ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σοκαριστική πρόβλεψη για το καλοκαίρι του 2025 – Τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες

· Κατοχικά Νέα

Ποιες θα είναι οι συνθήκες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Οι πρώτες ενδείξεις για το καλοκαίρι του 2025 προκαλούν σοβαρή ανησυχία, με την πρόβλεψη να δείχνει ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά καυτό και ξηρό. 

Αναλυτικά, η τελευταία πρόβλεψη των μακροπρόθεσμων μοντέλων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2025, δείχνει ανησυχητικά σημάδια για την περιοχή της Μεσογείου και τη γενικότερη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η παρουσία γεωδυναμικών υψηλών στα 500 hPa, σε συνδυασμό με θερμοκρασίες στα 850 hPa κοντά στο ανώτατο όριο της κλιματολογίας, υποδεικνύει μια πολύ ζεστή και ξηρή περίοδο, με πιθανότητα ακραίων συνθηκών. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή μας μπορεί να υποστεί μεγάλα προβλήματα λόγω ανομβρίας και καύσωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρατηρούνται σήμερα, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και επιφανειακών νερών ωκεανών βρίσκονται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, ακόμα και εν μέσω φαινομένου Λα Νίνα, το οποίο αναμενόταν να οδηγήσει σε πτώση των θερμοκρασιών. Αντίθετα, τα νερά στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό και τις ακτές του Περού είναι πιο ζεστά από το κανονικό, ενώ στον κεντρικό Ειρηνικό επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αυτό το παράξενο μοτίβο, που ονομάζεται Λα Νίνα Modoki, προκαλεί αβεβαιότητα για την επίδρασή του στην περιοχή μας, ωστόσο από τα λίγα δεδομένα που υπάρχουν, δεν φαίνεται να ευνοεί τις βροχοπτώσεις.

Ο εμπειρογνώμονας του καιρού προειδοποιεί ότι, εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, η κατάσταση με τη λειψυδρία και την ξηρασία θα είναι απελπιστική. «Μακάρι οι προβλέψεις αυτές να διαψευστούν», λέει χαρακτηριστικά.

«Αν επαληθευτούν, το νερό θα γίνει πραγματικά σπάνιο, και όχι μόνο εμείς, αλλά και η φύση θα υποφέρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Λιβύη - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Ένοπλη ομάδα έκλεισε βαλβίδα στο Sharara – Χάθηκαν περίπου 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή πυραύλων που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει υπερηχητικούς

Λονδίνο - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Έκθεση με πραγματικά ανθρώπινα σώματα ανοίγει στις 25 Σεπτεμβρίου – Η συζήτηση για συναίνεση και όρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *