18:44 - 14/03/2017

“Ό,τι σπέρνεις θερίζεις, τα παιδιά είναι το έδαφος, οι ιδέες σου ο σπόρος.”

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ήταν μια ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών και πληροφορηθήκαμε πως ο δάσκαλος δεν θα πήγαινε στο σχολείο. Μου λέει το παιδί μου:

-Μάλλον θα σκέφτηκε ο δάσκαλος ας ξεκουραστούν αυτά τα παιδιά, να ξεκουραστώ κι εγώ.
Το ρώτησα αν γνώριζε τι είναι απεργία και για ποιον λόγο γίνεται, μα δεν ήξερε…

Όσοι είστε γονείς ή έχετε παιδάκια στην οικογένεια εξηγείστε τους τους λόγους που γίνεται μια απεργία, μια αποχή. Ξυπνήστε τους τη σπίθα της αντίστασης και της εναντίωσης απέναντι σε καταστάσεις που θέλουν να τους επιβάλλουν μα δεν είναι ωφέλιμες για αυτά και το σύνολο.
Μιλήστε τους για την δύναμη των πολλών, για την δύναμη της σύζευξης, της αλληλεγγύης, για την δυναμική της ενωμένης γροθιάς.

Να μου πεις, πότε ο Έλληνας έζησε μακριά από την διχόνοια, πότε δεν σκέφτηκε την πάρτη του και όχι του συνόλου;
Όταν κάτι δεν σου αρέσει το αλλάζεις! Στην χώρα αυτή δυστυχώς κρατάμε καλά τις παραδόσεις σε όλους τους τομείς… Έχουμε γαλουχηθεί να κοιτάμε την βολή και το συμφέρον μας, παραπονιόμαστε που ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον μα συνεχίζουμε να το διαιωνίζουμε μέσα από τα παιδιά μας! Χτίζουμε συνειδητά γενιές παρτάκηδων, γενιές χαραμοφάηδων, γενιές που αν δεν πλημμυρίσει η δική τους αυλή δε τους νοιάζει αν πλημμύρισε του διπλανού.

Ό,τι σπέρνεις θερίζεις ή μήπως πιστεύεις πλέον πως το έδαφος είναι άγονο;

Το έδαφος δεν είναι καμμία πατρίδα, καμμία γη, έδαφος είναι κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτό τον πλανήτη.
Αν δεν δουλέψουμε εμείς με την ψυχή μας σε αυτό το “έδαφος” πώς περιμένουμε να ανθίσει; Πώς περιμένουμε ο τόπος μας να ξαναγίνει τόπος της δημιουργίας, της δημοκρατίας, και της μαιευτικής σκέψης όταν αφηνόμαστε να πιστεύουμε πως η αλήθεια βρίσκεται στο πιάτο που μας σερβίρουν, πολιτικοί, ΜΜΕ και τα “τζάκια” που επιτρέπουμε χρόνια τώρα να κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους!

Loading...
Σχετικά με Ρίνα Σερέτη
Όσες σκέψεις κιαν διαβούν από το μυαλό, μόνο οι λέξεις στο χαρτί, μου δίνουν τη δύναμη να ακυρώσω κάθε ψεύτικο και να καλέσω κάθε αληθινό. Με αξίες, σεβασμό και πίστη στην ελληνική ψυχή μου.

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Όλοι εσείς που διατυμπανίζετε ότι είμαστε παρτακηδες, χαραμοφάηδες, τεμπέληδες, λαμόγια κλπ κλπ θα σας παρακαλούσα να αρχίσετε να κρίνετε εξ ίδιων τα αλλότρια και να τον βάλετε αυτόν τον κανόνα σε όποια κριτική κάνετε!!!!

  • Όπως θα διαβάσετε στις συγκεκριμένες παραγράφους της κριτικής αναφέρομαι σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο!
   Γιαυτό πρώτου κρίνετε εσείς πρώτα, καλύτερα διαβάστε με μεγαλύτερη προσοχή!

 2. Μεγάλα λόγια και παχιά 03/15/2017 @ Μάρτιος 15, 2017 1:28 πμ

  Μπορείτε σας παρακαλώ να μας εξηγήσετε καλύτερα τα περί απεργιων;από ποιους χρησιμοποιείτε ως μοχλος πίεσης Ποιοι απόκομοιζουν ωφελοι Ποιοι είναι οι εργατοπατερες, Και ποιοι καπηλευονται και καπελωνουν τις απεργίες και ποιοι δημιουργούν την δήθεν αντίσταση ώστε να επιβλήθουν στους άλλους και να τους κάνουν να σωπαινουν.Διότι οι αντιστασιακοι τις περισσότερες φορές είναι εναντίον στην πλειοψηφία.

  • Το κείμενα που γράφω αφορούν ζωή από την αρχή, νέα δεδομένα, να χτίσουμε με καινούργια πρόσωπα μα με τις αξίες όπως ήταν από παλιά όπως ξεκίνησαν από τα αρχαία χρόνια. Ελευθερία, δικαιοσύνη, αρετή, αλήθεια. Τότε που ο λόγος ήταν λόγος και οι άνθρωποι τον τηρούσαν.
   Στο κείμενο αυτό αναφέρομαι στο να φυτέψουμε τις ιδέες στα παιδιά μας για την αλληλεγγύη, για την ένωση ανθρώπων με κοινά ιδανικά. Τώρα θα ακούσω τι εννοείς ιδανικά; Θεωρώ πως όσοι με διαβάζουν έχουν καταλάβει πως δεν έχω τοποθετηθεί και δεν θα τοποθετηθώ πολιτικά αφού η πολιτική δεν υφίσταται πια όπως ξεκίνησε και δεν υπάρχει καν κατ´ εμέ. Πολιτικό πρόσωπο πλέον δεν είναι τίποτε άλλο από μια καμουφλαρισμένη κουστουμάτη μηχανή λαδώματος και κατάχρασης δημόσιο χρήματος. Επίσης τα κόμματα πλέον βαδίζουν πέρα από ιδεολογία ήθους και υπεράσπισης του κοινού συμφέροντος.
   Αφήστε λοιπόν τα κηρύγματα περί εργατοπατέρων, και καπήλευσης και όλα όσα λέτε και ας μαζευτούμε όλοι μαζί αγαπημένοι μακριά από κοντόφθαλμα πολιτικά συμφέροντα και ας διδάξουμε τα παιδιά μας την δύναμη της μιας γροθιάς!!!!!!
   Εγώ εμφανίζομαι επώνυμα, εκτίθεμαι και τολμώ να μιλήσω. Ναι, οι κουβέντες αλλά και οι πράξεις μου έχουν ονοματεπώνυμο αλλά καμμία πολιτική ταμπέλα! Παρά μόνο πρόθεση να γκρεμιστεί όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα κιαν είναι δυνατόν σε όλο τον κόσμο!
   Αγάπη! Μπορείς να αγγίξεις τις ψυχές των ανθρώπων με αγάπη και αυτήν να περάσεις και στην ψυχή του παιδιού σου και του κάθε παιδιού; Γιατί δικό σου και δικό μου παιδί στο λεξιλόγιό μου δεν υπάρχει…..
   Μπορείς να το μάθεις να ζει μακριά από τον φόβο και να αισθάνεται ασφάλεια επειδή και όλοι του οι φίλοι και οι γνωστοί έχουν διδαχθεί για την δύναμη και την δυναμική της ενωμένης γροθιάς;;;;;
   Μετά τα όσα μου λέτε εσείς θα έχουν αποδυναμωθεί τόσο που κάνεις δεν θα τους δίνει σημασία!
   Καλή σας ημέρα!

   • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΑΠΌ ΕΔΩ 03/15/2017 @ Μάρτιος 15, 2017 12:38 μμ

    Κυρία μου καλή τύχη. Ελπίζω σύντομα να χτίστει ένας κόσμος ηθικός αγγελικα πλάσμενος όπου όλα θα είναι ιδανικα.Εδώ ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΕ ΈΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΨΆΡΙΑ ΈΔΩΣΕ ΝΑ ΦΆΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ. ΆΡΑ ΘΑΎΜΑΤΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΣΎ ΣΕ ΈΝΑ ΘΑΎΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΌΤΙ θα γινει

 3. Βαρεθηκα ν’ακουω οτι οι Ελληνες ειναι παρτακηδες και χαραμοφαηδες.Ας τελειωσει πια αυτο το παραμυθι.Οι Ελληνες ενδιαφερονται περισσοτερο απο καθε αλλον λαο για τον διπλανο τους.Μην προσπαθειτε να μας πεισετε οτι ειμαστε κατι που δεν ειμαστε.Δηλαδη αδιαφοροι.

  • Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα! Όταν έχεις προσωπική άποψη αποφασίζεις τι θες να κρατήσεις ως πληροφορία στην ζωή σου και τι όχι…
   Ναι ο Έλληνας νοιάζεται περισσότερο από άλλους λαούς αλλά κατά την άποψή μου είναι σε φθίνουσα πορεία!
   Παράδειγμα; Αντί να μαζέψουν τρόφιμα για του φτωχούς μαζεύουν γιαυτούς σε εκείνο το άθλιο παιχνίδι το οποίο και δεν επιθυμώ καν να ονοματίσω…

 4. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.. 03/15/2017 @ Μάρτιος 15, 2017 11:51 πμ

  ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ ΣΕΡΕΤΗ ΣΠΕΙΡΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΕΡΕΤΗ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ;;;
  ΑΝ ΞΟΔΕΥΑΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΑΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 500 ΕΥΡΩ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ.

  • Ο κάθε άνθρωπος αντλαμβάνεται ένα κείμενο ανάλογα με τις περιοριστικές πεποιθήσεις του! Και επειδή πάλι λάθος θα καταλάβετε δεν μίλησα πουθενά για μουσουλμάνους και εναντίον της Ελλάδας!
   Δεν επιβάλλω τίποτα παρά μόνο την γνώμη μου εκφράζω με ιδιαίτερα κόσμιο τρόπο και από τα κατηγορώ μου δεν βγάζω την ουρά μου απέξω όλοι φέρουμε ευθύνη άλλοι σε μεγαλύτερο άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Το πόσα ξοδεύω δεν αποτελούν μέρος του κειμένου ούτε της συζήτησης την οποία εσείς με πολύ αγενή τρόπο ξεκινήσατε. Το να κατηγορείτε χωρίς ονοματεπώνυμο και κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη είναι εύκολο.
   Η ποιότητα ενός ανθρώπου και οι αξίες του όταν είναι αυθεντικές δεν επηρεάζονται από το πορτοφόλι του, δεν εξαγοράζονται και δεν τσαλακώνονται από κακόβουλα σχόλια όπως το δικό σας! Αν θέλετε να συνεχίσετε με διχόνοια, από ότι φαίνεται δεν έχετε χορτάσει από εμφυλίους, συνεχίστε τον δρόμο σας και ο πόλεμος με τα όπλα δεν αργεί. Στις συνειδήσεις το διαίρει και βασίλευε έχει κάνει καλή δουλειά όπως διαπιστώνω…

   • ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑ. ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ! ΜΕ 500 ΗΒΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ.. ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;

    • Αν απαξιώνατε αυτά που γράφω ή δεν σας ενδιέφεραν δεν θα μπαίνατε στον κόπο να σχολιάσετε…
     Σας προτείνω μία εσωτερική ενδοσκόπηση στο τι ακριβώς σε σχέση με την δική σας ζωή, σας ενοχλούν αυτά που γράφω.
     Το πόσα βγάζω δεν αφορούν κανέναν και από τη στιγμή που εργάζομαι τίμια και δεν επιβαρύνω εσάς ούτε και τον κρατικό προϋπολογισμό τι πρόβλημα έχετε; Από πότε το να εργάζεσαι, να βοηθάς στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, το να εκφράζεις με ευγένεια την άποψή σου είναι μεμπτό;
     Και όχι δεν θα ξεπέσω σε καμμίας μορφή λεκτικής βίας απέναντι σε κανέναν…
     Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας μεγαλώσανε με κακουχίες και πολύ λιγότερα λεφτά και διατήρησαν την αξιοπρέπεια και την ομορφιά στην ψυχή τους!
     Έτσι μεγάλωσα έτσι γαλουχήθηκα!
     Τους τρόπους το σεβασμό και την ευγένεια δεν την κάνουν τα λίγα ή τα πολλά λεφτά… Σταματήστε πια όλα να κινούνται γύρω από το χρήμα ας επιστρέψουμε στην αξία του ανθρώπου επιτέλους! Σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς! Μήπως είστε απλά ένας καθρέπτης τους;….

 5. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙΣ. ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΑΝ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*