Διαφημίσεις

Το τσιπάκι έγινε νόμος για τα κατοικίδιά σου και το δέχτηκες. Σύντομα θα το δεχτείς και στα παιδιά σου… εντελώς φυσιολογικά !!!
Ψηφίστηκε τη Δευτέρα το ν/σ που φέρνει αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια αλλά και μεγαλύτερα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου να ενημερώνει τον κτηνίατρό του για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

Η σήμανση (τσιπ) γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

Όποιος πουλάει ζώα, ακόμη και ένα θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, ακόμη κι αν είναι ερασιτέχνης εκτροφέας σκύλων ή γατών θα πρέπει να βγάλει άδεια εκτροφέα.

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα πρόστιμα:

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.

Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό. λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Το τσιπάκι έγινε νόμος για τα κατοικίδιά σου και το δέχτηκες. Σύντομα θα το δεχτείς και στα παιδιά σου… εντελώς φυσιολογικά !!!”
  1. ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΟΡΜΑΝΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

      1. Otan eisai me mixani, podilato kai ta mpastarda se kinigane kai s skizoun tin gampa tote nai. Psofos sta adepsota! Allo na ta pareis kai na ta frontiseis kai allo na dagkonoun kosmos, vourlo.

  2. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΚΤΛΠ…
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΡΑΓΕ ???

  3. ΕΣΕΝΑ 9.54 ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ?? ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΤΛΠ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΧι@ΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ !!

  4. εμείς δεν το δεχτήκαμε και τα κατοικίδια μας είναι χωρίς. Δεν το επιτρέπουμε προσωπικά και δεν δεχόμαστε κατοικίδιο με τσιπ. Οτι νόμους και να έχουν. Και δεν ειναι θέμα πίστης, είναι θέμα Ηθικής… Τα τσιπακια δεν εχουν καμία θέση στο κρέας των κατοικίδιων, πόσο άλλωστε στον άνθρωπο.

  5. Αυτός ο νόμος ισχυει εδώ και 20 χρόνια στην Γερμανία όπου ζούσα , είναι καλό απ την μία ετσι θα χουμε λιγότερα αδέσποτα και παραμελημένα στους δρόμους όπου η τύχη τους θα ναι σκατά!!
    Κι απ το να καταλήγουν σε τροφή για πιθήκους που μάζεψε η χώρα, χίλιες φορές τσιπάκι , αν χαθεί το ζώο ειναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί μέσω δορυφόρου , είχαμε και στο Πιτ μπουλ μας που πέθανε απο καρκίνο στην Γερμανια , δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ούτε βέβαια είχε ακρωτηριασμένα αυτιά και εννοείτε πως το να ζευγαρώσεις , Πιτ Μπουλ , Ροντβάιλερ ή Ντόπερμαν είναι απαγορευμένο γιατί ανήκουν στις άγριες ράτσες σκύλων για να δείχνει πιο αγριο και ο ιδιοκτήτης να το παίζει Μάγκας με την μαγκιά που κουβαλάνε τα σκυλιά.
    Άλλο τα κατοικίδια κι άλλο ο Άνθρωπος!!!!! Μη πεταχτούν τωρα οι δήθεν φιλόζωοι για να μου την πουν το 98% όλων αυτών μια χαρά σαβουριάζουν τα χοιρινά , την κοτούλα και το Μοσχαράκι όταν λες είμαι φιλόζωος τότε κάνεις ακριβώς αυτό που λες… δεν αγαπάς μονο τα δικά σου αλλά όλα τα ζώα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek