Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Η εμπειρία του Αντώνη Κουρρή εις το Άγιον Όρος….

Με τον ξάδελφον συναντούμαστε κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες, συμπεριλαμβανομένων του Φθινοπώρου μετά ποτών και βρωσιμάτων. Εσκεμμένα και όπως πάντοτε συνηθείζω να του ανοίγω συνζητήσεις διά Τον Θεόν. Πρόσεξα ότι ήταν ευλαβής παρότι μακρυά από περιασχόληση με την Εκκλησία. Ο ξάδελφος είναι άσσος σε μαγειρική και εστιατόρια και πρόσεξα ότι εντοπίζει και ενδιαφέρεται γενικώς διά την λεπτομέρεια, κάτι το οποίον θαρρώ μεταξύ άλλων βοήθησε η σταδιοδρομία του σε εστιατόρια. Είναι ζωντοχήρος και τα δύο του παιδιά ζουν και εργάζοντε εις το εξωτερικόν.

Μία ημέρα συναντηθήκαμε τυχαία, τρώγαμε και περιχαρής ωσάν να επανανυμφευόταν μου ανακοίνωσε ότι έκοψε εισιτήριον διά Το Άγιον Όρος.

Εξεπλάγην και του λέγω με ποίον θα πάεις; Μόνος μου μού απαντάει. Το να πάεις μόνος σου στο Άγιον Όρον είναι μεγάλη υπόθεση Πίστης, διότι εάν πάεις με συντροφιά μπορεί και κατά έναν ποσοστόν έστω να το κάνεις διά αναψυχή κοσμικής διασκέδασης….

Του λέγω θα εξομολογηθείς, μου λέγει γιατί να πάω;

Του λέγω πρόσεξε διότι θα συναντήσεις πολλά απροσδόκητα προσκόμματα από τον διάβολον διά να σε δοκιμάσει αυτός και Ο Θεός. Έκτοτε μπορεί και να μην τον είδα από κοντά, μόνον ρεχτά με το αυτοκίνητον και ελάχιστες ολιγοδευτερόλεπτες συνομιλίες εκ τηλεφώνου…

Προσέξετε την εμπειρία του που όπως μου είπε ο ίδιος είχε και άλλα…

Πάει στο αεροδρόμιον Λάρνακος, στην σειρά αναγνωρίζει έναν διάσημον δημοσιογράφον και τον αστειεύει μα γιατί δεν πήγες από τους επισήμους; Του απαντάει, όχι είμαι νομοταγής [σιγά του λέγω, και τι είναι αυτόν, ακριβοπληρωμίας υποκρισία, μπορεί και όχι, αλλά τι λέγει αυτόν, ας έλεγε λόγω σέβας προς τους ανθρώπους, όχι του ψευδόνομου].

Προχωράει και του λένε στον πάγκον εισαγωγή τέστ κορωνοϊού παρακαλώ.

Μα δεν έχω είπε, η Ελληνική Κυβέρνηση είπε ότι δεν χρειάζεται πιά.

Ναι αλλά το θέλουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Και τι να κάνω; Πήγαινε έξω κάνε. Μα πού κοπέλλα μου, δεν έχετε εδώ στο αεροδρόμιο; Όχι! Τόσον αεροδρόμιο και δεν έχετε; Τότε του λέγει έχουμε έναν αλλά έρχεται κατά τις 8:30 μ.μ.. Μα θα χάσω την πτήση! Να την χάσεις!

Πηγαίνει τρώγει, πίνει, καπνίζει, εκνευρισμένος και στοχαστικά προβληματισμένος. Μόλις έρχεται ο τύπος με τα τέστ, πειάνει γραμμή, μπροστά ήταν μία γυναίκα μεσήλικη από την Λιθουανία. 30 ευρώ της λέγει ο τύπος, μα δεν έχω λέγει αυτή και αρχίζει και κλαίγε, ο ξάδελφος το πληρώνει, τον αγκαλιάζει και κλαίγει και της λέγει δεν είναι τίποτε.

Πάει με την επόμενη, πτήση και η κοπέλλα του λέγει ότι δεν απαιτείται τέστ για τις Κυπριακές Αερογραμμές όπου του είπε η προηγούμενη. Περίεργα πράγματα….

Κατεβαίνει στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, λέγει στον ταξιτζή να τον πάρει στο ΚΤΕΛ για Ουρανούπολη. Του λέγει δεν προλαβαίνουμε, σε 10 λεπτά κλείνει. Να σε πάρω εδώ στην Εγναντείας οδού κάπου να κοιμηθείς σε ξενοδοχείο και αύριο πάεις. Ο Αντώνης λογάριασε τα έξοδα και την ταλαιπωρία περίπου 100 ευρώ, πόσα θέλεις να με πάρεις τώρα; 120 ευρώ. Έγινε, με τον όρον να σταματάεις σε κανένα περίπτερο να παίρνω καμμία μπύρα. Εντάξει… Φύγανε.

Φτάνουν στην Ουρανούπολη 21/04/2022, πάνε σε έναν γνωστόν ξενοδοχείον για προσκυνητές, έχω διανυκτερεύσει εκεί. Λέγει στην ιδιοκτήτρια μπορεί να μείνω μία, μπορεί δύο, μπορεί τρεις ημέρες, κανένα πρόβλημα του λέγει.

Την επομένη πάει να ανέβει στο πλοιάριον Άξιον Εστίν για το Άγιον Όρος, με το έναν πόδι στο κατάστρωμα, του λέγει ο εισπράκτορας, δεν είσαι στην λίστα προσκλήσεων στο Βατοπαίδι. Μα αφού τηλεφώνησα και μου του διαβεβαίωσαν, όχι δεν είσαι.

Πάει στο ξενοδοχείον, βλέπει τα πράγματα του έξω από το διαμέρισμα και μία επιγραφή στην βαλίτσα: λυπόμαστε το διαμέρισμα έχει ενοικιαστεί. Κατεβαίνει στην υποδοχή και λέγει στην ιδιοκτήτρια: δεν σου είπα μπορεί να μείνω έως και τρεις ημέρες; Αυτή τα μασούσε, ανέβηκε ο Αντώνης πάνω στο δωμάτιο. Από κάτω ο άνδρας της ωρύετο και απειλούσε, ανεβαίνει πάνω και βλέπει τον Αντώνη πολύ θυμωμένο, φοβάται και κατευνάζει, του δίδουν ξανά το δωμάτιο.

Την επομένη ημέρα κανονίζει για την πρόσκληση και του λένε από το Βατοπαίδι να κάνει τεστ PCR. Τρέχει να κάνει για να προλάβει το Άξιον Εστίν, τους δείχνει την πρόσκληση και το PCR, του λέγει ο εισπράκτορας θέλουμε τέστ. Ο Αντώνης τους λέγει μα το PCR [έτσι λέγανε αυτοί που «ξέρουν»] είναι καλύτερο. Όχι του λένε, εμείς θέλουμε τεστ. Πάλαι με το έναν πόδι στο κατάστρωμα. Φεύγει το πλοιάριον.

Την επομένη καθώς περίμενε να ανεβεί, από μία καφετερία, και κόσμο πολύ, έβλεπε το καράβι ότι δεν είχε κανένα εκεί, και είπε άμα συναχθεί ο κόσμος πάω και εγώ, αιφνίς πάνε μερικά άτομα και το καράβι έφυγε άρον άρον.

Το απόγευμα πάει σε έναν απόμερο εστιατόριο που έγινε φίλος με το ζεύγος των ιδιοκτητών, τρώγει και πίνει και μετά φωνάζει κουνώντας τα χέρια: Δεν με θέλει Ο Θεός, δεν με θέλει Ο Θεός, και έκλαιγε. Ησύχασε ρε Αντώνη, θα πάς, του λέγει ο ιδιοκτήτης. Πέσμου έναν μέρος να πάω να κάνω τεστ του λέγει ο ξάδελφος. Θα τον φέρω εδώ του λέγει ο ιδιοκτήτης, όχι θα πάω μόνος μου, πέσμου πού είναι. Εν τέλει τον πήρε σε τρία λεπτά με το αυτοκίνητο.

Την επομένη πάει στο καράβι βάζει πάλαι το έναν πόδι στο κατάστρωμα και ο εισπράκτορας του λέγει πού είναι το εισιτήριο σου; Νόμιζα ότι κόβουμε από εδώ του λέγει ο Αντώνης. Όχι του λέγει, πρέπει να κόψεις απ’ εκεί που κάνουν τεστ και του έδειξε πού.

Τρέχει ο ξάδελφος περνάει από έναν μέρος με καφενέδες και πολύ κόσμο, σπρώχνεται σπρώχνει, καθυστερεί. Καταϊδρωμένος λέγει στον πωλητή εισιτηρίων: σε παρακαλώ κόψε το γρήγορα διότι φεύγει το καράβι, μην ανησυχείς σε τρία λεπτά.

Το παίρνει και λέγει, αν πάω από τις καφετερίες θα καθυστερήσω, θα πάω από κάτω και τρέχει στην παραλία επάνω στην άμμο, ανά χείρας μία φιάλη νερό, φωνάζει και σηματοδοτεί σταυρώνοντας τα χέρια ανάταση. Προλαμβαίνει και ανεβαίνει στο πλοιάριον. Ένας συνπροσκυνητής του λέγει τι έχεις αγόρι μου, είσαι καλά, ανησύχησε ο άνθρωπος, του αφηγείται την ταλαιπωρία του.

Φθάνει στο Βατοπαίδι, στην είσοδον συναντάει τυχαία έναν Ρώσσον καλόγηρον με πρόσωπον πανεύμορφης γυναίκας, λέγει τι είναι αυτόν πάλαι και ακούει δύο άλλους καλόγηρους να του λένε πότε θα ξανάρθεις.

Εκεί του έτυχαν και διάφορα άλλα ευτράπελα.

Εκεί συναντάει δύο άλλους συνπροσκυνητές και κάνουν συντροφιά. Την επομένη εξημολογούντε και ο Εξομολόγος [είναι Ελληνοκύπριος, τον γνωρίζω, εξεχνάω το όνομα του, ίσως δεν πρέπει να ειπώ ποίος είναι] τους λέγει, να Κοινωνήσουν μετά την Θείαν Λειτουργίαν. Μετά τους λέγει εσείς οι τρείς ελάτε και τους βάζει να γονατίσουν και τους περικλείει με την ζώνη Της Παναγίας και κάνει ειδικές παρακλήσεις για αυτούς τους τρείς, που δεν γίνοντε στον καθένα…

Προσέξετε τι έγινε….

Πρώτον εμπόδιον στο αεροδρόμιον. Από πολλές εμπειρίες γνωρίζω, ότι άμα δοκιμάζεσαι, άνθρωποι «συνωμοτούν» εν αγνοία τους για τα εμπόδια και μετά μπορεί ούτε καν να θυμούντε, θα μπορούσαν να του ειπούν: μα σου ζήτησα εγώ τέστ, ή από το Βατοπαίδι μα σου ζήτησα εγώ PCR, κάνουν ό,τι κάνουν από επήρρεια Θείας Μεσιτείας…

Δεύτερον, ο Αντώνης κάνει ελεημοσύνη εις την Λιθουανέζα, στημένον εκ Θεού και αυτόν….

Μετά μαθαίνει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν απαιτούν τέστ….

Χάνει το ΚΤΕΛ…

Του βγάζουν τα πράγματα από το δωμάτιον, πού ξανά ακούστηκε και ξανά έγινε, όταν ο πελάτης είναι εντάξει και προειδοποιεί και χωρίς να προειδοποιηθεί, ενώ μετά δέκτηκαν την παραμονή του, δεν είχαν άλλον πελάτη [χαχαχα], ήταν όλα εκ Θείας Πρόνοιας.

Μετά χάνεται η πρόσκληση από το Βατοπαίδι….

Το Βατοπαίδι του ζητάει PCR και το καράβι τεστ [χαχαχα]….

Μετά, κινδυνεύει να μην πάει διότι δεν υπάρχει εισιτήριον στο πλοιάριον και προηγουμένως δεν του ανάφεραν ότι πρέπει να πάει στο εκδοτήριον [χαχαχα]….

Τρέχει ένας εξηνταπεντάρης ωσάν παιδί στην άμμο για να προλάβει [έτερη δοκιμασία, χαχαχα]…. Εάν πήγαινε από τις καφετερίες θα το έχανε….

Με το που έρχεται στην είσοδον του Βατοπαιδίου βλέπει καλόγηρον Ρώσσον με όψη γυναικός, όχι ομοίαζε επειδή ήταν σπανός, ήταν ωσάν γυναίκα, μου είπε [χαχαχα, η γυναίκα του ήταν Ρωσσίδα, έχει αδυναμία και μανία στις γυναίκες, του λέγω ο διάβολος ήταν, δεν έχεις ιδέα τι πράγματα γίνοντε εκεί, τον είχα άλλωστε προειδοποιήσει, όλα αυτά μου τα διηγήθηκε εχθές 10/11/2022. Συνεχίζω και του λέγω: αυτόν που είδες μπορεί να ήταν δαίμονας ή δαίμονες ή να σε έκανε εσένα να βλέπεις γυναικείον πρόσωπον όπως σε μαγεύει ο φακκίρης].

Παραβλέπει το γεγονός αλλά ήταν τόσον ωραία ώστε του άρεσε, νευρίασε, κάτι συμβαίνει λέγει…. Τελική δοκιμασία να κολλαστεί ή να ειπεί φύγε οπίσω μου σατανά, διότι όπως σας είπα έχει ιδιαίτερη αγάπη προς τις γυναίκες, σε όλη του την ζωή αυτή ήταν η πρώτη ασχολία του για διασκέδαση….

Επαναλαμβάνω, πήγε μόνος. Ο Ηγούμενος Εφραίμ είπε κάποτε σε έναν φίλον μού: το να μπαίνει κάποιος σε τόση ταλαιπωρία για να έρθει εδώ να εξομολογηθεί Ο Θεός το εκτιμάει ιδιαίτερα, το ίδιον και Η Παναγία, αυτόν δεν το ήξευρε ο Αντώνης, ούτε του το είπα. Αλλά έτυχε στον Αντώνη που ήταν συμμαθητής με τον Εφραίμ στην Αμμόχωστο προπολεμικά… [Βλέπεις την σύμπτωση την στημένη, ο ξάδελφος πήγε ολομόναχος και δεν ζήτησε καν από κάποιον να πάνε μαζύν, τυχαίον; Υποσημείωση, τυχαία συναντηθήκαμε για γεύμα εχθές 4 άτομα σε έναν εξοχικόν σπίτι. Συνεχώς μου ερχόταν Ευωδία, αλλόκοτη, ρε τί γίνεται λέγω ποίος από αυτούς τους δύο μεσήλικες και τον έναν γέρον φοράει άρωμα, χαχαχα, περίεργα πράγματα, της ιδέας μου είναι είπα, ξανά, είχα πριν αναγνώσει πρώτη φορά την Παράκληση εις Τον Άγιον Εφραίμ της Νέας Μάκρης…, είπα μία Ιστορία στον Αντώνη, με Τον εν ζωή Άγιον Αντώνιον των Τρούλλων στις 20/08/2001 όταν πήγα να πρωτοεξομολογηθώ, μετά την είπα ξανά όταν ήρθαν οι δύο άλλοι από κατούρημα στο περιβόλι. Μετά κτυπάει η καμπάνα και αρχίζει να ακούεται Εσπερινός από την Εκκλησία Παναγιάς και Αγίου και Εθνομάρτυρος πάτερ Ζαχαρίου του εν Παναγιωτίσσης εν έτει 1778 μ.Χ., πρόγονος και των 4 εμάς εκεί τυχαία, δύο εξ’ ημών είμαστε εξασέγγονα του, κάτι συμβαίνει λέγω και μετά ακολουθεί η εξιστόριση του βιώματος του Αντώνη]….

Ο Θεός τον έσπρωχνε πίσω και αυτός αντιστεκόταν και αγανάκτησε, φωνάζοντας και κλαίγωντας, τον λυπήθηκε. Όπως λέγει η Γραφή διά της βίας μπαίνεις στην Βασιλεία των Ουρανών, ο ανηψιός με το ζόρι ανέβηκε στο Άξιον Εστίν και πήγε στην Εξομολόγηση….

Μέγας είσαι Κύριε Τρισκύριε και θαυμαστά τα έργα σου.

Θαυμαστός Ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού….

Κύριος Τρισκύριος ειμοί Βοηθειός και ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μη δαίμων και άνθρωπος και ου φοβηθήσομαι αντιξοότητες και ου φοβηθήσομαι κακά.

Παναγιώτης ΔίαςΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Ελένη Καβα-Καυγακου 11/14/2022 @ 11:14 ΠΜ

  Το “Άγιον” Όρος ανήκει στα top 5 σύντομα ανέκδοτα!!!
  Απέχει της αγιοσύνης όσο η Κόλαση από τον Παράδεισο….
  Αλλά όσο υπάρχει τεράστια ζήτηση ψευδαισθήσεων… πολιτικοί, ειδικοί κάθε τύπου και θρησκείες θα προσφέρουν άφθονες!!!

 2. ΠάνοςΓέριμου 11/14/2022 @ 9:31 ΜΜ

  Ελένη, δεν έχεις ιδέα τί συμβαίνει εις Το Άγιον Όρος, και επειδή είσαι γυναίκα δεν μπορείς να έχεις, σε κανένα γυναικείον μοναστήρι ή και ανδρικόν που δέχοντε άνδρες μπορεί να έχεις. Επαναλαμβάνω, δεν έχεις ιδέα τι είναι Άγιον Όρος, και θα το πώ δεν είναι τυχαίον που δεν πρέπει να έχουν ιδέα όλοι…

 3. ΠάνοςΓέριμου 11/14/2022 @ 9:33 ΜΜ

  Ελένη, δεν έχεις ιδέα πόσοι άνδρες με την ίδια γνώμη που έχεις πήγαν εκεί και αφού μουγκάρισαν και ζήτησαν οι ίδιοι Εξομολόγηση, γύρισαν …. άνθρωποι [που είδαν και παραδέκτηκαν την αμαρτία και την πλάνη τους]…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*