09:09 - 12/02/2021

Μία ρεαλιστική άποψη για την γυναίκα, από μία γυναίκα…

Διαφημίσεις

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο των Κατοχικών Νέων όπως και το σχολίων που το ακολούθησαν, που δημοσιεύτηκε στις 11/02/21, με τίτλο «Η χρήση της γυναίκας ως παράγων αποσταθεροποίησης ή ως παράγοντα πολιτισμού», του Παναγιώτη Πολίτη, παραθέτω αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο μου, που ρίχνει λίγο φως στο «μυστήριο» της σύγχρονης γυναίκας…

Παρότι ο Δυτικός κόσμος θεωρητικά δείχνει να αποδέχεται ισότιμα ή έστω ισόνομα το γυναικείο φύλο, ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι η απόλυτη εκμετάλλευση της γυναίκας σαν μία όμορφη εικόνα, σαν αντικείμενο πόθου, σαν χαμόγελο που καθησυχάζει, σαν φροντίδα, σαν οικονομική ενίσχυση και πολλά άλλα…

Κατά έναν παράξενο τρόπο, η γυναίκα αναγνωρίζει την αναντικατάστατη δύναμή της και επιμένει να είναι αρεστή, ποθητή και καλοπληρωμένη για αυτά της τα χαρίσματα, χωρίς να έχει διάθεση να παλέψει για κάτι άλλο. Οι γυναίκες έχουν πέσει στην παγίδα της ωραιότητας και της σαγήνης τους, προβάλλοντας μόνο αυτά τα προσόντα, ευρισκόμενες σε μόνιμο πόλεμο αναμεταξύ τους, για το ποιά θα είναι η ωραιότερη, η πιο «καπάτσα», αυτή που θα «πετύχει» τον πιο πλούσιο σύζυγο ή το ωραίο παλικάρι, αυτή που θα καταφέρει να πάρει τον άντρα μιας άλλης για να νοιώσει ότι αξίζει περισσότερο, αυτή που θα μπορεί να παίρνει περισσότερα χρήματα μέσω της ομορφιάς ή της εικόνας της κ.α.

Τελικά, κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει το «δυνατό φύλο» για αυτή την κατάσταση, γιατί οι γυναίκες ενώ έχουν την δύναμη να αλλάξουν όλη την κοινωνία, απλά δεν το κάνουν. Άλλωστε οι άνδρες, ως βρέφη, νήπια και παιδιά (στις ηλικίες δηλαδή που λαμβάνουν τις βασικές πληροφορίες για την λειτουργία του κόσμου τους και περνούν την καθοριστική για την ζωή τους εκπαίδευση), βρίσκονται ως επί το πλείστον στα χέρια μιας γυναίκας: της μητέρας, της γιαγιάς, της βρεφοκόμου, της νηπιαγωγού, της δασκάλας…

Άραγε, ποιός διαιωνίζει την ελαττωματική εκπαίδευση και αυτά που γίνονται λάθος; Και τελικά, ποιός θα τα διορθώσει;

Η δύναμη της γυναίκας, από το να αλλάξει το κοινωνικό γίγνεσθαι, μέχρι το να σταματήσει έναν πόλεμο ή ακόμη και να τον αρχίσει (π.χ. η Ωραία Ελένη…), έχει απασχολήσει τους διανοούμενους από τα αρχαία χρόνια και δεν είναι μία τωρινή διαπίστωση.
Ο Αριστοφάνης στην «Λυσιστράτη» επισημαίνει αυτήν την δύναμη της γυναίκας, την οποία εύστοχα αποκαλεί «Λυσιστράτη», δηλαδή αυτήν που είναι ικανή να «λύσει τον στρατό» και να φέρει την Ειρήνη. Η δύναμη αυτή μπορεί να φέρει πολλά καλά στην Ανθρωπότητα, με την προϋπόθεση ότι την διαχειρίζονται σκεπτόμενοι άνθρωποι, με καλές προθέσεις…

Απόσπασμα από το βιβλίο της Φωτεινής Τυράσκη

«Φύση,  Τέχνη  και  Υποσυνείδητα  Μηνύματα» – A’ Μέρος – Ένας οδηγός για τον αρχέγονο κώδικα της Οπτικής Επικοινωνίας, εκδόσεις «Νάξιος»

naxios.gr

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στο σεμινάριο που αφορά στα θέματα του βιβλίου της, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο MeTerra.gr:

Η Φωτεινή Τυράσκη είναι πτυχιούχος των Τ.Ε.Ι. Αθηνών, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τμήματος Γραφιστικής, με ειδικότητα στη Γραφιστική Κινηματογράφου, το Κινούμενο Σχέδιο και τα Ειδικά Εφέ. Επίσης, είναι μαθήτρια του Κώδικα της Ελληνικής Γλώσσας και της λεξιλόγιας μεθόδου «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ»  του Θεολόγου Σημαιοφόρου.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Foteini Tyraski
Από μικρό παιδί ανήκα στους βιβλιοφάγους, έχοντας λατρεία για την γνώση και μιά αφελή, αλαζονική επιθυμία "να τα μάθω όλα"... Μέχρι την εφηβεία μου, οι ελπίδες μου είχαν γκρεμιστεί, κατανοώντας ότι όσο και να διαβάζει κάποιος, όσο και να μαθαίνει, σίγουρα δεν γίνεται να τα μάθει ΟΛΑ. Έτσι, επικεντρώθηκα σε έναν νέο, ευγενέστερο στόχο: να πλησιάσω την Αλήθεια! Από τότε, οι μελέτες και οι έρευνές μου βαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο διάβα του χρόνου, προστέθηκαν φίλτρα στις πληροφορίες που προσλαμβάνω. Τα πιό σημαντικά είναι το Ήθος και η Αρετή, γιατί χωρίς αυτά, καμμία γνώση δεν έχει αληθινή αξία για τον άνθρωπο, ενώ βεβαίως θεωρώ ότι η έρευνα για την Αλήθεια, δεν τελειώνει ποτέ... Μέσα από το βήμα που μου δίνουν τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ, έχω την χαρά να μοιραστώ μαζί σας, πολλά από τα ευρήματά μου. Σας τα αφιερώνω με αγάπη και με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Φωτεινή Τυράσκη

Σχόλια Αναγνωστών (20)

  1. γιωργος τιμπολης 02/12/2021 @ 1:57 ΜΜ

    καμια γυναικα δεν θελει να βγει στην αγορα εργασειας κανενας ανδρας δεν θελει να αναλαβει το νοικοκυριο.εαν οι γυναικες μεναν σπιτι για 10 θεσεις θα υπηρχαν 7 ανδρες.αρα θεμα προσφορας και ζητησεις,ο εργαζομενος θα επερνε τα διπλα,η νοικοκυρα θα μεγαλωνε τα παιδια οπως πρεπει.ολοι ευχαριστημενοι. ο ροκεφελερ με την πουτσα στο χερι. ετσι λεει ο ρουσο.ψεματα λεει?εχει αδικο?

  2. Παναγιώτης Πολίτης 02/12/2021 @ 1:59 ΜΜ

    Εύγε και μπράβο σας που δεν προσδένεστε στο άρμα του ακραιφνούς φεμινισμού. Και που καταλαβαίνετε την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της γυναικείας ποιότητας στην προαγωγή του πολιτισμού και της ειρήνης. Αλλά δεν μας είπατε για την λύση και πολλά πράγματα και γιαυτό προσθέτω το απλούστερο. Ελληνορθόδοξη παιδεία και καθάρισμα της κοινωνίας από τα μήντια και τις μκο των σκυλόβραιων και των τσιρακιών τους, που αποσκοπούν στην δαιμονοποίηση της ανθρωπότητας. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

  3. Παναγιώτης Πολίτης 02/12/2021 @ 2:03 ΜΜ

    Και ας αποφεύγουμε να το παρουσιάζουμε σαν μυστήριο. Είναι σχέδιο των σιωνιστών καμπαλιστών και των καπιταλιστών που δεν τους χάλασε να φορολογήσουν την άλλη μισή ανθρωπότητα και να χτυπήσουν με τον υπερκαταναλωτισμό. Αν δούμε ποιοι έκαναν τις διαλέξεις περι εκτρώσεων στα εργοστάσια του 70 ήταν οι ίδιοι οι εργοστασιάρχες μέσω φεμινιστριών που προσλάμβαναν… .

  4. Παναγιώτης Πολίτης 02/12/2021 @ 2:10 ΜΜ

    *Στις ΜΚΟ βάζω και εθνομηδενιστικά εκτρώματα στυλ ΕΛΙΑΜΕΠ που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό και την προώθηση της ατζέντας του φεμινισμού.

  5. Παναγιώτης Πολίτης 02/12/2021 @ 3:31 ΜΜ

    @ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΜΠΟΛΗΣ. Τώρα που δουλεύουν και οι δύο, δεν φτάνουν να ζήσουν την οικογένεια, τόσους αιώνες όμως πως τα κατάφερνε ο άνδρας μόνος του? Γιατί υπήρχε όπως λές μεγαλύτερη αξία της εργασίας λόγω μικρότερης ζήτησης, υπήρχε αίσθηση κοινότητας/αλληλοβοήθειας, και υπήρχε και πίστη στο Θεό. Αυτά θέλαν να ανατρέψουν οι κάθε ροκφέλερς και τώρα που η κυβέρνηση ξανάκλεισε τα σχολεία, οι γονείς πέφτουν στην απελπισια γιατί δεν έχουν που να στείλουν τα παιδια.

  6. Να ξέρετε ότι αυτό το θέμα το έχει προωθήσει το υπουργείο (Α) παιδείας στα σχολεία με θέμα: ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ..Και φυσικά οι μαθητές αγόρια – κορίτσια ήρθαν σε σύγκρουση.. Αυτό που επιδιώκουν…Θα αναφέρω μερικά από τα προτεινόμενα θέματα για συζήτηση στην τάξη.1.Η ημιαπασχοληση είναι η λύση στο πρόβλημα ανεργία 2.Οι άνδρες πρέπει να προηγούνται αν δεν υπάρχει εργασία για όλους 3.Οι γυναίκες έχουν κερδίσει τον αγώνα της ισότητας στην εργασία.

  7. 4.Οι γυναίκες έχουν κερδίσει τον αγώνα της ισότητας στο σπίτι.5.Οι άνδρες αναμένεται να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού.6.Θα πρέπει να υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες στην κυβέρνηση,στην τοπική Κοινότητα και διεθνώς.7.Οι άνδρες που αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι και να φροντίσουν τα παιδιά δεν είναι πραγματικοί άνδρες.8.Ο σύντροφος που κερδίζει τα περισσότερα πρέπει να είναι ο αρχηγός της οικογένειας.9.Οι γυναίκες είναι έτσι φτιαγμένες συναισθηματικά, ώστε να γίνουν καλοί ηγέτες.

  8. 10.Οι άνδρες πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεση τους,αν οι γυναίκες τους θέλουν να εργαστούν εκτός σπιτιού.11.Οι άνδρες πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών τους.12.Τα επιτεύγματα των ανδρών είναι μεγαλύτερα από αυτά των γυναικών.13 Οι άνδρες χρειάζεται να αλλάξουν τους τρόπους τους.14.Ενα κίνημα ισότητα ανδρών έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού.15.Οι φεμινίστριες είναι άδικες με τους άνδρες 16.Οι γυναίκες είναι ικανές για ιερατικά αξιώματα.17.

  9. γιωργος τιμπολης 02/12/2021 @ 3:59 ΜΜ

    το ιδιο και με το αμερικανικο εμφιλιο.και οι μαυροι στην εξηδεκευμενη παραγωγη. μεγαλητερη προσφορα απο την ζητηση.οι γυναικες τοτε πριγκιπεσες ολες.https://www.youtube.com/watch?v=0X94oZgJis4&ab_channel=MovieclipsClassicTrailers

  10. 17.Η θετική διάκριση υπέρ των γυναικών είναι άδικη για τους άνδρες 18.Οι άνδρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες.19.Οι γυναίκες δεν είναι απλά κατώτερες αλλά το ξέρουν κιόλας.20.Ο φεμινισμός είναι η συνέχεια του σημερινού κόσμου.21Η ισότητα των δύο φύλων δεν θα πετύχει ποτέ.22.Ολοι/ες θα ήμασταν χαρούμενοι/Ες αν οι φεμινίστριες σταματούσαν να κριτικάρουν τους άνδρες.23.Η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι..

  11. Αυτό το σχολικό μάθημα απευθύνεται σε μαθητές Α λυκείου …

  12. Παναγιώτης Πολίτης 02/12/2021 @ 7:31 ΜΜ

    @AGELA Την ξέρουμε την υποκρισία τους και την ανωμαλία τους αυτών που πληρώνονται από τα Ιδρύματα Ροκφέλερ να γράφουν τα βιβλία του υπουργείου α-παιδείας. Δεν προσφέρων τίποτα από ουσιαστική γνώση ή ηθοπλαστική παιδεία, αλλά ψευτο-debates μια χαρά ξέρουν να στήνουν. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο όμως. Δεν υπάρχει ηθικό δίλημμα που να μην έχει απαντηθεί από τους Πατέρες και τους Φιλοσόφους.

  13. ανώνυμος 02/12/2021 @ 8:25 ΜΜ

    Ο λεγόμενος ‘φεμινισμός’ δεν ευνοεί την γυναίκα, την έχει καταντήσει κομπλεξικό σκουπίδι, ηλίθια γλάστρα, αδίστακτη και κουτοπόνηρη υπολογίστρια…

  14. Παναγιώτης πολίτης, συμφωνώ μαζί σου..Τα παιδιά μας στο σημερινό γίγνεσθαι έχουν πολλά προβλήματα να επιλύσουν.. Αναγκαστική προπαγανδιστική εκπαίδευση,και ψυχολογικός εξαναγκασμός που τα αδηγουν στο περιθωριακό σχολικό περιβάλλον όταν δεν είναι υπάκουα.. Προσπαθούν έστω και αυτά όσο μπορούν να αποκαλύπτουν τους διεφθαρμένους εκπαιδευτές τους και το σάπιο σύστημα τους με το να αντιδρούν και να δείχνουν ανυπακοή..

  15. Μάντης (Ο σχολιαστης) 02/12/2021 @ 9:26 ΜΜ

    Το αλλο το αρθρο ειναι ενα αποτυχημενο αρθρο που εχει μπερδεψει πραγματα και καταστασεις . Το εδω πιο απλο και κατανοητο απλα ψαχνει να βρει τι φταιει και η γυναικα σκεφτεται ετσι.
    Δεν σκεφτονται μονο οι γυναικες ετσι αλλα και οι αντρες ειναι στην φυση του ανθρωπου αυτο. Απλα οι γυναικες ειναι λιγο πιο περιπλοκες με το τι ακριβως θελουν απο οπου οι ανδρες ειναι λιγο πιο χαλαροι σε αυτο.

  16. γιωργος τιμπολης 02/12/2021 @ 10:54 ΜΜ

    τωρα και εμεις οι φτωχοι θελουμε γυναικες γλαστρες.εχει στοκ.αλλα ειναι μοδα.θα συνελθει μετα απο κανα δυο καρπαζιες που θα φαει απο την κοινωνια.βεβαια θα περασουν 65 χρονια.και αυτες τις μαλακιες γονεων θα τις πληρωσουν οι επομενες γενιες.οπως πλ…και εμεις τις……..των δικ………

  17. Γεώργιος Παπαδόπουλος 02/14/2021 @ 10:34 ΠΜ

    @ΜΑΝΤΗΣ Δεν βλέπω τίποτα μπερδευτικό. Το πρόβλημα είναι ο φεμινισμός των σιωνιστών, δεν είναι ούτε περίπλοκο. Αν εσύ γουστάρεις φεμινισμό για να είναι η πορνεία ελύθερη για να εκτονώνεις τα ένστινκτα σου δεν φταίνε αυτοί που αποκαλύπτουν το προβλημα. Τα διάβασα τα άρθρα και εδώ η κυρία το μόνο που έκανε είναι να κραυγάζει πόση δύναμη έχει η γυναίκα. Είναι και αυτή ένα θύμα του φεμινισμού δηλαδή. Δεν έχει την ταπείνωση και υποταγή της χριστιανής.Ούτε προσφέρει λύσεις.

  18. έτσι ήταν κάποτε 02/14/2021 @ 3:16 ΜΜ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΜΠΟΛΗΣ 02/12/2021 @ 1:57 ΜΜ
    Έτσι ήταν ως και τη δεκαετία του 60, όπως περιγράφεις, η γυναίκα είχε όλη την ευθύνη του σπιτιού, ο άντρας “τα έφερνε” και η ανατροφή των παιδιών από κοινού. Και αν αλλάζαμε ορισμένες παραμέτρους κοινωνικές και κάποιους νόμους που ήταν υπερβολικά για τις γυναίκες, αν ισορροπούσε δηλαδή κάπως το πράγμα, είναι πολύ καλή συνθήκη απόλυτα συμβατή με τη φύση. Για αυτό άρχισαν να ανακατεύουν την κοινωνία και να ξεσηκώνουν τις γυναίκες για … “δικαιώματα”

  19. Παναγιώτης Πολίτης 02/14/2021 @ 4:15 ΜΜ

    @ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ναι, οι εχθροί της ανθρωπότητος ξέρουν την ψυχολογία μας γιαυτό οι επαναστάσεις που μας πλασάρουν μας φθείρουν.

  20. Φωτεινή Τυράσκη 02/15/2021 @ 11:31 ΠΜ

    Κύριε ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ύστερα από αρκετά μου άρθρα που καταδεικνύουν αφανή προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας, αλλά και κάποιες υποφώσκουσες λύσεις, το μόνο που είδατε από εμένα ήταν ότι είμαι θύμα του φεμινισμού, ότι δεν είμαι ταπεινή και ότι δεν έχω υποταγή; Δηλαδή, ταπεινή και υποταγμένη κατά τα δικά σας μέτρα, θα με σέβεστε και θα με υπολογίζετε περισσότερο;;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*