17:29 - 05/10/2017

Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος για τα fake news; Η προπαγάνδα είναι νόμιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δεν χρειάζεται να είσαι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής, επικοινωνιολόγος για να παρατηρήσεις την τεράστια αλλαγή που έχει συμβεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και παγκόσμια.

Εκατοντάδες τηλεοπτικα κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες έχουν μεταμορφωθεί σε στρατιωτικά οχήματα κατακτήσεις του νου!

Η αμερόληπτη δημοσιογραφία έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό και ποιον πρέπει να ευχαριστησουμε για αυτό; δεν είναι ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι τρομοκράτες, ούτε τα ίδια τα μμε η απάντηση είναι πολύ πιο απλή …είναι ο Μπαράκ Ομπάμα ..ευχαριστούμε πολύ ομπάμια που έκανες την προπαγάνδα όπλο με νόμο!

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016 ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε “σήμερα υπέγραψα το νόμο Σ 2943 τον Εθνικό νόμο για την άδεια άμυνας για το φορολογικό έτος 2017”

Η Χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού δεν ήταν μία έκπληξη αλλά ο νόμος περί ενισχύσεις του στρατού για την υπεράσπιση του έθνους ειχε κάτι πολύ πιο βαθιά θαμμένο μέσα του, κάτω από τα στρώματα της νομοθεσίας είχε τον αντιτρομοκρατικό νόμο #propaganda and deinformation.

Ο νόμος υπογράφηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και εισήχθη από δύο βουλευτές του κογκρέσου των Αδάμ Κιντζίγκερ (Ρεπουμπλικανός) και τον Τεντ Λέου (Δημοκράτης), ο νομος αποσκοπει στην καταπολέμηση της ξένης παραπληροφόρησης και χειραγώγησης!

Και όπως αναφέρει το περιοδικό Zerohedge ο γερουσιαστής Πόρτμαν δήλωσε: “…αυτές οι χώρες δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά για προηγμένες δυνατότητες εκπομπών και ψηφιακών μέσων για στοχοθετημένη πληροφορια σε εκστρατείες ,χρηματοδότηση ξένων πολιτικών κινημάτων και άλλες προσπάθειες ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη..” πώς ακριβώς σας ακούγεται αυτή η δήλωση; δεν σας ακούγεται σαν μία δήλωση που ένας πολιτικός διαμαρτύρεται γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των της χωρας του δεν είναι σε θέση να διαδώσουν σωστά Την κυβερνητική προπαγάνδα;

Ο πορτών πρόσθεσε ότι: “.. Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κυβερνητικός οργανισμός η υπηρεσία της Αμερικής που να είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη ενσωμάτωση και συγχρονισμό στρατηγικών σε Εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ξένης προπαγάνδας..”

Προφανώς Ο Πόρτμαν υπονοούσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει πράγματι να βρει έναν τρόπο αντιμετώπισης της επονομαζόμενης ξένης προπαγάνδας, αν σκεφτούμε λογικά ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό; παρά μόνο αν αναλάβει τη διακυβέρνηση και τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης η κυβερνηση το οποίο με τον νόμο που πέρασαν τα κατάφεραν!

Ας μιλήσουμε λίγο για τα fake news

Δεν χρειάζεται να είσαι ικανός να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα για να καταλάβεις ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Πόρτμαν είναι ικανό να σε κάνει να έχεις ανατριχιάσει ολόκληρος ..μιας και η απόσταση από μία δήλωση στο βιβλίο του Όργουελ ο μεγαλος αδελφος όπου δοξάζεται η προπαγάνδα που χρηματοδοτείται απο την κυβέρνηση ..δεν είναι πολύ μακριά από τη δήλωση που έκανε αυτός ο βουλευτής του κογκρέσου!

Λίγο πριν ξεκινήσουν την μάχη για τα fake news παγκόσμια φρόντισαν έτσι ώστε Με νόμους και με κυβερνητικές αποφάσεις να διεισδύσουν μέσα στα σημεία “πώλησης” της “πληροφορίας”…

Θυμήσου ότι ακόμα και στην Ελλάδα είχαμε το θεματάκι των αδειών, είχαμε μία ανακατανομή, Ποιος ελέγχει τη, ποιο κανάλι στηρίζει ποιον μέσα από μία διαδικασία σχεδόν άτυπου εκβιασμού για το ποιος μπορεί να έχει πια άδεια στην Ελλάδα!

Από τα γεγονότα στην ΕΡΤ περάσαμε στα γεγονότα κανάλια που εκπέμπουν δεκαετίες να μην μπορούν να βγάλουν ειδήσεις ώστε μετά από διάφορα τερτιπια και νομικά κόλπα ο κάθε ένας δικός μας επιχειρηματίας να αναλάβει και το κανάλι του!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σήμερα μετά από 25 χρόνια άλλο κανάλι είναι στην κορυφή της τηλεθέασης και άλλα κανάλια στον πάτο!

Το ουσιαστικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι τα άκρα τα ιδεολογικά είτε λέγονται δεξιοί αριστεροί είτε δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν όταν πρόκειται για τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης γιατί έτσι γνωρίζουν ότι θα έχουν τον τρόπο να τροφοδοτήσουν με παραπληροφόρηση και προπαγάνδα το αυριανό αγοραστικό κοινό των ψήφων!

Η κυβέρνηση του Ομπάμα έβαλε τα θεμέλια για τα πραγματικά fake news καταστρέφοντας τη δημοσιογραφία όχι μόνο στις ηνωμενες Πολιτείες αλλά παγκόσμια!

Πότε θα ανακάμψει η Αμερική και ο υπόλοιπος πλανήτης από την παγκόσμια φίμωση του λόγου και τη συνεχή προπαγάνδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

Δυστυχώς Στο έχω ξαναπεί χρόνια πριν συμβεί ακόμα και με νόμο ο πόλεμος του ανθρώπου ενάντια στην πληροφορία χάθηκε!

Ένα νέο μοτίβο ξεκινάει παγκόσμια για τους ανθρώπους που εχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, στην Αμερική ήδη Αρχίζουν και ενημερώνουν τους ανθρώπους που πλέον δεν κοιμούνται να φροντίζουν να ερευνούν περισσότερο να ψάχνουν σε περισσότερο βάθος και μην αφήνουν τον εαυτό τους να δέχεται καμία πληροφορία που τους προσφέρει το σύστημα!

Σε αυτό Λοιπόν πρέπει να είσαι περήφανος καταφέραμε μαζί 6 χρόνια πριν να μάθουμε να το κάνουμε σωστά και να είμαστε έτοιμοι πολύ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε πάνω στον πλανήτη!

Stranger….

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Stranger

Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. αυτο ειναι το σκεπτικο και σε οποιον αρεσει 5 Οκτωβρίου 2017 @ 18:42
  14
  0
  Τα παντα στην Αμερικη ειναι fake οχι μονο the news.Και εχω περασει πολλες φορες και μπορουσα να μεινω. Αλλα το στομαχι μου δεν αντεχε τον τροπο ζωης τους ουτε και το πως σκεφτονται κσι συμπεριφερονται
  • 1
   0
   o λαος της αμερικης φιλε ειναι μια χαρα σεβαστικος μορφωμενος (η πλειονοτητα )και ο τροπος ζωης θαυμασιος το προβλημα υπαρχει οταν μια μεριδα ( μικρη) πολιτικων και businesman προσπαθουν να κυριαρχησουν…
 2. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ 6 Οκτωβρίου 2017 @ 11:10
  4
  0
  ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ “ΝΕΑ” !!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί