ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ -ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ-18-10-2026

· Κατοχικά Νέα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

      18 Οκτωβρίου 2026

Αγαπητοί συμπολίτες

Δεν υπάρχει πλέον καιρός για πολλά λόγια! Χρειάζεται να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, να σταθούμε όλοι προ των ευθυνών μας και να περάσουμε σε δράση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ;

  • Η λεγόμενη πανδημία COVID έχει λήξει από τριετίας. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν ήταν τόσο θανατηφόρος, όσο είχε εξαγγελθεί, και ότι ήταν πάρα πολλά τα θύματα από κακούς χειρισμούς της.
  • Οι παρενέργειες των COVID εμβολίων είναι γνωστές σε όλους εκτός από εκείνους που “δεν θέλουν να γνωρίζουν” …

Οι δύο εταιρείες παραγωγής mRNA εμβολίων (Pfizer και  Moderna) υποχρεώθηκαν το 2025 να προσθέσουν κάποιες από αυτές στην υποχρεωτικά παρεχόμενη πληροφόρηση (κυρίως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα και μάλιστα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες), αν και χωρίς να φαίνεται η πραγματική συχνότητα εμφάνισής τους… 

  • Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού φαντάζει πλέον αδιανόητη.  Ακόμη και οι συστάσεις για εμβολιασμό έχουν αποσυρθεί εν όλω ή εν μέρει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.
  • Ο δημόσιος διάλογος για τις ευθύνες όσων απέκρυψαν την αλήθεια για τα εν λόγω εμβόλια και όσων τα επέβαλαν με άμεσους ή έμμεσους τρόπους είναι σε πλήρη εξέλιξη σε κάποιες χώρες (στη χώρα μας όμως όχι).
  • Οι αποκαλύψεις και οι κλητεύσεις των ενόχων είναι όλο και περισσότερες στις ΗΠΑ (στη χώρα μας όμως, από ό,τι φαίνεται χαίρουν προστασίας!). 
  • Οι ομαδικές διαμαρτυρίες επιστημόνων με ήθος και σημαντικών πολιτικών προσώπων για απόσυρση των mRNA εμβολίων, κυρίως στις ΗΠΑ και Γερμανία, έχουν φθάσει στο αποκορύφωμά τους.
  • Όχι μόνο αναγνωρίζονται σοβαρές χρόνιες βλάβες, αλλά και ιδρύονται πλέον δομές για νοσηλεία και αποκατάσταση των πληγέντων από τα εμβόλια (στη χώρα μας αυτά δεν συζητούνται καν). 

Παράλληλα όμως:  

  • Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίνονται και παίρνουν άδεια κυκλοφορίας νέα mRNA εμβόλια για COVID ή διδύναμα mRNA εμβόλια για COVID και εποχική γρίπη, κάποια για ηλικίες άνω των 50 ετών, άλλα όμως και για ηλικίες άνω των 12 ετών ή και άνω των 5 ετών!
  • Εξακολουθεί η συγκάλυψη των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν λόγω εμβολιασμού εγκύων, και όχι μόνο δεν υπάρχει επίσημη οδηγία να μην εμβολιάζονται έγκυες γυναίκες, αλλά και εκδίδονται συστάσεις από Υγειονομικές Αρχές και επιστημονικές εταιρείες υπέρ του εμβολιασμού τους.
  • Εξακολουθεί η προσπάθεια απαξίωσης επιστημόνων που εξ αρχής ή μετά από κάποιο διάστημα παρατήρησης και έρευνας διαπίστωσαν την αλήθεια και δεν εδειλίασαν να την κοινοποιήσουν.
  • Εξακολουθεί να καθυστερεί ή να παραμένει ατελής η ηθική και οικονομική αποκατάσταση όσων απαξιώθηκαν, λοιδορήθηκαν, εκδιώχθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους επειδή απλά είπαν την αλήθεια ή αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις για εμβολιασμό.
  • Την 12 Οκτωβρίου 2026, 153 έθνη υπέγραψαν την νέα πανδημική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για “πρόληψη πανδημιών, ετοιμότητα, και ανταπόκριση” (PPPR: Pandemic Prevention, Preparedness and Response) που προβλέπει να προωθείται με σύντομες διαδικασίες η παραγωγή εμβολίων εντός 100 ημερών και να καταστέλλεται η “διστακτικότητα για εμβολιασμό” . Καταψήφισαν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και η Αργεντινή, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία μόνο η Νέα Ζηλανδία ( που υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης της εθνικής ανεξαρτησίας στη λήψη αποφάσεων για την υγεία) και η Παραγουάη. 

Ευνόητο είναι ότι αυτή η διακήρυξη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για κήρυξη νέων πανδημιών και επιβολή νέων lock downs και νέων εμβολίων χωρίς κανένα πραγματικό εχέγγυο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

  • Από πολλών μηνών η κυβέρνηση διατυμπανίζει “εμβολιαστική εκστρατεία” και με πρόσφατες ανακοινώσεις αναγγέλθηκε ότι έως 16 Οκτωβρίου 2026 “ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό με τα νέα εμβόλια COVID 2026-2027“.

Χρησιμοποιείται το νέο στοχευμένο εμβόλιο (LP.8.1), εγκεκριμένο από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς (WHO, EMA, FDA). [1]

To αναφερόμενο “νέο” εμβόλιο είναι ακριβώς το ίδιο με το επικαιροποιημένο εμβόλιο που παρεχόταν για εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 για την περίοδο 2025-2026, δηλαδή το BioNTech/Pfizer, Comirnaty, LP.8.1. αφού δεν υπάρχει νεότερη επικαιροποιημένη έκδοση. Αυτό έχει σχεδιαστεί ειδικά για την υποπαραλλαγή LP.8.1 του ιού SARS-CoV-2, αλλά υπάρχουν ισχυρισμοί και/ή  ενδείξεις ότι μέσω διασταυρούμενης ανοσίας παρέχει ικανή προστασία έναντι εξελικτικών κλάδων του στελέχους JN., μεταξύ των οποίων οι παραλλαγές NB.1.8.1 and XFG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σύγκριση με παλαιότερες συνθέσεις εμβολίων (όπως οι JN.1 και KP.2). [1, 2] βρέθηκε ότι προσφέρει βελτιωμένη ανοσοαπόκριση έναντι των στελεχών XFG, NB.1.8.1 και LF.7 

Ωστόσο, οι τίτλοι εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι BA.3.2/BA.3.2.2 είναι πολύ χαμηλότεροι [ 3, 4]

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

-ότι κυνηγάμε χίμαιρες, με επικαιροποιημένα εμβόλια που σχεδιάζονται να στοχεύουν ένα στέλεχος του ιού, το οποίο δεν θα είναι πλέον το κυρίαρχο, όταν το εμβόλιο κυκλοφορήσει

-ότι με τις επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίου επηρεάζεται το ανθρώπινο ανοσολογικό σύστημα και εμφανίζεται αύξηση της τάξης IgG4 των ανοσοσφαιρινών, πράγμα που έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με ανοσολογική ανοχή και αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό (breakthrough infections) καθώς και με IgG4-related disease (IgG4-RD).

 

Σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2026, στην Ελλάδα καταγράφεται συγκυκλοφορία διαφόρων υποπαραλλαγών της Όμικρον, με επικρατέστερο στέλεχος τη NB.1.8.1 (γνωστή και με τη δημοσιογραφική ονομασία «Nimbus»). [1, 2, 3]

Παράλληλα με τη NB.1.8.1, κατά τη φθινοπωρινή αυτή περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων και της ζήτησης αντιικών φαρμάκων στη χώρα, ανιχνεύονται σε σημαντικά ποσοστά και οι εξής υποπαραλλαγές: [1, 2]

  • XFG
  • BA.3.2 (γνωστή ανεπίσημα ως «Cicada») [1, 2]


  • Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)   για επικαιροποίηση των εμβολίων κατά της COVID-19 για την περίοδο 2026-2027, ώστε να στοχεύουν την παραλλαγή XFG, με σκοπό τη διατήρηση της βέλτιστης προστασίας έναντι των κυκλοφορούντων στελεχών του SARS-CoV-2, αποτελεί έμμεση ομολογία ότι το εμβόλιο  Comirnaty, LP.8.1.δεν καλύπτει επαρκώς έναντι της παραλλαγής XFG (ETF recommends updating COVID-19 vaccines to target XFG variant | European Medicines Agency (EMA))

https://www.ema.europa.eu/system/files/documents/other/ema-recommendation-update-antigenic-composition-authorised-covid-19-vaccines-2026-2027_en.pdf

  • Την 16 Οκτωβρίου 2026, ο πρόεδρος της IMA (Independent Medical Alliance  https://imahealth.org ) Dr. Joseph Varon επισήμανε την σύγχυση που προκαλεί μία παρωχημένη δικαστική απόφαση εξαιτίας της οποίας τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νόσων (CDC) έχουν αναρτήσει οδηγία προς ιατρούς να εμβολιάζεται με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την περίοδο 2026-2027 κάθε ενήλικας άνω των 18 ετών,   cdc.gov/covid/hcp/vaccine-considerations/ , ενώ η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) έδωσε έγκριση τον Αύγουστο 2026 μόνο για τους άνω των 65 ετών και για νεότερα άτομα μόνο εφόσον ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου!

Ο πρόεδρος της IMA ζήτησε να αλλάξει η αναρτημένη οδηγία του CDC

 

  • Στην Ελλάδα, δηλώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του ECDC, με ισχυρή σύσταση για τις ευπαθείς ομάδες, τους άνω των 60 ετών και τα άτομα με χρόνια νοσήματα.

Ωστόσο, δηλώσεις του τύπου : “Μπορεί να εμβολιαστεί και οποιοδήποτε άτομο το επιθυμεί, χωρίς να ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου”, ή “άνοιξε ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 5 ετών” μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν ανθρώπους ελλιπώς ενημερωμένους,  να οδηγήσουν κάποιους φανατικούς των εμβολίων σε τακτικές πειθαναγκασμού, να παρασύρουν γονείς σε ανώφελο και δυνητικά επικίνδυνο εμβολιασμό των παιδιών τους…  Δεν προστατεύονται δηλαδή από πιθανές παρενέργειες -κάποιες πολύ σοβαρές- άτομα που ουδόλως χρειάζονται το εμβόλιο! 

 

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ

Αφού έχουμε όλοι αντιληφθεί πόσο πάσχει η δημοσιογραφία στις μέρες μας από χειραγώγηση και φίμωση, όπως φαίνεται συνεχώς και από επίσημες στατιστικές που δείχνουν πόσο χαμηλή είναι η θέση της Ελλάδας ως προς την ελευθερία του τύπου στην παγκόσμια κατάταξη, 

Αφού έκπληκτοι και απογοητευμένοι διαπιστώνουμε ότι  εξακολουθεί να ακούγεται το ίδιο αφήγημα (περί εμβολίων που έσωσαν ζωές και περί αναγκαιότητας συνέχισης των COVID εμβολιασμών) από τα χείλη αμετανόητων “ειδικών“, πολιτικών, δημοσιογράφων, και κοινών προπαγανδιστών, 

Ας προσπαθήσει ο καθένας:

  • Να μην επιτρέπει ο,τιδήποτε αντιβαίνει στην κοινή λογική και προσβάλλει την νοημοσύνη του
  • Να μάχεται ενάντια σε και κάθε τι που συνιστά καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Να ερευνά για αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, ώστε να μην ευρίσκεται στο έλεος προπαγανδιστικών συστημικών μέσων 
  • Να συσστρατεύεται σε υπερκομματικές ομάδες που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ελευθερία, καλή δημόσια υγεία, σωστή παιδεία 
  • Να ευρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση ώστε έγκαιρα να διακρίνει αφηγήματα που εξυπηρετούν σκοτεινές δυνάμεις και που στερούν την ελευθερία του λόγου και ακρωτηριάζουν την ελεύθερη βούληση
  • Να τολμά να αντιστέκεται σε προβατόσχημους λύκους, σε παρανοϊκές και καταστροφικές εντολές δήθεν για το καλό μας, σε ψήφιση νόμων που καταργούν κάθε έννοια ηθικής και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και καταρρακώνουν την ανθρώπινη υγεία, αντί να την προάγουν

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Χρειάζεται με πίστη και θάρρος να μην σταματάμε τον αγώνα για ελευθερία, αλήθεια, διαφάνεια, δικαιοσύνη. Αυτός ο αγώνας χρειάζεται πολλούς!

Ας ενωθούμε λοιπόν, χάριν υπερκομματικών διεκδικήσεων όλων των παραπάνω,  χωρίς ηττοπάθεια και χωρίς υποχωρήσεις, αλλά και με σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη. 

Περάσαμε πρωτοφανείς στερήσεις της ατομικής μας ελευθερίας τα τελευταία χρόνια (σχεδόν ολόκληρη εξαετία).Βιώσαμε προσπάθειες εκφοβισμού, απάνθρωπες καταστάσεις απομόνωσης των ζωντανών, παράλογη ανίερη μεταχείριση των νεκρών, είδαμε την αλήθεια να διαστρεβλώνεται, το χειροκρότημα στους υγειονομικούς να μετατρέπεται σε κακοποίηση όσων από αυτούς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, είδαμε νήπια με μάσκες αντίκρυ σε μασκοφόρους δασκάλους, είδαμε να μην επιτρέπεται σε μη εμβολιασμένους η είσοδος σε εστιατόρια, ενώ ήταν ελεύθερη σε εμβολιασμένους ακόμη και μετά την παραδοχή ότι τα εμβόλια δεν αποτρέπουν την μόλυνση από τον ιό, ούτε τη νόσηση…

Και δυστυχώς, η ταμπελοποίηση με διάφορα “κοσμητικά“ επίθετα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δείχνει το βαθύ χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

Χρειάζεται να κλείσει αυτό το χάσμα με σύνεση, νηφαλιότητα και συμπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Η ομάδα ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που αγωνίζεται από το 2021 για σωστή πληροφόρηση της κοινωνίας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των COVID εμβολίων, δεν διακατέχεται από δογματισμούς και δεν δρα με φανατισμό και στερεοτυπίες. Αναζητά και παρουσιάζει επιστημονικά δεδομένα, παροτρύνει καθέναν προσωπικά να κάνει το ίδιο, διατυπώνει αιτήματα για ανεξάρτητες εκτεταμένες μελέτες που θα αναδείξουν την αληθινή αναλογία κινδύνων και οφέλους από τα εμβόλια, θα ρίξουν φως στην αιτία των αιφνιδίων θανάτων και της υπερβάλλουσας θνησιμότητας από κάθε αιτία, καθώς και της τεράστιας αύξησης καρκίνου και αιματολογικών κακοηθειών, αυτοάνοσων και νευρολογικής φύσεως παθήσεων κ.λπ. Επίσης, ζητά να σταματήσουν όλοι οι εμβολιασμοί με mRNA εμβόλια, και να ανασταλεί η παραγωγή νέων mRNA εμβολίων έως ότου εφευρεθεί ασφαλέστερη πλατφόρμα παραγωγής τους.

Δεδομένων των προβλημάτων ασφάλειας αλλά και της ελάχιστης έως καθόλου αποτελεσματικότητας των COVID εμβολίων, θεωρούμε ότι η σύνεση απαιτεί αποχή των πολιτών από τον εμβολιασμό και συσπείρωση της επιστημονικής κοινότητας για την δημιουργία σωστών πρωτοκόλλων πρόληψης και θεραπείας COVID-19, αφού ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί μεταλλασσόμενος συνεχώς και επειδή οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, έστω και ολιγοσυμπτωματικές, δεν είναι άμοιρες συνεπειών για τον οργανισμό.

Παρατίθενται κάποιοι σύνδεσμοι για να γνωρίσετε αν το επιθυμείτε, την ομάδα μας και τη δράση της:

Η προσπάθεια της ομάδας μας είναι πολυετής, θεσμική και πλήρως τεκμηριωμένη διαθέσιμη στο  blog  https://activeparentscitizens.blogspot.com/

ανοικτή επιστολή της ομάδας μας με ημερομηνία 23-4-2025

Ανοιχτή επιστολή

Παράρτημα Ια – Βιβλιογραφία επιστολής 

Παράρτημα ΙΙ – Ευρήματα και Δεδομένα Επιστημόνων Διεθνούς Κύρους 

Παράρτημα ΙΙΙ – Ιστορικό της Ομάδας Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες

Παγκόσμιο Δημόσιο Κάλεσμα Petition Conscious Parents and Active Citizens 13-02-2026.pdf

Ο Σύνδεσμος για να υπογράψετε είναι ο παρακάτω:
https://www.change.org/p/call-for-a-moratorium-on-mrna-vaccines-a-thorough-investigation

Μπορείτε κι εσείς να προβείτε επανειλημμένως σε υπομνήσεις του δημοσίου παγκοσμίου καλέσματος στο δικό σας μέσον, δίνοντας τον σύνδεσμο:https://c.org/DgxCcTcvPk  (είναι ο ίδιος για το κείμενο στα Ελληνικά και για το κείμενο στα αγγλικά).

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ  (2021 – 2026) https://activeparentscitizens.blogspot.com/2026/09/conscious-parents-and-active-citizens.html

 

Με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση 

Ιατρός Ελένη Χασαποπούλου-Ματάμη

αιματολόγος, πρώην Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

Επιστημονική συνεργάτις της Ομάδας ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Παλαιά σιδηροδρομικά βαγόνια, φωτογραφία αρχείου, όχι ο Οδοντωτός Διακοπτού ΚαλαβρύτωνΕΛΛΑΔΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ – 118 ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Τελεσίγραφο για τη γραμμή Διακοπτού–Καλαβρύτων και απειλή κινητοποιήσεων

Θαλάσσιο τοπίο, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι το επίκεντρο του σεισμούΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Αισθητός μέχρι τη Θεσσαλονίκη – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γεωδυναμικού

Σιδηροδρομικές γραμμές, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι ελληνικός σταθμόςΕΛΛΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ: Απεργίες στις 30 Οκτωβρίου – Οι διεκδικήσεις για ασφάλεια, εργασία και μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *