19:58 - 25/08/2019

Περί Βιταμίνης Β12, Αρχαιοβακτηρίων και άλλων … Δαιμονίων

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Της  Myriam Pappas 

H Χορτοφαγική Διατροφή κερδίζει συνεχώς έδαφος και τεκμηριώνεται Επιστημονική ως άκρως ωφέλιμη για την Ανθρώπινη υγεία αλλά και για την θετική επίδρασή της στα Περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

 Η πολεμική που δέχεται από σκοπιμότητες πολλαπλών επιπέδων καθώς και η αντιλογία, έχουν σχεδόν όλες απαντηθεί καθώς τα μεγαλύτερα, πλέον, Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου του Trinity Dublin College,  με μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως Γαστρεντερολογικές Έδρες, την υποστηρίζουν και τη διαδίδουν.

Ένα από τα συνεχόμενα επιχειρήματα που αντιπαρατίθενται στην Χορτοφαγία, είναι η δήθεν έλλειψη Β12 που προκαλείται συχνά κατά την αποχή από το πτώμα ( … sorry, ”κρέας”  ήθελα να γράψω ) και τα παράγωγά του.

Η Βιταμίνη Β12 και η Βιταμίνη D3  είναι κάτι παραπάνω από απλές βιταμίνες, καθόσον η έλλειψη τους είναι η αιτία πολλών παθήσεων και κυρίως αυτοάνοσων.  Θα πρέπει, λοιπόν να δοθεί σοβαρότατη προσοχή στη μη έλλειψη αυτών. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υποβάλλω ένα ερώτημα ” ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ? ”

Μια πολύ σύντομη περιγραφή και αναφορά στην Βιταμίνη αυτή λοιπόν και μετά η συνέχεια …

Η Β12 που λαμβάνεται από ζωικές τροφές, εισέρχεται στο στομάχι ως τμήμα ζωικών πρωτεϊνών και πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί από την πεψίνη και το υδροχλωρικό οξύ. Η ελεύθερη Β12 στη συνέχεια συνδέεται με την πρωτεΐνη R (Transcobalamin I TCN1), η οποία απελευθερώνεται από τα σιελογόνα κύτταρα και τα τοιχωματικα κύτταρα και στη συνέχεια δεσμεύεται με τον ενδογενή παράγοντα, συνεχίζει μέσω του εντέρου στο κατώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου και τότε το σύμπλοκο ενδογενούς παράγοντα καθώς και της Βιταμίνης Β12 είναι έτοιμο να συνδεθεί με κυτταρικούς υποδοχείς. Εκεί ακριβώς  τα ένζυμα απελευθερώνουν τη Β12 από το σύμπλεγμα πρωτεϊνών και τη μετατρέπουν στις δύο μορφές του συνενζύμου, μεθυλοκοβαλαμίνη και αδενοσυλοκοβαλαμίνη.  

‘Ολα καλά και εμπεριστατωμένα μέχρι εδώ.  Μάθαμε, λοιπόν ότι αφομοιώνουμε Β12  ΚΥΡΙΩΣ από ζωικές τροφές και μάλιστα κάτω από ορισμένες συνθήκες.  

Θα ήθελα εδώ να παρεμβάλλω πρώτα εκτός από τα γνωστά φύκια NORI, την περίφημη ζάχαρη Palmyra όπου στα 10γρ της φιλοξενεί  2μg  B12 και απολύτως .. αφομοιώσιμης. Το πρόβλημα είναι αν κάποιος θέλει να απέχει και από τη ζάχαρη πως θα διαχειριστεί τα ωφέλη της Palmyra. Τα υπέρ και τα κατά, όπως ακριβώς και με το μέλι.

Προχωρώντας σε αυτό που θέλω να επικεντρώσω, θα αναφερθώ τάχιστα στα  ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ λοιπόν ….  ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Από το 1971 που τα ανακάλυψε ο Carl Woesse,  η σιγή ιχθύος που τηρείται περί αυτών, είναι συγκλονιστικά …τυχαία όπως και όλα τα ανάλογα που αντιτίθενται σε ελώδη ύδατα ( σύστημα ”υγείας” ) 

Τα ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ και συγκεκριμένα ένα είδος αυτών,  από το 2014 έχει διαπιστωθεί ότι ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12

Οι ερευνητές, οι οποίοι διδάσκουν στο τμήμα βιολογίας του Waterloo,  χρησιμοποίησαν υπολογιστικές μεθόδους για να ψάξουν μέσα από τεράστιες ποσότητες αληλλουχίας DNA  για τα γονίδια που παράγουν Β12 εντοπίζοντας τους πιθανούς παραγωγούς σε θαλάσσια και γλυκά νερά.

”Επειδή η THAUMARCHAEOTA είναι από τους πιο άφθονους οργανισμούς στον πλανήτη  ειδιακά σε θαλάσσια περιβάλλοντα,  η συμβολή τους στην παραγωγή  Β12  έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικολογία και στο μεταβολισμό στους ωκεανούς ”  δήλωσε ο καθηγητής  Neufeld .

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140915165221.htm

Θα σταματήσω εδώ και θα επαναλάβω το ερώτημα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 ?

Ο Ανθρώπινος Οργανισμός εμπεριέχει ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ και μάλιστα κατά τη διάρκεια Χορτοφαγικής Διατροφής λειτουργούν ακόμη καλύτερα

Humans appear to have low levels of archaea, and so far they have  been found in the human gut (part of digestion and metabolism), on the skin, and in subgingival dental plaque (and perhaps involved with periodontal disease). But studies rarely look for them. We don’t know the importance or roles that they play in our bodies (but there are suspicions), but it turns out that drugs such as statins and the antibiotic metronidazole  are eliminating them.

Οι έρευνες σχετικά με τα ARCHAEA  είναι ελάχιστες και όσες έχουν διαπιστώσει  ότι αποτελούν μέρος του   Ανθρωπίνου Οργανισμού,  αποσιωπούνται.  ΟΜΩΣ, τα ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ κυκλοφορούν σε σκευάσματα και μίξεις Προβιοτικών και είναι δυνατό σε όποιον θελήσει να διερευνήσει τις ιδιότητες τους, να προσεγγίσει μια Νέα κυριολεκτικά Διάσταση στον τομέα της Ψυχοσωματικής Υγείας.

Ο Τιτάνας στο χώρο των Μικροοργανισμών Dr Teruo Higa έχει δώσει στην Ανθρωπότητα ένα τεράστιο δώρο όσον αφορά την καλλιέργεια της γης αλλά και την υγεία του οργανισμού.  Τα ARCHAEA δημιουργούν ένα φυσικό περιβάλλον στο έντερο που το καθιστά υγιές και  ….

ΝΑΙ !  ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 όσο και αν αυτό ακούγεται απίθανο επειδή ακριβώς ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.

Εδώ πραγματικά επιθυμώ να προσθέσω ότι καθοριστικό ρόλο στη ΔΙΑ(Σ)- ΤΡΟΦΗ του Ανθρώπου που από ζώο θέλει να γίνει Άνθρωπος και μετά ”Θεός” , παίζουν ορισμένα μέταλλα που εμμέσως πλην σαφώς είναι γνωστά αλλά δίνουν όλοι βάση στα χιλιομασημένα ασβέστιο, βιταμίνη C και αυτό το δύσμοιρο το σίδηρο που τελικά όσοι τα παίρνουν troll κατήντησαν και full στην …αρθρίτιδα.

ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣ,  ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ RUTHENIUM 

Σε συνδυασμό με τα ARCHAEA και καθόσον ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗ τα μέταλλα αυτά προσδίδουν στον Ανθρώπινο Οργανισμό όσα ακριβώς χρειάζεται από ( θεικής ) φύσεως. 

Τα  ARCHAEA  έχουν την προαιώνια ιδιότητα κάνουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ αυτό που ακριβώς είναι …. τι είναι αυτό ? ….  η μελέτη των  Εξτρεμόφιλων φίλων μας θα σας ανοίξει τα μάτια εκεί που δεν υπάρχει Φως και όμως αυτοί οι Μικροοργανισμοί το παράγουν …

ITS AN ARCHAEA MATTER /  Myriam P.
( dedicated to Vicky Toxotis )

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Η διαιτα vegan  δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα μερος του σχεδιου των επικυριαρχων.Ο ανθρωπινος εγκεφαλος λειτουργει πολυ καλυτερα με μια ολοκληρωμενη διατροφη.Οι ανδρες  απο παντοτε στο DNA  τους ειναι κυνηγοι και πολεμιστες.Μια διατροφη vegan κατεβαζει ακομα περισσοτερο την τεστοτερονη στους ανδρες(που ηδη ειναι στα μισα επιπεδα που ειχαν οι αντρες την δεκαετια του 1950) και αυξανει τα οιστρογονα.Το tofu δεν
   είναι κρεας.Ούτε η σόγια μπορει να το αντικαταστησει .
  Για αυτο ακριβως  εχουν τρελανει τα βοειδη και τα πουλερικα στην σογια και στις ενεσεις οιστρογονων ας βαλουμε και την χρηση πλαστικων που κανει το ιδιο.Σκοπος ειναι να μειωσουν ακομα περισσοτερο την τεστοστερονη στον ανδρικο πληθυσμο . Εχουν κανει τα αγορακια να γινονται κοριτσακια στο τελος.ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΡΕΑΣ απο ζωα που τρεφονται με χορταρακι, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ .Ωστε να παραμεινουν αρρενες  . Κσι οχι  οπως τους θελει η καινουργια μοδα  ,Men in touch with their feminine side .Εαν θελεις να δεις τι πρεπει να τρως ανοιξε το στοματάκι σου και δες τα δοντακια σου .Γιατι δεν πας σε ενα λιονταρακι να το κανεις να τρωει χορταρακι για να γινει προβατακι;

  • περισσοτερο σανό πλζ 08/26/2019 @ Αύγουστος 26, 2019 4:45 πμ

   σώπα ρε εξυπνακια εσυ που τα εχεις σκεφτει κ τα βρηκες ολα
   αγνοεις ολα τα σημαντικα πραματα κ ολες τις πληροφοριες που υπαρχουν απλα γιατι νομιζεις οτι πας πας αντιθετα με τον εχθρο σου
   ποιος σου ειπε οτι δεν προωθουν το να μην τρως κρεας στους γκει για να ειναι αυτοι υγιης και ωραιοι και εμας να μας εχουν να τους κοροιδευουμε και να τρωμε δηλητηρια για να ψοφησουμε δλδ?
   μονο την μια πλευρα βλεπεις;
   το κρεας προφανως και σε κανει ουγκα μπουγκα αγριο αλλα σκοτωνει την πνευματικοτητα
   και ο στοχος του ανθρωπου ειναι πρωτα πνευματικη εξελιξη και μετα σωματικη

   • Οι νεοταξιτες προωθουνε την χορτοφαγια οποιος εχει ματια μπορει να δει, συμφωνο οτι η χορτοφαγια μπορει να ειναι ποιο υγιεινή απο τα κρεατα απο τα λιντλ, αλλα θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον βιολογικη μην πω κατευθείαν απο το μπαξέ γιατι και τα βιολογικα τα βρίσκουν ραουνταπ, ενω στα κρεατα δεν περνανε τα ψοφο ζιζανιοκτονα για αυτο και δεν τους βολεύουν για την μύωση του πληθυσμού

  • Ρε αφηστε τους ελληνουγγανους να τρωνε πτωματα για να εχουν γρηγορο κι επιπονο ψοφο. Μην πατε να ανοιξετε τα ματια σε βλαμμενους. Οποιος ξερειπραττει το σωστο για τη ζωη του οι αλλοι στα τσακιδια

 2. Μην καπνίζεις, μην τρώτε κρέας, μην μιλάτε, μόνο σεξ!! Α, σεξ με το ίδιο φύλο!! Ρε αντε μου στο γεροδιαβολο!!!

 3. Και εσύ στη μάχη υπέρ της δαιμονικής ιεροποίησης των ζώων με σύμμαχο την ψευδοεπιστήμη του Οξαποδώ, Κατοχικά; Μπράβο, και δεν σου το ‘χα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*