Η αλλαγή είναι μία κουκίδα δρόμος

Αυτή είναι η σωστή σειρά του συλλογισμού: http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/12/blog-post_14.html

αρχίζει με το τέλος και στο τέλος του βρίσκεται το λινκ που σε πάει στην αρχή, η οποία αρχή τελειώνει με το ίδιο τέλος και που στο τέλος του βρίσκεται πάλι η αρχή…

Δεν είναι κόλπο του γραφιά αυτό…

Έφτιαξα ένα γράφημα με τον κύκλο της εξέλιξης της ανθρώπινης ιστορίας. Και δες, εκεί που τελειώνει το μαύρο, αρχίζει το άσπρο. Για την ακρίβεια… το απόλυτο μαύρο και το απόλυτο άσπρο ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ. Ένα σημείο είναι.. Μία κουκίδα δρόμος που λέμε…. για να πας από το απόλυτο χάος στην απόλυτη αρμονία.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

(δεν έχω χρώμα για το απόλυτο μαύρο και το απόλυτο άσπρο, για να τα ορίσω χρησιμοποίησα το μωβ και το κόκκινο, αντίστοιχα)

Κι έρχεται και δικαιολογεί την αίσθηση που είχα (και πριν λίγο καιρό γράψει) ότι «η αλλαγή θα κρατήσει όσο ένα μπλινκ (κλείσιμο ματιού). Και θα είναι τόσο ξαφνική και τόσο καίρια, όσο στον θάνατο»..

Αίσθηση είναι κάτι που νιώθεις, δεν το βλέπεις. Και φυσικά δεν μπορεί να αποδειχθεί (αφού δεν έχει συμβεί). Και φυσικά δεν μπορεί ούτε να εξηγηθεί, αλλά ούτε και να γίνει αποδεκτό, γιατί για να τα κάνεις αυτά χρειάζεσαι το μυαλό, την λογική σκέψη, και η λογική σκέψη χρησιμοποιεί τα μάτια και τα αυτιά για να δει και να καταλάβει.

Έκανα μία μικρή αναφορά στην έννοια αίσθηση, γιατί έχω να αναφέρω και κάποιες άλλες.

Είχα και μία άλλη αίσθηση, ότι στην πιο άσπρη εποχή (αρχή) ζουν οι λιγότεροι (πληθυσμιακά) άνθρωποι, απ’ όλες τις άλλες εποχές. Επίσης ότι στην πιο μαύρη (τέλος) ζουν οι περισσότεροι.

Και δεν καταλάβαινα πώς σκατά μπορεί να συμβεί αυτό… Θα πέσει μία βόμβα στην πολύ μαύρη εποχή και οι λίγοι που θα διασωθούν θα μεταβούν στην άσπρη; (φυσικά η σκέψη δεν με έπειθε).

Επίσης είχα και μία άλλη αίσθηση, ότι στο τέλος/αρχή υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο κόσμοι! Αυτό κι αν είναι κουφό, ε; Δηλαδή πώς θα γίνει (διερωτόμουν) θα χωριστεί η γη στα δύο και οι «φωτεινοί» θα ζουν στη μία πλευρά και οι «σκοτεινοί» στην άλλη; (εύλογα η σκέψη δεν με έπειθε).

Επίσης είχα και μία άλλη αίσθηση (και παλιότερα είχα γράψει), ότι «η ιστορία δεν κάθεται να περιμένει, όποιος μένει πίσω τον προσπερνά»..

ΚΑΙ σήμερα λοιπόν φίλε μου, που βλέπω, μου είναι τόσο καταφάνερο πώς θα συμβεί όλο αυτό το κουφό (όλο, σε συνδυασμό), καθώς επίσης ΚΑΙ τώρα μου φαίνεται και απόλυτα λογικό αυτό που συντελείται στην αλλαγή, καθώς επίσης ΚΑΙ τόσο απόλυτα απλό (να συντελεστεί)..

Δεν θα κάνω την επεξήγηση, μπορεί να γίνει σε όλους μας φανερό.

Θα προσθέσω μόνο κάτι -το μόνο σημαντικό.

Αυτό που με έκανε έτοιμη να μεταβώ στην άσπρη εποχή (το μόνο που χρειαζόταν) είναι το εξίσου απόλυτα απλό.. Σταμάτησα τη μάχη μέσα μου.

(Όλα τα υπόλοιπα ‘γίναν από μόνα τους, ήρθε η αποδοχή, που προκάλεσε το άνοιγμα, που τα έκανε όλα κατανοητά, που με έκανε να βρω την λογική, που μου έφερε την ηρεμία.)

Stefania Ligerou

Loading...

3 thoughts on “Η αλλαγή είναι μία κουκίδα δρόμος

 1. NAME says:

  εξηγείς πια μάχη σταμάτησες μέσα σου ?
  και τι είναι αυτό που την σταμάτησε ?
  γιατί αν είσαι στην άσπρη εποχή
  δεν έπρεπε να είσαι εδώ !

 2. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε εθιμοτυπικά την γνώμη μας για το πολύ καλό άρθρο της Στεφανίας… Ο άνθρωπος υποτίθεται ότι είναι ψυχή, πνεύμα και ύλη… έτσι μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει το λογικό μέρος της ψυχής, και το λογικό μέρος της ύλης – σώματος… σε αυτό έχουμε διαφορές που επηρεάζουν. Ομοίως το ίδιο ισχύει και για τα μάτια… υπάρχουν τα μάτια της καρδιάς (αίσθηση) και τα μάτια του σώματος (παραίσθηση) βεβαίως και επί το πλείστων για τον αισθητό κόσμο. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τέλος, αλλά μια νέα αρχή… όσο αφορά για το αν μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα 2 διαφορετικοί κόσμοι, πας και ερευνάς για την ασπίδα του… Αχιλλέα. https://www.youtube.com/watch?v=ePBzm_21I08 …»Στο δεύτερο κύκλο έφτιαξε 2 όμορφες πόλεις γεμάτες από ανθρώπους, την μια σε κατάσταση ειρήνης, και την άλλη σε καιρό πολέμου»… Ομήρου Ιλιάς Ραψωδία Σ 490/509. Αυτή η μάχη μέσα μας… ο καθένας από εμάς για ένα σκοπό έχει έρθει σε αυτή την ζωή, οι περισσότεροι δεν μαθαίνουν ποτέ αυτόν τον έμμεσο, η άμεσο σκοπό, μιας και δεν γεννήθηκαν για αυτό, και αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνουν, έτσι θέλουν να πιστεύουν ότι όλοι είμαστε το ίδιο ενώ είμαστε διαφορετικοί… ρόλους έχουμε σε ένα αρχαίο παιχνίδι. Σύντομα (το σύντομα είναι σχετικό λόγο της μυθολογικής Ανάγκης) οι όμοιοι θα πάνε με τους όμοιους τους. Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *