21:27 - 18/04/2021

Τεχνητή Νοημοσύνη και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση uhutv

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλάζει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

 

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) αναπτύσσεται ραγδαία δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας πολυδιάστατα σύνολα δεδομένων, αξιοποιούνται σήμερα για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, για επενδυτικές αποφάσεις, διάγνωση ασθενειών, ακόμη και για την αποφυγή οδικών ατυχημάτων.

Οσο όμως η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρύνεται παρέχοντας τη δυνατότητα να υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία και την κοινωνία, είναι αναμενόμενο να δημιουργείται προβληματισμός σχετικά με το πόσο έγκυρες, αμερόληπτες και κοινωνικά αποδεκτές είναι οι προβλέψεις τέτοιων συστημάτων. «Κλειδί» ως προς αυτό αποτελεί η δημιουργία εμπιστοσύνης ότι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης διαθέτει τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά. Είναι σύννομο, ώστε να συμμορφώνεται με νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις, δεοντολογικό, ώστε να συμμορφώνεται με ηθικές αξίες, και αξιόπιστο, καθώς τεχνικά σφάλματα ή κενά ασφαλείας μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, ανεξαρτήτως της πρόθεσης.

Πηγή Βίντεο : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

https://www.youtube.com/channel/UCyfd-BYPXIq4IaUbEk_i-CQ

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Τσεκουρι και Φωτια στα Smartphones 04/18/2021 @ 11:46 ΜΜ

    Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη. Η τεχνολογία είναι υπέροχη όσο χρησιμοποιείται σωστά και όσο υπηρετεί τον Άνθρωπο. Όταν μπαίνουμε σε σκοτεινά μονοπάτια, όπου υπηρετεί μη νόμιμους ή ανήθικους σκοπούς, καλύτερα να γυρίζαμε στις σπηλιές. ΠΟΤΕ δεν θα αντικατασταθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος από ένα μάτσο καλώδια, νευρώνες και λογισμικό, όσο κι αν παλεύουν για το αντίθετο. Γιατί το μηχάνημα δεν έχει ψυχή, κι ας είναι πιο γρήγορο κι ας μην έχει δισταγμούς. Τι είμαστε εμείς αν προσκυνάμε καλώδια ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*