in

ΠΝΕΥΜΑ – ΨΥΧΗ – ΝΟΥΣ – ΣΩΜΑ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Θα σας δώσουμε με ακρίβεια να τα κατανοήσετε όλα. Τι είναι πνεύμα, ψυχή, νους, σώμα και φυσικά και εσείς ποιοι είστε.
Οφείλουμε για άπειρους λόγους να ξεκινήσουμε από τη λέξη “πνεύμα”.

Πνεύμα είναι εκείνη η ΟΥΣΙΑ που πρέπει αναγκαστικά να υφίσταται σε κάθε μια μορφή επί της ύλης γιατί ταυτόχρονα αυτή η μορφή με το προ-υπάρχον πνεύμα μέσα της δηλώνει ότι από κάπου ξεκίνησαν όλα. Δηλαδή, όταν φύγει το πνεύμα από μια μορφή, αυτή η μορφή παύει πλέον να έχει μορφή.

Μην μπερδεύεστε προς το παρόν με την ψυχή. Πιο κάτω θα σας εξηγήσουμε τις ιδιότητες της ψυχής. Προς το παρόν κατανοήστε ότι κάθε μορφή που αντιλαμβάνεστε έχει μέσα της πνεύμα. ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Από το πνεύμα εκπορεύονται τα πάντα.

Η πρώτη εκπόρευση – δημιουργία επί της ύλης από το απόλυτο πνεύμα Θεός, είναι ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΦΥΣΗΣ. Από τα πέντε στοιχεία το πρώτο και πρωταρχικό είναι ο αιθέρας. Είναι εκείνο το στοιχείο το πρώτο-εκπορευόμενο από τον Δημιουργό, που διέπει και διαπερνάει όλα τα σύμπαντα. Αυτή η ονομασία του που στην Αρχαία Ελλάδα ονόμασαν αιθέρα, αλλά μεγάλα όντα έχουν δώσει διαφορετικές ονομασίες αλλά μιλούν για το ίδιο ακριβώς. Και φυσικά είναι το ίδιο ακριβώς.

Ο Πυθαγόρας το έχει ονομάσει είδος στη μορφή. Ο Ηράκλειτος το έχει ονομάσει “Αιζωων Πυρ”. Οι Ινδουιστές “Πράνα” και είναι η πιο πάλιά ονομασία. Ο Μεσμερ, ένας Γερμανός θεραπευτής ιατρός, που την χρησιμοποιούσε, την έχει ονομασία “ζωικό μαγνητισμό”. Αλλά και ένας μεγάλος θεραπευτής του 1900 μΧ., ονόματι Βίλχελμ Ράιχ, την έχει ονομάσει “οργόνη”.

Στην επόμενη ονομασία θέλω λίγο να σταθείτε. Ο μέγιστος που έχει πατήσει με σάρκα αυτόν τον πλανήτη σας, ΙΗΣΟΥΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ την έχει ονομάσει αυτή την ουσία “πνεύμα”. Και να σταθείτε ιδιαίτερα, στο ότι μέσα στα πνευμόνια σας με την αναπνοή σας, εισρέει μόνο πνεύμα και τίποτα άλλο. Όταν το πνεύμα που εισπνέετε μέσα σας δεν γίνεται πλέον, εκεί ακριβώς υπάρχει ο φυσικό σας θάνατος. Φυσικά ο Μαυροψύχης γι αυτό σας έδωσε ένα από τα αγκίστρια του που σήμερα το έχετε ονομάσει τσιγάρο και καπνός, και φυσικά δεν σας έχει δοθεί καθόλου τυχαία.

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας αποκόψει από την μονάδα.

Αυτή η ουσία λοιπόν, που οποία ονομασία και να της δώσετε είναι ακριβώς το ίδιο, είναι αυτή που στην πρωταρχική της μορφή είναι απείρως λεπτοφυής. Όταν αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο λεπτοφυής, δηλαδή αρχίζει κατά κάποιοι τρόπο να συμπυκνώνεται, η συμπύκνωση του αιθέρας που οι Ινδουιστές το ονομάζουν “Ακασα”, στην μεγαλύτερη του συμπύκνωση, είναι αυτό που εσείς με τα μάτια σας βλέπετε σαν ύλη. Δηλαδή μετά το πνεύμα – Θεός, αρχίζει να εξαπλώνεται μέσα στο σύμπαν και φυσικά σε όλα τα σύμπαντα, στην αρχική μορφη λεπτοφυής ύλη – Αιθέρας, και μετά συμπυκνωμένος αιθέρας – Ύλη.[ορατο σύμπαν]

Σε αυτή πλέον την μορφοποιημένη ύλη μετά το πρώτο στοιχείο που είναι αιθέρας ή πράνα ή Αιζωων Πυρ, ή ζωικός μαγνητισμός ή οργόνη, ή πνεύμα, ή όπως και να το πείτε είναι ακριβώς το ίδιο, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι γαλαξίες, οι πλανήτες και οι αστερισμοί, και τα βασίλεια που δημιουργούνται και εξελίσσονται πάνω στους πλανήτες, αναλαμβάνουν ρόλο τα 4 στοιχεία μετά το πρώτο. Αυτά είναι το κοσμικό πυρ, το νερό, η γη (ή αλλιώς πλανήτες), και ο αέρας (συνθήκες εξέλιξης για οποιοδήποτε πλανήτη). Έτσι αυτά τα 4 στοιχεία είναι αυτά τα οποία επιδρούν μετά από το πρωταρχικό που είναι ο αιθέρας για την δημιουργία του ορατού ή ορατών συμπάντων.

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση εδώ για να κατανοήσετε κάτι πολύ ιδιαιτερο είναι η ερμηνεια για το κοσμικο πυρ.
Αυτό το πυρ δεν έχει σχέση με την φωτια όπως την αντιλαμβάνεστε εδώ στη γη, αλλά έχει σχέση με κάτι πολύ μεγαλύτερο και είναι εκείνο το πυρ που είναι αναγκαίο για να ενωσει τα υπόλοιπα στοιχεια στην τελικη τους υλικη – μορφή διαταξη που αντιλαμβάνεστε (πλανήτες και γαλαξίες).

Για να το καταλάβετε ακόμα πιο απλά, σας λέμε ένα παράδειγμα. Αν μέσα σε ένα ποτηρι που είναι μεταφορικά η γη, βαλουμε νερό, και φυσικά μέσα υπάρχει και αέρας, βαζοντας μέσα ένα φασόλι, ποτέ δεν έχουμε φασολάδα. Για να μετατραπεί το φασόλι σε φασολάδα, πρέπει να υπάρξει αυτό που λέμε κοσμικό πυρ. Δηλαδή, το κοσμικό πυρ είναι το επόμενο στοιχεία μετά τον απόλυτο αιθέρα που υπάρχει παντού για να ξεκινήσουν να Δημιουργόύνται σε ενότητα και σε μορφή, ο συμπυκνωμένος αιθέρας. Αυτό είναι το ένα από τα στοιχεια της δημιουργίας το συμπαντικο πυρ.

Έτσι λοιπόν, το πνεύμα, που έχει αρχίσει και διασπάται, πρώτα στα στοιχεία της φύσης (αιθέρας, φωτιά, νερό, γη και αέρας) αρχίζει το πνεύμα να διασπάτε κι άλλο. Διασπάται μέσα στα βασίλεια που εξελίσσονται πάνω στους πλανήτες. Όπως είναι το ορυκτο, το φυτικό και ζωικό βασίλειο και τα βασίλεια που πλέον προικίζονται με νου [όντα με νοημοσύνη].

Στο δικό σας πλανήτη, αυτό το βασίλειο που πλέον προικίζεται με νου, και φυσικά εξελικτικά είναι πολύ πιο ψηλά από τα υπόλοιπα βασίλεια, ορυκτα φυτά και ζώα, ονομάζεται ανθρώπινο βασίλειο.

Εκεί ακριβώς έχει δημιουργηθεί μέγα θέμα με εσάς που ανήκετε στο ανθρώπινο βασίλειο – όντα με νοημοσύνη.
Όλη σας η εκπαίδευση που έχει δοθεί από τους εκπαιδευτές σας – εξουσίες, όλα αυτά σας τα έχουν αποκρύψει. Σας έχουν δώσει ιστορίες που δεν έχουν πόδια να βαστηχτούν πουθενά, όπως τα προπατορικά αμαρτήματα, τον δυνατό άντρα και αδύναμη γυναίκα, σας έχουν αφαιρέσει και τη μετενσάρκωση, και σας έχουν εγκλωβίσει εντελώς.

Έτσι τώρα, λόγω συγκεκριμένων θεϊκών βουλήσεων, ήρθε ο καιρός να ενεργοποιήσετε το μεγαλύτερο σας δώρο στην εξέλιξη που βρίσκεστε, που είναι ο νους σας.

Έχοντας φτάσει σε ένα κάθε φορά ενοικιασμένο ανθρώπινο σώμα, είτε με τη μορφή του άντρα είτε της γυναίκας, (ξέρετε πολύ καλά ότι και ο άντρας και η γυναίκα έχουν και αντρικές και γυναικείες ορμόνες, φυσικά όχι τυχαία, ανεξάρτητα αν στον πραγματικό άντρα υπερισχύουν οι αντρικές ορμόνες και στην γυναίκα οι γυναικείες). Το σύμπαν θέλει να σας διδάξει ότι άντρας και γυναίκα είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση, και μετά το φυσικό σας θάνατο δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα.

Έχοντας φτάσει λοιπόν τόσο ψηλά εξελικτικά, δεν θα μπορούσε ποτέ να μην επαναλαμβάνετε τις ενσαρκώσεις σας, διότι μόνο από τις επανασαρκώσεις διδάσκεστε. Όπως το πέτρωμα ήταν πρώην μαλακό χώμα. Μυριάδες χρόνια ραδιοβολιας – ακτινοβολίας από τον ήλιο το έκαναν σκληρο πέτρωμα. Γι αυτό και τα μέρη που είναι ενεργειακά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη έχουν πετρωματα (και όχι τυχαία αυτά βρίσκονται σε βουνά).

Με τον ίδιο τρόπο, πέφτοντας τουλάχιστον ο σπόρος ενός φυτου, ξαναβγαίνει το ίδιο φυτό, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια μορφή, τα ζώα συνεχίζουν να έχουν την ίδια μορφή όταν αναπαραγονται, και τα φυτα και τα ζώα δεν είναι νέες μορφές, είναι επαναλήψεις τις ίδιας πρωταρχικής κατασκευής.

Φτανοντας στην δική σας εξέλιξη, την ανθρώπινη, φυσικά και σεις που κατοικείτε σ’ ένα σώμα νοικιαζομενο, δεν βρεθηκατε ξαφνικα πρώτη φορά σ’ αυτό το νοικιασμενο σώμα. Πισω σας υπάρχει ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΡΕΙ (ΡΕΟΥΝ).

ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ-ΑΝΕΛΙΞΕΙΣ – ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Με μοναδική αποστολή όλων των μορφών να ξαναγυρίσουν στον Πατέρα – Μητέρα- Πνεύμα, .
Έτσι λοιπόν πλέον αφού μετά το πνεύμα δημιουργήθηκαν τα πέντε στοιχεία της φύσης, στην συνέχεια δημιουργήθηκαν οι ύψιστες κοσμικές υπάρξεις, (γαλαξίες, ήλιοι, πλανήτες κλπ),
Αυτοί οι πλανήτες και οι ήλιοι για να δημιουργηθούν έχουν σαν μέγιστους βοηθούς την εξέλιξη που ονομάζεται “χτίστες των μορφών”, και αυτά είναι τα πανίσχυρα Ελοχίμ και Δεβας, (με μια σκεπτομορφή τους δημιουργούν Ηπείρους και Ωκεανούς).

Όλα αυτά προτού τα δικά σας βασίλεια, (ορυκτό, φυτικό, ζωικό, ανθρώπινο) πλαισιώνεται από μυριάδες όντα διακονίας. Αυτά είναι οι αρχάγγελοι – άγγελοι – Σεραφείμ, χερουβείμ, λιπικα, και γκι.

Αυτά τα όντα έχουν σχέση, με αυτό που λέτε εσείς εδώ στη γη, “φύλακες άγγελοι, πνευματικοί οδηγοί και δάσκαλοι” και σε κάποιους πιο εξελιγμένους από τους υπόλοιπους είναι αυτό που λένε “άκουσα μέσα μου μια φωνή, ή μου είπαν από πάνω, ή έχω εντολή για μια συγκεκριμένη αποστολή.

Αυτό συμβαίνει στους πιο εξελιγμένους και ευαισθητοποιημένους που έχουν αρχίσει να ενώνονται με το σύμπαν και με το Θείο.

Έτσι λοιπόν πλέον πολύ συγκεκριμένα, ότι όλες μέσα τους οι μορφές έχουν πνεύμα. Χωρίς πνεύμα δεν υπάρχει καμία μα καμία μορφή.

kataklusmosnoe

Report

What do you think?

Written by ΚΟΡΑΞ

Ελλήνας πατέρας, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρας μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να ενσαρκωθώ, μ' έμαθε να τρώγω αλλά να μην μασάω... Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει στην πνευματική ελευθερία του λαού μου! Ανθέλληνες δεν θα βρείτε τρύπα να τρυπώσετε!
Το χόμπι μου είναι το ξεβράκωμα των συνομωτών εναντίον της χώρας μου και του λαού μου...

11 Comments

Leave a Reply
 1. αρα το ταξιδι παιζει ρολο η ο προορισμος μας? το αυγο εκανε την κοτα ? πειτε στον οδηγο να σταματησει να κατεβω! 🙂

 2. Η ψυχή βρίσκεται στο σώμα, ο νους στην ψυχή, ο λόγος στο νου, και ο Θεός είναι ο πατέρας όλων αυτών.
  Ο λόγος, λοιπόν, είναι η εικόνα και ο νους του Θεού, και το σώμα είναι η εικόνα της ιδέας και η ιδέα, εικόνα της ψυχής.

 3. Καλημέρα,λίγα λόγια για τον Ινδουισμό .
  Οι βραχμάνοι συγκέντρωσαν όλες τις δοξασίες στα ιερά κείμενα των Βεδών (1500-1000 π.Χ.) και των Ουπανισάδων (800-500 π.Χ.). Οι κύριες διδασκαλίες αφορούν το ντάρμα (τον παγκόσμιο νόμο), το κάρμα (τα έργα), τη μόξα (την ταύτιση του εσωτερικού Βράχμαν-εαυτού με το παγκόσμιο Βράχμαν – «θεϊκή πραγματικότητα») και τη σαμσάρα (μετενσάρκωση).Ντάρμα είναι ο παγκόσμιος συμπαντικός Νόμος, ο οποίος ορίζει τη δομή και λειτουργία του κόσμου, της κοινωνίας και της ηθικής. Ορίζει την κοινωνική τάξη, στην οποία γεννιέται κάποιος καθώς, επίσης, και τις υποχρεώσεις του. Δεν επιτρέπει την αλλαγή της κοινωνικής τάξης και των συνθηκών ζωής. Η διδασκαλία αυτή έσπασε τα φτερά των ελπίδων εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι σήμερα, ενώ τους καθήλωσε σε μια ζωή πανομοιότυπη μ’ εκείνην των προγόνων τους, κατά τους ιστορικούς χρόνους.
  Η μόνη περίπτωση ο Ινδουιστής ν’ αλλάξει την κατάστασή του είναι ν’ αγωνιστεί να φτάσει τη μόξα. Αυτή είναι η ατομική του υποχρέωση, το κύριο μέλημά του. Ο θεϊκός ΕΥΑΥΤΟΣ του, άτμαν – «ψυχή». να ενωθεί και ν’ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ από τη θεϊκή ουσία που υπάρχει και διαχέεται στο σύμπαν. Η μόξα, σύμφωνα πάντα με την ινδουιστική φιλοσοφία, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, διότι υπάρχει ο κόσμος με τις ψεύτικες εντυπώσεις (μάγια) που αποσπούν τον άνθρωπο από τον κύριο στόχο του.Τον ασφυκτικό νόμο του ντάρμα συμπληρώνουν οι δοξασίες που αφορούν το κάρμα και τη σαμσάρα. Κάθε πράξη, κάρμα, που δεν συμφωνεί με όσα ορίζει ο παγκόσμιος Νόμος και οι θεοί, πιστώνεται να πληρωθεί σε επόμενο κύκλο ζωής. Η ψυχή, άτμαν, προκειμένου να καθαρθεί, ν’ αποσβέσει το καρμικό της χρέος, μεταβαίνει, μετά το θάνατο του σώματος, σε άλλον άνθρωπο, ζώο ή φυτό, μέχρι να σταματήσει ο κύκλος των μετενσαρκώσεων. Πρακτικά, όμως, οι μετενσαρκώσεις είναι ατέλειωτες, διότι, όσο κι αν προσέξει ο Ινδουιστής, δεν είναι δυνατόν να μην αποκλίνει από τις τόσο λεπτομερείς υποχρεώσεις που όρισαν οι βραχμάνοι. Κάποια λάθη, πάλι, θα του στερήσουν τη λύτρωση……Είναι αντιληπτή η φιλοσοφικά ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ κατάσταση στην οποία περιπίπτουν οι δοξασίες του Ινδουισμού. Καθορίζουν ασφυκτικά την ζωή του Ινδουιστή, ενώ εξανεμίζουν τη δυνατότητα σωτηρίας από τα δεινά αυτού του κόσμου. Όσες φορές κι αν ζήσει κάποιος, ως άνθρωπος, θα σφάλει, οπότε τα βάσανά του δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ουσιαστικά, λύτρωση γι’ αυτόν δεν υπάρχει.Σ’ αυτό το εφιαλτικό αδιέξοδο, έρχεται ν’ αναπτερώσει τις ελπίδες της σωτηρίας η γιόγκα. Με την προσευχή και λατρεία προς τους θεούς, και με το διαλογισμό και τον πρακτικό έλεγχο του σώματος, υπόσχεται τη μείωση του αριθμού των μετενσαρκώσεων – ακόμη και την οριστική εξάλειψή τους. Ο Ινδουιστής πλέον απελευθερώνεται, ταυτίζεται με το Βράχμαν. Έτσι η γιόγκα αναδεικνύεται ως υποχρεωτική ατομική προσπάθεια (αυτο)σωτηρίας. Το ιδανικό του Ινδουιστή είναι να σβήσει η ύπαρξή του ασκούμενος σ’ αυτήν. Γιόγκα είναι η τέχνη να πεθάνει και να μην γεννηθεί ξανά. Είναι ο «ολιστικός δρόμος» για να φτάσει κάποιος στη ΦΩΤΙΣΗ μέσω του ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. Η λέξη γιόγκα σημαίνει «ένωση», και ο στόχος είναι να ενώσει τον προσωρινό «αυτό» μας με το άπειρο Brahman, την ινδουιστική έννοια του «Θεού».
  Λίγα λόγια για την σαιτελογία.
  Ο Λαφαγιέτ Ροναλντ Χάμπαρντ, γεννημένος το 1911, ήταν ένας συγγραφέας ιστοριών επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους και τέρατα, τις οποίες πουλούσε σε φτηνά pulp περιοδικά τη δεκαετία του ’40. Σύμφωνα με τη βιογραφία του συναδέλφου του Λόιντ Έσμπαχ, ο Χάμπαρτ δήλωσε στα τέλη εκείνης της δεκαετίας: «Θα ήθελα να ξεκινήσω μια θρησκεία. Εκεί είναι τα ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ».Το 1950 γνώρισε την επιτυχία όταν το βιβλίο του «Διανοητική», ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης 700 σελίδων έγινε best seller. Δύο χρόνια αργότερα, ο Χάμπαρντ ξανάγραψε τη Διανοητική εισάγοντας την ιδέα της Σαϊεντολογίας, που υποσχόταν όχι απλά την λύση των προβλημάτων του ατόμου, αλλά την ουσιαστική εξέλιξη των χαρακτηριστικών του. Το 1954 ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία της Σαϊεντολογίας: Ο εκκεντρικός κοκκινομάλλης λάτρης των ταινιών του Χόλιγουντ και του αποκρυφισμού είχε πια την δικιά του, προσωπική θρησκεία.
  Αν και, εδώ που τα λέμε, δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ακριβώς «θρησκεία».
  Η Σαϊεντολογία βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα προβλήματα του ανθρώπου, ψυχικά και σωματικά, είναι το αποτέλεσμα της «Αντιδραστικής Διάνοιας», το τμήμα της διάνοιας που δεν ελέγχεται από τη θέληση του ατόμου.Όλες οι μεγάλες θρησκείες έτρεφαν την ελπίδα της πνευματικής ελευθερίας – μια κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος είναι ελεύθερος από τους υλικούς περιορισμούς και τη δυστυχία. Ωστόσο, ανέκαθεν υπήρχε το ερώτημα, πώς φθάνει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, ιδιαίτερα όταν ζει μέσα σε μια ξέφρενη και ασφυκτική κοινωνία;Παρ’ όλο που η σύγχρονη ζωή φαίνεται να δημιουργεί μια ατελείωτη σειρά από προβλήματα, η Σαηεντολογία υποστηρίζει ότι οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα είναι βασικά απλές και μέσα στις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου. Δυσκολίες στην επικοινωνία και στις διαπροσωπικές σχέσεις, ανασφάλειες, αυτοαμφισβήτηση και απελπισία – κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη χωρίς Θεό,να απελευθερωθεί απ’ αυτές και από πολλές άλλες ανησυχίες.Η Σαηεντολογία προτείνει έναν δρόμο που οδηγεί σε μεγαλύτερη ελευθερία.(Ποιός στην ιστορία υποσχέθηκε ότι η ελευθερία οδηγεί στην
  Θέωση)?Για τον ινδουισμό ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόσωπο ”το έφαγε η γάτα”
  ,για την σαηεντελογία το πρόσωπο υπάρχει και είναι ένας ” θεός τσέπης σε εξέλιξη”.
  Από αυτό που το έφαγε η γάτα σε ένα ”θεό τσέπης” μια ανάσα δρόμος.
  -Ευχαριστώ δεν θα πάρω –

 4. Αριστοτέλης : «η ψυχή οφείλει την υπόστασή της στο υλικό σώμα.»

  Ο Ξενοφάνης γελοιοποίησε τον Πυθαγόρα και τον ισχυρισμό του πως στο γαύγισμα ενός σκύλου αναγνώρισε την ψυχή ενός πεθαμένου φίλου του.

  Ιπποκράτης: «Οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν ότι από πουθενά αλλού, παρά από τον εγκέφαλο προέρχονται οι χαρές, οι απολαύσεις, το γέλιο και ο αθλητισμός, οι λύπες, η απελπισία και οι θρήνοι. Και με αυτό … θα αποκτήσουμε σοφία και γνώση και θα δούμε και θα ακούσουμε και θα ξέρουμε τι είναι άδικο και τι είναι δίκαιο, τι είναι κακό και τι είναι καλό, τι είναι γλυκό και τι είναι δυσάρεστο…»

  Ο εγκέφαλος είναι το όργανο που διαθέτει ένα χάρτη του σώματός μας, του έξω κόσμου και της εμπειρίας μας. Οι βλάβες στον εγκέφαλο, όπως ατυχήματα, άνοιες ή συγγενείς δυσπλασίες, παράγουν μια ανάλογη βλάβη της προσωπικότητας.

  Σκεφτείτε μία από τις λειτουργίες που υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται από την ψυχή: τη μνήμη. Ένα σημαντικό χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να σας κάνει να χάσετε τις αναμνήσεις σας από τα τελευταία χρόνια.

  Η νευρωνική δραστηριότητα στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνη για τις γνωστικές και συναισθηματικές δυσλειτουργίες σε άτομα με αυτισμό˙ θα ήταν σκληρό και ανήθικο να κατηγορήσουμε τις υποθετικές ψυχές τους.

  Η χειραγώγηση του εγκεφάλου είναι αρκετή για να αλλάξει το συναίσθημα και τη διάθεση. Η ψυχή είναι εντελώς περιττή σε αυτή τη διαδικασία.

  Η ικανότητα των ψυχοθεραπευτικών φαρμάκων να αλλάζουν τη διάθεση παρέχει μια άλλη πηγή αποδεικτικών στοιχείων κατά της παρουσίας της ψυχής. Αν παράγεται μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο, όπως μειώνοντας τη ντοπαμίνη, τη νοραδρεναλίνη και τη σεροτονίνη με την τετραβεναζίνη, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη σε μερικούς ανθρώπους.

  Αντίστοιχα, πολλά καταθλιπτικά άτομα μπορούν να βοηθηθούν από τα φάρμακα που αυξάνουν τη λειτουργία αυτών των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

  Ο εγκέφαλος είναι το μέρος όπου λαμβάνει χώρα η σκέψη, όπου η αγάπη και το μίσος κατοικούν, όπου οι αισθήσεις γίνονται αντιλήψεις, όπου η προσωπικότητα διαμορφώνεται, όπου οι αναμνήσεις και οι πεποιθήσεις πραγματοποιούνται, και όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όπως δήλωσε ο D.K. Johnson: «Δεν έχει μείνει τίποτα για να κάνει η ψυχή».

  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο εγκέφαλος είναι το ορατό μέσο της ψυχής. Αυτή η άποψη είναι η βεβαίωση της “αλήθειας” του ισχυρισμού τους ή αλλιώς η Πίστη τους σε δοξασίες.

  Ο Παρμενίδης ο οποίος θεωρείται ως «ο ιδρυτής της οντολογίας», αποφαίνεται πως πέρα από την αληθινή και τέλεια γνώση η οποία επιτυγχάνεται μέσω της λογικής μεθόδου έρευνας, υφίστανται και οι δοξασίες οι οποίες διατυπώνονται από τους ανθρώπους και είναι ψευδείς λόγω του ότι προέρχονται από συγκεχυμένες και μεταβαλλόμενες μαρτυρίες των αισθήσεων.

 5. τρελογιατρε παρακολουθω καιρο τα σχολια σου και τον αντιλογο που εχεις κατα καιρους.. εχω μαθει αρκετα που δεν γνωριζα και με εκανες να τ ερευνησω.. σε πολλα συμφωνω κ σ αλλα διαφωνω..απο το προηγουμενο αρθρο καταλαβα οτι εχεις ενοχλησει με τα σχολια σου κ γινονται ενεργειες να θαφτει ο λογο σου.. χαιρομαι που ποτε δεν εβρισες κ απολαμβανω το χιουμορ σου.. Ασχετο,,η γυναικα μου μ εχει αποτρελανει και μαλλον θα χρειαστω τ χαπια σου..

  • Φίλε Σπύρο δεν έχει τύχει να ανταλλάξουμε απόψεις. Ασφαλώς είναι απόλυτα λογικό να μην συμφωνούμε σε όλα. Φαντάσου ότι οι βιβλικοί Λόγιοι αλλά και πολλοί ειδικοί σε άλλα πεδία δεν συμφωνούν απόλυτα. Σχετικά με αυτό το άρθρο όπως είδες, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τον Πυθαγόρα με τις δοξασίες της ανατολής και άλλος τον Αριστοτέλη.

   Θυμάμαι στην διάλεξη του Λιαντίνη με τίτλο “Φιλοσοφική Θεώρηση του Θανάτου” κάποιος του έκανε την ερώτηση τι είναι η ψυχή. Ο Λιαντίνης στήριξε τον λόγο του πάνω στην Αριστοτελική θεώρηση περί ψυχής.

   Όσον αφορά φίλε μου την γυναίκα αυτό είναι θέμα.
   Φρόυντ says: «Η μεγάλη ερώτηση που ποτέ δεν έχει απαντηθεί και την οποία δεν έχω καταφέρει ν’ απαντήσω, παρά τα 30 χρόνια έρευνας μου πάνω στη γυναικεία ψυχή, είναι: Τι θέλει μια γυναίκα;» Χαλαρά γιατί θα τρελαθείς.

  • Σπυρο δυο συμβουλες.πρωτον μη δινεις κ πολυ βαση στα σχολια του ειναι μισες αληθειες κ ως γνωστον χειροτερες απ’το ψεμμα.μονο εντυπωσεις ξερει να δημιουργει.δευτερο κ σημαντικοτερο.μη πας ΠΟΤΕ στο ιατρειο του.ειναι στ’αληθεια ΤΡΕΛΟΣ.θα σε απαγαγει,θα σε κλεισει σε μπουντρουμι κ θα σε χρησιμοποιησει ως πειραματοζωο για τη νεα παρτιδα των new age psycho pills.φημολογειται οτι ευθυνεται για τον συνεχως αυξανομενο αριθμο των amber alert.σχετικα με τη γυναικα σου,υπομονη,παιρνεις στεφανια.στην αναγκη πιες κανα ελληνικο τσιγαρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΙ ΈΚΑΝΕ Ο ΜΙΧΆΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΌ ΚΕΦΑΛΏΝ;;; ….

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ