14:13 - 05/10/2017

Εγώ απέναντι σε Εγώ!

Άνθρωποι εναντίον ανθρώπων, καρδιές ενάντια σε χτύπους, βήματα επάνω σε άλλων διαδρομές, χέρια απλωμένα στον αέρα μπλοκάρουν κάθε κίνηση, λόγια για να καλύψουν άλλα λόγια.
Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν και η υπερίσχυση του Εγώ ένας αγώνας πάνω από κάθε ιδανικό! Η μόνη αξία είναι είναι η εικόνα σου στο χώρο πόσο σε συζητούν πόση εντύπωση θα κανείς πόσους οπαδούς θα μαζέψεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι σε αυτό τον πόλεμο ανθρώπου εναντίον άνθρωπο!

«Μα θέλω να αφυπνίσω τους συνάνθρωπούς μου, ακούς να λένε κάποιοι, θέλω να τους ξυπνήσω από τον λήθαργο, θέλω να τους ανοίξω τα μάτια!»

Κι αντί να τους τα ανοίξεις τους διχάζεις μέσα σε συζητήσεις, τους ρίχνεις όλο και πιο βαθιά στην αμφισβήτηση και στην αντιπαράθεση της αλήθειας με το ψέμα!
Πληγώνεις τον όμοιό σου καταπνίγεις την διαφορετικότητά του, βουλώνεις το στόμα, κλείνεις τα αυτιά σου στις απόψεις του κάνεις πόλεμο!

Ο στρατός σου το Εγώ σου που τρέφεται ηδονισμένο από όσους συμφωνούν κι ακόμη περισσότερο φανατίζεται από όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη από εσένα! Όλα φλέγονται σε ένα πεδίο μάχης ανθρώπου εναντίον ανθρώπου. Γιατί; Για να πιστεύεις πως έχεις δίκιο! Για να λες πως εγώ δίνω το φως και οι άλλοι το ακολουθούν. Ψευδαισθήσεις αυτόφωτης επιβολής με φόντο ανθρώπους που αναζητούν από κάπου να πιαστούν, να κρατηθούν, να φωτίσουν την αλήθεια. Ψάχνουν αρχηγό μα ο ηγέτης βρίσκεται μέσα τους, καλούν για στρατό μα στρατιώτης είναι η δική τους δύναμη!

Οι «δυνατοί» συνεχίζουν ανενόχλητοι να κινούν τα πιόνια της εξουσίας και εμείς αντί να αναγνωρίζουμε τους δυνάστες που κρύβονται πίσω από τα ανδρείκελά τους που τα τρέφουν με χρήμα που κόβεται επάνω στα δικά μας σώματα, μαχόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και γινόμαστε οι ίδιοι δυνάστες! Δυνάστης εναντίον δυνάστη, Εγώ απέναντι σε Εγώ!

Κάπου εκεί ανάμεσα σε όλα αυτά τα Εγώ υπάρχουν όνειρα που θέλουν να πραγματωθούν και είναι κοινά σε όλους μας! ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Κάπου εκεί μέσα στο φως και το σκοτάδι βρίσκονται γκρίζες ζώνες που ενώνουν αυτά τα δυο, που τα συνθέτουν… Φτάσε αυτές τις ζώνες και δώσε τα χέρια στο συνάνθρωπό σου! Συνδέσου με όσα σας ενώνουν και η ροή θα αναλάβει να σε οδηγήσει!

Η ζωή ξεκινά με μια δυνατή κραυγή και αποχωρίζεται με μια διαπεραστική σιωπή! Το ίδιο για εσένα, το ίδιο και για εμένα!

Σίμωσε την κραυγή σου, την λαχτάρα σου για ζωή, για αλήθεια, για δικαιοσύνη και σώπασε τον θάνατο την σιωπή της διάσπασης, της διαμάχης, της επιβολής!
Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν!

Έχει νυχτώσει τόσο μέσα μας, την παρτίδα την χάσαμε! Μονιάστε γιατί κινδυνεύουμε να χαθεί και όλη μας η ζωή σε έναν πόλεμο δίχως τέλος!
Άνθρωπος εναντίον ανθρώπου, Εγώ απέναντι σε Εγώ!

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Ρίνα Σερέτη

Όσες σκέψεις κιαν διαβούν από το μυαλό, μόνο οι λέξεις στο χαρτί, μου δίνουν τη δύναμη να ακυρώσω κάθε ψεύτικο και να καλέσω κάθε αληθινό.
Με αξίες, σεβασμό και πίστη στην ελληνική ψυχή μου.

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ 5 Οκτωβρίου 2017 @ 14:34
  5
  10
  ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕ. ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΠΑΩ ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΦΩ.
 2. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ 5 Οκτωβρίου 2017 @ 14:58
  3
  10
  ΚΥΡΙΑ ΣΕΡΕΤΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΔΩ: Άνθρωποι εναντίον ανθρώπων.. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ: Πάντα φταίνε οι άλλοι σε αυτό τον πόλεμο ανθρώπου εναντίον άνθρωπο!ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ.. ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΟΝΤΟΥΣΑΝ; ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙΣ: θέλω να τους ανοίξω τα μάτια!Κι αντί να τους τα ανοίξεις τους διχάζεις. ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΣΕΡΕΤΗ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΧΑΡΟ.
 3. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ 5 Οκτωβρίου 2017 @ 15:03
  5
  8
  ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΧΑΖΩ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΩ, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΩ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ..; ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ: Πληγώνεις τον όμοιό σου καταπνίγεις την διαφορετικότητά του. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΟΙΟΣ ΜΟΥ; Ο ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΑΣ; Η Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; ΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ, ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
 4. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ 5 Οκτωβρίου 2017 @ 15:10
  3
  8
  ΚΑΠΟΙΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ:Οι «δυνατοί» συνεχίζουν ανενόχλητοι.. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΚΥΡΙΑ ΣΕΡΕΤΗ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ. Κάπου εκεί ανάμεσα σε όλα αυτά τα Εγώ υπάρχουν όνειρα που θέλουν να πραγματωθούν και είναι κοινά σε όλους μας! ΕΙΡΗΝΗ,ΑΓΑΠΗ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!ΑΧΑΧΑΧ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ.. ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΛΕ.
 5. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ 5 Οκτωβρίου 2017 @ 15:15
  3
  9
  ΜΑΛΛΟΝ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΡΗΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ.. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ : Μονιάστε γιατί κινδυνεύουμε να χαθεί και όλη μας η ζωή σε έναν πόλεμο δίχως τέλος! ΕΔΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΝΙΑΣΕΙ Η ΥΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΝΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΕΓΙΝΕ; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.
 6. 7
  0
  Και αν χασω πιστη και πατριδα ….γιατι να θελω να ζησω…;;;Θα πολεμησω μεχρι θανατου…
 7. 5
  0
  ΗΤΤΩ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ………τα λεει ολα
 8. Θανασης Γιαννιτσα 5 Οκτωβρίου 2017 @ 18:35
  9
  2
  Δεν μυριζουν τα αρθρα που μιλουν για ανθρωπια και σκεψεις,αλλα τα χνωτα βρωμαν τζαμπανταν μπυρα καπιταλε και ανοησια απο εναν λαο λερο…πανω σε αυτο τον ηλιθιο βολεψιαρη λαο βρισκουν πατημα τα λαμογια οι ψευτοαριστεροι και οι φασιστες.
 9. 5
  0
  ένα όμορφο άρθρο από κάποιον που αποτυπώνει ένα κομμάτι από την ψυχή του, θέλει κάτι να μας πει και διαβάζω με λύπη να κοροιδεύουν… τα σχόλια επιβεβαιώνουν το άρθρο. το να βγάζουμε χολή μας οδηγεί…εδώ που έχουμε οδηγηθεί. στις τελευταίες μας στιγμές, σε κάποιες δύσκολες στιγμές μας βρίσκουμε την ουσία μας και τότε βλέπουμε τα πάντα πιο αγαπησιάρικα, τη ζωή, τον δίπλα, είναι τότε που ξεθωριάζουν το σύνορα του ψευτοεγώ και ενθυμούμαστε το όλον..όλοι είμαστε ένα, τόσο πολύ ξεχάσαμε λοιπόν;
 10. 0
  2
  Κανείς δεν έμαθε από τα λάθη σου, και αντί να μαθαίνεις από τα λάθη σου , προσπαθείς να βγεις έξω από τον κόσμο και να αγναντεύεις διαστήματα . Από εκεί τα βλέπεις πώς όλα εξακολουθούν να κινούνται , να εξουσιάζουν ο ένας τον άλλον αλλά η στιγμή που βγήκες δεν κατέστησε δυνατόν ,να βγάλεις έστω και μια πρόταση για το πώς ο κόσμος ενώ είναι διαφορετικός κολλά σε μια σταγόνα νερό. Το σωστό του άλλου είναι λάθος του άλλου και το λάθος του άλλου είναι σωστό.Ποιο είναι το απόλυτο σωστό ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί