Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:05 - 06/10/2015

ΣΟΚ με απόφαση της Κομισιόν!Έρχονται τα novel foods..Θα τρώμε έντομα μέχρι το 2025

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΣΟΚ με απόφαση της Κομισιόν!Θα τρώμε έντομα μέχρι το 2025 – Δείτε τα μενού!

Κεφτεδάκια ακρίδας και μυρμήγκια λεμονάτα!
Κεφτεδάκια ακρίδας, μυρμήγκια λεμονάτα και σούπα γρύλου θα βρίσκονται στο τραπέζι των Ευρωπαίων σε δέκα χρόνια, έπειτα από απόφαση-σοκ της Κομισιόν.Το περιεχόμενο των ντουλαπιών της κουζίνας μας και του ψυγείου μας αναμένεται να αλλάξει εντυπωσιακά έως το 2025, ενώ τα σημερινά best-seller βιβλία συνταγών θα φαντάζουν μάλλον οπισθοδρομικά.

Η σωστή μαρινάδα για το μυρμήγκι, οι οδηγίες για τους βαθμούς στους οποίους πρέπει να ψηθεί η προνύμφη για να μπει στο ριζότο και η πυκνότητα του ζωμού στη σούπα γρύλου θα είναι πλέον βασικές γνώσεις μαγειρικής, αφού στο πιάτο του μέσου Ευρωπαίου, με την επίσημη απόφαση της Ε.Ε., από τις 14 Οκτωβρίου θα μπουν από έντομα και φύκια, μέχρι κρέας που δεν θα έχει προκύψει από το σφαγείο αλλά από… κύτταρα στο εργαστήριο.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των καινοτόμων τροφίμων (novel foods), των οποίων τα χαρακτηριστικά βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο συζητήσεων, μελετών αλλά και διαμάχης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκτός από τα έντομα και τα κρέατα του… σωλήνα, καινοτόμα τρόφιμα είναι γενικά αυτά που μπορούν να παραχθούν ή να απομονωθούν από τα κύτταρα ή τις καλλιέργειες ιστού ζώων, φυτών, μικροοργανισμών, φυκιών και βακίλων, και υπόσχονται μεγάλες ποσότητες τροφής σπουδαίας θρεπτικής αξίας, μέσα από διαδικασίες-εξπρές. Κι όλα αυτά μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, όπου στο τραπέζι μας θα υπάρχουν πιάτα με κεφτεδάκια ακρίδας, μυρμήγκια λεμονάτα και βελουτέ σούπα γρύλου.

«Με λίγα κύτταρα που παίρνουμε από την αγελάδα μπορούμε να έχουμε 10 τόνους κρέατος» λέει ο καθηγητής Μαρκ Ποστ, επικεφαλής του τμήματος Φυσιολογίας του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που δημιούργησε το πρώτο χάμπουργκερ από κρέας «φρανκενστάιν», το οποίο προέκυψε από την καλλιέργεια κυττάρων αγελάδας. Η διαδικασία αυτού του εργαστηριακού «θαύματος» φαντάζει μάλλον απλή.

«Οι τεχνικές των βλαστοκυττάρων είναι πολύ ωφέλιμες στην καλλιέργεια μοσχαρίσιου κρέατος. Παίρνουμε μερικά κύτταρα από την αγελάδα. Αυτά διαιρούνται από μόνα τους και, όταν τούς παρέχουμε κάποια σημεία αναφοράς, αυτά που θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς τένοντες, αυτά αυτοοργανώνονται σε μυ» εξηγεί ο δρ Ποστ.

Καινοτόμα όμως θεωρούνται, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα ψηφιστεί σύντομα από το Ευρωκοινοβούλιο, και τα τρόφιμα τα οποία έχουν παραχθεί με νέες μεθόδους επεξεργασίας, όπως, για παράδειγμα, τα άκρως αμφιλεγόμενα νανοϋλικά.

Η ασφάλειά τους για τους καταναλωτές αποτελεί γκρίζα ζώνη, ακόμη και για τους ειδικούς, ωστόσο έχουν ήδη διεισδύσει στη διατροφική αλυσίδα μέσω των διάφορων συντηρητικών και γλυκαντικών ουσιών.

Η Κομισιόν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), υποστηρίζει ότι μέσω της νέας νομοθεσίας που προωθεί για τα καινοτόμα τρόφιμα επιθυμεί να ορίσει ένα πλαίσιο που θα επιβάλλει αυστηρούς κανόνες ασφάλειας στη χρήση τους αλλά και πιο σαφή αναφορά τους στις ετικέτες των τροφίμων.

«Τα νανοσωματίδια είναι σωματίδια των οποίων το μέγεθος είναι κατά κανόνα το ένα χιλιοστό της διαμέτρου της τρίχας των μαλλιών μας. Χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα ως χρωστικές ουσίες. Για παράδειγμα, το νανοσωματίδιο διοξείδιο του τιτανίου δίνει το λευκό κρεμώδες χρώμα στο γάλα μας. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συντηρητικές ή γλυκαντικές ουσίες. Δεδομένου του μικρού μεγέθους τους, έχουν πολύ μεγάλη αντιδραστικότητα επιφανείας, οπότε μπορεί να είναι τοξικά. Οπότε είναι απαραίτητο να γίνουν περαιτέρω έρευνες σε αυτά τα νανοϋλικά» τονίζει η δρ Ζασμίν Πετρί από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας του Βελγίου.

Ως διατροφικές καινοτομίες εισάγονται και έντομα, τα οποία είναι διαγνωσμένης ασφάλειας, δεδομένου ότι καταναλώνονται πάνω από 25ετία σε χώρες εκτός της Ε.Ε., που τα συμπεριλαμβάνουν παραδοσιακά στην κουζίνα τους, όπως το Μεξικό και η Ουγκάντα. Αυτή η νέα πηγή πρωτεΐνης, που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στον πλανήτη, δεν απαιτεί τους ίδιους πόρους και δεν προκαλεί την ίδια επιβάρυνση στον πλανήτη όσο η κτηνοτροφία.

«Σε σύγκριση με τις αγελάδες, για να έχουμε την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης τα έντομα χρειάζονται 25 φορές λιγότερο φαγητό, 300 φορές λιγότερο νερό και παράγουν 60 φορές λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου» εξηγεί ο Νικολάας Βιένε της εταιρίας Little Food, που εκτρέφει και προωθεί τον γρύλο ως τρόφιμο. Οι insect breeders (εκτροφείς εντόμων) αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη, καθώς η εντομοφαγία φαίνεται να έχει ήδη αρκετούς οπαδούς.

Πρόκειται κατά κανόνα για ανθρώπους που θέλησαν να γευτούν κάτι extreme σε ταξίδια τους σε χώρες όπως η Ουγκάντα και το Μεξικό, όπου τόσο η κουλτούρα όσο και η φτώχεια ωθούν τους κατοίκους να αξιοποιούν διατροφικά μια «καθαρή», όπως είπαν και στην Espresso, και πάμφθηνη μορφή πρωτεΐνης. Εκτός από πρωτεΐνη καλής ποιότητας, πολλά έντομα είναι πλούσια σε χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο και ψευδάργυρο, ενώ η χιτίνη, από την οποία αποτελείται ο εξωσκελετός τους, λειτουργεί στο έντερο όπως οι φυτικές ίνες. Από τα πιο δημοφιλή έντομα που μπορούν να γίνουν γκουρμέ πιάτα θεωρούνται τα τζιτζίκια, οι ακρίδες, τα μυρμήγκια και οι προνύμφες.

Πόσο πιθανό είναι ένας μέσος Ευρωπαίος να βάλει στο πιάτο του και κυρίως στο στόμα του ένα έντομο, πόσο μάλλον να βασίσει τη διατροφή του σε αυτή τη μορφή πρωτεΐνης; Η απάντηση δεν είναι τόσο αρνητική όσο φαντάζει αρχικά και γι” αυτό ήδη υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων σεφ, που έχουν καταπιαστεί σοβαρά με τη δημιουργία συνταγών που να παντρεύουν γεύση και έντομα. Ενας από αυτούς είναι και ο 32χρονος Ρομπέρτο Φλόρε, που γεννήθηκε και διαμορφώθηκε γευστικά σε ένα μικρό χωριό της Σαρδηνίας, ένα από τα λίγα μέρη της Ευρώπης όπου ο κόσμος είναι συμφιλιωμένος με την κατανάλωση εντόμων.

Ο νεαρός σεφ, επικεφαλής της ομάδας Nordic Food Lab, είναι πρωτεργάτης της προσπάθειας «να αλλάξει την αντίληψη με το τι είναι φαγώσιμο και το τι είναι φαγητό». Στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Τι θα τρώμε το 2025;», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 29-30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε μια σειρά από «λιχουδιές» για τους παριστάμενους δημοσιογράφους και ευρωβουλευτές.

Novel food - Insects : new protein source alternative

Μυρμήγκια μαριναρισμένα σε λεμόνι, γουακαμόλε με προνύμφες, σούπα γρύλου και τζιν με μυρμήγκια ήταν αυτά που κληθήκαμε να δοκιμάσουμε. Η επιδεξιότητα του σεφ μάλλον έκανε το θαύμα της. Τα μυρμήγκια άφηναν τη γεύση του λεμονιού, οι προνύμφες ήταν καλά κρυμμένες μέσα στα υπόλοιπα συστατικά του γουακαμόλε και στο τέλος αυτό που έμενε ήταν η γεύση του καυτερού. Η σούπα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Η γεύση του ζωμού ήταν πολύ καλή, ωστόσο η αίσθηση ότι στη γλώσσα έλιωνε ένας γρύλος, που έμοιαζε με παραβρασμένο φασόλι, ήταν κάπως ανατριχιαστική.

Οι ελλείψεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο φέρνουν ανατροπές

Ο κανονισμός περί καινοτόμων τροφίμων έχει μακρά και ακανθώδη ιστορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που παραμένει μάλλον διχασμένο. Οι υπερασπιστές επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης αναζήτησης νέων πηγών σίτισης του πληθυσμού και μείωσης της γραφειοκρατίας για τις εταιρίες που θέλουν να προσφέρουν καινοτόμες τροφές. «Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται. Πρέπει να παράγουμε περισσότερα με λιγότερα και γι” αυτό χρειαζόμαστε την καινοτομία» τόνισε σχετικά ο νεαρός Ολλανδός ευρωβουλευτής και μέλος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γιαν Χουίτεμα.

Αντιθέτως, το μέλος των Ευρωπαίων Πρασίνων, γνωστός και ως «Γάλλος Ρομπέν των αγροτών», Ζοζέ Μποβέ ανήκει σε αυτούς που βλέπουν ύποπτες μεθοδεύσεις πίσω από τις νέες ρυθμίσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τα κλωνοποιημένα ζώα, που είναι το κομμάτι της σχετικής ρύθμισης που εγείρει και τις περισσότερες αντιδράσεις. «Το πιο σημαντικό θέμα είναι η υγεία των καταναλωτών, που είναι πάνω από τα συμφέροντα των εταιριών. Είναι απαραίτητο να το υπενθυμίζουμε αυτό.

bliax

Επίσης, σας θυμίζω ότι το Κοινοβούλιο έχει πει «όχι» για δεύτερη φορά στην κλωνοποίηση και την εισαγωγή κλωνοποιημένων ζώων. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να απευθυνθώ στην Κομισιόν και στο Συμβούλιο. Δεν θέλω να προσπαθήσετε πάλι να μάς επιβάλετε τη γνώμη σας, απλώς επειδή παράλληλα κάνετε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τον Καναδά» δήλωσε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που πραγματοποίησε το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη με θέμα «Τι θα τρώμε το 2025;».

Δεδομένου ότι η παραγωγή κλωνοποιημένων ζώων είναι πολύ ακριβή διαδικασία, είναι μάλλον απίθανο να τα βρούμε στα χάμπουργκέρ μας ή στον φούρνο με πατάτες, καθώς δεν συμφέρει να παραχθούν μαζικά. Ωστόσο αυτό που θα συμβεί με τους απογόνους των κλωνοποιημένων ζώων είναι μια άλλη ιστορία. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα αντιμετωπιστούν κι αυτά ως καινοτόμα τρόφιμα, μέχρι να υπάρξει ξεχωριστή νομοθεσία ειδικά γι” αυτά.

crashonline



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. κανένας 10/06/2015 @ 12:19 ΜΜ

    Καλή σας όρεξη σαύρες!

  2. Τα ερπετα και οι σαυρες θελουν τη τροφή τους.

  3. raftopoulou irene 10/06/2015 @ 2:30 ΜΜ

    Και το σκατο μας παξιμαδι.Φουλ στην πρωτεινη αλανθαστη συνταγη.

  4. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 10/06/2015 @ 3:17 ΜΜ

    ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΚΑΙ ΜΙΑ Κ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΓΟΡΙΛΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

  5. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 10/06/2015 @ 3:50 ΜΜ

    ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ;

  6. ανωνυμος 10/06/2015 @ 4:50 ΜΜ

    ΕΛΙΤΣΕΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΤΣΕΣ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΔΑΡΩΣΑΤΕ…
    ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ….. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ… ΕΛΕΓΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ….

    ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ…
    ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕΣΑ….ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ…ΤΡΩΜΕ ΟΜΩΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ..

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ….ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ….

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ.
    Υ.Γ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚ. ΡΕΥΜΑ ΑΗΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ….

  7. ανωνυμος 10/06/2015 @ 4:54 ΜΜ

    Ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΚΑΘΑΡΙΟΥ…ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΜΑΥΡΟ…

  8. Ανώνυμος 10/06/2015 @ 5:53 ΜΜ

    koylarete mvre ayta ta trone laei ston planith ki exoyn proteines ki einai ugiinotera apo tis savoures pou trvme tora

  9. Ανώνυμος 10/06/2015 @ 6:23 ΜΜ

    Μακαρι να γινει αυτο, θα γινω εκατομυριούχος, αν ανοιξεις τον υπονομο μου έχει χιλιαδες κατσαρίδες. Πόσο πάει όμως το κιλό;
    Στην ταυλάνδη είχα δει τις τηγανίζανε, σαν σνάκ και ήταν περιζήτητες.
    Θα τρελαθούμε στις εξαγωγές και θα ξεπληρώσουμε και τα μνημόνια.
    Κατσαρίδα – παιδεία – ελευθερία.

    • ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΗΣ 10/06/2015 @ 9:06 ΜΜ

      ΑΣΕ ΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠ’ΟΛΑ ΜΕ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΜΕΣΑ?
      ΧΑΝΕΙΣ….

  10. Dr. Van Helsing 10/06/2015 @ 8:25 ΜΜ

    Αυτά είναι! Οι δυναστείες των εξουσιαστών αποφασίζουν. Κάποιοι βαρεμένοι που ανατρέφουν άλλους βαρεμένους που ανατρέφουν άλλους βαρεμένους πόσους αιώνες τώρα κάτω απο την ανάγκη διαιώνισης μιάς μεγάλης ιδέας τρόπο τεινά αθανασίας των ελαχίστων που περνάνε απο γενιά σε γενιά μια εξουσία που ένας θεός μόνο ξέρει ποιός τους την έδωσε ή πώς την πήραν για να ελέγχουν τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Τώρα αποφασίζουν και για το αν θα είναι προτιμότερο να τρώμε ακρίδες.
    Άμα οι γκοίμ πρέπει να τρώνε ακρίδες θα τρώνε ακρίδες πάει και τελείωσε. Άμα πρέπει να τρώνε ταραντούλες στα κάρβουνα θα τρώνε ταραντούλες στα κάρβουνα δεν το συζητάμε. Και το μόνο πραγματικό εμπόδιο σε όλα αυτά , έντεχνα και σιωπηλά, έχει πάρει τον κατηφορικό με χαλασμένα τα φρένα δρόμο της αυτοκαταστροφής πρώτιστα, και της αλλοτροίωσης και υποταγής και εξουθένωσης και αποδεκατισμού από έξω, δευτερεύοντος. Αρε Ελλάδα Αρε Έλληνες.
    Αχχχχ Αχχχχχ ΧΌΜΟΥΣ ΕΛΛΉΝΙΚΟΥΣ ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΟΥΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*