Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
19:47 - 15/11/2022

Σε ποιους λειπει η Κλωθω ;….

Η Κλωθώ ήταν η νεώτερη από τις τρεις Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας. Οι άλλες δύο ήταν η Λάχεση και η Άτροπος. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου ήταν κόρες της Νύχτας, ωστόσο στο ίδιο κείμενο, από μεταγενέστερη ίσως προσθήκη, αναφέρονται ως κόρες της Θέμιδος και του Δία.

Η Κλωθώ αντιπροσωπεύει το παρόν στη ζωή των ανθρώπων και θεωρείται η μεγαλύτερη και η σπουδαιότερη από τις άλλες δύο. Πιστευόταν ότι έκλωθε με τη ρόκα της το νήμα της ζωής του κάθε ανθρώπου, το πεπρωμένο του, που τον συνόδευε μέχρι το θάνατό του. Λάμβανε επίσης σημαντικές αποφάσεις, όπως το πότε ένας άνθρωπος θα γεννηθεί, και άρα επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, η δύναμή της της επέτρεπε να επιλέγει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα σωθεί ή θα επιστρέψει στη ζωή, όπως στο μύθο του Πέλοπα.

Όπως και οι αδελφές της, έχει σημαντική συμβολή στη μυθολογία. Επίσης αναφέρεται ότι οι Μοίρες μαζί με τον Ερμή, δημιούργησαν το ελληνικό αλφάβητο. Παρότι θεές, αναφέρονται πιο συχνά ως φορείς του πεπρωμένου.

Το Σωμα μας ….

Το 1997 ανακαλύφθηκε το γονίδιο της «Klotho». Άτομα που φέρουν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου φαίνεται να πλεονεκτούν σε μακροζωία και γνωστική ικανότητα.

Υποστηρίζεται ότι τα αυξημένα επίπεδα της Klotho στη συστηματική κυκλοφορία επιβραδύνουν την εξέλιξη της γήρανσης. Όλοι οι προτεινόμενοι μηχανισμοί της πρόωρης γήρανσης και εκφύλισης των κυττάρων είναι
παρόντες σε συνθήκες ουραιμικού περιβάλλοντος.

Η χρόνια νεφρική νόσος αποτελεί μια παρατεταμένη κατάσταση συστημικής ανεπάρκειας της Klotho. Επιπρόσθετα, το γονίδιο της Klotho συσχετίζεται με την εμφάνιση υπέρτασης. Υποστηρίζεται μια μάλλον άμεση δράση της πρωτεΐνης στο αγγειακό σύστημα, έτσι ώστε θα μπορούσε να είναι διαγνωστικό εργαλείο των ασθενών με υπέρταση.

Σε πειραματόζωα, η ένδεια της Klotho προκαλεί νατριοευαίσθητη υπέρταση και νεφρική βλάβη μέσω φλεγμονής.

Επίσης, η Klotho παίζει κάποιο ρυθμιστικό ρόλο στην έκφραση του ΕΤΒ υποδοχέα
της ενδοθηλίνης, ενώ ο αποκλεισμός του άξονα ρενίνης-αγγειοτενσίνης-αλδοστερόνης (RAAS) αυξάνει τα επίπεδά της.

Τέλος, η πρωτεΐνη Klotho θα μπορούσε να είναι ένας πολύ πρώιμος κι ευαίσθητος βιοδείκτης της νεφρικής λειτουργίας.

Σε ποιους λες να λειπει πια η Κλωθω;

 

Stranger..

 

 

Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. Ο βασικός μύθος, όπως παρουσιάζεται στη Θεογονία τού Ησιόδου, αναφέρει ότι οι μυθικές αυτές θεότητες ήταν τρεις: η Κλωθώ, η οποία παρουσιαζόταν ως υφάντρια και εθεωρείτο ότι έκλωθε τις τύχες τού βίου, η Λάχεσις (από το ρήμα λαγχάνω), η οποία παρουσιαζόταν να τραβάει το νήμα και εθεωρείτο ότι όριζε τα συμβάντα τού βίου, και η Άτροπος (από το επίθετο ἄτροπος «άκαμπτος – αναπότρεπτος, αμετάβλητος»), η οποία παρουσιαζόταν να κόβει το νήμα τής ζωής και εθεωρείτο ότι όριζε τον θάνατο[1].

 2. φτανει να υπακουουν μονο στον θεικο Νομο και οχι στις βουλες του Διος
  Ιδιοτητες της Θεμιδος .. .

 3. Γιωργος Μαζαρακης 11/15/2022 @ 11:27 ΜΜ

  Ὁ ἄνθρωπος θείας μετέσχε μοίρας

 4. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ 11/16/2022 @ 4:23 ΜΜ

  οποιου του μελλει να πνιγει απο αλλο δεν πεθαινει

 5. Η ανάγκη είναι η αμετατρεπτη δύναμη που περικυκλώνει τά πάντα
  Η Άτροπος δεν Τρέπει, αλλά Επιτρέπει την Παρέμβαση τού Λαχνού,
  Η Κλωθώ γνέθει το νήμα της συνέχειας και ανάλογα και τά χρώματα που Λανχανουν στην Τροπή της Ύπαρξης

 6. Χαίρε Νικόλα.
  Δύσκολη υπόθεση η ενθύμηση εαυτού.
  Ούτως ή άλλως όλοι μυθολογία είναι κρυμμένη ατόφια γνώση.. εκατομμύριων ετών!
  Το να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε στην συνείδηση μας, ένα προς ένα αυτό που υπάρχει ΑΛΗΘΙΝΆ.. είναι ευχής έργον.
  Ότι γραμμένο γράφτηκε από πριν για το τώρα, εδώ είς την χθωνα,
  παραμένει αναλλοίωτο μέχρι τέλος!

  Είτε γίνεται επέμβαση, είτε όχι, είναι πάντα μέσα στην διαδικασία εκτέλεσης συμβάντων του γραμμένου!

 7. Τι εννοείς τα χρώματα που λαχνχάνουν ;
  Σαν χρωματιστή πλεξούδα να εμφανίζεται στην ύπαρξη…

 8. Παιδικό τραγούδι κανιβανισμού κι αδρενοχρώματος!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*