ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αλγερία: Πρώην υπουργός, προφυλακισμένος… πέθανε από Covid-19

· Κατοχικά Νέα

Ο πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Αλγερίας, Μούσα Μπενχαμάντι, που πρόσκειτο στον πρώην πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και ήταν προφυλακισμένος για μια υπόθεση διαφθοράς, πέθανε την Παρασκευή αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ένας από τους αδελφούς του.

Σύμφωνα με τον Αμπντελμάλεκ Μπενχαμάντι, ο 67χρονος πολιτικός προσβλήθηκε από την ασθένεια ενώ βρισκόταν στη φυλακή. «Πριν από μερικές ημέρες τον μετέφεραν κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Μουσταφά Πασά στο Αλγέρι», όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Χοσίν Μπενχαμάντι, ένας άλλος αδελφός του πρώην υπουργό, δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα Liberte ότι ο Μούσα διαγνώστηκε θετικός στον ιό στις 4 Ιουλίου και στις 13 του μηνός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μούσα Μπενχαμάντι προφυλακίστηκε στη φυλακή Ελ Χαράς στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, αφού κατηγορήθηκε για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλεκόταν η οικογενειακή επιχείρηση ηλεκτρονικών προϊόντων Condor Electronics, επικεφαλής της οποίας είναι ο αδελφός του, ο Αμπντεραχμάν. Ο τελευταίος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο ενώ ένας άλλος αδελφός, ο Όμαρ, γενικός διευθυντής της Condor, παραμένει στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παραίτηση του Μπουτεφλίκα, τον Απρίλιο του 2019, υπό την πίεση των διαδηλωτών και του στρατού, οι δικαστικές αρχές της Αλγερίας έχουν ξεκινήσει πολλές έρευνες και έχουν καταδικάσει πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για διαφθορά, επειδή επωφελήθηκαν από τη στενή σχέση τους με τον πρώην πρόεδρο και το περιβάλλον του για να αποκομίσουν οφέλη ή δημόσια έργα.

Στην Αλγερία έχουν διαγνωστεί 21.948 κρούσματα της Covid-19 και 1.057 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

defence-point.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αγγλική επαρχιακή περιοχή στο Oxfordshire - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 1.256 άνδρες αιτούντες άσυλο δίπλα σε χωριό λίγων εκατοντάδων κατοίκων – Κάτοικοι δηλώνουν ότι φοβούνται

Διυλιστήριο πετρελαίου, εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα στις ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές – Φόβοι για νέα ενεργειακή έκρηξη

Εμπορική ναυτιλία στον Περσικό Κόλπο – εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ και Bab el-Mandeb σφίγγουν τον κλοιό: Ρεκόρ στους ναύλους, ακριβότερο πετρέλαιο και νέα πίεση στη Σαουδική Αραβία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *