Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

11:19 - 10/06/2023

Είναι δυνατόν και έχει σημασία να γνωρίζουμε, την ουσία την φύση του Θεού;

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Η Αγία Γραφή, αναφέρει,· «Θεόν οὐδείς ἑώρακε πώποτε» (Ιωάν. α΄ 18) και ότι τον Θεό «εἶδεν οὐδείς ἀνθρώπων, οὐδέ ἰδεῖν δύναται» (Α’ Τιμόθ. στ΄ 16) .Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Ἄπειρον τό θεῖον καί ἀκατάληπτον· καί τοῦτο μόνον αὐτοῦ καταληπτόν, ἡ ἀπειρία καί ἀκαταληψία». Δηλαδή· άπειρος είναι ο Θεός και παντέλειος και σε εμάς τους ατελείς και πεπερασμένους ανθρώπους ακατάληπτος.

Δεν μπορούμε, λοιπόν, οι άνθρωποι να γνωρίσουμε την ουσία την φύση του Θεό,οι μικροί και πεπερασμένοι και ατελείς. Αμαρτωλοί εμείς και εκείνος άγιος. Άγνωστος λοιπόν σε εμάς ο Θεός. Άγνωστος και στους Αγγέλους. Και σε ποιον είναι γνωστός; Είναι γνωστός στο μονογενή του Υιό, ο οποίος γεννήθηκε προ πάντων των αιώνων από αυτή την ουσία του Πατρός.

Ο μονογενης υἱος ὁ ὢν εἰς τον κόλπον τοῦ πατρός, ἐκεῖνος ἐξηγήσατο» (Ιωάν. α΄  18).

Aπό τις θείες ενέργειες γνωρίζουμε τον Θεό. «Ἡμεῖς δέ, λέγει ο Μ. Βασίλειος, ἐκ μέν τῶν ἐνεργειῶν (από τις ενέργειές του, από όσα κάνει για το καλό και τη σωτηρία μας, από αυτά) γνωρίζομεν τόν Θεόν ἡμῶν, τῇ δέ οὐσίᾳ αὐτῇ προσεγγίζειν οὐχ ὑπισχνούμεθα» (στην ουσία του όμως δε λέμε πως μπορούμε να τον πλησιάσουμε) Γιατί; Διότι «αἱ μέν γάρ ἐνέργειαι αὐτοῦ πρός ἡμᾶς καταβαίνουσιν, ἡ δέ οὐσία αὐτοῦ μένει ἀπρόσιτος»

Ο Αγιος Αντώνιος διατί είναι βέβαιος, ότι ο Θεός είναι αγαθός και απαθής ;

Πως το γνωρίζει αυτό;

Ο ασκητής της ερήμου  με την  χάρη του Θεού μεταμορφώθηκε από τον μεταπτωτικό άνθρωπο ,τον παλαιάνθρωπο στον νέο εν Χριστώ  .

Τον αγαθό και απαθή.

Ο Θεάνθρωπος ξεκλειδώνει όχι την γνώση αλλά την επίγνωση του τι σημαίνει  άνθρωπος ,ανακαινισμένος  άνθρωπος.

Σημασία λοιπόν  ,δεν έχει η φύση και η ουσία του Θεού που είναι ακατάληπτες,αλλά η έλξη των θείων ενεργειών περάσματος  ,τού σαρκικού χωμάτινου θνητού στον πνευματικό αιώνιο .

Τον αγαθό και απαθή.Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*