Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
14:55 - 22/05/2016

Με ρωτάς για τους καθρέφτες ..Όταν όλη σου η Ζωή είναι ένας καθρέφτης !

12

Εκπαιδευτηκες την γλώσσα που μιλάς από τότε που γεννήθηκες …

..δεν την επελεξες …σου την έδωσαν… !

Εκπαιδεύτηκες σε νόμους και κανόνες ..σε πρέπει και μη …!

Δε το επέλεξες σου δόθηκαν…!

Πίστη , πολιτική , συμπεριφορές , υποταγή , υπακοή …ανάλογα τον χαρακτήρα σου …όσο και να νομίζεις ότι εσύ επέλεξες…. τελικά σε επέλεξαν αυτά ..μιας και προϋπήρχαν από σένα …στημένα για σένα !

Αν ο δημιουργός της γλώσσας είχε δημιουργήσει κρυφούς κανόνες που δεν στους έμαθαν εσένα θα μπορούσες να τους αντιληφθείς;

Αν μέσα στην γλώσσα σου υπάρχει μια κρυφή κωδική γλώσσα … η οποία επηρεάζει την Ζωή σου …θα μπορούσες να λύσεις τον κώδικα …αν δεν σου τον έδειχνε κανείς;

Αν στους νόμους που ακολουθείς …υπάρχουν άνθρωποι που για αυτούς δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι .. θα μπορούσες ποτέ να τους ξεχωρίσεις ;

Στους κανόνες … ποιος έδωσε τους κανόνες ; Κάποιος που μέσω της παρατήρησις κατανόησε ότι αυτοί οι κανόνες είναι βολικοί για ποιον? για σένα; η για την συνέχεια ενός κρυφού συστήματος κυριαρχίας σου;

Η γλώσσα είναι δόνηση , τα γράμματα είναι αριθμοί , οι νόμοι είναι νοηματικές παγίδες ,οι κανόνες είναι μαθηματικές κατευθύνσεις !

Αν υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να μιλούν με μια κωδικοποιημένη γλώσσα πίσω από την γλώσσα σου τότε αυτή η ομάδα κρυφά από σένα θα μπορούσε να διαμοιράζει την ύπαρξη της αλλά και την πληροφορία της …μέσα από απλές λέξεις που χρησιμοποιείς και εσύ!

Είσαι ένα ακόμα φερέφωνο , ένας πίνακας πεποιθήσεων , ένας φορέας πληροφορίας … σε ένα λογισμικό συμπαντικο που αυτοί που δημιούργησαν την γλώσσα προγραμματισμού του σε ελέγχουν!

Αν πχ μπορώ να πω Οι αετοί του στρειντζερ = ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ = ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΑΣΤΡΑΠΕΣ τότε μπορώ να πω όλα όσα θέλω μέσα σε μια πρόταση μου χωρίς να την κατανοήσεις εσύ αλλά να την κατανοήσουν αυτοί που θέλω εγω!

Το ίδιο μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα νομικό κείμενο , να χρησιμοποιήσω τις λέξεις ώστε κάποιος που γνωρίζει τον κώδικα να μπορεί να διακρίνει αν ο “κατηγορούμενος” πρέπει να καταδικαστεί η να προστατευτεί !

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την δόνηση , με τον λόγο μου … μπορώ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα σημεία λόγου να σε κάνω να θες η να μην θες κάτι ..χωρίς εσύ να έχεις την γνώση ότι εγώ επέλεξα για σένα !

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός που ρέει μπροστά στα μάτια σου και εσύ δεν τον αντιλαμβάνεσαι ..αλλά αυτός ο προγραμματισμός είναι που σε ελέγχει …και σε κάνει να αποφασίζεις !

Παραδείγματα χιλιάδες …από το που βάζουν στα ράφια τα Σούπερ μάρκετ συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι το χρώμα στο τραπέζι του εστιατόριου που θα φας …και μέχρι τον νευρογλωσικο προγραμματισμό που μπορεί να σου περάσει ένας γκουρού μέσα από ένα μέσο επικοινωνίας !

Μην σε πάω στα σχήματα , στην γεωμετρία , στις αποστάσεις ,στους ναούς , στους τρουλους , στα αγάλματα , στα σύμβολα ,στα αρχέτυπα…κοκ κοκ κοκ ..

Αλλά όλα αυτά και εκατομμύρια ακόμα…δεν πιανουν μια μπροστά στο μέγιστο προγραμματισμό της ιδιας της γλωσσάς..στον προγραματισμο δηλαδη στον κεντρικο σερβερ !

Όλα ακολουθούν έναν κανόνα προγραμματισμού της συνειδησης σου…μάλλον κανόνα συντήρησης της φυλακής που ονομάζεις πραγματικότητα !

Πάρε λοιπόν ένα νοητικό καθρέφτη και βαζε μπροστά του όλα όσα επιχειρούν να διεισδύσουν στην συνείδηση σου , βάλτον μπροστά από προτάσεις , μπροστά από εικόνες , μπροστά από Γράμματα, από αριθμούς…και θα δεις για ποιο πράγμα σου μιλάω!

Μάθε στην ανάγκη να μπορείς να διαβάζεις ανάποδα τα πάντα και να μπορείς να βρίσκεις εύκολα κρυμμένα νοήματα…

Όπως πχ το παιδικό στην φώτο με τον Νειλ. Α τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι … ανάποδα είναι ΑΛΙΕΝ …

Αν λοιπόν κάποιοι το χρησιμοποιούν…δεν θα ήθελες να γνωρίζεις το γιατί; ..Το πόσο εσένα αυτό μπορεί να σε επηρεάζει; …δεν θα ήθελες να μάθεις αυτή η γλώσσα που αλλου μπορει να βάζει το χεράκι της; …

Εγώ ναι …ίσως γιατί θυμάμαι ακόμα ότι ήρθα τυχαία σε μια γη ελεύθερη… που δυστυχώς κάποιοι το ξέχασαν … και κάποιοι μεγαλύτεροι από μένα … με πείσμα και θυμό (από αγάπη το έλεγαν ) προσπάθησαν να με κάνουν να έχω τις ίδιες συμπεριφορές με όλους τους κρατουμένους πάνω στην γη ….προσπάθησαν δηλαδή να μου κάνουν ότι τους έκαναν σε αυτούς όταν ήταν παιδιά οι προηγούμενοι κρατούμενοι !

Πολλές φορές σκέφτομαι … αν πρέπει να συνεχίζω να σου δείχνω …αν πρέπει να ταράζω το όνειρο σου …

Όλα είναι συνείδηση … όταν φτάσεις να δεις την σαμσαρα (ψευδαίσθηση) τότε κατανοείς ότι όλα αλλάζουν μέσω της συνείδησης …φτάνει να την κάνεις να ξυπνήσει …και να της δώσεις τα ηνία της μεγάλης αλλαγής ..!

Μπορώ να ταραξω το όνειρο σου … και όχι μόνο αυτό ..

Σκέψου ξανά γιατί με πολεμούν…

Γιατί δεν θέλουν να σε αφήσουν ανεπηρέαστο αν θα με πιστέψεις η όχι …

Και θυμήσου …τότε ..μια φορά στην Ζωή σου …που τα λόγια από όλους ήταν πολύ λίγα για παρηγορια …τότε που κανένας νοηματικός λόγος δεν μπορούσε να σε κάνει να νοιώσεις αλλιώς … αλλά ένα χαμόγελο… και δυο μάτια λαμπερά που είδες τυχαία να περνούν δίπλα σου….σου έδωσαν όλες τις απαντήσεις του κόσμου σου… ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ…ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΓΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ; …

Θες να μάθεις μια μεγάλη αλήθεια ; ..Εκείνο το πλάσμα που στο έκανε αυτό…είτε ήταν ένα παιδί ..ειτε ήταν μια γυναίκα η ένας άνδρας….. δεν είναι μεμονωμένο σου πάθημα… το έχει κάνει σε όλους τουλάχιστον μια φορά … το θυμούνται η όχι…το έχει κάνει σε όλους !

Τι γλώσσα μιλούσε θυμάσαι;…Με ποιο όργανο του σώματος σου …έμαθες την αλήθεια σου;

Stranger…

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (60)

 1. Εύα Ε7Ι14 10/09/2015 @ 4:48 ΜΜ

  Πόσο πολύ θα ήθελα να σε καταλαβαίνω!!
  Αλήθεια σου λέω!!!
  Πάω να σε πιάσω αλλά σε χάνω…
  Προσπαθώ πάντως… Πίστεψέ με…
  Καλή δύναμη και συνέχισε να μας ενημερώνεις ΌΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊΣ. Πολλοί από μας το έχουμε πραγματικά ανάγκη!……

 2. ανωνυμος 10/09/2015 @ 4:53 ΜΜ

  ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ….

  Ανασταση του ονειρου
  και λητρωμος δεν θαρθει
  Μη καρτερας και ματαιη ελπιδα
  μην προσμενεις
  Πικρη Αληθεια !!!!!
  ……………………………………..
  ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ ΕΔΩ……..

  ΜΑΡΙΛΕΝΑ

 3. ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
  ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΥΟ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΜΕΝΑ
  ΜΟΥ ΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ
  ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΩΣ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΜΕΧΡΥ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΜΕΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ
  ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΓΩΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΛΕΜΜΑ
  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΚΟΣΜΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ
  ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΕΡΝΑΝ ΔΥΟ ΚΟΥΡΣΕΣ
  ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΝ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΕΙΜΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΓΥΡΝΑ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
  ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΗΘΙΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑ
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ
  ΝΙΚΟ ΣΕ ΦΙΛΩ
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ
  ΥΓ.
  ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ….ΣΥΓΝΩΜΗ

 4. Ελένη Κάβα-Καυγάκου 10/09/2015 @ 5:17 ΜΜ

  Stranger πολύ ωραίο άρθρο!
  Συμφωνώ πλήρως… Ζούμε κάτω απο έναν ουρανό/καθρέπτη….ας μην επεκταθώ….
  Αυτό που είπες όμως για τα μάτια, μ´επιασε απόλυτα! ´Οντως εάν το ζήσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αλλάζει η ζωη σου για πάντα….

 5. Ανώνυμος 10/09/2015 @ 5:37 ΜΜ

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΓΗ!!!

  Έσκιζαν οι πέτρες τις σάρκες από τα ξυπόλυτα πόδια μου.
  Ο ήλιος ξέρανε το αίμα από τα μάτια μου.
  Τα αγκάθια του σκήπτρου μου αφόρητα μου τρυπούν και με πονούν.
  Η πλάτη μου έτσουζε από τις μαστιγιές.
  Στον ώμο μου βαρύς ο σταυρός που κουβαλώ.
  Άλλοι με φτύνανε και άλλοι με βρίζανε.
  Και άλλοι με κοιτούσαν με βλέμματα απορημένα.
  Και τα παιδιά μου ρωτούσαν “γιατί δάσκαλε, γιατί”.
  Ξαφνικά τα γόνατα μου λυγίσανε.
  Σκοτείνιασε ο κόσμος γύρω μου.
  Μα δεν έχασα τα λογικά μου.
  Όχι χάρε.
  Δεν σου τα είπανε καλά.
  Το έργο μου σε αυτόν τον όχθο δεν τελείωσε.
  Όχι σατανά.
  Το έργο μου δεν τελείωσε σε αυτή την γη.
  Εγώ στο σώμα μου επάνω το Πνεύμα σου ζωγραφίζω.

  Όχι Μαρία Μαγδαληνή.
  Όχι παιδιά γλυκά μου.
  Το έργο μου θα ακουστεί σε όλη την γη.
  Και πάρτε, σας χαρίζω την καρδιά μου.
  Και πριν να λιποθυμήσω στου Άδη την λιποθυμιά μου,
  άστραψε στην καρδιά μου η μητέρα γη.
  και το αίμα μου πείρε ξανά ζωή,
  Και ξανά-ξεκίνησα τον δρόμο για τον γολγοθά μου.
  Και επιτέλους.
  Πλησιάζει η στιγμή.
  τότε, εκείνη την στιγμή, ήρθες εσύ αδελφέ μου.
  “Δάσκαλε άσε με να κουβαλήσω για λίγο τον σταυρό σου εγώ”, μου είπες.
  Μα βαρύς και ασήκωτος για εσένα αδελφέ.
  Αν με αγαπάς άρον τον δικό σου σταυρό και ακολούθη μη.
  Καγώ αναπαύσω υμάς.
  Και επιτέλους νιώθω τα καρφιά στα χέρια μου.
  Επιτέλους,
  αδελφέ μου, το μήνυμα από τον ουρανό στην γη ερρίφθη…

  “Την αγάπη σου αδελφέ, αν δεν αφήσεις με αγάπη ακόμη και να στην σταυρώσουνε, ποτέ δεν θα την δεις αναστημένη”.
  “Ιλή ιλή λαμά σαβαχθανί” σημαίνει : “Θεέ Θεέ ο λόγος Σου σε αυτή την όχθη εισακούστηκε”.

  Αδελφέ μου διάβασε το Ευαγγέλιο αν θες να μάθεις το “ποιoς ο Λόγος”.
  Και για όσους λένε πως θα πει το “ιλή ιλή…”: “Θεέ μου μην με εγκαταλείπεις”
  θαρσείτε, διότι στο κάτω κάτω της γραφής, γύρισε ο Θεός και δεν τον εγκατέλειψε.
  ***

  ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  Ομιλία του Ιωάννη
  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/10/blog-post_9.html

 6. Καλησπερα

  Μολις ηρθα απο το τεώνειο φτιαγμενος με τσιπουρα….παρασκευη σημερα…οχι οτι τις αλλες μερες ερχομαι καλυτερα…χαχχαχαχαχ
  ειχε δουλιτσα σημερα,,,,,εμεις οι εκτελωνιστες κυνηγαμε αυτην την εποχη τον πελατη με το κυαλι,,,τελος παντων βρηκα δυο μεροκαματα σημερα και βγηκε το παντεσπανι,,,Αυριο εχει ο θεος ….

  επειδη ειμαι ακομη σε ενταση ανοιξα τα κατοχικα να χαλαρωσω και επεσα στον στρειντζερ…
  ειλικρινα δεν καταλαβα τιποτα πρεπει να το δαβασω ξενερωτος ,ομως μου εκανε κλικ αυτα που γραφει για την γλωσσα

  ξεκιναω λοιπον με το τι ειναι ο κοσμος των ιδεων κατα τον πλατωνα
  ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΧΟΝΤΡΑ -ΧΟΝΤΡΑ

  Ο κοσμος των ιδεων περιεχει αυλες οντοτητες [πχ ειναι αναλλοίωτες, και αιώνια σταθερές υπάρξεις που συνιστούν την αληθινή πραγματικότητα. Είναι τα « όντως όντα».

  Πως ομως η γλωσσα μας μπορει να περιγραψει τα οντως οντα?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ..”ΟΝΤΩΣ ΟΝΤΑ”? εχω την εντωπωση οτι γιαυτους μιλαει ο στρειντζερ μεσα στα τοσα αλλα που γραφει,,,και τα περισσοτερα δεν τα καταλαβα…΄]

  Η γνωμη μου ειναι πως η μοναδικη ομαδα ανθρωπων που μπορει καταλαβαει την γλωσσα του κοσμου των ιδεων ειναι ΟΙΕΛΛΗΝΕΣ,γιατι μιανε τα ελληνικα και χιλιομετρα μακρυα απο εμαςμ ειναι οι ελληνομαθεις ξενοι ποδεν μπορουν να πιασουν υον κοσμο των ιδεων οπως εμεις,,,

  Τοτε γιατι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αφου ειναι οι μονοι που μπορουν να σταθουν διπλα στους ΘΕΟΥΣαπολαμβανοντας την μσστουρα της αιωνιας ενατενισης του Νου……

  Κανω μια παρεκλιση για να σας εξηγησω τι ηταν οι θεοι κατα τον Σωκρατη

  Οι πραγματικοι θεοι ,αδελφια ειναι αυτοι που ζουν στην μαστουρα βλεποντας ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ την αντανακλαση του δημιουργου.. βέπουν δηλαδη τον Πλατωνικο Νου…
  και οχι οι θεοι που λατρευουμε,.,,ΞΥΠΝΑΤΕ,,,Αυτοι οι θεοι που λατρευουμε ειναι Δαιμονες ειτε ανηκαν στο Δωδεκαθεο ειτε ανηκουν στις συγχρονες θρησκειες ,και δεν τα λεω εγω,οποτε μην με πετροβολατε αυτα τα λεει γιγαντας Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  Μπορει να ηταν μερακλης και να γουσταρε τεκνα σαν τον φαιδρο [ενα μαλακισμενο πλουσιοπαιδο της εποχης του ] αλλα απο μυαλο ΤΟΧΕ ξυραφι,,,,
  πριν με καντιλιασετε παλι και με πειτε οβραιο χαχχαχχαχχα τα παραπονα σας στον γιγαντα Σωκρατη…

  οποτε οι πραγματικοι θεοι ,οι οποιοι δεν ειναι δημιουργοι μας γραφουν στα παπαρια τους και δεν ασχολουνται μαζι μας οπως επισης μας γραφει και ο Σωκρατης ο οποιος ειναι αυτην την στιγμη διπλα τους,,,μαζι με τον πλωτινο ,
  για τον πλατωνα επειδη ξερω τι μπινες ηταν δεν βαζω το χερι μου στην φωτια,,ιχιχιχιχιχιχι

  ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ και ελπιζω να μην τα εχω κανει ηδη μπαχαλο….

  Ποια κωλογλωσσα μπορει να συλλαβει τον κοσμο των ιδεων?
  -Μονο η ελληνικη γιατι αυτη η κωλογλωσσα που την κυνηγανε ολοι ειναι η μονη που μπορει να μπει σφηνα στους Γενικοί όρους οι : οποιοι Δηλώνουν καθολικές οντότητες. και δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα ή γεγονότα. αναφερονται ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ τα « όντως όντα».

  αφου λοιπον μπαινει σφηνα στους γενικους ορους μπαινει σφηνα και στους Επιμέρους όροους : που Δηλώνουν συγκεκριμένα, ατομικά προσδιορισμένα αντικείμενα και γεγονότα.

  Δηλαδη η ελληνικη γλωσσα πιανει την ΙΔΕΑ της Λευκοτητας και κολλαει τον ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΡΟ Π,Χ ΛΕΥΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ δηλαδη συνδεει την ιδεα με το αντικιμενο ωστε να μπορει να το καταλαβει το μυαλο του Ελληνα,,,

  οι ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ μπουρδελο γλωσσες και πιανουν αλλα νοηματα ασχετα με την ιδεα…δηλαδη πιανουν τα α@@@@@δια μου γιαυτο και ειναι νΤΙΠΟΤΕΣ ολοι αυτοι που μιλανε αυτες τις μαλακισμενες γλωσσες
  ομως αν μια ομαδα αυτων των κωλολαων ειναι ελληνομαθεις τοτε οχι μονο καταλαβαινουν τα προηγουμενα αλλα και μπορει να ελεγξουν και τους υπολοιπους ανθρωπους μεσω συνειρμων…
  [αυτο μου ηρθε τωρα ιχιχιιχιιχ και δεν μπορω να το τεκμιριωσω……ετσι μουρθε ετσι το εσκασα…]

  ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ γιατι ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕς,,,εσω βαζω και τον εαυτο μου,,,,μπορει να ειμαι και Ο σημαιοφορος χιιχιχιιχιχιιχιχιιχ

  Οσο αφορα γιατι δεν μπορει να επιχειρησει ο μαλακας ο ελληνας να συνδεσει με την πηγη .δηλαδη τον κοσμο των ιδεων δεν μπορω να το εξηγησω
  ενω ο Σωκρατης μας τα εχει πει χαρτι και καλαμαρι δεν μπορω να καταλαβω,,,,ο μονος που ξερω πως εφτασε σε καπια στιγμη κοντα στην συνδεση με το θειο ηταν ο ΚΑΒΑΦΗΣ αλλα τον εφαγε το πουστριλικι δεν μπορουσε να ξεπερασει αυτο το χουι,,,αλλιως θα γινονοτανε Σωκρατης…

  καταλαβατε τιποτα?

  -ουτε και γω χχαχχαχαχχ γιατι νομιζω οτι τα εκανα μπαχαλο,,, ολα μου ηρθαν χυμα και ετσι οπως μουρθαν τα εγραψα

  Shalom αδερφια

  Shalom

  PANDAROS

  ΥΓ

  ειδατε και μονοι σας την σχεση που εχει το Shalom με την ελληνκη λεξη ειρηνη…πως να γινουν θεοι αυτοι αδελφια,,,αφου λενε αλλα και καταλαβαινουν αλλα

  και παλι
  Shalom αδελφυια

  • FANTAROS - TARATATA 10/09/2015 @ 8:35 ΜΜ

   Αχ PANDARάκο, PANDARάκο βλέπω παραπατάς,
   σαν μεθυσμένος μέσα στο site, δείξε μας τι ζητάς!
   Κι ο απίστολος Σαούλ έκανε την Μόνικα Λεβίνσκι στον Βαρνάβα από την Ταρσό μέχρι τη Ρώμη άλλα δεν το κάναμε θέμα, στον Σωκράτη κόλλησες;
   Και πριν με πεις δωδεκαθειστή, περίμενε γιατί τις επόμενες μέρες άγγελος κυρίου θα εμφανιστεί μπροστά σου, θα σε τυφλώσει με μία λάμψη και θα σου προσφέρει επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, αλλά μπορεί να σου βάλει και κανέναν… “ΚΡΙΝΟ” (στην τσέπη εννοώ) και μόλις συνέλθεις θα καταλάβεις την αλήθεια!

   Σαλώμ και σε έσενα και αλληλουια στον Κουια!
   Βλεπω και με λατινικούς χαρακτήρες τον (δόξα τον Ισραήλ) χαιρετισμό! Βελτιώνεσαι συνεχώς! Αντε και εις ανώτερα!

   • ρε συ το εκανα καπια δεν ηξερα πως γραφεται απο την wiki
    ”Σαλόμ (εβρ.:’שָׁלוֹם’ Shalom ) είναι μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει ειρήνη”’

    αλλα τελος παντων εκει βρηκες να κολλησεις ?
    -Ενταξει ,του αρεσαν τα τεκνα ,ε και?
    Αυτο αναιρει οτι ηταν γιγαντας της Σκεψης?Και ο Καβαφης ,ειχε και αυτος το χουι του αλλα δεν παυει να ηταν Μεγας….

    το θεμα μας ειναι οτι ο Σωκρατης μας εδειξε πως να γινεις θεος,!!!και κανεις απο μας χρονια τωρα δεν το εκανε…τωρα μου ηρθε αυτο….χαχαχαχχα

    οσον αφορα τον Παυλο δεν ηξερα οτι τον πηγαν τρενο μεχρι την ρωμη… αλλα και και να ηταν τετοιος δεν παιζει κανενα ρολο για μενα γιατι ο Παυλος ειχε κατωτερη θεολογια απο τον Σωκρατη…..και δεν ξερουμε αν υπηρξε πραγματικα..

    μια που λεμε τα θεολογικα μας,μου ηρθε τωρα στο μυαλο αυτο που ειπε ο στρειντζερ οτι καποιος Ε,Τ ΜΑς ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ…

    ερωτηση

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΕΚΠΕΣΣΟΝΤΕς ΑΓΓΕΛΟΙ= ΔΑΙΜΟΝΕΣ
    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ?
    δεν θυμαμαι να γραφει πως οι αγγελοι να εχουν φτασει εκει που εχει φτασει ο Σωκρατης ,δηλαδη η ψυχη του να ειναι διπλα με τους θεους και να ατενιζουν μακαριοι,μαστουρωμενοι θα ελεγα την αντανακλαση του ΝΟΥ

    οι δαιμονες κατα τον Σωκρατη ειναι οι χαμαληδες του συμπαντος γιατι μερικοι να τα πηραν στην κρανα και σκεφτηκαν καλυτερα πρωτοι στο χωριο παρα τιποτες στην πολη,,?

    γιατι λοιπον καθε αγγελος να μην ειχε μια φυλη ανθρωπων και γιατι να μην ειχε τους ελληνες καποιος γαματος Αγγελος και να τους εμαθε καποια θεικη γλωσσα καποιος σαν τον προμηθεα π.χ χαχχαχαχ μην με πυροβολατε αλλα το εγραψα και για να προκαλεσω αλλα και να δειξω την συμαντικοτητα αυτου του δαιμονα αγγελου……

    οι αλλοι αγγελοι μπορει να ηταν κατωτεροι απο τον δικο μας δαιμονα γιαυτο και ολες οι αλλες φυλες μιλανε βαρβαρικες γλωσσες δηλαδη σκατογλωσσες

    ποιος μπορει να το αποκλεισει αυτο…..?

    γιατι μονο οι ελληνες μπαινουν με την γλωσσα τους στον κοσμο των ιδεων και οι αλλοι δεν ξερουν καν τι ειναι?
    – γιατι αν τον ηξεραν θα υπηρχε αποτυπωμενος αυτος ο κοσμος στις γλωσσες τους

    ποιος δαιμονας -αγγελος θα εδεινε αυτο το δωρο στον ανθρωπο?
    να τον οδηγησει στην θεωση
    ενω αυτος ευεργετης μας δεν θα μπορουσε ποτε να φτασει?

    -ειναι τραγικο ,δεν ειναι?

    ειπαμε και το ξαναπαμε οι θεοι κατα τον σωκρατη δεν δινουν δεκαρα για τον ανθρωπο οπως επισης δεν ειναι δημιουργοι…

    τωρα μου ηρθαν αυτα μην νομιζεται πως τα σκεφτομουν και πριν,,,,απλα τρωγοντας ερχεται η ιρεξη,,,,χαχαχχαχαχχαχαχ

    • Φιλτάτε ΠΑΝΔΑΡΕ αυτά που λές για τον γίγαντα Σωκράτη είναι αυτα που λένε τα Εβραικά βιβλία Η δεύτερη πιο ατιμωτικη πράξη μετα την προδοσία κατα της Πατρίδας στους Αρχαίους ήταν ή παιδεραστία Η τιμωρία δις θάνατος Παρεξήγούμε κάποια λεγόμενα όπως μία κυρία είχε γράψει για τον Λουκιανό ότι οι Αρχαίοι μας ήταν παιδεράστες , που το διαβάσε αυτό .Πχ ενας καθηγητής έχει ένα βοηθό και του μάθαινεί όσα ξέρει αυτο σημαινει οτι είναι παιδεραστής και ομοφυλοφίλος Μην τρελαθούμε τελείως ,τα λενε κατι Μ …….. ς ξένοι ¨βάλτοι ” τα λέμε και μείς

     • αγαπητε μου φιλε

      γιατι κολλας,με τον αν ηταν ο Σωκρατης μερακλης…..ωραια δεν ηταν,,,σβηστε τα παραπανω με τον φαιδρο, Εκανα λαθος ,,,οκ?

      το θεμα μας ειναι τα αλλα ,,,σου ειπε αγαπητε μου πως να γινεις θεος αυτο εχει σημασια και εμεις ααχολουμαστε με τα καλαμπαλικια του αλλου,,,

      και η πλακα ειναι οτι ολα ξεκινησαν απο την γλωσσα και ποιοι μας την εδωσαν ,,,
      πως βγηκε στη αυτος ο ρημαδης ο Σωκρατες δεν ξερω πως μου ηρθε να τον βαλω μεσα στο κειμενακι μου….

      αυτα εχουν σημασια αγαπητε μου…

      υγ

      γαμωτο δεν αντεχω ….θα σου πω οτι θυμαμαι απο την φαση με τον φαιδρο και τον γιγαντα τον Σωκρατες,,,,

      Ηταν απογευματακι νομιζω ,ο Σωκρατες ηταν ενας ντανραντισμενος σαρανταρης και πλατσουριζε τα ποδια στον ιλισο ποταμο,,,ξαφφνικα βλεπει μπροστα του ενα μαλακισμενο να τρεχει προς το μερος του..ο φαιδρος ,,ο τυπος ομως ειχε ενα σωμα σαν του Σακη ρουβα ..αγαλμα…σου λεωωω

      ο Σωκρατες μολις τον ειδε ενθουσιαστηκε κυριολεκτικα ..υον κυριεψε μανια..ετσι λεει ο πλατωνας τι να σου κανω εγω,,χαχαχαχχαχαχ

      δεν τα θυμαμαι ολα γαμωτο,,,,,,,αυτο το μαλακισμενο ομως τον ετρωγε ο πωπος του και Σωκρατες τον πλησιαζει…και τι του λεει αδελφια …..ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟς ΑΝ ΘΑ πρεπει να γινει εραστης του κριτια !!!!!!!!

     • το αλλο το εστειλα καταλαθος….χαχαχχαχ και χυμα,,,
      ελπιζω να βγουν με την σωστη σειρα…..

      που ειχαμε μεινει? Αααα εκει που ο φαιδρος του ειπε πως σκεφτεται αν πρεπει να γινει εραστης του κριτια….και σε ποιον τοτε αυτο…ελεος …
      Ο Σωκρατες με λιγα λογια σφουγγαρισε τον κριτια..και τον εβγαλε αχρηστο….ο μικρος που εξακολουθουσε να τα θελει ο πωπος του ειπε στον Σωκρατες πως αν γινει ο Σωκρατες δασκαλος η εραστης αν θυμαμαι καλα θα του εκανε ο πατερας του μικρου χρυσο αγαλμα του Σωκρατες στους δελφους!!!!

      Ξεχασα να σας πω οτι ο πατερας του μικρου ηταν χαρτης…πολλα φραγκα….

      Ο ΣΩΚΡΑΤΕς συγκρατηθηκε με πολυ κοπο να μην ορμησει σε αυτο το μαλακισμενο…με κοπο βεβαια αλλα του συμπεριφρθηκε σαν κυριος,, μην ξεχναμε πως τον ειχε πιαει ιερη μανια μολις ειδε το τεκνο…

      ξαφνικα η μανια του περασε και η ψυχη βρεθηκε σε αρμονια..ηταν μια ακομη δοκιμασια,,,,διαβαστε και λιγο ρε,,,,μην πιανετσε απο τους τυπους…

      ενω ο καβαφης δεν εφτασε ποτε να γινει Σωκρατης ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ γιατι θα τον κυριευε το Χουί ι του και θα την επεφτε στον μικρο…και θα πηγαιναν στο διαολο ολα…
      ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ το θυμοειδές ……

      ετσι εφτασε στην θεωση ο Σωκρατες γιατι ειχε σε αρμονια και τα τρια μερη της ψυχης του,,,το λογιστικό, το θυμοειδές και το επιθυμητικό.

      αυτα διαβαζουμε αγαπητε μου,,,,και οχι αν τον παιρνει η τον ακουμπαει καποιος,,,χεστηκαμε μεας μας ενδιαφερει τι λεει

      αν ειναι αυτο υστερογραφο που γραφω ..χαχχαχαχχαχαχ τυφλα να εχει το κυριως θεμα

     • Ελένη Κάβα-Καυγάκου 10/10/2015 @ 11:09 ΠΜ

      Silver, εγώ το έγραψα και το ξαναγράφω: Λουκιανού ´Απαντα “περί αρχαίων ερώτων”, εύκολο να το βρεις, διάβασέ το και πολύ θα χαρώ να ακούσω πώς σού φάνηκε….

   • Σιμωνίδης 10/10/2015 @ 10:02 ΠΜ

    Φίλε ΣΙΛΒΕΡ,ΠΑΝΔΑΡΕ περι Παιδεραστίας για να τελιώνουμε.
    Καταρχίν το θέμα μας δείχνει πείρτανα με ποιο τρόπο και με τι αντίληψη βλέπουμε τα πράγματα..δηλαδή σε ποια σουσία κολάμε όταν διαβάζουμε τις λέξεις,δηλαδή ..είσαι πονηρός η έξυπνος.

    Η λέξη αφορά αρχικά τους αρχαίους Σπαρτιάτες από τον 1 Μεσσηνικό πόλεμο 200 χρόνια πριν τον Σωκράτη…..Γιατί?
    διότι οι Σπαρτιάτες αποφάσισαν προκειμένου να δώσουν αντικειμενική “στρατιωτική¨ παιδεία στα παιδία τους,όλοι οι πατερ’αδες να δώσουν τα παιδία τους σε άλλον Σπαρτιάτη Πατέρα να γίνει ο μεντωράς τους.
    Γιατί Μπάμπη έγινε αυτό???
    Διότι με αυτό το τρόπο ένας Σπαρτιάτης πατέρας θα ήταν ποιο αντικειμενικός στην στρατιωτική ανατροφή “ΑΓΩΓΗ” ενός ξένου παιδίου…και συνάμα θα φρόντιζε-να είναι “προσεκτικός” με το ξένο παιδί…αφού και ο ίδιος θα είχε στήλη το δίκο του παιδί ..σε έναν άλλον Σπαρτιάτη πατέρα!
    .Φυσικά όμως υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι,οπότε και η Σπάρτη δεν είναι εξαίρεση.Υπήρχαν κρούσματα,σε όλη την διαδρομή της Σπάρτης(500 χρόνια καταγεγραμμένης πορίας ) περίπου 20-25 με πεδαιραστές με την σημερινή έννοια η οποίοι είχαν την ανάλογη τύχη που τους άξιζε.
    Ο όρος λοιπόν Παιδεραστής διεβρείνθηκε σε όλη την Ελλάδα και σήμαινε τον Μέντορα και τον μαθητή….ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ……
    εδώ έγινε κάτι πολύ πονηρό στο βυζάντιο…αφού λοιπόν πέιραν τα περιστατικά περί Σωκράτη και περί Σπαρτιατών και καμία 10 άλλα σε μια χιλιόχρονη ιστορία εκκατομμυρίων ανθρώπων ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…..
    άλλαξαν λέξεις και ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΙΝΤΖΕΡ
    ..ότι παιδεραστείς =αυτό που ξέρουμε τώρα
    Υ.Γ. άντε τώρα φίλε ΣΙΛΒΕΡ στο βυζάντιο να τολμήσει δάσκαλος να κάνει παρέα με τον μαθητή του ….την πούτσισε…του έβγαλαν κουδούνια….έτσι λοιπον κανεές δεν μάθαινε τίποτα …παρα μ΄νο αυτά που τους μαθάινανε στα ΚΑΤΙΧΙΤΙΚΑ ….ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ……ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΙΧΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ..με την μόνη διαφορά ότι στα κατιχιτικα΄σου μιλανε μ΄νο για ΔΙΑΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΙΑ.ενώ οι Μέντορες είναι οι δάσκαλοι που όπως σωστά είπες ποιο πάνω….ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΠΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΑΙΡΑ….ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΥΧΝΑ Η ΝΑ ΕΡΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ…ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΥΑΤ ΦΤΕΕΙ Η “””ΑΓΑΘΗ””” ΧΡΙΣΤΙΝΟΣΥΝΗ””
    άρα είναι θέμα αντίληψης πως βλέπεις τον κόσμο..τον βλέπεις ΠΟΝΗΡΑ …Η ΕΞΥΠΝΑ(ΔΑΙΜΟΝΙΑ)
    Λέξεις που παραποιήθηκαν
    ΟΡΓΙΑ=ΤΕΛΕΣΤΗΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ…….ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
    ΔΑΙΜΟΝΑΣ=αγαθοδαίμων μοίρα ευδαιμονία
    ΕΡΩΤΑΣ=ΑΜΑΡΤΙΑ μη και μη και μη καταπιεση
    ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ=ΜΕΝΤΩΡΑΣ=ΑΔΕΡΦΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΕΣ..

  • Σιμωνίδης 10/09/2015 @ 10:30 ΜΜ

   Και εγώ ακούω Δαίμονιο …..και αναγκάστηκα να το ψάξω…οι αρχαίοι δεν είχαν τους Δαιμόνες σαν αποκλειστικά “κακό”…ούτε αποκλειστικά καλό………οπότε η θρησκεία η ορθοδοξία το εξέλιξε το θέμα .. ..έκανε εναν διαχωρισμό..σε “καλούς “και τους ονομάτισε “αγγέλους” τύπου Περσικού Μίθρα και οι ζωοράστρες είναι οι πρώτοι που αναφέρθηκαν σε Αγγέλους …..και κακούς δαίμονες τύπου Παν(φυσιολάτρη ερωτομανή …ώστε να κατηγορήσουμε τον έρωτα σαν όλα τα κακά των ανθρώπων)

   τουλάχιστον όσο αφορά εμένα πάντως ……όταν βλέπει “παράνοια συζήτησης””μου λέει τρέχα…..αλλά καμία φορά δεν τον ακούω!!

   όπως επάνω έτσι και κάτω(Ερμής τρισμέγιστος)

   https://plus.google.com/u/0/s/%CE%94%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD….%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%20%CE%A3%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7.%20%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82

  • Σιμωνίδης 10/09/2015 @ 10:37 ΜΜ

   Πάντως όταν πάω σε εκκλησία…δεν βγάζω αφρούς από το στόμα….ίσα ίσα που του αρέσει…λες να είναι μούφα Δαίμονας?

 7. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 10/09/2015 @ 7:21 ΜΜ

  ΣΤΡΑΙΝΤΖΕΡ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΔΕΛΦΕ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 8. Ανώνυμος 10/09/2015 @ 7:38 ΜΜ

  καθρεφτη καθρεφτακι μου,ποια ειναι πιο ομορφη,εγω η η βασιλοπουλα?χαχαχαχα!!!

  μια φορα που αισθανθηκα ετσι,θυμαμαι,αλλα δεν ειδα ματια ( : ειδα δυο τεραστια βυζια σε ενα βραχο απεναντι να λιαζονται,στη σαμοθρακη….σε ενα υπεροχο πλασμα……μισογυμνη γοργονα και ενα ποταμι μας χωριζε……και τοτε διεβηκα το ρουβικωνα,και οποιες αναστολες που δεν ειχα και πολλες….και εζησα ενα υπεροχο παραμυθι,κρατησε εφτα χρονια……αχ!μωρακι μου…..που να’σαι τωρα,ευχομαι να’σαι καλα!και ας μη σε βλεπω,χορτασα…………..

  σορυ για την ελευθερια του λογου,αλλα μερικα πραγματα δεν λεγονται αλλιως….!

 9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 10/09/2015 @ 7:40 ΜΜ

  ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΤΑΙΑ, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ
  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΟΥΣΕ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΑΡΓΑ
  Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
  ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
  ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
  ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΩ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ
  ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΥΗΘΩ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ;
  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΥΛΗ;
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ Η ΑΓΑΠΗ!
  Η ΠΥΛΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ
  ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ
  ΟΠΩΣ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ
  ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΟΜΩΣ;
  ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΨΕΙΣ
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙΣ
  ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ
  ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
  ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ
  ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ!

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

 10. ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 200-300 Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!!! ΝΑΙ… ΤΟ ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ… ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ…. ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ…..

  ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΠΑΛΙ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ.. ΓΥΡΙΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ … ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΦΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ, ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ… ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.. ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΥΣ… ΕΣΤΩ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩ ΠΟΤΕ ΠΙΑ..

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΩΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑΘΜΟ… ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ… ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣ ΤΟ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΡΘΕΙ… ΜΟΝΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΝΟΙΩΣΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ.

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ… ΕΥΓΕ…

  ΙΩ

 11. “Θα πρέπει να ξεμάθεις ότι έχεις προγραμματιστεί να πιστεύεις από τη γέννησή σου.Δε σε εξυπηρετεί αν θέλεις να ζήσεις σ’εναν κόσμο οπού όλα είναι δυνατά.”

 12. Προφανως θεωρεις και την αριθμολογια μερος του “κωδικα”.
  Λιγο προσοχη γιατι η αυθαιρετη μετατροπη γραμματων σε αριθμους και η αυθαιρετη ερμηνια τους, αποκτα & αυθαιρετα νοηματα.

 13. Ανώνυμος 10/09/2015 @ 10:47 ΜΜ

  Πρέπει να δείτε αυτή την ταινία
  OXV: The Manual
  Frequencies (2013)

 14. Βυζαντινός Ιππότης 10/09/2015 @ 11:01 ΜΜ

 15. Ανώνυμος 10/09/2015 @ 11:28 ΜΜ

  Εγω παλι διαβαζω τα κειμενα απο το τελος προς την αρχη.

 16. Ανώνυμος 10/10/2015 @ 2:28 ΠΜ

  “…Η γλώσσα είναι δόνηση , τα γράμματα είναι αριθμοί , οι νόμοι είναι νοηματικές παγίδες ,οι κανόνες είναι μαθηματικές κατευθύνσεις…”
  Ορισε με επιστημονικα επιχειρηματα, οτι η γλωσσα ειναι δονηση . Ορισε παλι με επιχειρηματα οτι ενας νομος ειναι νοηματικη (?) παγιδα και ορισε, επισης οτι οι κανονες (ποιοι? κοινωνικοι, μαθηματικοι ?) ειναι κατευθυνσεις μαθηματικες (sic). Σορρυ, αλλα κανεις επιστημονικους ισχυρισμους και ολα αυτα προυποθετουν επιστημονικες αποδειξεις και επιχειρηματα… Επισης δημοσιευσε αυτο το σχολιο αν θελετε να δημιουργησετε μια εποικοδομητικη κοινωνια με κριτικη και δημοκρατικη αντιληψη…και λογικη (οπως οι προγονοι σου (μου)

 17. Βυζαντινός Ιππότης 10/10/2015 @ 9:37 ΠΜ

  Για την Γεματρια μπορειτε να μαθετε εδω:

  http://www.esophoria.org/888vs666/

  http://www.esophoria.org/gematria-and-the-number-666/

  http://cosmicinitiation.blogspot.com.cy/2015/08/what-is-gematria-and-how-is-related.html

  Στο πιο πανω μπορειτε να μαθετε και για τα κατεστραμμενα παιδια του Αχριμαν του Καρβελα και της αντινοησης που ψαχνουν για τα θεια μεσα στην γνωση του φυσικου πεδιου και προσπαθουν να μπλοκαρουν την βαθυτερη ουσια των πραγματων και θυμουνται τους Πυθαγορειους τους οποιους σφαγιασαν μονο οταν συμφερει την παρανοια που εχουν σπειρει στην Ελληνικη συνειδηση.

  Το σιχαμα τους εχει φτασει σε τετοιο σημειο που πλεον γινεται απολυτως κατανοητος ο εκνευρισμος του Ιεχωβα-Απολλωνα με τα Γκοιμ που ξεσηκωσε τα τεκνα της Σιων και τους ξεφτυλισε. Τωρα εχω μαθει οτι κατεβαινει και απο το Εκουρ καθως πλεον ο Ολυμπος δεν ειναι προσβασιμος λογω των πτωματων που προσπαθησαν να ανεβουν με τεχνητες σκαλες και εχουν φραξει με τα σαπια κοκκαλα τους ολες τις διαδρομες προς αυτο το βουνο που και παλι ανοικει στον Μαρντουκ που μου ειπε και το εξης:

  There was never a room for trickery in the house of YAHUVEH because I am Marduk and my word is the LAW and even the Babylonian kings were shit scare of me because I am the dragon father and there is no escape from my eye. Remember the story of Nebuchadnezzar II and how the son of the morning star have fallen in my shadow when he realized within that I am his father. I am the builder of the tower of Babel and I am the one who took it down because I am the creator and the destroyer. I am the First and the Last, the Beginning and the End. I am Alpha and the Omega. ΙΑΩ.

  I am the one who have humiliated the arrogant Greeks and I am the one who made the false Jews to crawl at the feet of MY SON. I am the top of all the mountains. All the sacred mountains are mine and I am not coming down neither from Olympus and neither from Zion. I am coming down from DURANKI for it is time to meet YOUR FATHER.

  I am the Alpha and the Omega, the First and the Last, the Beginning and the End. Revelation 22:13

 18. Η αλληγορία και η ειρωνεία, όπου με την υποβλητικότητά τους καταστούν τα κείμενα περισσότερο αισθητά, μας κάνουν να διαβάσουμε πέραν των λέξεων, να αποκαλύψουμε τα κρυμμένα νοήματα ώστε να οδηγηθούμε στη κατανόηση του πραγματικού. Η ειρωνεία, η αντίφαση ανάμεσα στα λεγόμενα και τις πράξεις, μας οδηγεί στη συνειδητοποίηση, στη τελική έκβαση, στις συνέπειες, οι οποίες μπορεί να είναι τραγικές (τραγική ειρωνεία).
  Τα δυσδιάκριτα νοήματα, απαιτούν ικανότητα προσέγγισης και αποκωδικοποίησης, πράγμα δύσκολο, μιας και ο κάθε ένας από εμάς έχει ιδιαίτερες ικανότητες και αντιλήψεις, για κάθε συγκεκριμένο θέμα. Άρα πάντα υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ακόμα και από τους πιο ικανούς να «διαβάζουν».
  Δεν ξέρω αν συμφωνείται, θα έλεγα πως όλοι είμαστε υλιστές. Γιατί αυτή είναι η φύση της κοινωνίας μέσα στην οποία «μεγαλώνουμε» – βάζω έμφαση στο ρήμα «μεγαλώνουμε», ειρωνευόμενη (τραγικά) το Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
  Δίνουμε έμφαση λοιπόν στην ύλη (χάνουμε τη φαντασία- άρα τη δημιουργικότητα), οπότε αυτός είναι ο γνώμονας και ο κύριος κανόνας βάσει των οποίων αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα (Κάποτε ονειρεύτηκα πως ήμουν πεταλούδα……..). Οπότε η δράση (αιτία) φέρνει και ένα αποτέλεσμα, θα έλεγα χονδρικά.
  Αυτό όμως είμαστε, ή θέλουμε να είμαστε; Διαθέτουμε παραπάνω από μία αισθήσεις, τις οποίες ουσιαστικά δεν εκμεταλλευόμαστε και δεν εκτιμάμε την αξία τους. Όταν ο άνθρωπος γίνεται ΆΝΘΡΩΠΟΣ, κατανοεί και αντιλαμβάνεται, λύει και επιλύει. Το ένστικτό του οξύνεται και γίνεται «αλάθητο». Και πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγαλύτερα όπλα από αυτά με τα οποία γεννιόμαστε προικισμένοι. Η εσωτερική «φωνή» – το «δαιμόνιο» του Σωκράτη, στις υποδείξεις του οποίου, ο Σωκράτης φαίνεται ότι είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και που του έδινε κάποια σημάδια για τη μελλοντική του συμπεριφορά.

  Κάτι αλληγορικό………… μία εικόνα χίλιες λέξεις (έχει δημοσιευθεί εδώ στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ)

  • Ανώνυμος 10/10/2015 @ 11:49 ΠΜ

   “…Δίνουμε έμφαση λοιπόν στην ύλη (χάνουμε τη φαντασία- άρα τη δημιουργικότητα), οπότε αυτός είναι ο γνώμονας και ο κύριος κανόνας βάσει των οποίων αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα …”. Aν μεταφραζαμε την υλη με βαση τη φαντασια θα λεγαμε ακομα οτι τον κεραυνο τον στελνει ο Διας και οχι οτι ειναι ενα ηλεκτρομαγνητικο φαινομενο. Επισης οι νευρωνες που κανεις αυτη την στιγμη αυτες τις σκεψεις ειναι δυστηχως ή ευτυχως υλη (κυτταρα και ατομα). Η δημιουργια επισης υπαρχει στην επιστημονικη σκεψη αλλα και στην αντιγραφη των κυτταρων. Επισης εσωτερικοτητα και μυστικισμο μπορεις να βρεις στο θαυμα και στο δεος της πραγματικοτητας.

   • «…Δίνουμε έμφαση λοιπόν στην ύλη…….. Επισης οι νευρώνες που κανεις αυτη την στιγμη αυτες τις σκεψεις ειναι δυστηχως ή ευτυχως υλη (κυτταρα και ατομα)……..

    Αυτό λοιπόν «κινεί» τη σκέψη; νευρώνες – κύτταρα – άτομα; Μπορεί να λειτουργήσει ο εγκέφαλος χωρίς ψυχή – πνεύμα; Κατά την επιστημονική σκέψη απόλυτα. Τα πάντα είναι θέμα χημείας. Άλλωστε η ψυχή και το πνεύμα δεν αποδεικνύονται πειραματικά.

    ……….(χάνουμε τη φαντασία- άρα τη δημιουργικότητα)»……….. Aν μεταφραζαμε την υλη με βαση τη φαντασια θα λεγαμε ακομα οτι τον κεραυνο τον στελνει ο Διας και οχι οτι ειναι ενα ηλεκτρομαγνητικο φαινομενο…….

    Συμβαίνει όμως ο κεραυνός να μην είναι πάντα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο, αυτό όμως και πάλι δεν αποδεικνύονται πειραματικά, άρα δεν συνάδει με την επιστημονική λογική. Όταν τίθεται έτσι το ζήτημα μάλλον μιλάμε για ΔΙΑΚΡΙΣΗ σωστά;
    Τι εννοούμε φαντασία;
    Κατά τη γνώμη μου, ο Faros δίνει τη καλύτερη δυνατή ερμηνία. Εδώ στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ.

    Φαντασία

 19. Βυζαντινός Ιππότης 10/10/2015 @ 10:48 ΠΜ

  Ασφαλως λεω Γκοιμ τα παιδια της επιφανειας που γνωριζουν καλα την μαγκια και την κλανια. Το θεμα δεν ειναι εθνικο αλλα λογω των συνθηκων το στρατοπεδο του Αχριμαν ανεμιζει την σημαια της “ελευθεριας” στην αρχαια Ελλαδα. Εκει οπου οι εκπτωτοι IGIGI = 264 = DAMNED = BLIND = BELIAL γαμουσαν και εδερναν προσπαθοντας ακομα και να καπηλευθουν την ψυχη του κοσμου και τα μυστηρια της ανατολης, εκει οπου για παραδειγμα οι δουλοι θεωρουνταν ως αψυχοι και τους κρεμούσαν κολαρα στον λαιμο που ελεγαν: Αμα χαθει να ΤΟ (αυτο το αντικειμενο) επιστρεψετε στην ταδε διευθυνση.

  Ψαχετε να βρειτε τους “θεους” που εξουσιαζαν την τοτε Ελληνικη ελιτ?

  Μην ψαχνετε στην επιφανεια και στα ειδωλα. Προσπαθηστε να ψαξετε κατω απο τα συντριμια που αφησα πισω μου και το μονο που θα βρειτε ειναι σκατα και δυσωδια μεσα σε μια πραγματικοτητα που θυμιζει την σημερινη. Πισω απο την Ελληνορωμαικη ελιτ θα βρειτε τα ιδια σκατα που θα βρειτε μεσα στον λευκο οικο που ειναι μια αντιγραφη του Παρθενωνα και ενα ακομα μνημειο του θανατου της Σοφιας. Θα βρειτε αυους που προσπαθουν να δημιουργησουν μια ταξη απο “υπερανθρωπους” που θα εξουσιαζουν τους “αψυχους” δουλους και μεσα σε αυτους θα βρειτε και αντιχριστους Εβραιους και Ναζι και “πεφωτισμενους” και οτι αλλη κουραδα μπορει να βαλει το μυαλο σας.

  Ολα τα παιδια τους Αχριμαν εχουν σχηματισει το δικο τους στρατοπεδο και ειτε που θα αντισταθειτε και θα ξεκολλησετε το μυαλο σας απο τις ταμπελες και την επιφανεια, ειτε που θα ξυπνησετε μεσα σε ενα εφιαλτη χωρις τελος.

  • και σε αυτο το σημειο αγαπητε φιλε πρεπει να βαλουμε στο παιχνιδι τον πλατωνικο κοσμο των ιδεων,,,και φυσικα την ελληνικη μας γλωσσα η οποια εναι το βασικο μας εργαλειο να αντλουμε απο αυτον τον αφθαρτο κοσμο τις ιδεες και να τις φερνουμε σε αυτον τον ματαιο κοσμο….

   ο κοσμος των ιδεων ειναι ενας αγαθος κοσμος ,,δεν μπορει να ειναι αλλιως γιατι ο δημιουργος ειναι και αυτος αγαθος,,
   τα θαυματα και αρμονικα κτηρια των αρχαιων μας τα γεματα καλλος αγαλματα μας φερνουν την αντανακλαση αυτου του κοσμου σε μας ….

   γιαυτο και οι αρχαιοι ελληνες ηταν ομορφαντρες και μορφονιες ….την εγκυο γυναικα την βαζανε να κοβει βολτες στα αλση που ηταν γεματα με αγαλματα …εσυ τι λες να εβγαιναν τα παιδια μετα απο αυτο?
   Κουασιμοδοι?
   -ομορφοπαιδα θα εβγαιναν…

   η κακια ειναι μια αρρωστια του σωματος και της ψυχης,,,δεν υπαρχει κακο ,εχω την εντυπωση πως ουτε και η ορθοδοξια βλεπει διαφορετικα το θεμα ….

   τα κακογουστα κτηρια και αρχετυπα που φυτεονται στον κοσμο μας αντλουν την κακια τους απο εναν τεχνητο κοσμο φτιαγμενο απο πλασματα απειρης κακιας,,,
   ποιοι ειναι αυτοι που εφτιαξαν ενα τοσο σκοτεινο κοσμο?ε
   μα φυσικα οι δαιμονες -Αγγελοι..ισως και καποιοι θεοι που ειδαν την ματαιοτητα της μακαριοτητας,,,φανταστειται να εισαι θεος και να μην μπορεις να πλησιασεις τον Δημιουργο!!!!!! Μεχρι τον πλατωνικο ουρανιο θολο φτανεις και τερμα,,,,

   ισως λοιπον καποιος τετοιος θεος , που βαρεθηκε την βαρεμαρα του να ηθελα να κανεις κατι αλλο …..να βαρεθηκε την Αθανασια τυ και την μακαριοτητα και να αρχισε να κινειται!!!!

   κινηση -ζωη αλλα και φθορα = θανατος,,,,
   κινηθηκε για να νιωσει ζωντας θεος με αντιτιμο την αθανασια του,,,,,

   ισως ενας τετοιος θεος να ανελαβε το ελληνικο γενος και να του εδωσε την γλωσσα και την θεικη σπιθα…ποιος ξερει?σκεψεις κανω…

   .

 20. Βυζαντινός Ιππότης 10/10/2015 @ 11:35 ΠΜ

  Οι δαιμονες σας εχουν ξεφτυλισει καθως σας εχουν βαλει να φτυνετε μεσα στην Ρωμαικη ψυχη σας με τα σκατα της Ελληνωρωμαικης απατης και παρα το γεγονος οτι εχουν περασει δυο χιλιαδες χρονια ακομα δεν εχετε βαλει μυαλο και δεν εχετε καταλαβει ποιος ειναι ο εχθρος και ποιος ειναι ο φιλος σας, καθως κρυβεστε πισω απο τις ταμπελες και τις σκεπτομορφες που σας εχουν επιβαλει οι οποιες προβλεπουν βασανισμο μεχρι θανατου για τους Χριστιανους γιατι απλα πιστευουν στο αγαθο και τα Χρηστα ηθη και αν φυσικα στερεψει το αιμα του Χριστου θα φατε τις σαρκες σας μεχρι να μην απομεινει τιποτα απο εσας, καθως θα χαθει και η μνημη της υπαρξης σας.

  Η πραγματικοτητα σας βουλιαζει μεσα στην Αβυσσο και ειτε που θα κοψετε την μαλακια, ειτε που δεν θα προλαβετε καν να καταλαβετε οτι το λαθος βρισκεται μεσα στο κεφαλι και την ψυχη σας και οχι μεσα στα ειδωλα και τις σκεπτομορφες της επιφανειας.

  Ο Απολλωνας νοιαζετε για τους τιμιους τους φτωχους και τους αθωους και οχι για καποια “ελιτ” που γαμιεται στο ονομα του και ο Αντιαπολλωνας των ηλιθιων γαμιεται στα Ταρταρα.

  Ξυπνηστε πρωτου να ειναι αργα. Δεν εξαρτατε απο ενα προσωπο μονο το αν θα υψωθει η οχι η σημαια του Απολλωνα Χριστου και αν θα ανταποκριθουν οι ΓΝΗΣΙΟΙ Ελληνες (ξεφτυλιζω την παρανοια των “γνησιων Ελληνων” που δερνουν τους Χριστιανους τους οποιους θεωρω κατωτερους και απο τις σαυρες) στο καλεσμα του ΧΡΟΝΟΥ και κανεις δεν μπορει να σας σωσει ουτε εσας ουτε και την Ελληνικη ψυχη με το ζορι.

  Η ετσι η καθολου. Ο κυβος του καρμικου χρεους εριφθει.

  Ιδου το Ροδο και η Ελενη που αγαπησε τον ανθελληνα Παρη ιδου και το πηδημα.

  esophoria.org/the-return-of-the-hellenes/

  • Σιμωνίδης 10/10/2015 @ 1:14 ΜΜ

   Αν είσαι μάγκας την γεωμετρία κάντην στα Ελληνικά…δεν γίνετε να μιλάς για Έλληνας και να κάνεις γεωμετρία στα Αγγλικά….σε Σαχαρνεχ(Αγγλοσαξινική) γλώσσα……άντε…κάντο.

   οι φανατικά θρησκευόμενοι είστε σαν να κοιτάτε τον ήλιο με τις ώρες…και όταν πέρνετε το βλέμμα σας από τον ήλιο δεν μπορείτε να δείτε τίποτα τριγύρω σας.

   ααα μιλάς για “”ΜΑΥΡΟΥΣ””μάγους…Αλλά το όνομα σου το προηγούμενο πρωτού το αλλάξεις αυτό προσδιορίζει…WEBMAGOS …Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ WEB….

   και που είσαι σε περιμένω να βγεις απο καθρευτή να μου ρίξεις μπουνιδι…

   ΠΑΝΔΑΡΕ έτσι τώρα σε έποιασα,….τώρα κατάλαβα τη παίζει και με σένα…..

  • Σιμωνίδης 10/10/2015 @ 2:05 ΜΜ

   Πανδαρέ…γράψε λάθος για το προηγούμενο σχόλιο μου…παρανόησα ….μόλις το ξαναδιάβασα..κατάλαβα τη θέλεις να πεις!

   • FANTAROS TARATATA 10/10/2015 @ 3:34 ΜΜ

    Ότι και να θέλει να πει Σιμωνίδη το μελανάκι το πετάει! Σε ένα σχόλιο που αφορά τον ΝΟΥ, το ΠΝΕΥΜΑ και την ΨΥΧΗ, είναι ΑΔΟΚΙΜΗ η αναφορά σε μία από τις ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ που οι υποκινούμενες από γνωστά κέντρα ΕΞΟΥΣΙΕΣ, κρέμασαν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ώστε να απομειώσουν την ΑΞΙΑ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ και έτσι να αποτρέψουν τις. επόμενες γενιές της ανθρωπότητας από το να την μελετήσουν και έτσι να έρθουν σε επαφή με την ΑΛΗΘΕΙΑ!
    Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα, τόσο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, όσο και ΨΥΧΙΚΑ ή ΕΥΦΥΙΑΣ ή ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, στο σύνολο της ανθρωπότητας!
    Αν λοιπόν έρθω εγώ στα μέρη που συχνάζεις και λέω οτι ο Σιμωνίδης είναι πολύ έξυπνος και δεν παίζει ρόλο που είναι παιδεραστής, αλλά είναι και πολύ μορφωμένος και δεν παίζει ρόλο που είναι ομοφυλλόφιλος και ακόμη έχει πολύ υψηλό πολιτισμικό επίπεδο και για το ότι σκοτώνεται στο ξύλο με τον αδερφό του κάθε μέρα, τι πιστεύεις ότι θα μείνει σαν ΕΙΚΟΝΑ στο περιβάλλον σου;
    ΠΌΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ; ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;
    Αυτό που κάνει ο PANDAROS είναι η γνωστή ΚΑΡΑΠΟΥΣΤΙΑ του ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ που έγινε για χιλιάδες χρόνια κατά της ΦΥΛΗΣ, της ΧΩΡΑΣ και του ΕΘΝΟΥΣ μας!
    Δηλαδή “εγώ τα λέω για καλό και για να σε εξυμνήσω, αλλά πετάω και το μαχαιράκι στο νεφρό σου κατάλάθος”
    Και ο σπόρος Σιμωνίδη είναι κάτι πολύ μικρό όταν μπαίνει στο χώμα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ο οποίος μετά δεν μπορεί να ξεριζωθεί!
    Κάνει ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει ΕΡΩΤΑΣ στην αρχαία ελληνική, οτι έχει άγνοια τι σήμαινε ΕΡΑΣΤΗΣ και πως η φάρα του το μετέτρεψε και πως δεν καταλαβαίνει τι υποδηλώνει η ευχή “ΕΡΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΟΙΤΑΙ
    Με τη “αθώα” λογική του λοιπόν, ο… ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ είναι αυτός που πηδάει τη γνώση(;;;;;;), ο… ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ είναι αυτός που της κάνει παρτούζα με τους συναδέλφους του και η ευχή που έγραψα πιο πάνω σημαίνει “να γαμάτε και να λατρεύετε τους σαταναδες (δαίμονες)”.
    Ηταν μεντορας ο Σωκράτης κάποιου νέου και κατά ΑΥΤΟΥΣ τον πηδούσε, είχε γιουσουφάκι ο ΣΑΟΥΛ τον Βαρνάβα αλλά ήταν “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ”!!!!
    Αγαπούσε σαν ΑΔΕΡΦΌ ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τον ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ άρα ήταν ΑΔΕΡΦΕΣ, ήταν όλοι μέρα κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ με τον ΝΑΘΑΝΑΗΛ αλλά ήταν υπόδειγμα στενής φιλίας!!!
    ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ!
    Του έγραψα πιο πάνω ότι ο Βαρνάβας πήγαινε καροτσάκι τον Σαούλ και αυτός μου απάντησε γιατί με πειράζει που ο Σωκράτης ήταν “μερακλής”!
    Ξεκίνησε να απαντάει παρακάτω για το ότι έκανε λάθος που το ανέφερε στο προηγούμενο σχόλιο και έκλεισε με
    υστερόγραφο μεγαλύτερο από το σχόλιο για τα δήθεν “μεράκια” του Σωκράτη!!!
    ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΙΜΩΝΙΔΗ ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ!!
    Ξέρεις οι Ιουδαίοι κατάφεραν να περάσουν τις συνήθειες και στα τσιράκια τους ανά τις φυλές που κατάκτησαν πνευματικά μέσω τον θρησκειών – Δούρειων Ιππων του Ιουδαισμού!
    Πουτανίστικος ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ τρόπος ώς ΘΥΛΗΚΟΣ ΛΑΟΣ του πλανήτη, ώστε να ελεγξουν τους Έλληνες που ήταν ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ του πλανήτη!
    ΕΥΘΥΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ από τη μία, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΕΜΜΕΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ από την άλλη. “Αγάπη μου δεν είναι αυτό που βλέπεις” ένα πράγμα!

    ΥΓ (αφού τα γουστάρεις PANDARάκο):
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ; Όλη μέρα μαζί, ο ίδιος δήλωνε ότι ήταν ο αγαπημένος του και πεθαίνοντας τον φώναξε δίπλα του μαζί με τη μάνα του!

    • χαχαχχαχχα ελεος ρε..εγω αλλου το πηγα και αλλου με εφερες,,,

     ρε συ εχεις αισθηση του χιουμορ? την πλακα μας κανουμε εδω,,ειπαμε εδω δεν γραφουμε δοκιμια ουτε δινουμε εξετασεις για μεταπτυχιακα ,,μιλαμε οπως μιλαμε στο δρομο και στο καφενειο,,,Δηλαδη αν εισαι σε μια παρεα και ακουσεις οτι ο χατζηδακις ηταν μεγας μουσικος αλλα ειχε ενα κουσουρι οτι ηταν …. φουστης εσυ τι θα κανεις ρε θα παρεις ενα μαχαιρι να καρφωσεις τον αλλον που το ειπε?

     Η αν ακουσεις οτι ο καβαφης ειναι ο μεγαλυτερος ελληνας ποιητης και ενας απο τους μεγαλυτερους του κοσμου ηταν και αυτος φουστης τι θα κανεις θα τον καρυδωσεις τον αλλον?

     Δεν λεγοννται αυτα ?απο που ηρθες απο τον Αρη? Αναιρει κατι απο την προσωπικοτητα μιας μεγαλης φυσυογνωμιας?

     ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,συγκρατησε την ιερα μανια που τον ειχε πιασει γιαυτο το μαλακισμενο στον Φαιδρο και του φερθηκε σαν κυριος? Δεν σου ειπα οτι ηταν ακομη μια νικηφορα μαχη γιαυτον?
     Γιατι τρελενεσαι δεν καταλαβαινω,,,,,,
     γιατι να τον μειωσω ισα ισα ο Σωκρατης ειναι ο τοπ ολων με διαφορα απο τους υπολοιπους..

     • ΑΛΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ 10/10/2015 @ 9:03 ΜΜ

      Κανέναν δεν καρφώνω ούτε καρυδώνω, απλά την άποψή μου λέω όπως εσύ! Τώρα, το πως σκεφτόμαστε στην Ελλάδα και πως αυτό μεταφράζεται στους δρόμους και στα καφενεία είναι αυτά που μας εφεραν ως εδώ.
      Τόσο οι σκέψεις, όσο και οι απόψεις μας, είναι παράγωγα της πουτανιάς κάποιων που βάλθηκαν να μας ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ, με αποτέλεσμα στο τέλος να πείσουν και εμάς τους ίδιους και να καταντήσουμε να αυτοχαρακτηριζόμαστε. Αυτο είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
      Τέλος, πες κάτι και για την ταμπακιερα: τι ήταν μεταξύ τους οι…
      α) Σαούλ και Βαρνάβας
      β) Φίλιππος και Ναθαναήλ
      γ) Δημήτριος και Νέστωρας
      δ) ΙΗΣΟΥΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ
      Αντε, σε όλα απάντησες, μην κλάσεις μαλί τώρα, θα βρωμίσει μέχρι το… ΤΕΛ ΑΒΙΒ!
      Έλα κι αυτή κουβέντα του δρόμου και του καφενείου είναι, μην δείξεις ότι κατέβηκες από αλλού! χιχιχι χοχοχο χαχαχα χουχουχου χαρχαρχαρ!!!!!!!!

    • Σιμωνίδης 10/10/2015 @ 8:15 ΜΜ

     Κατάλαβα τη λες,όμως έχω την εντύπωση ότι απλά κρατάει μια ισοροποιμένη στάση αναμεταξύ της Ιουδαικής θρησκείας και Ελληνικής φιλοσοφίας,όταν ψαχνόμουν και εγώ το ίδιο ένιωθα.Πάντως και εμένα με ενοχλεί το να βάζουμε ταμπέλες….για να αντιπαρατεθεί κάποιος σε μια συζήτηση.Δείχενι με ποιο τρόπο θέλει να κερδίσει την “μάχη” των εντυπώσεων…
     Υ.γ. να σημειώσω για να μην παρεξηγηθούμε διότι είμαστε γεμάτο με “κουτοπόνηρα -πονηρά” πλάσματα …ότι ούτε gay είμαι ούτε παιδεραστής…..Πατέρας με μια κόρη!

 21. AΛΚΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 10/10/2015 @ 11:56 ΠΜ

  AIΣΧΥΛΟΣ
  Όλα όσα οραματίστηκε…

  «Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν,πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν. Κι οι βωμοί
  αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια.

  […] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο· γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».

  Αισχύλου «Πέρσαι», στ. 807-822, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 77 –

 22. FANTAROS TARATATA 10/10/2015 @ 3:51 ΜΜ

  Πράγματι Έλεος κι εσύ αν θα πας κάποτε άρρωστος σε κάποιον γιατρό και αυτός σου ζητήσει να κάνεις αξονική ώστε να καταλάβει την ΑΙΤΙΑ της ΠΑΘΗΣΗ ώστε να κάνει ΔΙΑΓΝΩΣΗ και να προχωρήσει στην ΘΕΡΑΠΕΙΑ, αυτό ακριβώς να του πεις:
  “για εμας τους ασθενείς τα πράγματα είναι πολύ απλά, καλά τα λες γιατρέ αλλά θα προτιμήσω να ξοδέψω τον χρόνο μου στις προσευχές μήπως με βοηθήσει ο θεός (χωρίς να κουνήσεις το χέρι σου φυσικά). Όσο μου λες από τι πάσχω με μπερδεύεις και επειδή ΕΓΩ δεν γνωρίζω ιατρική δεν μου είναι χρήσιμο να καταλάβω από τι πάσχω!
  Γιατρέ η ζωή είναι πολύ μικρή, εμείς φτιαγμένοι να πεθανουμε και να πάμε αλλού! Δε γαμείς, και τι θα γίνει αν προσπαθήσεις να με σώσεις; Ενω με τον δικό μου τρόπο θα πάω ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ!”
  Αυτά μας έκαναν αδερφέ οι εξουσίες, τέτοια καμένα μυαλά γίναμε μέσω ΚΑΙ των θρησκειών και μετά θέλουμε κάποιος να φροντίσει για να έχουμε καλύτερη ζωή!
  Σε παρακαλώ, τουλάχιστον πες μας ότι είσαι στο 45% της αποχής στις εκλογές!
  Το ίδιο με το παραπάνω να το πεις και στον μηχανικό όταν πας το αυτοκίνητο για επισκευή!
  ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

  • Ανώνυμος 10/10/2015 @ 8:24 ΜΜ

   Τρία πουλάκια Τσίου!αυτό καταλαβες?αιντεεεε….

  • Ανώνυμος 05/22/2016 @ 8:28 ΜΜ

   ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ…..ΑΡΑ “ΚΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ” ΕΣΥ.

   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΟΥ.

 23. Αφου τα ειπαμε απο την καλη να τα πουμε και απο την αναποδη…

  «Ο υπαρξισμός δεν είναι τόσο αθεϊστικός που να αναλώνεται προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός. Αντιθέτως, δηλώνει ότι, ακόμη και αν υπήρχε Θεός, το γεγονός αυτό δεν θα άλλαζε τίποτα»
  ΖΑΝ ΠΩΛ ΣΑΤΡ μεγας μαρξιστης φιλοσοφος,,,,εβραιος,,,,,

  Μην με πετροβολειτεαι. Μακαρι να ειχαμε και μεις τετοια μυαλα ,εναν Καστοριαδη ειχαμε και τερμα μετα το χαος…

  Μηπως λεει αυτα που ελεγε ο Σωκρατης 2000 χρονια πριν απο αυτον? δηλαδη οτι ο θεος δεν ασχολειται μαζι μας?

  τι λεει λοιπον ο μαρξιστης Σατρ’ το λεω με δικα μου λογια ετσι οπως μου ερχονται αυτη την στιγμη στο μυαλο ,εδω δεν γραφουμε δοκιμια την πλακα μας κανουμε,,,
  ”αφου λοιπον ο θεος υπαρχει η ο θεος δεν υπαρχει ειναι το ιδιο πραμα για εμας, ο άνθρωπος είναι εγκαταλελειμμένος, γιατί δεν βρίσκει ούτε μέσα ούτε έξω από τον εαυτό του μια δυνατότητα να αρπαχτεί από κάτι.Δηλαδη Είμαστε μόνοι, ασυγχώρητα μόνοι. Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να είναι ελεύθερος…

  το εντυπωσιακο ειναι οτι ο Σατρ μας λεει ο τι η ανθρωπινη ύπαρξη προηγείται της ουσία του!!!!χχαχχαχαχ
  ελπιζω να καταλαβαινεται τι,λεει,,,οποτε ο ανθρωπος μπορει να αυτοπροσδιοριστει μετα!!!!!Δηλαδη αν η ουσια προηγουνταν της ανθρωπινης υπαρξης ο ανθρωπος θα ηταν προβλεψιμος και θα ειχε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,,,δηλαδη αν ηταν αντανακλαση του πλατωνικου κοσμου ο ανθρωπος θα ειχε αρχη μεση και τελος και εντελως προβλεψιμος και κυριως δεν θα ειχε απολυτη ελευθερια,,,

  Αφου λοιπον η ανθρωπινη φυση δεν μπορει να προσδιοριστει αμεσα τοτε ο ανθρωπος ειναι αποκλειστικα υπευθυνος για οτι του συμβαινει,,,,οποτε δεν πρεπει να μυξοκλαιμε και να λεμε φταει ο τσιπρας γιαυτα που μας ερχονται,η φταινε οι τζιχαντιστες η φταινε οι οβραιοι το στραβο μας το κεφαλι φταιει, που δωσαμε τις τυχες της ζωη μας σε αυτα τα καθαρματα……

  Δηλαδη τι σου λεει, οτι αν αποφασισουμε για κατι αυτο το κατι πρεπει να ειναι καλυτερο για τον εαυτο μας αρα θα ειναι το καλυτερ ικαι για την κοινωνια….Πρεπει να εχεις κοινωνικη υπευθυνοτητα δεν πρεπει να εισαι παρτακιας….

  ολοι κρινομαστε απο τις πραξεις οι οποιες ειναι μη αναστρεψιμες,,, δηλαδη αν κανεις κακο η σκοτωσεις καποιον,δυστυχως δεν μπορει να αναστρεψεις αυτο που εκανες,

  Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙ Ο ΣΑΤΡ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙς ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΡΑΣΟΥΜΕ..γιαυτο πρεπει να ειμαστε υπευθυνοι ως ατομα και οχι να αφηνουμε τις τυχες σε αλλους…και οτι και να κανουμε να λεμε το εκανα για τα παιδια μου,η για την θρησκεια μου η γιατι μου το ειπε το κρατος,,,,,
  Αν τα δεχτουμε αυτα δεν θα ειμαστε ελευθεροι γιατι δεχομαστε την κυριαρχεια αλλων πανω στον εαυτο μας,,,,

  ο ΣΑΤΡ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩς ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ….

  αλλωστε ο ιδιος ελεγε πως ο ανθρωπος ”’είναι καταδικασμένος να είναι ελεύθερος”’

  Δεν ειναι τυχαιοι πως ενω ηταν κομμουνιστης οι μεγαλυτεροι πολεμιοι του εκτος απο την εκκλησια βεβαια ηταν οι Σταλινικοι κομμουνιστες..

  • Ανώνυμος 05/22/2016 @ 8:30 ΜΜ

   ΣΑΤΡ……ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΤΕΣ……ΣΑΡΤΡ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΩΝΗ.

 24. ΑΛΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ 10/10/2015 @ 8:28 ΜΜ

  Μα εσείς τον έχετε τον Σαρτρ PANDAROS, δεν είναι της φυλής των “παιδεραστών” και των “ομοφυλλόφιλων”, δεν είναι Έλληνας!
  Είναι της άλλης, της… “καλής” φυλής, που βγάζει έξυπνους και.. άντρες όπως ο Σαρτρ, οχι όπως οι “σκάρτοι” που έβγαλαν μεν Σωκράτη και Καβάφη αλλά ο ένας ήταν “μερακλής” και ο άλλος πήγε από πουστριλίκι όπως είπες!
  Της φυλής που θαυμάζεις είναι PANDAROS, αυτής που βγάζει και ΘΕΟΥΣ και τα εδάφη της είναι “ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ”!

  • Αγαπητε μου αυτο καταλαβες εσυ? Ο ζαν πωλ ηταν φιλοσοφαρα ναι η οχι?
   ΠερΙμενω να ακουσω ,,,

   Σου εδωσε εναν δρομο…διαβασες τι λεει,,,θες παρτον θες οχι,,,,
   εγραψα για τον Σωκρατη και κολλησες στο μερακλης,,χαχχαχαχχα
   Σου δινει εναν δρομο και αυτος,,,καθαρα ελληνικο αλλα ουτε και αυτον παιρνεις,,

   δεν σε καταλαβαινω αγαπητε μου,,,,

   • ΑΛΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ 10/11/2015 @ 12:08 ΠΜ

    Μια χαρά καταλαβαίνεις! Καταρχήν να περιμένεις να ακούσεις, όταν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε! Η μυρωδιά από το κλάσιμο ήδη πλησιάζει στη Χάϊφα! Κοίτα να προλάβεις γιατί θα βρωμίσει στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ! χαρχαρχαρχαρ
    Για τα ζευγαράκια που σε ρώτησα παραπάνω ούτε κουβέντα έτσι; χιχιχιχιχιχι
    Για το τρίτο με τον Δημήτριο σε πείραξε περισσότερο ή για τον Jesus! Κόλησες που αναφέρθηκα σε πιθανά γούστα τους; Α μπα σε καλό σου! χοχοχοχοχο
    Άκου ο… “αγαπημένος” “μαθητής”!!! χουχουχουχου

   • FANTAROS TARATATA 10/11/2015 @ 10:28 ΠΜ

    Φαίνεται PANDAROS ζορίζει η κλανιά όταν βγαίνει μαλί, έτσι; Συγχώρα με αν σε ζόρισα! Κι εγώ ο απαράδεκτος σε πήρα καροτσάκι από τα τσίπουρα, είμαι κακός τελικά! Χαχιχοχαρχου!!!
    Παρόλα αυτά αν και όταν γουστάρεις διαδικτυακό καφενέ, πες να ανοίξουμε την κουβεντούλα για τα… “ζευγαράκια” που σου προτάθηκαν!!!

 25. FANTAROS TARATATA 10/10/2015 @ 9:06 ΜΜ

  Ενώ είπες κάτι πολύ διαφορετικό, έτσι;

 26. Με τη καρδια..

 27. Ανώνυμος 05/22/2016 @ 6:01 ΜΜ

  Τόσες … μαζεμένες…!!!

 28. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 05/22/2016 @ 9:45 ΜΜ

  ναι η γλωσσα και μαλιστα η ελληνικη ειναι κατι περισσοτερο απο μεσο συνεννοησης. ειναι δονηση , ειναι αυρα , ειναι μαθηματικα.
  οι εχθροι της ελληνικης γλωσσας εχουν βαλει στοχο να την καταστρεψουν. γι αυτο καταργουνται οι κανονες γραμματικης και ορθογραφιας, γι αυτο η εμμονη με τα greglish.- που εγω προσωπικα δυσκολευομαι αφανταστα να διαβασω και να καταλαβω.
  Ναι, πιστευω στα νοηματα πισω απο τις λεξεις.

  βρε παιδι μου, ολοι ειδαμε οτι ο συνδιασμος λεξεων σε σχεση με το νερο δινει απιστευτα αποτελεσματα.
  επισης ,η αλλιωση ερμηνειας καποιων λεξεων ειναι γεγονος. προσφατα, εμαθα οτι η λεξη -αμαρτια- σημαινει κατι που δεν εχει ολοκληρωθει, δηλαδη, καμια σχεση με την σημερινη σημασια της λεξης.
  πραγματικα θα ηταν μεγαλο ταλεντο για καποιον να κατανοησει και να κατακτησει το νοημα, τη βαρυτητα και τη σημασια, οχι μόνο της κάθε λέξης , αλλά και του κάθε γραμματος της γλωσσας μας.
  θα ηταν ευχης εργον ανα μπορουσαμε εμεις και οι απογονοι μας να χρησημοποιουμε την πλουσια ελληνικη γλωσσα μας οπως της αξιζει και να μην “κοιμιζουμε” λεξεις στο περασμα του χρονου.

 29. Ελευθέρου γαρ εστι ταληθή λέγειν. 05/22/2016 @ 10:34 ΜΜ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ .ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΩΡΑΙΑ !ΑΜΦΙΑ -ΜΑΦΙΑ .

 30. έζησα σε ένα σπίτι γεμάτο με καθρέπτες, από μικρή έπαιζα με τους καθρέπτες . ειδικά σε ένα καθρέπτη του σπιτιού μου που υπάρχουν τέσσερα αποτυπώματα από χέρι τα οποία δεν βγαίνουν.
  η δική σου εξήγηση για τους καθρέπτες που αγνοούσα, ίσως μερικές φορές είναι προτιμότερο να αφήνεις αυτά που έρχονται για να γραφτούν έτσι απλά.
  κάποια αλήθεια θα αφήσουν στο πέρασμα τους. Εκτός εάν ονειροβατείς και δεν θες να ξυπνήσεις. πώς όμως μπορείς να υλοποιείς με χέρι βοήθειάς την φαντασία σου δονήσεις και κλειδιά που είχες κρύψει στην παιδική σου ηλικία ? ένα ταξίδι να ξεκινήσεις να βρεις την πορεία που είχες χαράξει στην οδό στεφάνου που σφραγίστηκαν τα μυστικά και οι έννοιες είναι τόσο άπλαστες που πινέλο πιάνεις και αρχίζεις και ζωγραφίζεις το αποτύπωμα αυτού που σε έφερε στην ζωή.
  σαν μικρές ιστορίες που αναρτήθηκαν σε καρδιές παλιές με δύναμη πνοής να σε αγγίζουν εκεί που το αόρατο συμβαδίζει με το ορατό.

 31. Γίδα Προβατά 05/26/2016 @ 12:36 ΠΜ

  Τι καταπληκτικό κείμενο Stranger!

 32. “ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ μου εδωσαν Ελληνικη…” κι ομως, οι καθρεφτες σε μπερδευουν. Και τα ζωα, οταν μιλουν καμια φορα…
  ΑΝΑΜ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*