Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:45 - 07/10/2010

Τρομακτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η παχσαρκίαυ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μπορεί για την παχυσαρκία να φέρνουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή τα παιδιά στην Αμερική, όμως και τα δικά μας παιδιά δεν απέχουν και αφού η παιδική παχυσαρκία προσλαμβανει ανησυχητικές διαστάσεις. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού και της οικιακής οικονομίας Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης παρουσιάζεται αύξηση κατά 25% των υπέρβαρων παιδιών και αύξηση 25% των παχύσαρκων παιδιών σε σύγκριση με την έρευνα του 2000.
Ο Μιχάλης Τορναρίτης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Πρόεδρος του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Υγεία του Παιδιού» παραθέτοντας στοιχεία της έρευνας, είπε πως η έρευνα που έγινε με δείγμα 4.000 μαθητών από 6 μέχρι 18 ετών και τα αποτελέσματα της είναι απογοητευτικά συγκρινόμενα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δεκαετίας. Περαιτέρω ο κ. Τορναρίτης είπε πως η διατροφή των παιδιών βρίσκεται στα ίδια κακά επίπεδα με το 1997 και το 2003.
Ο συνεργάτης του Ινστιτούτου Υγεία του Παιδιού παιδίατρος Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου αναφερόμενος στις διατροφικές διαταραχές, είπε ότι επανέλεγχος που έγινε το 2009 με δείγμα 1.200 κατέδειξε ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι αρκετά συχνές με το ένα στα τρία παιδιά να παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο να υποπέσει σε διατροφικές διαταραχές( βουλιμία, ανορεξία και άλλες μη κλινικά καθορισμένες διαταραχές).
Αναφέροντας ότι αυξήθηκαν τα διαγνωσμένα περιστατικά ανορεξίας με την τάση να είναι προς τη τελειομανή συμπεριφορά και τη δυσαρέσκεια προς το σώμα να παρουσιάζεται αυξητική.
Σύμφωνα με τον παιδίατρο, αυξημένο κίνδυνο για βουλιμία και ανορεξία παρουσιάζουν τα κορίτσια από 14 μέχρι 16 ετών και τα αγόρια 15 με 17, με σχέση κοριτσιών αγοριών 8 προς 1. Υπενθύμισε επίσης ότι το 30% των παιδιών που εισέρχονται στην ανορεξία υπήρξαν λίγο υπέρβαρα.
Αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός κοριτσιού που σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο χάνοντας 30 κιλά σε ενάμισι μήνα. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως τα αίτια πολλά με καθοριστικό παράγοντα τον τρόπο διαβίωσης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι έκδηλα ανησυχητική, πρόσθεσε πως το συμπέρασμα της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή είναι ότι υπάρχει η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας των αρμοδίων που ενεργούν αποσπασματικά και κατά το δοκούν.
«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας απαράδεκτης κατάστασης που επιδεινώνεται συνεχώς με αύξηση των ποσοστών», είπε αναφέροντας ότι η Επιτροπή θα καλέσει τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας να παραστούν ενώπιον της ώστε να διεξαχθεί ουσιαστική και αποτελεσματική συζήτηση με ανάληψη ευθυνών.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη ανέφερε ότι οι αριθμοί είναι τρομαχτικοί και επιβεβαιώνουν την έλλειψη πρόληψης και τις σπασμωδικές κινήσεις που δεν επιφέρουν αποτελέσματα. Είπε ακόμα ότι η εθνική επιτροπή διατροφής και άσκησης για ενάμισι χρόνο δεν συνήλθε σε συνεδρία γεγονός που λέει πολλά.
Απαιτείται συντονισμός και συνεργασία για να προλάβουμε τα δυσάρεστα επακόλουθα της παχυσαρκίας, είπε προσθέτοντας ότι όλοι υπογράμμισαν τη σημασία της άσκησης από τη νηπιακή ηλικία.
Ανέφερε ακόμα ότι οι καιροί απαιτούν γυμναστές και στα δημοτικά σχολεία. Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η νεότερη γενιά θα έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής, παρουσιάζοντας αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη, για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*