Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:47 - 01/07/2014

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας ζητά την στήριξή σου Να σταματήσουμε το έγκλημα της πώλησης της ΔΕΗ… Έχει να κάνει με το μέλλον όλων μας !!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι εντολοδόχοι της τρόικας και του κεφαλαίου Σαμαράς- Βενιζέλος μετά την καταστροφική τους απόφαση για το ξεπούλημα της στρατηγικότερη υποδομής της χώρας των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ), επιδιώκουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα του αιώνα να ξεπουλήσουν και να διαλύσουν την ΔΕΗ.

Κατέθεσαν στην βουλή το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ».

Χαρίζουν στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας.

Τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υδροηλεκτρικά, ορυχεία, δικαιώματα στους λιγνίτες αλλά και την διαχείριση των υδάτων!!!

Και δεν αρκούνται μόνο σε αυτό παραχωρούν στους ιδιώτες υποχρεωτικά και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!!

Η Συγκυβέρνηση μετά την συντριβή στις ευρωεκλογές και την κατάρρευσή της χαρίζει κατ’ εντολή της τρόικα και των ντόπιων ολιγαρχών το 30% της περιουσίας και του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ.

ΧΑΡΙΖΟΥΝ:

– Μονάδες με καύσιμο λιγνίτη

(i) τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600 MW

(ii) τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330 MW

(β) την άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW

– Δικαιώματα της ΔΕΗ επί λιγνιτικών παραχωρήσεων

του ορυχείου Αμυνταίου συμπεριλαμβανομένου του ορυχείου Λακκιάς

του ορυχείου Κλειδιού

του ορυχείου Λόφων Μελίτης

των ορυχείων Κομνηνών Ι & ΙΙ

του ορυχείου Βεύης

– Υδροηλεκτρικές μονάδες

τη μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW

τη μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384 MW

τη μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50 MW

τη μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW

τη μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW

και την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.

Θέλουν να Ξεπουλήσουν δηλαδή μονάδες συνολικής ισχύος 2.768 μεγαβάτ (2318 εν λειτουργία συν την άδεια παραγωγής για τη μονάδα Φλώρινας (Μελίτης) 2 ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η νέα εταιρία, η οποία θα δημιουργηθεί ως 100% θυγατρική της ΔΕΗ στη συνέχεια θα πουληθεί.

Η υποτέλεια της κυβέρνησης στα ντόπια και ξένα συμφέροντα είναι αποκαλυπτική.

Στο άρθρο 9 αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους πελάτες της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» να αλλάξουν πάροχο και απαγορεύει στην εναπομείνασα δημόσια ΔΕΗ για 6 μήνες να δώσει προσφορά για να τους επαναφέρει!!!

Επίσης με το άρθρο 8 παράγραφος 5, δε, καταργείται οποιαδήποτε σύμβαση των εργαζομένων!

Από τον Οκτώβριο του 2003, η ΔΕΗ έπαψε να είναι Δημόσια, όχι μόνο γιατί εκποιήθηκε σε ιδιώτες το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Αλλά κυρίως γιατί η ΕΕ και οι εγχώριές της κυβερνήσεις «απελευθέρωσαν» την ηλεκτρική ενέργεια από κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος και κοινωνικού αγαθού.

Η διάλυση της ΔΕΗ όπως σχεδιάζεται με τους νόμους της συγκυβέρνησης –κατ’ εντολή των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων εκπροσώπων τους- καταργεί την προοπτική ανάταξης της ελληνικής οικονομίας μέσω παροχής φθηνού βιομηχανικού τιμολογίου και κοινωνικές πολιτικές στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων.

Είναι πολιτική καμένης γης των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που μετατρέπουν την χώρα σε απόλυτο υποχείριο των κέντρων εξουσίας της Ε.Ε..

Το κόστος παραγωγής ενέργειας έχει εκτοξευθεί απόρροια της «απελευθέρωσης» με τη διάσπαση της ενιαίας και καθετοποιημένης δομής της ΔΕΗ που της επέτρεπε οικονομίες κλίμακας και συντονισμένη λειτουργία κι άφησε στη θέση της τρεις εταιρείες: ΔΕΗ Παραγωγή-Εμπορία και ΔΕΔΔΗΕ.

Καθεμιά με αυξανόμενα κόστη λειτουργίας, επενδύσεων, δανεισμού κτλ. λόγω της συρρίκνωσης του μεγέθους και με συμβόλαια πώλησης στη θέση της προηγούμενης λειτουργικής συνεργασίας.

Σε αυτά έρχεται ακόμα μια διάσπαση που θα αυξήσει το κόστος παραγωγής και η εναπομένουσα ΔΕΗ λόγω του μείγματος καυσίμου και την ηλικίας των εργοστασίων που θα της απομένουν σύντομα θα καταστεί μικρότερη από την «μικρή ΔΕΗ» και λιγότερο ανταγωνιστική προς αυτή.

Δεν πρέπει να αναμένεται ότι οι «επενδυτές» στις νέες ενεργειακές εταιρείες που θα δημιουργηθούν θα διαμορφώνουν τιμές με προσπάθεια ανάκτησης του κεφαλαίου τους σε 25 ή 50 χρόνια ή με απόδοση κάτω του 5 % όπως, έκανε η ΔΕΗ.

Ο προσανατολισμός θα είναι πιο βραχυπρόθεσμος και οι επιζητούμενες αποδόσεις υψηλότερες ανάλογες των αποδόσεων σε χρηματιστηριακά προϊόντα χωρίς βέβαια να έχουν το ανάλογο ρίσκο.

Έργα με μεγάλους χρόνους απόσβεσης και μικρά επιτόκια απόδοσης κεφαλαίου μόνο μια δημόσια επιχείρηση μπορεί να κάνει και αυτά πλέον πρέπει να τα ξεχάσουμε.

Ας μην σταθούμε στο γελοίο επιχείρημα ότι η πώληση της ΔΕΗ είναι επένδυση, η πώληση της ΔΕΗ είναι αντικατάσταση κεφαλαίου και όχι επένδυση.

Δεδομένου ότι πωλείται συγκεκριμένο μείγμα καυσίμου, συγκεκριμένο πελατολόγιο δεν υπάρχει πουθενά επιχειρηματικό ρίσκο, δημιουργία νέων υποδομών ώστε να χαρακτηριστεί επένδυση.

Ας μην σταθούμε στις γελοίες προφάσεις, πως η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εξυπηρετεί τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα V, αφού η ΔΕΗ δεν έχει πια ρευστό για να την κάνει.

Ποιος πουλά 2768 MW για να φτιάξει 660 MW;

Μόνο όποιος συνειδητά έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τις ζωές ενός ολόκληρου λαού για να πλουτίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα μονοπώλια που συνδέονται μαζί τους.

Μόνο όποιος με τις πολιτικές τους μας οδήγησε στη χρεοκοπία και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ας μη σταθούμε στην γελοία δικαιολογία ότι ανοίγει η αγορά και θα πέσουν οι τιμές.

Το άνοιγμα αγορά στην ενέργεια δεν σημαίνει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων ηλεκτροπαραγωγής, που θα ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους και θα ρίχνουν τις τιμές, προς όφελος του καταναλωτή, σημαίνει μερική υποκατάσταση του κρατικού παραγωγού από περιορισμένο αριθμό ιδιωτικών επιχειρήσεων παραγωγής.

Ανταγωνισμός, με την ουσιαστική έννοια του όρου, δεν μπορεί να υπάρξει σε μια αγορά, όπου οι «παίκτες» είναι ολιγάριθμοι.

Η δημιουργία ολιγοπωλιακής αγοράς όπως αυτή που επιχειρείται και στο τομέα του ηλεκτρισμού δεν είναι ανταγωνιστική αγορά.

Αυτό συνεπάγεται, άτυπες συμφωνίες μεταξύ των «παικτών», για αποφυγή πραγματικού ανταγωνισμού, και μηδενικό κρατικό έλεγχο, ρύθμιση και εποπτεία καθότι ό έλεγχος του ολιγοπωλίου είναι σαφώς δυσκολότερος από τον έλεγχο του μονοπωλίου.

Η δήθεν Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας για πρόσβαση τρίτων στην αγορά της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής αποτελεί μια γελοία δικαιολογία.

Την χρήση αντίστοιχων «φθηνών» δικαιολογιών την είδαμε αυτό και με το Ν/Σ για τον ΑΔΜΗΕ, το είδαμε αυτό και με τον νόμο για τα αποθέματα ασφαλείας, φθηνές δικαιολογίες που καλούνται να πληρώσουν ακριβά οι πολίτες .

Δεν θα σταθούμε στο με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι μονάδες που φέρονται να απαρτίζουν το χαρτοφυλάκιο της «μικρής ΔΕΗ », γιατί για εμάς η ΔΕΗ πρέπει να είναι μια ενιαία και κάτω από δημόσιο έλεγχο χωρίς να έχει απολέσει ούτε ένα μέτρο λιγνιτικού πεδίου, ούτε ένα kw ισχύς παραγωγής ούτε ένα πελάτη.

Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ήλιος, ο άνεμος, το νερό, ο ορυκτός πλούτος δεν μπορούν να είναι πηγή κερδοσκοπίας για τα κρατικοδίαιτα αρπακτικά της αγοράς.

Είναι κοινωνικά αγαθά προσβάσιμα σε όλους κι όχι εμπορεύματα πολυτελείας για λίγους έχοντες και κατέχοντες.

Κάποτε οι κυβερνήσεις φρόντιζαν να έχουν χαμηλές τιμές ενέργειας όλοι και έτσι παρά το πλήθος των επιδοτήσεων σε μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών, παρά τις απώλειες από τις προβληματικές επιχειρήσεις, στις οποίες υποχρεώνονταν να παρέχει ενέργεια, για να μην κλείσουν, χωρίς να εισπράττει τους λογαριασμούς, και παρά την μη καταβολή, για μεγάλα διαστήματα, των συμφωνημένων συμμετοχών του κράτους σε έργα πολλαπλού σκοπού, η μονοπωλιακή ΔΕΗ διατηρούσε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται αν θα αυξηθεί το κόστος του ρεύματος για πολίτες και βιομηχανία, ούτε αν θα αφήσουν τον κόσμο χωρίς ρεύμα, και για το λόγω αυτό ενσωματώνουν κι άλλους φόρους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ χρίζουν την ΔΕΗ ακόμα και σε εκβιαστή – φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα χαράτσια.

Κεντρικό καθήκον μας είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Να μην περάσει η Πράξη 15/24-7-2013 της κυβέρνησης και να αποτραπεί το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), της «Μικρής ΔΕΗ» και της παραχώρησης του 17% σε ιδιώτες.

Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Η υπόθεση της ΔΕΗ έχει εθνικές διαστάσεις και το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άκρως στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Τα σχέδια της κυβέρνησης μπορεί να ναυαγήσουν με την δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι ενεργειακές επιχειρήσεις και να είναι δημόσιες, σύγχρονες και εξυγιασμένες, γιατί αυτό επιβάλει το πραγματικό συμφέρον του λαού και του τόπου.

Για απεμπλοκή από το μνημόνιο και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας

Οι εντολοδόχοι της Τρόϊκα Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας.

Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουν.

Η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, το νερό, το ρεύμα, η θέρμανση, οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες, ή θα είναι αποκλειστικά δημόσια αγαθά, , ή απλά δεν θα υπάρχουν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο και να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 07/01/2014 @ 8:46 ΜΜ

    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΟΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ" "ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ…ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ "ΜΑΚΑΚΑ ΜΑΣΩΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΙΟ "ΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΒΑΡΚΑ" ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ…ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΑΔΩΝΙΑ…ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ…ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ…ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…ΚΑΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣΔ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΝΑ ΓΙΜΕΙ ΧΩΡΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ._

  2. Ανώνυμος 07/01/2014 @ 9:22 ΜΜ

    i xrisi augi fteei

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*