23:25 - 21/08/2019

Χοιρινά μπριζολάκια γλασέ με σάλτσα βερίκοκο

Χοιρινά μπριζολάκια γλασέ με σάλτσα βερίκοκο

Loading... ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινά μπριζολάκια γλασέ με σάλτσα βερίκοκο European
Σερβίρει: 2 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Διατροφικά Στοιχεία 40035 Θερμίδες 35 Λιπαρά

Υλικά

Υλικά

4 μπριζολάκια χοιρινά, χωρίς κόκκαλα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
5-6 βερίκοκα, κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αλάτι
Αλάτι (νιφάδες)
Βερίκοκα
Βούτυρο (ανάλατο)
Ελαιόλαδο
Θυμάρι (φρέσκο)
Κρέμα βαλσάμικου
Λεμόνια (χυμός)
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μπριζόλες (χοιρινές)
Πιπέρι (Μαύρο)

Οδηγίες

Διαδικασία

Σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο με την κρέμα βαλσαμικού, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αμέσως τοποθετούμε τα μπριζολάκια.

Ψήνουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μόλις είναι έτοιμα τα μπριζολάκια, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα.

Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα να σοταριστούν για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε μία κουταλιά από το μείγμα της μαρμελάδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα φρούτα για 1 λεπτό ακόμη, να γλασαριστούν.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τα μπριζολάκια, με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μείγμα της μαρμελάδας και ψήνουμε για 1 λεπτό.

Τα γυρίζουμε πλευρά και αλείφουμε και πάλι με το μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την επάλειψη και το ψήσιμο του ενός λεπτού, γυρίζοντάς τα κάθε φορά, μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Τα μπριζολάκια συνολικά θα πρέπει να μαγειρευτού για 10-12 λεπτά.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Όχι ότι κι ότι…γκουρμέ καταστάσεις!!!

  2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΉ ΕΞΗΓΉΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ !!!
    ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΦΟΒΟΎΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΧΑΘΟΎΝ ΕΞΩ ΑΠΩ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΌΓΟΙ !!! ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΑ ΖΩΑ !!! ΕΥΓΕ !!!

  3. Ανέβασε την συνταγή…..Χοιρινό με πρασοσέληνο αυγολέμονο.Θα γίνει πάταγος.

  4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΖΊΝΤΖΕΡΑΚΙ; Η ΨΕΥΔΟΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΒΑΙΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*