20:48 - 28/05/2017

Κόσμοι, Υπόκοσμοι… και η ουρά του Παγωνιού

Κόσμοι, Υπόκοσμοι… και η ουρά του Παγωνιού

Φανταστείτε πως ακούτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή παρακολουθείτε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Αυτός εκπέμπει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Το ότι δεν ακούτε τους άλλους ραδιοσταθμούς δεν σημαίνει πως αυτοί δεν υπάρχουν… απλά ΕΣΕΙΣ είστε συντονισμένοι στην συγκεκριμένη συχνότητα. Αν αλλάξετε συχνότητα θα «πιάσετε» κάποιον άλλον σταθμό, αλλά πάντα ΕΝΑΝ την φορά…

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πιάνουν περισσότερους από έναν σταθμούς συγχρόνως… μην με ρωτήσετε πώς γίνεται αυτό και αν αυτή είναι μια εν δυνάμει δυνατότητα όλων των ανθρώπων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αντικαταστήστε τώρα την λέξη «σταθμός» με την λέξη «Πραγματικότητα«… ή καλύτερα την λέξη «Κόσμος«, για να αγγίξουμε λίγο την Πυθαγόρεια Παράδοση.

Ο Κόσμος στον οποίο κινούμαστε, αποτελείται από πολλούς μικρότερους «υποκόσμους», αλλά και «μετακόσμους», και αυτό όμως επίσης είναι άλλο θέμα.
Φανταστείτε το εξής:

Ζωγραφίστε ένα σπιτάκι σε ένα ριζόχαρτο. Ελάχιστα πιο πέρα, σε ένα άλλο ριζόχαρτο ζωγραφίστε ένα άλλο σπίτι, πιο πέρα σε ένα άλλο έναν άνθρωπο, πιο δω σε ένα άλλο έναν άλλον άνθρωπο ή ένα σπίτι και ούτω καθ’ εξής.

Κάθε ριζόχαρτο από μόνο του απεικονίζει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ πράγμα. Όταν τα βάλεις όμως όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργείται για τον Παρατηρητή μια ολοκληρωμένη Πόλη.

Ένα μικρό δείγμα των άλλων κόσμων, σαν ένα ξεχωριστό ριζόχαρτο την κάθε φορά, βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων ή στις εφημερίδες σε ασύνδετες, φαινομενικά, μεταξύ τους ειδήσεις… μικρά κομματάκια από το παζλ της Μεγάλης Εικόνας.

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε περισσότερους του ενός Κόσμου… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο όρος «Πολυστασία» δεν είναι άγνωστος σε όσους είναι Γνώστες της πιο «Μυστικής» Παράδοσης. Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς πιο παλιά, ή ίσως χμμμ… ο Kwisatz Haderac του Frank Herbert από το επικό “Dune” για τους λάτρεις της «Επιστημονικής Φαντασίας».

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θεωρητικολογίες με την σημερινή πρακτική «Πραγματικότητα» της Πολιτικής Σκηνής η οποία καθορίζει την Ζωή όλων μας.
Χμμμ…

Ποιας από όλες Πραγματικότητας;

Και ποιας Μαγικοπολιτικής, και όχι πολιτικής, Σκηνής;
Αρκεί να μην ξεχνάμε ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ.

Η Πολιτική που ασκείται στο Προσκήνιο καθοδηγείται πάντα από το Παρασκήνιο.
Εκεί που δρούν οι Μάγοι της Πολιτικής… και τα φερέφωνά τους, τα Μ.Μ.Ε. Η Τηλεόραση πλέον δεν αλληλεπιδρά απλώς με τον τηλεθεατή, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, οι δημοσιογράφοι πλέον δεν μεταδίδουν απλώς την Είδηση, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, διαμορφώνοντας έτσι την Συλλογική Πραγματικότητα των τηλεθεατών και κατ’ επέκταση των λαών.

Δεν είναι τυχαίο που οι παρουσιαστές ειδήσεων βγαίνουν με φόντο πίσω τους πολλές τηλεοράσεις που δείχνουν άλλους σταθμούς.

Είναι σαν να κάνουν μια Επίδειξη Δύναμης, λέγοντας με τον τρόπο τους:
«Εσύ αμύητε τηλεθεατή θα μείνεις στον Κόσμο που ΕΓΩ θα σου πλασάρω. Εγώ όμως είμαι Κύριος των Κόσμων όλων…

Γιατί ΕΓΩ είμαι ο ΩΝ.
Ο Φέρων τον Οφθαλμό…»

Έναν από τους πολλούς που η Ήρα πήρε από τον σκοτωμένο από τον Ερμή πανόπτη Άργο, τον Φύλακα της Αρκαδίας και τους έβαλε …
στην Ουρά του Παγωνιού …

nickpanagodimitropoulos
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 29 Μαΐου 2017 @ 08:24
  6
  1
  * Καμπάλα ή Καββάλα ονομάζεται η απόκρυφη παράδοση των Εβραίων. Διαδόθηκε και στο ευρύτερο κοινό από τον φιλόσοφο και ουμανιστή Τζιοβάνι Πίκο ντελα Μιράντολα τον 15ο αιώνα. Η Καμπάλα έχει ρίζες στην Τορά της Εβραϊκής Βίβλου και στο Ταλμούδ (εξωβιβλική συλλογή εβραϊκών κειμένων, προϊόν του μεσαιωνικού Ιουδαϊσμού, που αποτελεί τη συνέχεια της ιουδαϊκής Βίβλου και περιλαμβάνει όχι μόνο κείμενα που αφορούν την ερμηνεία του μωσαϊκού Νόμου αλλά και ποικίλο άλλο υλικό, νομικό, θεολογικό, ηθικό, επιστημονικό, ιστορικό, λαογραφικό κ.λπ. έχοντας έτσι και εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα). και περιλαμβάνει στοιχεία προφορικών παραδόσεων πολλών αιώνων, μεταξύ των οποίων και γνωστικισμού, νεοπλατωνισμού και χριστιανισμού. Πνευματικός πατέρας της Καμπάλα είναι ο Ραβίνος Σιμόν Γιοχαϊπου κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.Χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ (Βίβλος Λαμπρότητας). Η Καμπάλα έχει μυστικιστικό, εσωτεριστικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στο γεωκεντρικό σύστημα, ενώ χωρίζει τη γη σε πολλές παράλληλες γαίες και τον ουρανό σε εφτά ουρανούς, στον οποίο κατοικεί ο Θεός και οι άγγελοι. Η σύγχρονη αστρολογία περιέχει αρκετά καμπαλιστικά στοιχεία, η οποία σχετίζεται ευρύτερα με την αστρολογία και άλλων λαών των αρχαίων χρόνων, όπως των Σουμερίων ή των Αιγυπτίων. Η σύγχρονη έρευνα διακρίνει δύο ρεύματα καμπαλισμού: το θεοσοφικό και το εκστατικό. Κύριος εκπρόσωπος του εκστατικού καμπαλισμού θεωρείται ο Αβραάμ Αμπουλάφια ή (Μπεν Σαμουήλ). Ιουδαίος φιλόσοφος του 13ου αιώνα. Γεννήθηκε το 1240 στη Σαραγόσα της Ισπανίας και πέθανε μετά το 1291. Έγραψε πολλά προφητικά και καβαλιστικά βιβλία από τα οποία έχουν εκδοθεί μερικά αποσπάσματα.
 2. Αριστομένης Προβελέγγιος 29 Μαΐου 2017 @ 23:18
  1
  0
  ΠΑΝΑΓΩΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ!ΚΑΤΑ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ… ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙς ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Η ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ??? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΙΝ ΤΙΜΙΟΣ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΛΑΟΣ! ΠΑΡΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΔΩ Κ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΦΑΜΦΑΡΕΣ ΣΟΥ !! ΑΝΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ… ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΜΟΔΕΡΝΕΣΕ ΣΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΠΩ!! ΟΕΑ !

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί