09:53 - 13/04/2023

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ένα “deja vu” του Πλούτωνα στον Υδροχόο;)

Διαφημίσεις

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε τους τελευταίους μήνες με προβλέψεις σχετικά με τη σημαντικότατη πρόσφατη είσοδο του πλανήτη Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου. Έχω διαβάσει αρκετές από αυτές και μπορώ να πω ότι οι περισσότερες δείχνουν κάπως μονόπλευρες. Έχω την εντύπωση ότι οι αστρολόγοι που έγραψαν αυτές τις προβλέψεις συγχέουν την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο με τη διαβόητη Εποχή του Υδροχόου!

Πολλοί από αυτούς πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι η τωρινή είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο προαναγγέλλει την απαρχή μιας νέας εποχής, μιας «παραδεισένιας» εικοσαετίας γεμάτης με προηγμένες εφευρέσεις, με ένα διάχυτο πνεύμα διαφωτισμού και με τον «εκδημοκρατισμό» των καθεστώτων σε όλο τον πλανήτη!

Το θέμα είναι ότι η πλειονότητα αυτών των προβλέψεων έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις βασικές αρχές της αστρολογίας. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο δεν είναι ικανός να μας εισάγει από μόνος του σε κάποια «νέα εποχή». Τίποτε το «καινούργιο» δεν πρόκειται να ξεκινήσει αποκλειστικά και μόνο από αυτήν την αστρολογική διαμόρφωση. Βλέπετε, τα «Σταθερά» ζώδια, όπως ο Υδροχόος, δεν είναι φτιαγμένα για να κάνουν καινούργια ξεκινήματα, όπως μαθαίνουμε από τις θεμελιώδεις αρχές της αστρολογίας. Τον ρόλο αυτό τον παίζουν τα «Παρορμητικά» ζώδια.

Τα «Παρορμητικά» ζώδια είναι εκείνα που ξεκινούν ορμητικά καινούργιες καταστάσεις, θέτοντας αέναα σε κίνηση καινούργιους κύκλους πραγμάτων! Στην περίπτωσή μας, το «Παρορμητικό» ζώδιο του Αιγόκερου είναι ο «Εκκινητής» της λεγόμενης «Συλλογικής/Κοινωνικής ζωδιακής Τριάδας», των τριών τελευταίων δηλαδή ζωδίων, των οποίων η σημασία για τις κοινωνίες μας είναι μεγίστη! Ο Αιγόκερος φυτεύει τους σπόρους και ο Υδροχόος, το επόμενο (Σταθερό) ζώδιο, τους τρέφει και τους αναπτύσσει αυτούς τους σπόρους, δίνοντάς τους μια απτή, στέρεη, διαχρονική μορφή.

Επομένως, η πολυδιαφημισμένη «νέα εποχή» που υποτίθεται ότι θα φέρει τώρα ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, στην πραγματικότητα ξεκίνησε το 2008, με την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου – τον «Εκκινητή» της προαναφερθείσας τριάδας. Αυτό είναι το καίριο αστρολογικό στοιχείο που ξεκίνησε τον κύκλο των «πλουτώνιων» γεγονότων που βιώνουμε – ή που πρόκειται να βιώσουμε – στις μέρες μας.

Ακόμα όμως κι αν ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο δεν είχε τη δύναμη να ξεκινήσει κάτι σημαντικό από μόνος του, η μνημειώδης «Πολυαστρία» που σχηματίστηκε το 2020 στο ζώδιο του Αιγόκερου (η περιβόητη «Αιγοκερίστικη Κορύφωση») αναμφίβολα είχε αυτή τη δύναμη! Σκεφτείτε ότι η συγκεκριμένη «Κορύφωση» έχει συμβεί μόνο δύο φορές τα τελευταία 5000 χρόνια! Για τόσο σπάνιο φαινόμενο μιλάμε, για πρωτοφανείς κοσμικές ενέργειες που απελευθερώθηκαν το 2020 και που βρίσκονται ακόμη σε ανάπτυξη!

Σε τελική ανάλυση, οι αστρολόγοι των μονόπλευρα αισιόδοξων προβλέψεων δεν συνειδητοποίησαν μάλλον ότι η «εξίσωση» Πλούτωνας στον Υδροχόο έχει δύο συντελεστές: το ζώδιο του Υδροχόου ΚΑΙ τον πλανήτη Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας από τη μια ενεργοποιεί με τον τρόπο του και «διεγείρει» το ζώδιο του Υδροχόου. Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να επιβάλει τις ζοφερές του δονήσεις σε αυτό το ανατρεπτικό ζώδιο! Αυτό είναι ένα καθοριστικό στοιχείο, που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, για να ερμηνεύσουμε σωστά την παρουσία του Πλούτωνα στο συγκεκριμένο ζώδιο.

Ακολουθώντας λοιπόν τις βασικές αρχές της αστρολογίας, μπορούμε να πούμε ότι ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα μεγεθύνει και θα εντείνει τα όποια «καινοφανή» γεγονότα προέκυψαν στο διάστημα 2008 και 2023 (που ο Πλούτωνας ήταν στον Αιγόκερο)!

Ουσιαστικά, το ζώδιο του Υδροχόου αντιπροσωπεύει το «απόλυτο αρχέτυπο της ελευθερίας»! Στις περιόδους εκείνες που δεν διελαύνουν «ανασταλτικοί» πλανήτες μέσα από αυτόν, ο Υδροχόος εργάζεται ακατάπαυστα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των απλών ανθρώπων (και φυσικά ο πλανήτης Ουρανός κάνει κάτι ανάλογο, συμβάλλοντας εξίσου στην ανθρώπινη ελευθερία).

Η παρουσία του Πλούτωνα, όμως, στο συγκεκριμένο ζώδιο δυσχεραίνει σημαντικά αυτή την ιδιότητα του Υδροχόου! Βλέπετε, ο Πλούτωνας από τη φύση του προάγει την «ισοπεδωτική συγχώνευση» των ανθρώπων –  και όχι την εξατομίκευση τους ή την αυτοδιάθεση τους! Και επειδή ο Πλούτωνας περιέχει στοιχεία ολοκληρωτισμού, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα επόμενα χρόνια μια «δικτατορία της κοινοτυπίας» μπορεί να αρχίσει να επικρατεί στον πλανήτη μας, και όσοι θεωρούνται «προνομιούχοι» ή όχι αρκετά «κοινοί» να αρχίσουν να στιγματίζονται και να «τιμωρούνται»!

Το βασίλειο του τρόμου! 

Τι είδους γεγονότα λοιπόν να αναμένουμε από την τρέχουσα είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο; Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να προσδιορίσουμε τα μελλοντικά γεγονότα στην Κοσμική/Πολιτική αστρολογία είναι η εξής: πάμε πίσω στον χρόνο, στην προηγούμενη φορά που ο σχετικός πλανήτης πέρασε μέσα από το ίδιο ζώδιο. Με τη βοήθεια κάποιου χρονολογίου, καταγράφουμε τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή. Εφαρμόζοντας κριτική σκέψη, «φιλτράρουμε» αυτά τα γεγονότα, αναλογιζόμενοι το ποια από αυτά  – και σε ποια μορφή – είναι πιθανό να εκδηλωθούν πάλι, στην εποχή μας.

Εξετάζοντας λοιπόν οι αστρολόγοι τα σχετικά χρονολόγια, ανακάλυψαν ότι η Γαλλική Επανάσταση (το 1789) είναι το πιο αξιοσημείωτο ιστορικό γεγονός από τον προηγούμενο κύκλο της παρουσίας του Πλούτωνα στον Υδροχόο. Η Γαλλική επανάσταση του 1789 έλαβε χώρα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

Σας χτυπάει κάποιο «καμπανάκι» αυτό; Οι «σκληροί» πλανήτες Πλούτωνας και Κρόνος βρίσκονται αυτή τη στιγμή (Απρίλιος 2023) στις ίδιες ακριβώς ζωδιακές θέσεις με το 1789! Φυσικό ήταν λοιπόν οι περισσότεροι αστρολόγοι – λαμβάνοντας υπόψη τους το προηγούμενο της Γαλλικής επανάστασης  – να καταλήγουν στην ίδια, «πανομοιότυπη» πρόβλεψη: «οι πολίτες θα επαναστατήσουν τώρα ενάντια στα καταπιεστικά καθεστώτα».

Η Γαλλική επανάσταση του 1789 είναι αναμφισβήτητα κορυφαίο γεγονός και την εντοπίζουν εύκολα οι περισσότεροι «Κοσμικοί» αστρολόγοι. Τους διαφεύγει όμως ένα άλλο, πρωτοφανές, ιστορικό γεγονός που συνέβη αμέσως μετά το 1789, ένα γεγονός που φαίνεται να είναι η επιτομή του Πλούτωνα στον Υδροχόο στα πιο «τρελά» του: η περιβόητη περίοδος της «Βασιλείας του Τρόμου»!

Μιλάμε για την περίοδο 1793 – 1794, όπου όχι μόνο είχαμε τον Πλούτωνα στον Υδροχόο αλλά αυτός δεχόταν ταυτόχρονα και μια όψη Αντίθεσης από τον πλανήτη Ουρανό! Κυριαρχούσε δηλαδή τότε μια εξαιρετικά ισχυρή πλανητική διαμόρφωση, «διπλότυπου» χαρακτήρα (στην οποία ένα διάστημα έβαλε το «χεράκι» του και ο Διελαύνων Κρόνος)!

Τι ακριβώς συνέβη λοιπόν στη διάρκεια αυτού του «Βασιλείου του Τρόμου»; Πρώτα απ’ όλα, το γαλλικό βασιλικό ζεύγος Λουδοβίκος XVI και Μαρία Αντουανέτα – το οποίο ουσιαστικά είχε εκθρονιστεί το 1789 – οδηγήθηκε στην περιβόητη γκιλοτίνα (το 1793, όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο και δεχόταν ταυτόχρονα και τη στενή όψη Αντίθεσης από τον Ουρανό, που ανέφερα παραπάνω).

Ωστόσο, με την κατάργηση της μοναρχίας, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κυβερνητικό κενό και η Γαλλία έπεσε γρήγορα στο χάος (η έλλειψη «κέντρου εξουσίας» και το «χάος» είναι τυπικά «Υδροχοϊκά» χαρακτηριστικά). Την εξουσία την πήραν σε εκείνη τη χαοτική περίοδο τα μέλη της λεγόμενης  «Εθνοσυνέλευσης» (κυρίως απλοί άνθρωποι, άπειροι και ασυντόνιστοι μεταξύ τους). Οι «μάζες» (Πλούτωνας) κυβερνούσαν τη Γαλλία! Το πρόβλημα είναι ότι όταν οι μάζες κυβερνούν ανεξέλεγκτα κάτι, βγαίνουν στο προσκήνιο μερικά από τα πιο χαμηλά ένστικτα των ανθρώπων!

Η «Εθνοσυνέλευση» λοιπόν έστελνε αρχικά στη γκιλοτίνα ευγενείς και κληρικούς, που διήγαν πολυτελή βίο όταν ο απλός κόσμος λιμοκτονούσε. Σύντομα όμως η κατάσταση ξέφυγε και σχεδόν όλοι μπορούσαν να στείλουν στη γκιλοτίνα όλους (π.χ. τον/την εραστή της/του γυναίκας/άντρα τους ή τον γείτονα που δεν συμπαθούσαν)! Δεκάδες χιλιάδες (συχνά αθώοι) Γάλλοι πολίτες κρίθηκαν, με συνοπτικές δίκες, «εχθροί της επανάστασης» και αποκεφαλίστηκαν! Προς τέρψη πάντως των «κοινών» ανθρώπων, πρωταρχικός στόχος ήταν οι ανήκοντες στην υψηλή τάξη, που ζούσαν τρυφηλά κάτω από τη μοναρχία!

Επομένως, αν ήσασταν κοινωνικά «προνομιούχοι» και όχι αρκετά «κοινοί», αυτή ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία για να ζείτε στη Γαλλία! Γι’ αυτό και όσοι είχαν τότε κοινωνικά προνόμια ήταν πρόθυμοι να απαλλαγούν από αυτά, για να αποφύγουν μια ενδεχόμενη καταδίκη τους στη γκιλοτίνα. Η πιο βιώσιμη κοινωνική θέση που θα μπορούσες να πετύχεις εκείνη την εποχή ήταν το να είσαι «κοινός» πολίτης! Πόσο Πλούτωνας στον Υδροχόο (και Ουρανός σε Αντίθεση με τον Πλούτωνα) είναι στ’ αλήθεια μια τέτοια κατάσταση; Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γεγονότα μπορεί να βιώσουμε, αν εκδηλωθεί αυτή η “τρομώδης” πλευρά του Πλούτωνα στον Yδροχόο, στα επόμενα χρόνια;

Δεν θα μας ανήκουν τα ίδια μας τα χρήματα!

Επιτρέψτε μου τώρα να σας δώσω ένα παράδειγμα για το πώς αυτή η «δικτατορία του κοινότυπου» που περιέγραψα παραπάνω μπορεί να επηρεάσει τα χρήματά μας. Σύντομα όλα τα χρήματα θα είναι ψηφιακά. Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα θα αποσυρθούν από το κράτος και έτσι θα εξαφανιστούν! Θα επιτρέπονται μόνο συναλλαγές με ψηφιακό χρήμα.

Ίσως πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα μάλλον βολικό πράγμα. Όχι άλλα βρώμικα και φθαρτά χαρτονομίσματα στα χέρια μας! Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε, γιατί υπάρχει και μια αρκετά σκοτεινή πλευρά του Πλούτωνα στον Υδροχόο!

Με όλα τα χρήματα να είναι ψηφιακά, η κυβέρνηση θα έχει τον απόλυτο έλεγχο τους! Αυτό σημαίνει ότι το μακρύ χέρι του Κράτους θα βρίσκεται συνεχώς στην τσέπη σας (ή στον ψηφιακό σας τραπεζικό λογαριασμό). Αν κάποια μέρα το Κράτος αποφασίσει ότι  εξαιτίας κάποιας επικείμενης κρίσης  πρέπει να μπει «δελτίο» στα τρόφιμα, στη βενζίνη κ.λπ. μοιράζοντας σε κάθε πολίτη την ίδια μερίδα φαγητό, βενζίνη κ.λπ. (ανεξάρτητα από τα χρήματα που διαθέτει αυτός) τότε εκεί θα δείτε τον Πλούτωνα στον Υδροχόο στα πιο δυνατά του!

Βλέπετε, αν δεν έχετε πολλά χρήματα, ο Πλούτωνας στο ζώδιο της υδρίας θα λειτουργήσει κατά κάποιο τρόπο προς όφελός σας. Θα βλάψει κυρίως τους ανθρώπους εκείνους που έχουν από αρκετά έως πολλά χρήματα, γιατί κάτω από το καθεστώς του «ψηφιακού δελτίου» η περιουσία τους θα «μπλοκάρεται» και θα «αδρανοποιείται», κάνοντάς τους να νιώθουν ότι τελικά αυτή δεν έχει ιδιαίτερη αξία – αν δεν μπορεί να τους προσφέρει σε αφθονία αυτό που επιθυμούν! Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που ανάλογη της δεν έχει ξανασυμβεί στις κοινωνίες μας τους τελευταίους αιώνες.

Αν έχουμε ποτέ ονειρευτεί μια κοινωνία με λιγότερες χρηματικές ανισότητες (και τον «εκδημοκρατισμό του χρήματος» – εάν υπάρχει κάτι τέτοιο) τότε ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα μας φέρει όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό το όραμα! Η σκοτεινή πλευρά όμως του Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι ότι το κράτος θα μπορεί εύκολα να κόψει τη ροή του χρήματος (προς το συμφέρον του «μεγάλου καλού») ανά πάσα στιγμή. Τα «capital controls» στα χρήματά μας θα εφαρμόζονται πανεύκολα. Επίσης, «lockdowns με βάση το χρήμα», στα οποία κάθε πολίτης θα επιτρέπεται να λαμβάνει και να ξοδεύει χρήματα μόνο εφόσον βρίσκεται σε μια περιορισμένη ακτίνα απόστασης από το σπίτι του/της!

Συνολικά, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα ρυθμίσει, σε σημαντικό βαθμό, τις «χρηματικές ανισότητες» (και κάθε είδους ανισότητες) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις κοινωνίες μας. Από την άλλη, μπορεί να στερήσει από τα άτομα πολλές ελευθερίες – συνέπεια αυτό της «ολοκληρωτικής» επιρροής του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου, στο «όχημα» της απόλυτης ελευθερίας! Για την ελευθερία θα αξίζει κυριολεκτικά να πεθάνεις τώρα!


Η Δικτατορία του “αφύσικου”!

Όπως είδαμε, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο θα ζήσουμε σε κάποιον βαθμό τη «δικτατορία της κοινοτυπίας», όπου θα είναι κατά κάποιον τρόπο επιλήψιμο το άτομο εκείνο που θα θεωρείται “ξεχωριστό”, “λαμπερό” κ.λ.π. – και όχι αρκετά «κοινό»!

Μια άλλη δικτατορία που μπορεί να μας επιβάλει βίαια ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι αυτή του «αφύσικου»! Τύποι ανθρώπων και καταστάσεων που θεωρούνταν ασυνήθιστοι και «αφύσικοι” στο παρελθόν θα προωθούνται μαζικά τώρα, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, και θα γίνονται η “νόρμα”. Οι διεμφυλικοί/τρανσέξουαλ για παράδειγμα.

Σε πολλούς, μπορεί να φαίνεται αφύσικο σήμερα ένας (πρώην) άντρας συνταγματάρχης (όπως η ΑμερικανίδαJennifer Pritzker Jennifer Pritzker) να ηγείται των στρατιωτών του φορώντας φούστα και έχοντας βάλει μακιγιάζ. Αυτό όμως θα είναι αρκετά φυσιολογικό στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, υπάρχει μια αντίφαση εδώ! Το κίνημα των τρανσέξουαλ δεν αποτελεί κίνημα «λαϊκής βάσης»! Φαίνεται να έχει εξαπλωθεί “από πάνω προς τα κάτω”. Να έχει δηλαδή σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί από κάποιους πλούσιους ανθρώπους στην Αμερική, όπως η Jennifer Pritzker. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το πνεύμα του Υδροχόου! Είναι όμως αρκετά σύμφωνο με το πνεύμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο!

Επίλογος

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα έλεγα να επισημάνω ότι το ζώδιο του Υδροχόου αντιπροσωπεύει την πιο εξυψωμένη «εκδοχή» των κοινωνιών μας, (ας πούμε, τον «ανώτερο Εαυτό» των κοινωνιών μας – με όλους τους πολίτες να είναι αφυπνισμένοι και «στρατευμένοι»)! Επομένως, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο πρόκειται να μας δείξει πόσο μακριά έχουμε μείνει από αυτή την «εξυψωμένη εκδοχή» των κοινωνιών μας! Θα μας αποκαλύψει (συχνά με οδυνηρούς τρόπους) το πόσο ελλιπείς και ελαττωματικές ήταν μέχρι τώρα οι κοινωνίες στις οποίες ζούσαμε και το σε τι «χαμηλούς κραδασμούς» τους είχαμε επιτρέψει να λειτουργούν!

Θωμάς Γαζής
Πνευματικά δικαιώματα: Θωμάς Δ. Γαζής

ΠΗΓΗ: ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο άρθρο το δημοσίευσα τμηματικά στις αρχές Μαρτίου 2023 (στα Αγγλικά) σε αμερικάνικες διαδικτυακές ομάδες Κοσμικής/Πολιτικής αστρολογίας. Με κάποια «συγχρονικότητα» δε, καθώς το έγραφα παρατηρούσα στη ροή ειδήσεων του υπολογιστή μου ότι γίνονταν μεγάλες διαδηλώσεις στο Παρίσι.Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με ThomasGazis
An Astrologer, speaker, writer who loves philosophy, history, psychology

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ο ΧΑΙΚΑΛΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*