Διαφημίσεις

Να πάνε τα προσφυγοπουλα για μάθημα σε ελληνικά σχολεία;

Κάνουν λόγο για υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών τους Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά οι αντιδράσεις από Συλλόγους Γονέων είναι αρκετές.  

Μετά τις απειλές για κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα από τον Σύλλογο  Γονέων σε σχολείο του Ωραιόκαστρο, έρχεται η αντίδραση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων, ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε υπόμνημά τους παραθέτουν μία σειρά από λόγους για τους οποίους αρνούνται την παραχώρηση του σχολείου στα παιδιά των «παράτυπων μεταναστών», όπως αναφέρουν. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας».

Η ανακοίνωση του συλλόγου 

Από:

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου
Φιλιππιάδας

Προς: 

1) Περιφερειάρχη Ηπείρου
2) Περιφερειάρχη Πρέβεζας
3) Δήμαρχο Ζηρού
4) Περιφερειακή Διευθύντρια Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ηπείρου
5) Διευθυντή Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πρέβεζας
6) Υπουργείο Παιδείας – Διεύθυνση Προσφύγων – Μεταναστών
7) κο Μπάρκα Κων/νο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας
8) κο Γιαννάκη Στέργιο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στην οποία οι παρευρισκόμενοι γονείς συμφωνήσαμε τα κατωτέρω, προκειμένου να αποσταλεί η παρούσα επιστολή. 

ToΔ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας. Οι λόγοι εναντίωσής μας είναι οι εξής:

1. Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας εφόσον φιλοξενούνται όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία για 6 ως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν, από την χώρα. Ποια λοιπόν είναι τα σχέδια για αυτούς και συνεπώς για την κοινωνία μας;

2. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτωνκαι των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους.Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστώντα οποία έχουν:α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης, β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης.

Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας?Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας;



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “«Όχι» σε προσφυγόπουλα και από σχολείο στην Φιλιππιάδα”
  1. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…
    ΣΤΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΦΙΛΕΙΑΔΑ…

  2. Μέσα σε όλη τη “μαυρίλα” διαβάζεις και κάτι τέτοιο και λες: Δόξα Τον Θεό,υπάρχει ακόμη ελπίδα!Εύγε στους γονείς!

  3. Αυτή η επιστολή πρέπει να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες, ευρωπαϊκές αλλά και αραβικές. Ευρωπαϊκές για να μαθαίνουν οι βάρβαροι του βορά, αλλά και αραβικά, ώστε ν’ ακούσουμε και την άποψή των λαθροεισβολέων περί των αναφερόμενων.

  4. ΜΠΡΑΒΟ…ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΖΟΦΕΡΟ ΚΑΙ ΑΧΑΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ …
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ…………!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Μπράβο και στη Φιλιππιάδα! Έτσι πρέπει, ένα ένα τα σχολεία να ακολουθούν το παράδειγμα του Ωραιοκάστρου.
    Εννοείται βέβαια πως τα ανθελληνικά Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης θα πέσουν να τους φάνε και θα μας φλομώσουν στην προπαγάνδα, αλλά κανείς δεν πρέπει να τους δίνει σημασία, όπως δεν πρέπει να ασχολούμαστε και με τα ψευτο-αριστερά ανθελληνικά σκουπίδια που μιλούν για ρατσισμό, ξενοφοβία και λοιπές μπούρδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *