in

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας ο Φιλοθεΐτης: «Σαν στρατιώτες του Χριστού μας οφείλουμε να προετοιμασθούμε»:

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα δεινά χρόνια πλησιάζουν. Όταν δούμε πολέμους και σεισμούς και διάφορα γεγονότα, εγγύς το τέλος. Περιμένουμε πολλά να μας συμβούν – σύμφωνα με τις προφητείες των αγίων, εις τους έσχατους χρόνους θα συμβούν μεγάλα γεγονότα. Και ο λόγος του Θεού και των αγίων είναι αλήθεια.

Το άθλημα, το οποίον περιμένουμε να δώσουμε είναι για την πίστη στην Θεανθρωπία του Ιησού, αφού βέβαια πιστεύουμε ότι ο Χριστός ήτο Θεός κι έγινε άνθρωπος κι ότι κατέβηκε στη γη, να δώσει τη λύτρωση και να διώξει το σκοτάδι της απιστίας και της αθεϊας.

Κι εμείς σαν στρατιώτες του Χριστού μας, αφού αποτελούμε το στράτευμα του Χριστού, οφείλουμε να προετοιμασθούμε, να οπλισθούμε.

Ένα κράτος, όταν αντιληφθεί ότι κάποιο άλλο κράτος ετοιμάζει επίθεση αρχίζει την προετοιμασία της άμυνας και της αντεπιθέσεως. Ούτω πως και εμείς. Και η προετοιμασία είναι γνωστή.

Να πιστεύουμε κατά πρώτον, ότι εάν έχουμε πίστη και ταπείνωση θα ελκύσουμε την Χάρη κι αυτή τη μεγάλη δύναμη του Χριστού, για να μαρτυρήσουμε.

Ποτέ να μη πιστέψουμε και να τολμήσουμε να σκεφτούμε, ότι εμείς μόνοι μας έχουμε αυτή τη δύναμη.Θα λέμε: «Εγώ είμαι αδύναμος, είμαι ανίκανος, είμαι αμαρτωλός, είμαι μηδέν, είμαι ο πιο άχρηστος άνθρωπος».

Μόνον η ταπείνωση θα ελκύσει τη δύναμη του Χριστού και θα νικήσει. Διότι όπου ο Χριστός επιφοιτά με την υπερφυσική Του δύναμη, υπέρ φύσιν ποιεί πράγματα.

Μη νομίσετε ότι με τις προσωπικές και ανθρώπινες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουμε οιανδήποτε ενέργεια και επέμβαση του διαβόλου και των συνεργατών του. Ποτέ.Ο άνθρωπος είναι ασθενικός, δεν έχει καμιά δύναμη να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα δεινά, παρά μόνο με τη δύναμη του Θεού.

Να πιστέψουμε ότι, όταν ο Θεός μας καλέσει σε αυτό το μαρτύριο, θα δώσει «συν τον πειρασμό και την έκβασιν» (Α΄Κορινθ. ι΄13) κι ότι όταν εν ταπεινώσει δεχθούμε να δώσουμε αυτή τη μαρτυρία, θα πάρουμε τη Χάρη του Θεού, για να νικήσουμε τον πονηρό και να στεφανωθούμε …

Ηλιας Καλλιωρας

Report

What do you think?

Written by Έλλην

3 Comments

Leave a Reply
 1. Είναι δυνατόν ο Χριστός να ζητά το οτιδήποτε από εμάς? Είναι δυνατόν να έχει ανάγκη να γονατίζουμε και να χτυπιόμαστε ότι είμαστε τίποτα, άχρηστοι, αδύναμοι , ταπεινοί, δούλοι κι όλα αυτά που πρέπει να με κάνουν σαν άνθρωπο να νιώθω ότι χειρότερο? Τι σόι πράγματα είναι αυτά τελικά? Τι είναι ο Θεός? Κακομοίρης ζηλότυπος γεμάτος αδυναμίες και έχει ανάγκη επιβεβαίωσης? Και τώρα θέλει να ετοιμαστούμε για να πάμε ως πρόβατα στην σφαγή ή ως λύκοι προς τον θάνατο? Θα τρελλαθούμε στο τέλος!

  • Αυτό που αρνείσαι εσύ και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ότι αυτός ο κόσμος είναι ψεύτικος.

   Αυτό ισχύει γιατί έχεις μάθει να πιστεύεις μόνο ότι βλέπεις.

   Ο Χριστός δεν σου ζητάει τίποτα. Σε έχει ελεύθερο να κάνεις ότι θέλεις.

   Ταυτόχρονα σου έχει δείξει το δρόμο να απεμπλακεις από αυτό το μάταιο κόσμο.

   Ο κόσμος ο μάταιος που χρόνια παλεύει ο άνθρωπος για υλικά αγαθά τα οποία τα αφήνει καθώς πεθαίνει.

   Ο Χριστός σου έδειξε να δώσεις σημασία σε αυτά τα οποία δεν χάνονται όταν πεθάνεις.

   Αν μίσος και όλα τα ανθρώπινα πάθη σε έχουν κυριεύσει στη ζωή σου δεν πρόκειται να πας στο φως.

   Αν όπως σου είπε ο Χριστός είσαι ταπεινός , δεν μισείς και θέλεις το καλό του διπλανού σου οποίος και αν είναι αυτός τότε έχεις κάνει το μεγάλο βήμα.

   Σε όλα αυτά ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι θεός και ότι με τη βοήθεια του θεού μόνο μπορεί να τα πετύχει όλα.

   Αν ο άνθρωπος ήταν θεός ούτε θα πέθαινε ούτε θα έψαχνε χιλιάδες χρόνια εδώ και εκεί για τη προέλευση σου. Ο Θεός δεν έχει αρχή άρα ο άνθρωπος δεν είναι θεός και ούτε πρόκειται να γίνει γιατί πολύ απλά θα έχει πάντα μια αρχή ο κάθε άνθρωπος επειδή για να υπάρξει θα πρέπει να γεννηθεί.

   Άρα αυτά τα παραμύθια είμαστε θεοί του εαυτού μας και ότι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει μόνος του στη θέωση είναι όλα παραμύθια του πατέρα του ψεύδους του σαμαέλ.

   Όταν ο κάθε ένας το βάλει αυτό στο μυαλό του θα μπορέσει να σωθεί.

   • Εσύ είδες να λέω κάπου ότι ο κόσμος αυτός είναι ο μοναδικός και ο αληθινός και είδες πουθενά να μιλώ για υλικά αγαθά και μίσος? Είδες κάπου να μιλάω για τον Χριστό ? Εγώ είπα για τις αρλούμπες που έχουν φορτώσει το μυαλό των ανθρώπων και τον προγραμματισμό που υφίσταται ο άνθρωπος!
    Εσένα αυτά όλα που λές και πιστεύεις κάποιος σου τα έμαθε και μάλλον έχεις ανέλθει τόσο πνευματικά που σου δόθηκε το δικαίωμα να κρίνεις και να βγάζεις συμπεράσματα! Εσείς οι περισπούδαστοι ταπεινοί και άξιοι, αφήστε κι εμάς τους κοινούς θνητούς να έχουμε την δική μας γνώμη! Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι”αυτά που λέει και όχι γι”αυτά που οποιοσδήποτε καταλαβαίνει! Μπορώ να πιστεύω σε έναν Θεό ανώτερο που δεν έχει ανάγκη από δούλους φοβισμένους και κακόμοιρους ανθρώπους και που είναι τέλειος άρα και νομοτελειακά ότι προέρχεται από Εκείνον είναι τέλειο? Σου απάντησα νομίζω τι πιστεύω για αυτόν τον κόσμο και για ότι κινείται ΕΝΤΟΣ αυτού ορατών τε και αοράτων! Για τα εκτός αυτού , είναι μια άλλη κατάσταση για άλλους !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Βυθίζεται» πριν καν ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός – Μαζικές ακυρώσεις την πρώτη ημέρα του «ανοίγματος»

Μπαϊράκι από τους Σκοπιανούς: Απαιτούν η Ελλάδα να τους αποκαλεί Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία.