Κριτική και Ακουστικά Φίλτρα …

Από: Μαρία Πέππα –

Μπορεί το ερώτημα να σας εκπλήξει, αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν είναι ορθή η συμπεριφορά του/της συντρόφου σας ??? Αν έχετε απέναντί σας ένα μόνιμο κριτή για τον οποίο ή οποία ποτέ και τίποτα δεν κάνετε σωστά ???
Είτε πρόκειται για τον τρόπο που ντύνεστε, μαγειρεύετε ή ακόμα χειρότερα τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους, το μόνο σίγουρο είναι πως είστε συνεχώς σε επιφυλακή, έτοιμοι για την επόμενη κρίσιμη επίθεση.

Είναι όμως έτσι ??? Είναι πράγματι κριτική αυτό που εκλαμβάνετε ή εκδήλωση τρυφερού ενδιαφέροντος, νοιαξίματος και αγάπης ???

Όλοι γνωρίζουμε πως η Κριτική συνθλίβει τις σχέσεις. Τα περισσότερα ζευγάρια όμως δεν καταλαβαίνουν γιατί συμβαίνει αυτό και πολύ περισσότερο τι να κάνουν για να την ξορκίσουν από τις σχέσεις τους.
Τι θα συνέβαινε αν σας έλεγα, πως υποσυνείδητα ίσως, αλλά υπάρχει περίπτωση η συμπεριφορά που εκδηλώνεται από το ταίρι σας να ερμηνεύεται από εσάς με τον πιο λανθασμένο τρόπο ???
Ελπίζω όχι συγκλονισμένοι ή προσβεβλημένοι …

Σχετιζόμενη επί μακρόν με ανθρώπους που αναζήτησαν την βοήθειά μου για την επίλυση τέτοιου είδους προβλημάτων στην σχέση τους, διαπύστωσα πως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις συμπεριφορές των συντρόφων μας μπορεί να είναι εσφαλμένος και πως όλοι διαθέτουμε ειδικά ¨ακουστικά φίλτρα¨ τα οποία μπαίνουν ανάμεσα σε μας και σε αυτά που το ταίρι μας, μας επικοινωνεί.

Αυτά τα ¨φίλτρα¨, είναι απόρροια δυναμικών και αμάσητων συμπεριφορών, προερχόμενα από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δηλαδή από πολύ μικρή ηλικία ζούμε σε περιβάλλοντα όπου ο βασικός τρόπος του σχετίζεσθαι ανάμεσα στα μέλη είναι η κριτική με αποτέλεσμα να την μαθαίνουμε, να την κάνουμε δική μας και ασυνείδητα να την επαναλαμβάνουμε ακόμα και με λανθασμένο τρόπο στις σχέσεις με τους συντρόφους μας …

Κουβαλάμε τα Ακουστικά μας Φίλτρα στην ενήλικη ζωή μας και αυτό αναμφισβήτητα επειρεάζει και τις σχέσεις μας. Έτσι κάθε φορά που το ταίρι μας ίσως απευθύνεται σε μας με τρυφερότητα, ενδιαφέρον και αγάπη, αντί να ακούσουμε αυτό που πραγματικά μας λέει, παίρνουμε θέση άμυνας και το ερμηνεύουμε σαν κριτική.

Δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστώσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη των «ακουστικών μας φίλτρων» καθώς αναπτύχθηκαν και τα κουβαλάμε για τόσο πολύ καιρό μέσα μας. Είναι υποσυνείδητες ωθήσεις που αλλοιώνουν τις σχέσεις μας, καταστρέφουν την επικοινωνία και την σύνδεση, μας εμποδίζουν να έρθουμε σε επαφή με τα αληθινά μας συναισθήματα και να νιώσουμε τα συναισθήματα των συντρόφων μας …

Κάθε σχέση είναι ένα δυναμικό σύστημα. Ο τρόπος της ομιλίας μας καθορίζει το πως οι άνθρωποι μας «ακούνε» και ο τρόπος που ¨ακροαζόμαστε¨ καθορίζει τον τρόπο που οι άλλοι μας μιλούν …

Έτσι λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψουμε τους ασυνείδητους ¨ακουστικούς¨ ωθητές μας για να κατανοήσουμε τον τρόπο που καταστρέφουν την επικοινωνία κ την συνδεσιμότητα στις σχέσεις μας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση της επαναληψιμότητας κάποιων προβλημάτων μας, θα μάθουμε πως να ακροαζόμαστε σωστά, να αποκτούμε διάκριση ανάμεσα στην πραγματική κριτική και στην εκδήλωση θετικού συναισθήματος που μας οδηγεί στην ουσιαστική σύνδεση και αναζωπύρωση των σχέσεών μας …

Για να ανακαλύψετε την Αρχική Αιτία πίσω από κάθε Ανθρώπινη Δυσλειτουργία www.hypnotherapy4u.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *