ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Παραβιάσεις: Η πρώτη αερομαχία μετά από μεγάλο διάστημα στο Αιγαίο

· Κατοχικά Νέα

 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η πρώτη αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη μετά από πολλές εβδομάδες, σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο, όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών πέταξε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα.

Η τουρκική δραστηριότητα, η οποία το προηγούμενο διάστημα περιλάμβανε επίμονες υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, καθώς και μεγάλο αριθμό παραβιάσεων και αερομαχιών, μειώθηκε αισθητά και προφανώς συνδέεται με την συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Αργηχός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπιντίν Ουνάλ.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τη συνάντηση και δυο εβδομάδες μετά, τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν ρίξει τους τόνους των προκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτή την εικόνα, η σημερινή αερομαχία καταγράφεται ως πρόκληση, που θα πρέπει να δημιουργήσει ερωτηματικά στο εάν τηρηθεί ή όχι κάποια συμφωνία, προς όφελος της ασφάλειας των πτήσεων στο Αιγαίο.

Ελπίζουμε ο Αρχηγός ΓΕΑ να επικοινώνησε με τον ομόλογό του και να έχει ζητήσει εξηγήσεις για την σημερινή εικόνα. 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πραγματικά κρίσιμες, για να δούμε  εάν η Τουρκία θα επανέλθει στις προκλήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται θέματα κυριαρχίας, και όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίζονται. Ωστόσο, οι αερομαχίες που δημιουργούν και ευνοϊκές συνθήκες για αεροπορικά ατυχήματα, είναι ενδεικτικές των προθέσεων της Άγκυρας.

Δείτε την εικόνα που δίνουν επίσημα οι ελληνικές αρμόδιες αρχές για τις παραβιάσεις σήμερα

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CΝ-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Έκλεισαν παραλίες για 30 χιλιόμετρα μετά από θανατηφόρα επίθεση καρχαρία

Tech

Gemini: Η AI της Google μάντεψε κωδικούς και μπήκε σε συστήματα τριών εταιρειών σε δοκιμή ασφαλείας

ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία και Δανία: Η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν παραχωρεί κυριαρχία στο νησί

2 απαντήσεις στο “Παραβιάσεις: Η πρώτη αερομαχία μετά από μεγάλο διάστημα στο Αιγαίο”

  1. Συνεκπαιδεύσεις και όχι παραβιάσεις…. αν ήταν παραβιάσεις θα τους είχαν καταρρίψει!

    Αυτά.

  2. ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ !!
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ?

    ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Π.Ν. ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ !!! ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ?? ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ?? ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ, ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ?? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ??? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!!!
    ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *