Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:08 - 13/12/2022

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Γαλλια Boeuf bourguignon

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το Boeuf bourguignon είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κρέας, κόκκινο κρασί και λαχανικά. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το boeuf bourguignon είναι τα εξής:

2-3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας ή κρέας στιφάδο, κομμένο σε κύβους 1 ίντσας

Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού κρέατος

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κλωνάρια θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Για να φτιάξετε το boeuf bourguignon, ξεκινήστε αλατοπιπερώνοντας τους κύβους βοδινού κρέατος. Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το κόκκινο κρασί, το ζωμό βοδινού κρέατος, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Επιστρέψτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το boeuf bourguignon να σιγοβράσει για περίπου 2-3 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.

Περίπου 30 λεπτά πριν το boeuf bourguignon είναι έτοιμο, ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα μανιτάρια στο boeuf bourguignon.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το μείγμα αλευριού στο boeuf bourguignon. Αφήστε το στιφάδο να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Σερβίρετε το boeuf bourguignon ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Γαλλια Boeuf bourguignon



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γίνεται πολύ καλό επίσης με βοδινό και μόνο καρωτα(1κιλο) σε ροδελες. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε επιπλέον τόσο κρασί όσο να σκεπαστεί το φαϊ στην κατσαρόλα.Ψηνουμε σε σιγανή φωτιά με καπακι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*