in

ΤΑ ΠΙΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΤΑ ΠΙΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ

Όλοι γνωρίζουν την φωνούλα βαθιά στο μυαλό όταν κάνουμε κάτι άσχημο για την υγεία μας.

Συχνά δεν ακούμε τη φωνή μέσα μας, επειδή νομίζουμε ότι έχουμε κερδίσει κάτι “πολύτιμο” και γι αυτό αποφεύγουμε τον κόπο να μπούμε στην αντιπαράθεση με τον εαυτό μας. Δεν μας αρέσουν καθόλου οι δυσκολίες. Προτιμάμε την ευκολία σαν πρώτη επιλογή.

Η άρνηση της πραγματικότητας είναι κάτι που προφανώς βρίσκεται στα γονίδια των πιο πολλών ανθρώπων. Ο εγωισμός και η εαυτάρα μας είναι θεόρατη, όμως μας εμποδίζει σε κάθε βήμα στην εξέλιξη μας στον πλανήτη Γαία. Ο μέσος άνθρωπος προτιμά να περνάνει την ζωή του χωρίς να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα που τον πνίγει καθημερινά και να αγνοεί τις φωνές στο μυαλό του να αλλάξει. Ζει με την τρανή ιδέα: «Αν δεν σκέφτομαι, τότε δεν είναι και αλήθεια». Ή γιατί να αλλάξω εγώ εφόσον οι άλλοι είναι λάθος.

Αυτό ισχύει για την κατάσταση στην ανθρωπότητα γενικότερα, ισχύει όμως και για την υγεία μας. Οι άνθρωποι κατανοούν μέχρι ένα επίπεδο την αυτοκαταστροφική τους συμπεριφορά. Όμως τους αρέσει η απόλαυση και η εξάρτηση. Είναι εξαρτημένοι από την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Καταστρέφουν τον εαυτό τους καθημερινά με συνήθειες που προκαλούν θανατηφόρες αρρώστειες, όπως ο καρκίνος αλλά και πολλές άλλες αρρώστειες.

Πίσω από αυτήν την συμπεριφορά καραφιλάει μια εαυτάρα στραμένη προς την ηδονή που αναζητάει συνεχώς την χλιδή. Οι ηδονιστές όμως δεν έγιναν τυχαία ηδονόφιλοι! Η ηδονή είναι μια τεράστια φυλακή του πνεύματος μέσα στην ύλη. Ο ηδονιστής χλευάζει όλους όσους δεν έχουν την ικανότητα να θρέψουν το τεράστιο ΕΓΩ που κρύβει η ηδονή. Πάντα προστατεύουν το εγώ τους, θρεύοντας το με οτιδήποτε κόψει το μάτι τους ή η όρεξη τους. Επειδή οι παγίδες είναι παντού κρυμμένες, ο ηδονιστής κοροιδεύει συνεχώς την ίδια την εαυτάρα του με νέες προσκολήσεις

Κάπου βαθιά στο πίσω ή μπροστινό μέρος του μυαλού τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι οδηγούνται πραγματικά σε αδιέξοδο. Συνεχίζουν όμως μέχρι να το φτάσουν στο τέλος. Ωστόσο, αποφεύγοντας την βελτίωση μας δεν αντικρίζουμε την αλήθεια, δεν ακούμε συμβουλές, δεν συζητάμε με άλλους, και προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή χάος στο κεφάλι μας.

Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή που τα προσωπικά προβλήματα μας έχουν γονατίσει οικονομικά και ηθικά, παρόλα αυτά η στραβομάρα μας συνεχίζετε. Τα προβλήματα υγείας είναι η συνέχεια, φόβος, στενοχώρεια, κατάθλιψη και η κουράδα που δεν πέρνει την στροφή. Τη στιγμή που φθάνουμε εκεί, είναι συχνά πολύ αργά, επειδή έχουν γίνει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ευτυχώς, ακόμα και τότε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες να διορθώσουμε την ζημιά. Η αναζήτηση του Γνώθι σ’αυτόν είναι η θεραπεία για όλες τις αδυναμίες μας, προσκολήσεις και συμφέροντα…

Φυσικά και δεν είστε πίθικοι αλλά άνθρωποι και έχετε μια καταπληκτική ευκαιρία να κατανοήσετε μέσα σε μια σύντομη ανθρώπινη ζωή ποιοι πραγματικά είστε.

ΚΟΡΑΚΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΛΙΑ ΔΡΑΣΗ

Report

What do you think?

Written by ΚΟΡΑΞ

Ελλήνας πατέρας, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρας μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να ενσαρκωθώ, μ' έμαθε να τρώγω αλλά να μην μασάω... Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει στην πνευματική ελευθερία του λαού μου! Ανθέλληνες δεν θα βρείτε τρύπα να τρυπώσετε!
Το χόμπι μου είναι το ξεβράκωμα των συνομωτών εναντίον της χώρας μου και του λαού μου...

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ!!!

Ιάπωνας βρέθηκε θετικός στον νέο ιό αφού επισκέφθηκε τη ΧαβάηΙάπωνας βρέθηκε θετικός στον νέο ιό αφού επισκέφθηκε τη Χαβάη