Διαφημίσεις

 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η πρώτη αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη μετά από πολλές εβδομάδες, σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο, όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών πέταξε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα.

Η τουρκική δραστηριότητα, η οποία το προηγούμενο διάστημα περιλάμβανε επίμονες υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, καθώς και μεγάλο αριθμό παραβιάσεων και αερομαχιών, μειώθηκε αισθητά και προφανώς συνδέεται με την συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Αργηχός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπιντίν Ουνάλ.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τη συνάντηση και δυο εβδομάδες μετά, τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν ρίξει τους τόνους των προκλήσεων.

Με αυτή την εικόνα, η σημερινή αερομαχία καταγράφεται ως πρόκληση, που θα πρέπει να δημιουργήσει ερωτηματικά στο εάν τηρηθεί ή όχι κάποια συμφωνία, προς όφελος της ασφάλειας των πτήσεων στο Αιγαίο.

Ελπίζουμε ο Αρχηγός ΓΕΑ να επικοινώνησε με τον ομόλογό του και να έχει ζητήσει εξηγήσεις για την σημερινή εικόνα. 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πραγματικά κρίσιμες, για να δούμε  εάν η Τουρκία θα επανέλθει στις προκλήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται θέματα κυριαρχίας, και όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίζονται. Ωστόσο, οι αερομαχίες που δημιουργούν και ευνοϊκές συνθήκες για αεροπορικά ατυχήματα, είναι ενδεικτικές των προθέσεων της Άγκυρας.

Δείτε την εικόνα που δίνουν επίσημα οι ελληνικές αρμόδιες αρχές για τις παραβιάσεις σήμερα

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CΝ-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

onalert.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Παραβιάσεις: Η πρώτη αερομαχία μετά από μεγάλο διάστημα στο Αιγαίο”
  1. Συνεκπαιδεύσεις και όχι παραβιάσεις…. αν ήταν παραβιάσεις θα τους είχαν καταρρίψει!

    Αυτά.

  2. ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ !!
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ?

    ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Π.Ν. ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ !!! ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ?? ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ?? ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ, ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ?? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ??? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!!!
    ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek