Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:35 - 03/09/2019

PROJECT «ΧΑΡΑΓΜΑ-666» ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ιερά Αποκάλυψις (Κεφ. γ΄.)
13-16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν,
13-17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.

13-18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’.

Σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή ο κύριος Στέφανος Μάνος εξέφρασε την άποψη ότι «η ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ακατάλληλη να διεκπεραιώσει γρήγορα και με ασφάλεια το έργο αντικατάστασης δέκα εκατομμυρίων ταυτοτήτων. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να μη διστάσει να την απαλλάξει από αυτό το καθήκον. Υποθέτω ότι μία ή περισσότερες τράπεζες θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο.»

https://www.kathimerini.gr/1030312/opinion/epikairothta/politikh/to-prwto-vhma-nea-taytothta-toy-polith

Στην πραγματικότητα ο κύριος Μάνος δεν εξέφρασε κάποια καινοτόμα άποψη αλλά κάτι που ήδη συμβαίνει. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που ορίστηκαν από το Γενικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών το 2015, είναι ένα σύνολο 17 στόχων προς επίτευξη έως το 2030.

Ο στόχος 16 μεταξύ άλλων αφορά επίσης την καθολική (παγκόσμια) νομική ταυτότητα και την καταγραφή των γεννήσεων, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα όλων να έχουν όνομα και εθνικότητα, πολιτικά δικαιώματα, να αναγνωρίζονται νομικά, με πρόσβαση στη δικαιοσύνη και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Με περισσότερο από το ένα τέταρτο των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών να μην έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, ξεκινώντας από το 2015, περίπου μία στις 5 χώρες θα χρειαστεί να επιταχύνει την επίτευξη γενικής καταγραφής των γεννήσεων έως το 2030.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sustainable_Development_Goals

https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=27354:sdg-16&catid=36:sgds-2016&Itemid=72

Ο οργανισμός που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το συγκεκριμένο σημείο του στόχου που αναφέρεται στην παγκόσμια ταυτότητα δεν είναι άλλος από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη μπροσούρα, η πρωτοβουλία ID4D (ταυτοποίηση για ανάπτυξη) της Παγκόσμιας Τράπεζας χρησιμοποιεί την παγκόσμια γνώση και τεχνογνωσία για να βοηθήσει τις χώρες να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες μετασχηματισμού των συστημάτων ψηφιακής αναγνώρισης ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών.

https://id4d.worldbank.org/sites/id4d.worldbank.org/files/2019-05/ID4D_Overview_Brochure_English_20190508.pdf

Η Παγκόσμια Τράπεζα και οι εταίροι της έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τις χώρες να δημιουργήσουν αξιόπιστα συστήματα ταυτοποίησης και πολιτικά μητρώα για όλους.

Το 2014, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ξεκίνησε την πρωτοβουλία ID4D για να αξιοποιήσει την εμπειρία από διάφορους τομείς και να δημιουργήσει συνοχή για την επίτευξη αυτής της θεμελιώδους πρόκλησης. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει επίσης διαθέσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη δημιουργίας πολιτικών μητρώων και ταυτοποίησης σε περισσότερες από 45 χώρες και συνεργάζεται στενά με εταίρους όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, η κυβέρνηση της Αυστραλίας, το δίκτυο Omidyar, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, άλλους αναπτυξιακούς εταίρους και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο Μαρόκο, το ID4D υποστηρίζει ένα πρότζεκτ της Παγκόσμιας Τράπεζας που χρηματοδοτεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας νέας ψηφιακής ταυτότητας και του Εθνικού Μητρώου Πληθυσμού (NPR). Η νέα ψηφιακή ταυτότητα και το NPR θα στηρίξουν τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας και την εισαγωγή συναλλαγών άνευ φυσικής παρουσίας, χωρίς χαρτί και χωρίς μετρητά.

Στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ, η Παγκόσμια Τράπεζα συνέβαλε στη διευκόλυνση της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ του Μαρόκου και της Ινδίας για το ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης της Ινδίας (Aadhaar) και το ευρύτερo India Stack (είναι το πρότζεκτ δημιουργίας μιας ενοποιημένης πλατφόρμας λογισμικού για να φέρει τον πληθυσμό της Ινδίας στην ψηφιακή εποχή), συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής αυτών των εμπειριών στο Μαρόκο.

Το Μαρόκο είναι επίσης πρωτοπόρο στη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα για το Εθνικό Μητρώο Πληθυσμού υιοθετώντας την πλατφόρμα αναγνώρισης ανοικτού κώδικα (MOSIP) ως βασική τεχνολογική λύση.

Στην Ινδία, η ζωή της Shanti άλλαξε όταν έλαβε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα μέσω του βιομετρικού αναγνωριστικού συστήματος Aadhaar. Οι παροχές σε χρήμα μεταφέρονται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της, τον οποία ήταν σε θέση να ανοίξει με τον προσωπικό αριθμό της από το Aadhaar και το δακτυλικό αποτύπωμα της.

Τώρα μπορεί να κάνει και να λάβει ψηφιακές πληρωμές, με οποιοδήποτε άτομο ή επιχείρηση, ακόμη και χωρίς smartphone. Με την ταυτότητα της, μπορεί πλέον πλήρως να ασκεί τα δικαιώματά της και να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες και οικονομικές ευκαιρίες.

https://www.worldbank.org/en/news/immersive-story/2019/08/14/inclusive-and-trusted-digital-id-can-unlock-opportunities-for-the-worlds-most-vulnerable.print

Μάιος 2015

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προχωράει με τα σχέδιά της για τη χρήση βιομετρικής τεχνολογίας για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των προσφύγων και έχει επιλέξει πάροχο για το έργο. Η Accenture, διεθνής πάροχος τεχνολογικών υπηρεσιών, έχει κερδίσει την διαγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών και θα επιβλέπει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε τριετή σύμβαση.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα χρησιμοποιήσει το σύστημα διαχείρισης βιομετρικής ταυτότητας (BIMS) της Accenture για την προσπάθεια αυτή. Το BIMS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων του προσώπου, της ίριδας και των δακτυλικών αποτυπωμάτων και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να παρέχει σε πολλούς πρόσφυγες τα μοναδικά επίσημα χαρτιά που θα έχουν.

Το σύστημα θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με την πλατφόρμα μοναδικής υπηρεσίας ταυτότητας της Accenture (UISP) για την αποστολή αυτών των πληροφοριών σε κεντρική βάση δεδομένων στη Γενεύη, επιτρέποντας στους αξιωματούχους της UNHCR σε όλο τον κόσμο να συντονιστούν αποτελεσματικά με την κεντρική αρχή της UNHCR στον εντοπισμό προσφύγων.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, αλλά η Accenture έχει εμπειρία με βιομετρικά συστήματα μεγάλης κλίμακας, έχοντας βοηθήσει, για παράδειγμα, το Γραφείο Βιομετρικής Διαχείρισης Ταυτότητας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σε ένα πρότζεκτ ελέγχου των συνόρων μεγάλης κλίμακας.. Αυτή η τελευταία προσπάθεια θα δει την τεχνολογία της εταιρείας να χρησιμοποιείται σε σημαντικές ανθρωπιστικές προσπάθειες – και μάλιστα φαίνεται να έχει ήδη βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες.

https://findbiometrics.com/un-refugee-biometrics-project-25191/

Σήμερα περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο στερούνται κάθε είδους επίσημα έγγραφα. Αυτό μπορεί να αποκλείσει τα άτομα αυτά από την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες όσον αφορά τη διασυνοριακή ταυτοποίηση.

Το πρόβλημα αυτό είναι που αντιμετωπίζει η Accenture σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία εκδίδει βιομετρικά δελτία ταυτότητας που κατασκευάζονται από την Accenture σε πληθυσμούς εκτοπισμένων σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ταϊλάνδη, στο Νότιο Σουδάν και αλλού. Τα δελτία ταυτότητας είναι σημαντικά για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και να παρακολουθούνται οι προσφυγικοί πληθυσμοί.

Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε, χαμηλού κόστους αξιόπιστες, βιομετρικές ταυτότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ευρεία κλίμακα. Αυτό δίνει ελπίδα για την επίτευξη του στόχου 16 του ΟΗΕ που είναι να δώσει νόμιμη ταυτότητα στα χέρια όλου του κόσμου έως το έτος 2030 μέσω της πρωτοβουλίας ID4D της Παγκόσμιας Τράπεζας.

https://findbiometrics.com/world-bank-universal-id-29295/

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

2017

Το τμήμα μετανάστευσης των Μαλδίβων εισήγαγε μια ενιαία ταυτότητα που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός διαβατηρίου, της εθνικής ταυτότητας, της άδειας οδήγησης και της κάρτας υγείας και ασφάλισης. Οι πολίτες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν πληρωμές με την κάρτα.

Η κάρτα συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα διαβατηρίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό διαβατήριο, καθώς περιέχει βιομετρικά δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πιστοποιείται από την Τράπεζα των Μαλδιβών και τη MasterCard, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την κάρτα για πληρωμές οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο Mohamed Anwar, Γενικός Ελεγκτής του τμήματος μετανάστευσης δήλωσε ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή» για τα κυβερνητικά τμήματα και τις ιδιωτικές εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τη νέα κάρτα – διαβατήριο για την παροχή υπηρεσιών στο μέλλον.

Η κάρτα δουλεύει και ανέπαφα και είναι κατασκευασμένη από πολυανθρακικό υλικό που διαρκεί μέχρι δέκα χρόνια – πολύ περισσότερο από τις συνήθεις τραπεζικές κάρτες.

Παρόμοιες προσπάθειες από χώρες της περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού για την εισαγωγή καρτών ταυτότητας πολλαπλών χρήσεων σημείωσαν μικτή επιτυχία. Η Ινδονησία επρόκειτο να κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά δελτία ταυτοτήτων τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η πρόοδος παρεμποδίστηκε λόγω διαφθοράς, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Jusuf Kalla.

https://govinsider.asia/innovation/new-maldives-id-card-includes-payments-function/

2019

Στη Ρωσία ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαξίμ Ακιμόφ έδειξε δείγμα μελλοντικών ρωσικών ηλεκτρονικών διαβατηρίων μεγέθους πλαστικής τραπεζικής κάρτας.

Έδειξε ότι το ρωσικό διαβατήριο θα περιέχει πληροφορίες που δεν μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου και στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο, το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης, ο τόπος διαμονής, η άδεια οδήγησης κ.α.

https://difernews.gr/sos-apo-tin-rosiki-ekklisia-gia-ta-nea-ilektronika-diavatiria/

Στη Ρουάντα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα ζητούν βιομετρικά στοιχεία για την παροχή νέας και για αλλαγή κάρτας sim.

https://www.newtimes.co.rw/news/sim-card-fraud-telecoms-roll-out-biometric-tech

Ο Gustaf θυμάται την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία χρησιμοποίησε για τελευταία φορά μετρητά. «Ήταν η 7η Οκτωβρίου πέρυσι», μου είπε χωρίς δισταγμό.

«Βρήκα ένα παλιό χαρτονόμισμα που είχα ξεχάσει και το χρησιμοποίησα για να αγοράσω κάποια γλυκά».
Όπως πολλοί άλλοι στο πανεπιστήμιο του στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο Gustaf βασίζεται σε κάρτες και smartphones για να δαπανήσει χρήματα. «Κανείς από εμάς δεν χρησιμοποιεί μετρητά – απλά δεν τα χρειάζεστε αυτές τις μέρες», είπε.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα – ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο 20χρονος φοιτητής πληροφορικής συνεχίζει να χάνει τις τραπεζικές του κάρτες, μαζί με άλλες που ανοίγουν ηλεκτρονικές κλειδαριές για το διαμέρισμά του, το γυμναστήριο και τις αίθουσες διδασκαλίας. «Γελάω γι’ αυτό, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό».

Έτσι σχεδιάζει να πάρει ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ, λίγο μεγαλύτερο από έναν κόκκο ρυζιού, το οποίο θα εμφυτεύσει στο χέρι του, το οποίο λέει ότι θα κάνει τη ζωή ευκολότερη καθώς θα είναι «cool και φουτουριστικό» – ακολουθώντας το προβάδισμα τουλάχιστον 4.000 άλλων Σουηδών καθώς η χώρα τους μεταβάλλεται σε έναν γενναίο νέο κόσμο χωρίς μετρητά.

Έχουν τσιπ τοποθετημένα κάτω από το δέρμα τους – συνήθως πάνω από τον αντίχειρα – για να πληρώσουν για τους καφέδες τους και τα ταξίδια με λεωφορεία και τρένα, κυματίζοντας ένα χέρι στις μηχανές πληρωμής σαν να χρησιμοποιούν μια ανέπαφη κάρτα.

Αυτή η ανάμειξη ανθρώπων με την τεχνολογία ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία. Παρόλα αυτά, αυτό το σκανδιναβικό έθνος – το πρώτο στην Ευρώπη που εξέδωσε χαρτονομίσματα περισσότερο από 350 χρόνια πριν – οδηγεί την παγκόσμια πορεία σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Η Ikea ακολουθεί επίσης την τάση, ανακοινώνοντας τον περασμένο μήνα ότι το κατάστημα της στο Gävle, περίπου 100 μίλια βόρεια της Στοκχόλμης, θα ήταν το πρώτο που θα εγκαταλείψει τα μετρητά, μετά από μια σύντομη δοκιμή όπου διαπιστώθηκε ότι ο φόρτος εργασίας του προσωπικού μειώθηκε κατά 30 λεπτά.

Υπήρξαν μερικά παράπονα, κυρίως από πελάτες στην καντίνα – έτσι οι διευθυντές τους έδωσαν δωρεάν hot-dogs ή κεφτεδάκια και στη συνέχεια τους ζήτησαν να φέρουν κάρτα την επόμενη φορά.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7244877/How-going-cashless-allows-Big-Brother-spy-Sweden-faces-backlash.html

Στην Ελλάδα

Απρίλιος 2019

Στη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου διαβάζουμε:

Τη στιγμή που τουλάχιστον 86 διαφορετικοί τύποι ταυτοτήτων και 181 τύποι εγγράφων μόνιμης κατοικίας βρίσκονται σε κυκλοφορία στην ΕΕ, οι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να καταπολεμήσουν τη χρήση προϊόντων πλαστογραφίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για να εισέλθουν στην ΕΕ.

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες, οι οποίοι ήδη συμφωνήθηκαν από τους διαπραγματευτές του ΕΚ και του Συμβουλίου τον Φεβρουάριο, θέτουν κοινά ελάχιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις ταυτότητες στην ΕΕ και καθιστούν την απεικόνιση του προσώπου και την αποθήκευση δύο δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σε ηλεκτρονικό αποθηκευτικό μέσο που βρίσκεται πάνω στην κάρτα, υποχρεωτική.

Τα δελτία ταυτότητας τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα σταματήσουν να είναι έγκυρα με τη λήξη τους (θα μπορούν να ανανεωθούν με τη νέα μορφή) ή το αργότερο δέκα χρόνια μετά την εφαρμογή των νέων κανόνων. Τα δελτία ταυτότητας τα οποία δεν διαθέτουν περιοχή που είναι αναγνώσιμη από μηχάνημα, όπως είναι η περίπτωση των ελληνικών ταυτοτήτων, θα σταματήσουν να ισχύουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

http://www.europarl.europa.eu/news/el/agenda/briefing/2019-04-03/9/to-koinovoulio-psifizei-gia-koina-charaktiristika-asfaleias-stis-tautotites

Ιούλιος 2019

Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κι αυτό προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν, πέραν των στοιχείων ταυτότητας, και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά, ενώ οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, «ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

https://www.naftemporiki.gr/story/1498547/mataiosi-tou-diagonismou-gia-tin-promitheiatautotiton-kai-loipon-eggrafon-asfaleias

Η Mastercard αναπτύσσει την λύση της επόμενης γενιάς για την παροχή ασφάλειας στους κατόχους κάρτας με χρήση βιομετρικών στοιχείων.

Η βιομετρική κάρτα Mastercard συνδυάζει την τεχνολογία chip με τα δακτυλικά αποτυπώματα για να επαληθεύει εύκολα και με ασφάλεια την ταυτότητα του κατόχου της κάρτας για αγορές στα καταστήματα. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας επαληθεύει την ταυτότητα μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, βασιζόμενος στην τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιείται σήμερα για πληρωμές μέσω κινητού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τερματικά EMV παγκοσμίως.

Η κάρτα διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να καταγράφει γρήγορα και να ταυτοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου της κάρτας με το σκαναρισμένο δακτυλικό αποτύπωμα που είναι αποθηκευμένο σε αυτήν. Τα βιομετρικά δεδομένα του κατόχου δεν εξάγωνται από την κάρτα καθόλου, καθώς η σύλληψη του αποτυπώματος του ανθρώπου που τη χρησιμοποιεί για τη συναλλαγή και η αντιστοίχιση του με αυτό που βρίσκεται στο τσιπ γίνεται εξ ολοκλήρου στην κάρτα. Εάν η αντιστοίχιση είναι επιτυχής, η συναλλαγή επαληθεύεται και δεν χρειάζεται ο κάτοχος της κάρτας να υπογράψει ή να πληκτολογήσει το PIN του.

Καθώς όλη η επεξεργασία πληροφοριών πραγματοποιείται εντός της κάρτας, δεν υπάρχουν πρόσθετες απαιτήσεις υποστήριξης από τους εμπόρους ή τους αγοραστές κατά την επεξεργασία των συναλλαγών. Οι έμποροι μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ταυτότητα του κατόχου της κάρτας κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, οι έμποροι μπορούν να δουν αυξημένα έσοδα…

https://www.mastercard.co.uk/en-gb/merchants/safety-security/biometric-card.html

“ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα”

Ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk δημιούργησε την εταιρεία Neuralink για να κατασκευάσει εμφυτεύματα που συνδέουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με διεπαφές υπολογιστών μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνολογία θα έβλεπε ομάδες μικροσκοπικών “εύκαμπτων” ηλεκτροδίων “νημάτων” εμφυτευμένων στον ανθρώπινο εγκέφαλο από ένα νευροχειρουργικό ρομπότ.

Αυτά τα νήματα ανιχνεύουν και καταγράφουν τα ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο και μεταδίδουν αυτές τις πληροφορίες εκτός του σώματος.

Αυτό έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα κλιμακωτό σύστημα διασύνδεσης εγκεφάλου-μηχανής (BMI) υψηλού εύρους ζώνης, που σημαίνει ότι συνδέει τον εγκέφαλο με μια εξωτερική συσκευή για να σχηματίσει μια διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής.

Πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους έως το τέλος του 2020

Ο στόχος είναι να κατανοηθούν και να αντιμετωπιστούν διάφορες μορφές διαταραχών που σχετίζονται με τον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη. Για παράδειγμα, οι παράλυτοι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εμφυτευμένη συσκευή για να ελέγξουν τα τηλέφωνα ή τους υπολογιστές.

Ωστόσο, ο Musk οραματίζεται επίσης το εμφύτευμα ως μέσο ενίσχυσης του δικού σας εγκεφάλου, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επιτύχουν μια συμβίωση με την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε ένα μέλλον “υπεράνθρωπης νοημοσύνης”, σύμφωνα με τον Musk.
Η μικρή εμφυτεύσιμη συσκευή περιέχει μικροσκοπικά ασύρματα τσιπ.

Η Neuralink του Musk έχει επίσης κατασκευάσει ένα νευροχειρουργικό ρομπότ που είναι ικανό να εισάγει έξι νήματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο ανά λεπτό.

Κάθε νήμα είναι μικρότερο από το ένα δέκατο του μεγέθους μιας ανθρώπινης τρίχας και περιέχει 192 ηλεκτρόδια.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Neuralink Max Hodak στους New York Times, αυτή τη στιγμή η επέμβαση θα απαιτούσε τρύπες στο κρανίο του ασθενούς για την εμφύτευση των νημάτων.

Στο μέλλον, όμως, ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν μια δέσμη λέιζερ για να διαπεράσουν το κρανίο με μια σειρά από μικροσκοπικές οπές, οι οποίες δεν θα γίνουν αισθητές από τον ασθενή.

“Το ίδιο ασφαλές και ανώδυνο” όπως η χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ.

Η επέμβαση της Neuralink ισχυρίζεται ότι είναι εξίσου ασφαλής και ανώδυνη με τη χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ, και περιλαμβάνει μια τομή δύο έως οκτώ χιλιοστών στην οποία τοποθετείται το τσιπ, η οποία δεν απαιτεί ράμματα.
O Musk αστειεύτηκε στη σκηνή ότι οι χρήστες «δεν θα αισθανθούν τίποτε».

https://www.dezeen.com/2019/07/22/elon-musk-neuralink-implant-ai-technology/
\
Στο χειρόγραφο “Σημεία των Καιρών” (1987) του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου διαβάζουμε:
Πίσω λοιπόν και από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως” ασφαλείας κομπιούτερ κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου.

Αποκάλυψη Ιωάννου κεφ ιγ’ 16

ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’.

Ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας γράφει τα εξής :”Περί του μιαρού ονόματος του αντιχρίστου και την μεν ακρίβειαν της ψήφου ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμμένα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νήφουσιν…

Σε άλλο σημείο του ιδίου χειρογράφου ο Άγιος Παΐσιος γράφει:

Και ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα, το “θηρίο” στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγγίσματος τι φανερώνουν;

Και πιο κάτω:

Μετά λοιπόν από την κάρτα και την ταυτότητα, το φακέλλωμα για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. Από την άλλη μεριά θα διαφημίζουν το “τέλειο σύστημα”, το σφράγγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντιχρίστου.

Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο όπου με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες υποτίθεται ότι εξασφαλίζεται η εύκολη και αξιόπιστη ταυτοποίηση του κατόχου με τα βιομετρικά που βρίσκονται αποθηκευμένα στο τσιπ (οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλείας που όρισαν οι Βρυξέλλες) και περνάμε στη φάση όπου οι νέες ταυτότητες θα χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση και θα επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό γι αυτό το λόγο.

Στην Αλγερία η νέα βιομετρική ηλεκτρονική ταυτότητα χρησιμοποιείται και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Το ηλεκτρονικό δελτίο ταυτότητας της Αλγερίας παρέχει στους πολίτες ακλόνητη πιστοποίηση της ταυτότητας τους πράγμα που τους επιτρέπει να διασυνδέονται πιο εύκολα και αποτελεσματικότερα με την κυβέρνησή τους.

Τα βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων θα συνδέονται με μια ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία θα είναι προσβάσιμη από τους οργανισμούς που εποπτεύουν την εγγραφή των ψηφοφόρων, τη συλλογή των φόρων, την έκδοση διαβατηρίων και άλλα.
https://www.gemalto.com/govt/customer-cases/new-national-identity-card-algeria

Σε έναν ψηφιακό κόσμο πως μπορούμε να πιστοποιήσουμε την ταυτότητα μας online και χωρίς να απαιτείται η φυσική μας παρουσία;

Η προσβασιμότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία και την υιοθέτηση ψηφιακών υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο όγκο των smartphones παγκοσμίως (6 δισεκατομμύρια συσκευές θα κυκλοφορούν μέχρι το 2020, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της IHS), τα smartphones προσφέρουν σαφώς μια ισχυρή πρόταση για τις κυβερνήσεις που επιδιώκουν να παρέχουν στους πολίτες ασφαλή και άνετη πρόσβαση σε ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες.

Οι χρήστες επιθυμούν μια ασφαλή ψηφιακή ταυτότητα και ευελιξία στα κινητά τους χωρίς τριβές όταν πραγματοποιούν συναλλαγές στο διαδίκτυο. Είναι έτοιμοι για κινητή ταυτότητα και θέλουν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης με απλά PIN που βασίζονται σε κινητά τηλέφωνα και βιομετρική πιστοποίηση για να επωφεληθούν πλήρως από τον πλούτο των διαθέσιμων γρήγορων και βολικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Η Gemalto έκανε το βήμα από την ηλεκτρονική, ψηφιακή, “έξυπνη κάρτα”- ταυτότητα στην κινητή ταυτότητα (mobile id).
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται την επανάσταση στα κινητά. Έχουν ξεκινήσει πολλές πρωτοβουλίες για εθνική κινητή ταυτότητα, σε αρκετές χώρες όπως η Εσθονία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, το Κατάρ, το Ομάν, η Ολλανδία, η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Μολδαβία κλπ

https://www.gemalto.com/govt/identity/digital-identity-services/mobile-id

Ας δούμε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην Ισλανδία.

Από την ηλεκτρονική ταυτότητα του πολίτη στην κινητή ταυτότητα.

Στην Ευρώπη, η Ισλανδία άνοιξε το δρόμο ως πρωτοπόρος στη χρήση ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πολίτες για πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρόλο που η χρήση της έξυπνης κάρτας πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση της χρήσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας ενώ ταυτόχρονα εξασφάλιζε μεγαλύτερη ασφάλεια, οι περιορισμοί της κάρτας φάνηκαν σύντομα: οι χρήστες χρειάζονταν ακόμα έναν υπολογιστή (για να έχουν πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες κ.α), αλλά υπήρχαν και εμπόδια στη φιλικότητα προς το χρήστη. Υπήρχε μια σαφής ανάγκη για μια αληθινή κινητή λύση. Το Gemalto LinqUs Mobile ID ήταν η λύση…

Το Gemalto LinqUs Mobile ID επιτρέπει στους χρήστες στην Ισλανδία που μετακινούνται συνεχώς να επωφελούνται από αυστηρό έλεγχο ταυτότητας και νομικά αναγνωρισμένες ψηφιακές υπογραφές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή χρήση τραπεζικών και κυβερνητικών υπηρεσιών. Αυτή η ανάπτυξη της κινητής ταυτότητας (Mobile ID) επιτρέπει σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Ισλανδίας να είναι μέρος του δικτύου, παρέχοντας έτσι μια διαλειτουργική υπηρεσία για όλους τους συνδρομητές. Η εμπειρία του χρήστη είναι η ίδια για όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την κινητή ταυτότητα και την ψηφιακή υπογραφή.

Η Audkenni, η εθνική αρχή πιστοποίησης της Ισλανδίας, επέλεξε την τεχνολογία LinqUs της Gemalto για να παρέχει υπηρεσίες κινητής ταυτότητας (Mobile ID) σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τις τράπεζες και άλλους παρόχους υπηρεσιών. Αυτό το οικοσύστημα βασίζεται στην τεχνολογία PKI και την ασφάλεια των ψηφιακών πιστοποιητικών.
Η ψηφιακή ταυτότητα (digital id) του χρήστη, με τη μορφή ενός ιδιωτικού κλειδιού, αποθηκεύεται με ασφάλεια στο ασφαλές στοιχείο που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που είναι η κάρτα SIM.

Το LinqUs Mobile ID τώρα επεκτείνει την εθνική υποδομή της ηλεκτρονικής ταυτότητας σε όλους τους πολίτες μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Αυτό δίνει στους Ισλανδούς πολίτες έναν άλλο τρόπο χρήσης του διαδικτύου και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, χωρίς συμβιβασμούς στην υψηλή ασφάλεια, και με την πρόσθετη ευκολία της κινητικότητας. Οι χρήστες έχουν επίσης ασφαλή πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες, η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις – οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Η κινητή ταυτότητα χρησιμοποιείται σε :

Όλες τις ίντερνετ τράπεζες στην Ισλανδία

Στις φορολογικές αρχές

Ασφαλιστικές εταιρείες

Εκπαίδευση

Πύλη υγείας

Διόρθωση δανείου

Υπηρεσίες υπογραφής εγγράφων

https://www.gemalto.com/brochures-site/download-site/Documents/tel-cs-mobile-id-iceland.pdf

13-16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους,

Ας δούμε τι συμβαίνει στην Ινδία.

Οι κάρτες Aadhaar είναι υποχρεωτικές για όλους, ακόμη και ένα νεογέννητο μπορεί τώρα να αιτηθεί για μία. Από το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο μέχρι την κράτηση ενός εισιτηρίου για το τραίνο, όλοι πρέπει να δείξουν τον αριθμό της κάρτας Aadhaar.

Ο 12ψήφιος αναγνωριστικός αριθμός εκδίδεται από την Μοναδική Αρχή Αναγνώρισης της Ινδίας (UIDAI) εξ ονόματος της κυβέρνησης της Ινδίας.

Η κάρτα Aadhaar μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξει τη διεύθυνση και την ταυτότητα ενός ανθρώπου σε οποιοδήποτε μέρος της Ινδίας. Η κάρτα Aadhaar για το παιδί σας θα λειτουργήσει ως μία από τις αρχικές αποδείξεις ταυτότητας.

Η κάρτα Aadhaar αποτελεί βασική απόδειξη για την παροχή πολλών υπηρεσιών όπως Κρατήσεις Αεροπορικών Εισιτηρίων, Δημόσια Υπηρεσία Διανομής, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού κλπ.

Ένα άτομο οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να υποβάλει αίτηση για τον αριθμό της κάρτας Aadhaar στην Ινδία. Τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης.

Ένας αριθμός Aadhaar είναι τώρα η πιο σημαντική απόδειξη ταυτότητας στην Ινδία. Πολλά σχολεία επιμένουν οι γονείς να προσκομίσουν κάρτες Aadhaar κατά την εγγραφή στο σχολείο.

Τον Μάρτιο του 2017, η κυβέρνηση έκανε το Aadhaar υποχρεωτικό για τα παιδιά ώστε να λαμβάνουν το μεσημεριανό γεύμα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε ότι το μεσημεριανό γεύμα δεν είναι πλέον δωρεάν για παιδιά χωρίς κάρτα Aadhaar. H παιδική κάρτα ονομάζεται ΒΑΑΛ (Baal Aadhaar).

https://www.goodreturns.in/classroom/2017/04/how-apply-aadhaar-card-kids/articlecontent-pf7820-558193.html

Κλείνουμε με απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τις κατηχήσεις στην Αποκάλυψη του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτηλιναίου (www.arnion.gr):

Το βιβλίο της Αποκαλύψεως αγαπητοί μου μας ειδοποιεί και μας λέγει:

“ Έδόθη αυτώ (ποιό αυτώ, δοτική, το θηρίω) πόλεμον ποιήσαι.
Του παρεχωρήθη να κάνη πόλεμο, μετά των αγίων και νικήση αυτούς.
Ακούσατε; Να κάνη πόλεμο με τους αγίους, τους πιστούς και να τους νικήση.
Ακούσατε; Παρεχωρήθη από τον Θεόν να νικηθούν οι πιστοί από το θηρίο.
Και ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα.
Οικονομικός αποκλεισμός. Και να μην μπορείς να αγοράσης ή να πουλήσης παρά μόνον εάν έχης το χάραγμα……
….. “Ει μη ο έχων το χάραγμα. Το όνομα του θηρίου. Η τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Το 666.

Ώδε εστιν η υπομονή και η πίστις των αγίων.
Εδώ είναι η υπομονή και η πίστις των αγίων. Εδώ είναι. Εδώ.
Σαν να λέγη, για να δούμε τώρα ποιοί θα είναι εκείνοι που θα έχουν πίστη και υπομονή και θα πούν:
Αποκλεισμό; Αποκλεισμό. Στο περιθώριο; Στο περιθώριο.
Όπως βλέπετε, πόλεμος και διωγμός των Χριστιανών και οικονομικός αποκλεισμός, που σημαίνει με κάθε τρόπο να εξοντωθούν οι πιστοί.

Όλα αυτά αποτελούν την θλίψιν, το περικάρπιο της χαράς, την προϋπόθεση της Βασιλείας του Θεού.
Δεν ομιλεί εδώ το ιερόν κείμενον ούτε περί ανέσεων, ούτε περί συμβιβασμών.
Αλλά τι τονίζει; Ώδε εστιν η υπομονή και η πίστις των αγίων.
Αγαπητοί μου,τί ξημερώνει αύριο δεν ξέρομε. Ας προετοιμαζόμεθα.

Αγιορείτες Πατέρες-Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. 2019 νοεμβριος συντελεια

    • Γιατι το λες αυτο ? ξερεις κατι ?

      • οτι και να ξερει εγω δεν βλεπω συντελεια
        απλα γιατι τετοια πραγματα βγαινουν [στην εποχη μας] μεσα απο λαικες σαρωτικες αντιδρασεις παγκοσμιου επιπεδου
        και τετοιες εν φαινονται στον οριζοντα του σεμπτεμβρη
        τωρα αν μειλαει για γππ ουτε και αυτο το βλεπω
        απλα γιατι υπαρχουν υσχυρες δυναμεις που τον θελουν αλλα υπαρχουν και εξ ισου υσχυρες που τον εμποδιζουν

  2. Ανώνυμος 09/03/2019 @ 6:08 ΜΜ

    Τα μετρητά δεν μπορούν να τα καταργήσουν. Είναι παράνομο, διότι μεν η έκδοση του νομίσματος τους γίνεται από το κράτος (έστω και ε.ε.) αλλά τα χρήματα με την αντιπροσωπευτική αξία ανήκουν πλήρως μόνο σε αυτόν που τα έχει δουλέψει έχοντας το δικαίωμα εξ΄ολοκλήρου να διαχειρίζεται ως μετρητά, να κατέχει, να διακινεί και να συναλλάσσεται με αυτά στην αγορά ανεξάρτητα από το τραπεζικό σύστημα με μοναδική εξαίρεση πως είναι σχετικά παράνομο να καταστρέφει κάποιος χρήματα ακόμα και εάν του ανήκουν.
    Οι τράπεζες και τα υπουργεία οικονομικών δεν μπορούν μέσω εξαναναγκασμού και προσχημάτων ( όπως φοροδιαφυγή) να απαιτούν να διαχειρίζονται και να κατέχουν στο χαρτοφυλάκιο τους τα χρήματα σας, να σας εξαναγκάζουν να συναλλάσσεστε μόνο μέσω τραπεζών, να βάζουν όρια ποσών συναλλαγών, να επενδύουν τα χρήματα σας άσχετα εάν είναι μετρητά ή σαν λογιστική καταχώρηση. Είναι σαν δουλεύετε εσείς (ο κάθε πολίτης) και να σας αναγκάζουν να παραδίδεται τα χρήματα σας σε κάποιον άλλον πολίτη – ανώνυμη εταίρια.
    Η τράπεζα έτσι κερδοσκοπεί ή μπορεί να εκβιάζει καταχρηστικά εις βάρος σας και να χάσετε την πρόσβαση στην διαχείριση και κατοχή των χρημάτων σας . Δηλαδή capital control – παύση ηλεκτρονικών συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο – επενδύσεις κεφαλαίων χωρίς την αδειοδότηση σας -πίστωση χρημάτων σε τρίτους, κατάσχεση χρημάτων σας, πτώχευση τράπεζας κτλ. Το ηλεκτρονικό χρήμα εξυπακούεται μόνο όταν υπάρχει σε αντίκρυσμα μετρητών όσο και εάν έχει “προοδεύσει” η τεχνολογία.
    Το θέμα ανάγεται σε ιστορικοπολιτιστικό και ελευθεριών.

  3. Ανώνυμος 09/03/2019 @ 6:12 ΜΜ

    Διορθωμένο.
    Τα μετρητά δεν μπορούν να τα καταργήσουν. Είναι παράνομο, διότι μεν η έκδοση του νομίσματος γίνεται από το κράτος (έστω και αυτό είναι η ε.ε.) αλλά τα χρήματα με την αντιπροσωπευτική αξία ανήκουν πλήρως μόνο σε αυτόν που τα έχει δουλέψει έχοντας το δικαίωμα εξ΄ολοκλήρου να διαχειρίζεται ως μετρητά, να κατέχει, να διακινεί και να συναλλάσσεται με αυτά στην αγορά ανεξάρτητα από το τραπεζικό σύστημα με μοναδική εξαίρεση πως είναι σχετικά παράνομο να καταστρέφει κάποιος χρήματα ακόμα και εάν του ανήκουν.
    Οι τράπεζες και τα υπουργεία οικονομικών δεν μπορούν μέσω εξαναναγκασμού και προσχημάτων ( όπως φοροδιαφυγή) να απαιτούν να διαχειρίζονται και να κατέχουν στο χαρτοφυλάκιο τους τα χρήματα σας, να σας εξαναγκάζουν να συναλλάσσεστε μόνο μέσω τραπεζών, να βάζουν όρια ποσών συναλλαγών, να επενδύουν τα χρήματα σας άσχετα εάν είναι μετρητά ή σαν λογιστική καταχώρηση. Είναι σαν δουλεύετε εσείς (ο κάθε πολίτης) και να σας αναγκάζουν να παραδίδεται τα χρήματα σας σε κάποιον άλλον πολίτη – ανώνυμη εταίρια.
    Η τράπεζα έτσι κερδοσκοπεί ή μπορεί να εκβιάζει καταχρηστικά εις βάρος σας και να χάσετε την πρόσβαση στην διαχείριση και κατοχή των χρημάτων σας . Δηλαδή capital control – παύση ηλεκτρονικών συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο – επενδύσεις κεφαλαίων χωρίς την αδειοδότηση σας -πίστωση χρημάτων σε τρίτους, κατάσχεση χρημάτων σας, πτώχευση τράπεζας κτλ. Το ηλεκτρονικό χρήμα εξυπακούεται μόνο όταν υπάρχει σε αντίκρυσμα μετρητών όσο και εάν έχει «προοδεύσει» η τεχνολογία.
    Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, ανάγεται σε ιστορικοπολιτιστικό και ελευθεριών.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*