γονείς τους?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Έρευνα για κατασκοπεία σε 5 ύποπτες Μ.Κ.Ο.

Διάσπαση DNA προκαλεί η ακτινοβολία των κινητών!