Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
16:44 - 14/10/2017

Η λανθάσμενη αποψη για το θέμα της θετικής σκέψης …!

Έχετε πει ποτέ ότι απλά πρέπει να “σκεφτείτε θετικά” και τα προβλήματά σας θα εξαφανισθουν;

Ή ότι για να επιτευχθεί αυτό που θέλετε στη ζωή σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το απεικονίσετε μεσα σας σαν να εχει ηδη συμβει και θα καταλήξη να εμφανίστει;

Πρόκειται για μια προσέγγιση στη ζωή που είναι δημοφιλής εδώ και δεκαετίες, χάρη σε βιβλία όπως το Think and Grow Rich και πώς να κερδίσετε φίλους και να επηρεάσετε τους ανθρώπους.

Αλλά πραγματικά μας βοηθάει να ζούμε πιο ουσιαστικές και εκπληρούμενες ζωές; Όχι ακριβώς….

Εστιάστε στη δύναμη των σκέψεών σας και θα μεταμορφώσετε την πραγματικότητά σας

Χιλιάδες βιβλία, εργαστήρια και γκουρού αυτοβοήθειας επαναλαμβάνουν το ίδιο μάντρα: «αλλάξτε τις σκέψεις σας, αλλάξτε τη ζωή σας».

Αν μόνο ο μυθικος «νόμος της έλξης» δούλευε για τους μισούς ανθρώπους που το δοκίμασαν τοτε θα χρειαζόμασταν ένα μεγαλύτερο Χόλιγουντ για όλα τα εκατομυρια νεα “σκέφτομενα” αστέρια, θα θελαμε χιλιάδες νέα ιδιωτικά νησιά για τους εκατομμυριούχους της θετικής σκέψης, και ολόκληρες βιομηχανίες που θα ελεγχαν την επιτυχία των θετικης σκεψης CEOs.

Δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι στον πλανήτη μας για να εκπληρώσουν τα όνειρα μιας νέας γενιάς “μάγων” που θα είχαν στην κατοχή τους “Το Μυστικό”.

Η θετική σκέψη είναι σαν την έκδοση της Νέας Εποχής που πιστεύει στον Άγιο Βασίλη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια λίστα με αυτό που θέλετε, να φανταστείτε ότι αυτο είναι στο δρόμο του, και στη συνέχεια να καθίσετε και να περιμένετε απο το σύμπαν να το παραδώσει στην πόρτα σας.

Η Θετική σκέψη υποστηρίζει ότι σας δίνει τα κλειδιά για να εκδηλώσετε το επιθυμητό μέλλον σας, φαντάζοντας ότι έχει ήδη φτάσει εχει ηδη συμβει! Κάνοντας το αυτό, προσελκύετε ό, τι θέλετε από την συμπαντικη μήτρα. Μείνετε 100% θετικοί για αρκετό καιρό, και η νέα πραγματικότητά σας απλά θα υλοποιηθεί από τις σκέψεις σας!!

Υπάρχουν ομως μόνο δύο προβλήματα εδώ: 1) είναι εξαντλητικό και 2) είναι αναποτελεσματικό.

Η Θετική σκέψη σάς διδάσκει να αγνοήσετε τα αληθινά σας συναισθήματα

Η θετική σκέψη ειναι πραγματικα σαν καπιος να σας διδάξει πώς να υπνωτίσετε τον εαυτό σας να αγνοήσει τα αληθινά συναισθήματά του.

Δημιουργεί ένα είδος όρασης σήραγγας οπου δεν σε αφηνει να κοιταξεις δεξια αριστερα. Αρχίζετε να κλειδώνετε τη συνείδησή σας σε μια φούσκα στην οποία υπάρχουν μόνο ο “ανώτερος εαυτός σας” που ειναι πάντα χαμογελαστός, γεμάτος αγάπη και ευτυχία, μαγνητικός και ηρεμος. Η ζωή μέσα σε αυτή τη φούσκα μπορεί να σας κανει να αισθάνεσται καλα βραχυπρόθεσμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου η φούσκα θα σκάσει. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που αναγκάζετε τον εαυτό σας να είναι θετικός, η αρνητικότητα μεγαλώνει μέσα σας. Μπορείτε να αρνηθείτε ή να καταπνίξετε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα σας, αλλά αυτο δεν εξαφανιζει αυτα τα συναισθηματα.

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και αντιμετωπίζοντας αυτές τις προκλήσεις προκαλουνται καθημερινά κάθε είδους σκέψεις και συναισθήματα, όπως ο θυμός, η θλίψη και ο φόβος. Προσπαθώντας να αποφύγετε αυτό που θεωρείτε αρνητικό και να κολλήσετε μόνο στο θετικό είναι ένα τεράστιο λάθος. Όταν αρνείστε τα αληθινά συναισθήματά σας, λέτε σε ένα μέρος του εαυτού σας: “Είσαι κακός. Είσαι σκιά. Δεν πρέπει να βρίσκεσε εδώ. “Κατασκεύαζετε ένα τείχος στο μυαλό σας και η ψυχή σας χωρίζεται στα δυο. Όταν σχεδιάζετε τη γραμμή ανάμεσα σε αυτό που είναι αποδεκτό μέσα στον εαυτό σας και σε αυτό που δεν είναι, το 50 τοις εκατό από το ποιος είσαι απορρίπτεται. Φευγεται συνεχώς μακριά από τη σκιά σας. Είναι ένα εξαντλητικό ταξίδι που οδηγεί σε ασθένεια, κατάθλιψη και άγχος.

Προσπαθούμε τόσο σκληρά να είμαστε ευτυχείς και όσο σκληρότερα προσπαθούμε, τόσο πιο απογοητευμένοι γίνομαστε. Η απογοήτευση συν την εξάντληση είναι ένας καλος δρομος για την κατάθλιψη. Οι άνθρωποι απογοητεύονται επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αρχέτυπο της επιτυχίας που τους έχουν πουλήσει από το Χόλιγουντ. Είναι εξαντλημένοι από την καταπολέμηση του πραγματικού εαυτού τους, και είναι καταθλιπτικοί επειδή δεν είναι ευθυγραμμισμένοι με την πραγματική τους φύση.Ετσι Καταλήγουμε στον πόλεμο με τον εαυτό σας…

Μπορείτε να ξοδεψετε τη ζωή σας σε έναν μονιμο εμφύλιο πόλεμο με τον εαυτό σας.

Η άλλη προσέγγιση είναι να αναγνωρίσετε ότι είστε άνθρωπος με όλες τις δυνατότητες μέσα σας και να μάθετε να αγκαλιάζετε το πλήρες φάσμα της ανθρωπιάς σας.

Σταματήστε να διαιρείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε “θετικά” και “αρνητικά”. Ποιος αποφασίζει τι είναι θετικό και αρνητικό, ούτως ή άλλως; Πού αντλειτε η γραμμή μεταξύ καλού και κακού μέσα σου; Στους εσωτερικούς μας κόσμους, τιποτα δεν ειναι τόσο ξεκάθαρο ωστε να πεις αυτο ειναι καλο η κακο.

Ακόμη και τα πιο απαιτητικά συναισθήματα έχουν μια σημαντική λειτουργία στη ζωή. Η θλίψη μπορεί να φέρει συμπόνια, ο θυμός μπορεί να σας ωθησει για να ξεπεράσετε τα όριά σας, και η ανασφάλεια μπορεί να γίνει καταλύτης για την ανάπτυξη, αλλά μόνο αν τους δώσετε χώρο μέσα στον εαυτό σας. Αντί να αγωνίζεστε εναντίον της φύσης σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προκλήσεις της ζωής για την πρόοδό σας.

Οι άνθρωποι πηγαινουν σε γκουρου γεμάτοι από φόβους και ότι είναι απελπισμένοι για να “θεραπεύσουν” και να “ξεφορτωθούν”ολα τα αρνητικα για να γίνουν πιο επιτυχημένοι. Θεωρούν την επιτυχία ως ένα είδος όασης, όπου μπορούν τελικά να απολαμβάνουν την ασφάλεια από το φανταστικό τέρας της αποτυχίας που συνεχώς τους ακολουθεί. Αλλά αυτή η όαση αποδεικνύεται ότι είναι ένα θαύμα που εξαφανίζεται μόλις πλησιάσετε.

Η συμβουλή μου για αυτούς τους ανθρώπους είναι να κάνουμε το αντίθετο της θετικής σκέψης. Τους καλώ να φανταστουν το χειρότερο σενάριο, να διερευνήσουν πραγματικά τι θα συμβεί αν γίνουν πραγματικότητα οι βαθύτεροι φόβοι τους. Όταν το κάνουν αυτό, ο φόβος σταματά να είναι ένα τέρας. Συνειδητοποιούν ότι ακόμα και αν αποτύχουν ξανά και ξανά, θα είναι σε θέση να σηκωθούν και να προσπαθήσουν ξανά.

Μπορουν να μάθουν από τις εμπειρίες τους. Θα γινόταν ετσι πιο σοφοι και πιο ικανοι να πετύχουν τα όνειρά τους την επόμενη φορά. Δεν θα οδηγούνται πλέον από μια αίσθηση ανεπάρκειας, μπορούν να απολαύσουν τη ζωή και να επιτρέψουν στη δημιουργικότητά τους να ανθίσει.

Συνειδητοποιούν ότι η δύναμη που δίνουν στους φόβους τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνειδητά για να χτίσει την πραγματικότητα που θέλουν. Αγκαλιάστε την αντίθεση της ζωής ,εγω πιστεύω στην αντίθεση στη ζωή. Όταν αγκαλιάζετε το πλήρες φάσμα του ποιος είστε – συμπεριλαμβανομένης της θλίψης, του θυμού, της ανασφάλειας και του φόβου – όλη η ενέργεια που χρησιμοποιήσατε για να πολεμήσετε εναντίον σας, είναι διαθέσιμη για να ζήσετε και να δημιουργήσετε.

Υπάρχει η ίδια ποσότητα ενέργειας στο “θετικό” όπως υπάρχει σε αυτό που αποκαλείτε αρνητικό ή σκιά. Τα συναισθήματα είναι καθαρή δύναμη ζωής και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στην πλήρη δύναμη της συνειδητότητάς σας, όταν επιτρέπετε να έρθει η ολότητα των συναισθημάτων σας. Ναι, θα υπάρξει πόνος, θλίψη και θυμός, όπως θα υπάρξει αγάπη, χαρά και ενθουσιασμός. Αυτά τα συναισθήματα θα βρουν τη φυσική ισορροπία τους, και αυτή η ισορροπία είναι πολύ πιο υγιεινή από τη διάσπαση σε καλό και κακό. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε όντα όνειρικα!

Μην αφήνετε τις ταμπέλες που εχετε δημιουργησει για την εικόνα του εαυτού σας να σας σταματούν από το να ζείτε ελεύθερα!

Μη συνεχίζετε να σκέφτεστε με την ιδιότητά σας ως το μέσο που σας προσδιορίζει για το ποιος είστε…Είμαι δάσκαλος αρα δεν μπορώ να μην είμαι πάντα σοβαρός… είμαι πολιτικός και δεν πρέπει εικόνα μου να δείξει ότι μπορώ να αυτοσαρκαστω … είμαι ιερέας και πρέπει ο τρόπος που μιλάω και αυτά που λέω να είναι μόνο όλα όσα επιτρέπουν τα βιβλία… είμαι επιχειρηματίας και πρέπει να έχω σοβαρό παρουσιαστικό. … είμαι άτυχος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσω…

Τα παραδείγματα είναι εκατομμύρια, είναι οι αποφάσεις της μάσκας ειτε από τύχη ειτε απο ανάγκη είτε από απόφαση…. διαλεξαμε να την φορέσουμε και να την αφήσουμε να επιλέγει και να δρομολογεί τα όνειρά μας και το μέλλον μας!

Δεν είμαστε αυτά που νομίζουμε αλλά γίναμε η εικόνα αυτού που θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο για να είμαστε προστατευμένοι σε όλα όσα φοβόμαστε!

Η ουσιαστική επιτυχία και η ουσιαστική ευτυχία κατακτιέται με την αποδοχή όλων των θέσεων και συναισθημάτων που μπορεί να παράγει η Ζωή μας !

Οι Κανόνες του πώς πρέπει να είναι ο κάθε ρόλος , πώς πρέπει να φαίνεται η κάθε ιδιότητα είναι κανόνες που δόθηκαν από αυτούς που ήθελαν να ελέγξουν τους ανθρώπους με τις μάσκες!

Έτσι την επόμενη φορά αν δεις κάποιον που τον θεωρείς πνευματικό άνθρωπο να αυτοσαρκάζεται, να γελά, να συμπεριφέρεται χαρούμενα σαν παιδί… Κάνε την αυτοκριτική σου να δεις γιατι σε ενόχλησε.. Εκεί θα συναντήσεις τις αρχετυπικες δικλείδες που έβαλαν άλλοι…

Ο πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος δεν έχει όρια πρέπει, δεν έχει κανόνες που ακολουθεί, δεν έχει νόρμες συμπεριφοράς… Ο πραγματικά αφυπνισμένος άνθρωπος ΕΙΝΑΙ και δεν συμπεριφέρεται σαν να ειναι …. Για αυτό είναι αδύνατο να ακολουθήσει τους κανόνες της μάσκας!

Θα κλείσω λέγοντας σε όλους σας μία συμβουλή που έδωσα στον γιο μου…. Να προσέχεις τους αψεγάδιαστους,τους εμμονικα “καθαρούς” με την εικόνα τους , τους ανθρώπους που δεν σου δείχνουν ότι έχουν τουλάχιστον ένα πάθος …. Γιατί αυτοι είναι οι πιο επικίνδυνοι υπηρέτες της μάσκας και κατά επέκταση του ίδιου του ματριξ που ζούμε!

Είσαστε τα πάντα , η επιλογή είναι αυτή που μπορεί να σας χαρακτηρίσει!!.. και η λογική λέει ότι αφού ζεις μέσα σε μια ζούγκλα κοινωνική που όλοι έχουν ξεχάσει ότι είμαστε μόνο ενέργεια τότε η ύπαρξη σου χρειάζεται όλο το ενεργειακό φάσμα της για να μπορεί να επιβιώσει … Μόνο όταν η επιλογή του να είσαι καλός θα έχει γίνει “συνήθεια” σαν την ανάσα σου μπορείς να πεις ότι ΕΙΜΑΙ θετικός ….χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει η να εγγυάται σε κανέναν ότι στην επόμενη στιγμή δεν θα επιλέξεις να φέρεις την αρνητική σου μορφή στην επιφάνεια … Πολεμιστής είσαι όταν ισορροπείς δυνάμεις και μέσα από την ισορροπία τιθασεύεις την συμφιωλιτικη σου ενέργεια ! Την ενέργεια της αλλαγής των καταστάσεων … την σταγόνα που αλλάζει την κατάσταση σε ενα γεμάτο μέχρι τα άκρα ποτήρι νερό ..!

Αφιερωμενο στο φιλο μου τον Ηλια ..

Stranger….

Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (40)

 1. Σωτηρης 10/14/2017 @ 5:31 ΜΜ

  Στο ερώτημα τι προϋπήρξε η κότα η το αυγό απαντώ ότι υπήρξε η ιδέα οτι πρέπει να υπάρξει κότα που θα αναπαράγεται και θα κάνει αυγά κτλ για ολα και ολους. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΠΡΟΫΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΤΗΝ ΎΛΗ… ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΆ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΎΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ…Ολα οσα αναφέρονται στις διάφορες θεωρίες είναι πάντα η μισή αλήθεια και αυτό δεν γίνεται πάντα με δόλο,άλλα και στην μη ικανότητα μας να κατανοήσουμε τι ειναι τελικα ο ανθρωπος και ποιος ο σκοπος της υπαρξης του ….

 2. Σωτηρης 10/14/2017 @ 5:50 ΜΜ

  Με το παραπάνω σκεπτικό όλα είναι δυνατά να γίνουν φτάνει να προϋπάρξει το όραμα….ΑΥΤΌ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΗΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΗΣ…ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ.ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΩΡΤΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΨΥΧΕΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΤΗΝ ΎΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΆΓΩΓΑ ΤΗΣ.Ο νομος της έλξης υπάρχει οσο υπάρχουν και οι εξωγήινοι…. ΤΟ ΑΘΡΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣ

  • ενταξη υπαρχει αυτο που λεμε η θετικη σκεψη τα πλασιμπο απανω σε αυτην την θεωρια βασιζοντε αλλα ολα τα αλλα που θα σου ερθουν ουρανοκατεβατα ειναι βλακιες βασικα και να σου ερθουν ολα αυτα τι αξια εχουν τα πολλα τα λεφτα κτλ καμια εαν δεν εχεις τον Χριστο οτι και να εχεις δεν εχει σημασια

 3. συμφωνώ με οσα λες και ο Χριστός καλος και ταπεινός ηταν αλλα οταν ειδε τον ναο να τον εχουν κανει πανηγύρι αναποδογύριζε τα τραπέζια, και αυτοι οι θετικοί ανθρωποι που σκέφτονται ολο καλα και ειναι φυγόπονοι κατι σαν τους ιαχωβάδες που τους απαγορεύουν να πηγαίνουν στρατο εαν ερχότανε οι μογγολοι οι τουρκοι να τους βιάσουν την οικογένεια τι θα κάνανε θα τους κερνούσανε και γλυκάκι και θα τους ευχαριστούσανε που τους βίασανε την οικογένεια, και η πολυ θετικη σκεψη πιραζει τον εγγεφαλο ειναι εκ τ

  • μπερδεύεσαι… το να είσαι δειλός και φυγόπονος δε σημαίνει πως σκέφτεσαι θετικά αλλά υστερόβουλα και μικροπρεπώς.

 4. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 10/14/2017 @ 6:25 ΜΜ

  ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙΣ ,ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ , ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ

 5. @ Stranger, respect! Μέχρι σήμερα, δεν ήμουν σίγουρη για τα μυαλά που κουβαλάς στο κεφάλι σου. Σήμερα κέρδισες τον σεβασμό μου για την διεισδυτικότητα και την αυτο-εντιμότητα της σκέψης σου. Έχεις τις διανοητικές και ψυχικές κοχόνες που χρειάζονται ώστε να κάνεις τον καθρέφτη φίλο σου. Χαίρομαι.

 6. Ανωνυμος 10/14/2017 @ 7:00 ΜΜ

  Γιατι δε λεμε τα πραγματα με το ονομα τους …;;;Θετικες σκεψης κανουν ολοι οι φυσιολογικοι ανθρωποι ….κανεις δε θελει να ζει τον πονο τη δυστυχια …εκτος αν δεν ειναι φυσιολογικος ….Δεν θελω να βλεπω γυρω μου ανθρωπους που υποφερουν ..που πονουν …θελω να βλεπω προσωπα χαρουμενα χαμογελαστα ευτυχισμενα.Ποτε ο ανθρωπος ειναι χαρουμενος ;;;Οταν ειναι παιδι …γιατι;;;Γιατι δεν εχει δολο…γιατι ειναι αυθορμητο….Θελω λοιπον να ειμαι οπως ενα μικρο παιδι …που ειναι αδολο ..καθαρο..συνεχ..

 7. Ανωνυμος 10/14/2017 @ 7:17 ΜΜ

  Να βοηθω να μοιραζομαι…Δεν μου αρεσουν οι ανθρωποι …δηθεν…δεν μου αρεσουν τα καλουπια …ειναι στεναχωρα …θελω να ειμαι ελευθερο πλασμα …γιατι ετσι πλαστικα…Θα πολεμησω λοιπον …για ολα αυτα που με στενοχωρουν ….και με περιοριζουν ….θα πολεμησω για να ελευθερωθω απο τα δεσμα ….που καποιοι μου επιβαλλουν ….θα διωξω οτι ειναι αρνητικο..αλλωστε οταν πολεμας υπαρχει ελπιδα ελευθερωσης …αν ομως εγκαταλειψεις …τοτε θα εισαι σιγουρα σκλαβος ..καλυτερος ο θανατος απο την ατιμωση

  • Εγω παλι οταν κλαιω απογοητευομαι και ειμαι σε πολυ δυσκολη κατασταση,πισμωνω γινομαι δυνατοτερη και συνεχιζω με περισοτερο παθος και δυναμη ψυχης…σαν ενα πισμωμενο ‘μικρο’ παιδι…

   • Στα δυσκολα του εαυτου σου μαθαινεις,στο ζορι και στην αρνηση εκει που θελεις να τα κανεις ολα πουτανα στο θυμο…εκει θελει μεγαλη προσοχη…εκει μαθαινεις τον εαυτο σου στα μαυρα του για να βγει το φως απο μεσα σου.Παλευεις με τον εαυτο σου…τον βλεπεις σοβαρα και οχι μονο με ενα χαζο χαμογελο γιατι ‘πρεπει’να ειμαστε θετικοι.Ενα θυμωμενο παιδι πολλες φορες πιστευω οτι γνωριζει καλητερα τον κοσμο και τις κακοτοπιες και αυτο το κανει σοφο στη ζωη του και οταν χαμογελα και κανει θετικες σκεψει

    • σκεψεις ξερει γιατι τις κανει…

    • Ανωνυμος 10/15/2017 @ 11:35 ΠΜ

     Ο Θυμος….προς ποια κατευθυνση;;;θυμωνω οταν υπαρχει αδικια…αλλα δεν απογοητευομαι …προσπαθω να διορθωσω την αδικια…Ο Θυμος αναλογα με την περιπτωση …μπορει να σε κανει καλυτερο αλλα και χειροτερο….Πιστευω οτι οι περισσοτεροι τον χρησιμοποιουν …για κακο…

 8. σωστος μαγκα μου…

 9. ensign Ro Laren 10/14/2017 @ 7:54 ΜΜ

  η θετικη σκεψη ειναι ο πυραυλος ο πιλοτος ειναι η συγκεντρωση και το καυσιμο ειναι η ενεργεια που ολοι χανουν ασκοπα στο σεξ…
  Το καθε ζωον ειναι θλιμμενο μετα το σεξ οποτε παει περιπατο και η θετικοτητα….απο κει και περα ξεκινα η οδος της απωλειας…..Αντιθετως οποιος ειναι “φορτωμενος” (νεος) εχει αισιοδοξια γιατι νιωθει εντονα την υπαρξη του….οι κηδειες εχουν το προβλημα.

  • ensign Ro Laren 10/14/2017 @ 11:29 ΜΜ

   για να δειτε οτι δεν καταλαβατε ακομα τι φταιει να σας παρω απο το χερακι λοιπον’ σε κανεναν αγωνα πνευματικο ή σωματικο δεν επιτρεπεται το χασιμο ενεργειας. Αυτο ειναι εντολη απο τον προπονητη…οποιος θελει οποιος δεν θελει μην κλαιει αργοτερα γιατι τις τρωει απο τη ζωη…α ρε κατι παλικαρια που δεν μπορουν να μαζεψουν ενα κομματι κρεας…..θελουν και γνωση…..

   • “Δεν επιτρέπεται” οκ..!
    Γίνεται όμως?
    Και αν κάνεις μια “μάχη”?δε θα σπαταλήσεις ενέργεια?
    Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αναπληρώσεις την ενέργεια εκτός από το να “ξεζουμιζεις” τους γύρω σου.

    • ensign Ro Laren 10/16/2017 @ 12:55 ΜΜ

     το να ξεμουζισεις τον αλλον ενεργειακα σε καθιστα μαυρο οπως θα το εθεταν οι πνευματικοι μιας και μπηκαμε σε αυτα τα χωραφια. Η ενεργεια που σπαταλαται δεν αναπληρωνεται τοσο ευκολα. Οσο περνουν τα χρονια γινεται δυσκολοτερο. Ο οργανισμος αντι να κανει αγωνα να αναπληρωσει πρεπει να εχει αποθεματα ενεργεια για να κανει την υπερβαση σε δυσκολους αγωνες.Η διαρκης ανανεωση ενεργειας ειναι εφικτη. ΙΝΡΙ. Η φωτια ανανεωνει αδιακοπα τη φυση οπως θα ενας αναστημενος δασκαλος.ignis natura renovatur integ

 10. Ανώνυμος 10/14/2017 @ 9:29 ΜΜ

  στην αρχαιοτητα εχουμς σχεδων ολους οσους φωτίστηκαν να να γεςλανε σαν μωρα μαλιστα δυο πεθαναν και απο το πολυ γελωτα οταν συνειδητοποιησαν την αληθεια … ΑΡΑ Η ΣΥ,ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ ,,,,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,,,ΟΙΑ Η ΝΟΡΦΗ ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ …ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟς ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ,,,,ΓΙΝΑΣΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ,,,

 11. Καθε άνθρωπος έχει ένα τουλάχιστον πάθος για την Ύλη που τον πονά. Ε εκεί ακριβώς θα σε χτυπά συνεχώς ο παλιομαλάκας δημιουργός! Από την μεγάλη του κακία για τον Άνθρωπο.

 12. ensign Ro Laren 10/14/2017 @ 10:50 ΜΜ

  καλα μιλαμε μπαζει πολυ εδω…..μαθημα 1. ας σταθουμε στην ερευνα των αληθινων υποτιθεται συναισθηματων’ για ονομαστε ενα που δεν εχει αρχη και τελος και παραμενει αληθινο και παρολα αυτα δεν ειναι θετικο. Συμπερασμα’ δεν υπαρχει αληθινο αρνητικο συναισθημα. ολοι οσοι κλαινε κλαινε χωρις λογο. Οποιος εχει κατανοησει ποσο χαζος ήταν που στενοχωριοταν καποτε για λογους που στο παρον χαρακτηριζει γελοιους το γνωριζει…

  • Φιλικά πάντα, αλλά σε μερικά σχόλια σου δεν συμφωνώ γι’αυτό κ γράφω.
   Δηλαδή δεν υπάρχει “ισορροπία”??
   Δύο είναι τα βασικά
   1) Αγάπη κ
   2)Φόβος
   Από αυτά τα 2 γεννιούνται όλα τ’αλλα

   • ensign Ro Laren 10/16/2017 @ 1:24 ΜΜ

    εαν το εξετασεις σε ανθρωπινο επιπεδο μονο ειναι η αγαπη που δεν υπαρχει οποτε προγραμματιζεσαι να αντιστρεψεις τα ποσοστα απο 1 -99 σε 99 -1. Λεω προγραμματιζεσαι ετσι για αρχη, γιατι ετσι και μπλεξεις με αυτην την αρχη που ιπταται παντου θα σε παει περαν του ανθρωπινου απλα συναισθηματος . Ο φοβος απο την αλλη ειναι η σαβουρα που πρεπει να καψεις για να βαλεις μπροστα τη μηχανη. Υπαρχει βεβαια και το ερωτημα ποιος θελει να ειναι θετικος….ολοι συνηθισαν την μιζερια……….

 13. ensign Ro Laren 10/14/2017 @ 11:13 ΜΜ

  2.Η θετικη σκεψη δεν ειναι ουτε εξαντλητικη ουτε αναποτελεσματικη αυτο συμβαινει μονον στην περιπτωση που θελεις να τη χρησιμοποιησεις για ιδιοτελεις υλιστικους σκοπους…πχ. να τη βαλεις να δουλεψει κατω απο τον νομο της ελξης υλης. Ο επαναπρογραμματισμος με θετικες σκεψεις ενος ήδη υπνωτισμενου δυστυχισμενου με εναν χαρουμενο Τρελο (του Ταρω) ειναι πιο ευκολο να σε φερει στο 9 στον γνωστη…Ποιον γνωστη? αυτον που παρατηρει τα καμωματα των χιλιαδων παιδιων του εσωτερικου κοσμου του.

 14. Σύμφωνα με τον Osho,
  ……
  οι τυφλά θετικές σκέψεις λένε μόνο τη μισή αλήθεια. Το αρνητικό κομμάτι μίας κατάστασης δεν πρέπει να αγνοείται αλλά να αναγνωρίζεται, έτσι ώστε το άτομο να είναι πλήρως συνειδητοποιημένο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται……
  Κι εδ΄ψ έχει δίκιο ο γάτος…

 15. Συγνώμη για την ανορθογραφία…(είναι και η πρεσβυωπία μας…και η βιάση μαζί…

 16. Ετσι ματια μου σωστα τα γραφεις…ακριβως ετσι.

 17. Συμφωνώ απόλυτα Stranger.Ωραιο άρθρο.
  Γνωμη μου:Αν δεν αναγνωρίσουμε τα αρνητικά μας τότε δεν είμαστε καν “πολεμιστές”

  • ensign Ro Laren 10/16/2017 @ 1:01 ΜΜ

   Μετα την αναγνωριση τι?
   H αναγνωριση δεν σημαινει και διαλυση….Η κατανοηση εστω που εχεις για ενα ελαττωμα δεν αρκει γιατι απλα ο νους δεν μπορει να διαλυσει τιποτα. Πχ. ξερεις οτι φοβασαι τα υψη και σου αποδεικνυει ο νους οτι δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις το πιο πιθανο ειναι να συνεχιζεις υψοφοβικος…για να μην παμε στα πιο συνθετα.

 18. Γνωθι σ´ αυτόν δλδ

 19. ανωνυμη 10/15/2017 @ 9:08 ΠΜ

  “Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα”…έτσι λέγανε οι παππούδες μου. Και το ‘χω δει πολλές φορές στη ζωή μου. Ό,τι είσαι αυτό θα ελκύεις. Η “θετική” σκέψη, όταν ΔΕΝ ακολουθείται από το ανάλογο συναίσθημα κ συμπεριφορά είναι απλά “κοροιδεύω τον εαυτό μου”. Αν δε γίνεις αγάπη πώς θα τη ζήσεις? Αν δε γίνεις συμπόνοια πώς θα τη ζήσεις, αν δε γίνεις αφθονία πώς θα τη ζήσεις? Αν δε παντρέψεις καρδιά με μυαλό πώς θα γίνει?

 20. Συμφωνώ με όσα γράφει ο Stranger και προσθέτω τον παράγοντα συναίσθημα. Οι θετικές σκέψεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές. Πρέπει την στιγμή που τις κάνεις να τις νιώθεις κιόλας. Απλά το θέλω ένα αυτοκίνητο δεν λέει. Πως θα είναι όταν θα το έχεις; Παίξε στο μυαλό σου όλη την “ταινία” με χρώματα, ήχους, συναισθήματα και το αυτοκίνητο σε περιμένει έξω από την πόρτα σου. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό θα δουλέψει.

 21. Ανώνυμος 10/15/2017 @ 3:09 ΜΜ

  Εγώ κι έχω συναντήσει και άλλους ανθρώπους, που έχουμε ανακαλύψει εμπειρικά, ότι το να σκέφτεσαι τα χειρότερα σενάρια και να συμφιλιώνεσαι μαζί τους και να είσαι έτοιμος να να βιώσεις κιόλας, δίνει μεγάλη δύναμη και φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα στην πραγματοποίηση των επιθυμιών.Και το αναφέρω καθαρά σαν πρακτική πέρα από νοητικές αναλύσεις και φιλοσοφίες που κι εγώ έχω διαβάσει σε δεκάδες βιβλία του είδους και τα θεωρώ πια παραπλανητικά…

 22. Αυτό που λέμε θετικά συναισθήματα φαίνεται πως είναι απλά ένας μέρος της πολικότητας που συχνότατα βρισκόμαστε στον τρισδιάστατο κόσμο που ζούμε.

  Η ζωή όμως είναι ένα και το αυτό και χωράει όλο το εύρος των ενδεχομένων εκδηλώσεων. Αρα γιάυτό δεν έχει νόημα να κηνυγάμε ένα συναίσθημα ή μια σκέψη. Αντίθετα, θεωρώ, ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε παρόντες στη στιγμή και να κατανοούμε χωρίς προκατάληψη ποια σκέψη μας ήρθε, σε τι διάθεση βρισκόμαστε κλπ

 23. Χρυσούλα 10/16/2017 @ 9:04 ΠΜ

  Καλημέρα, Νίκο! Χαίρομαι για το άρθρο σου! Υπάρχουν και πολλά άλλα που θα μπορούσε να πει κανείς, όπως ότι κάθε συναίσθημα που δεν αναγνωρίζεται και δεν του επιτρέπεται η ύπαρξη γίνεται μια βόμβα που όταν εκραγεί……. Συνέχισε έτσι!

 24. ensign Ro Laren 10/16/2017 @ 1:10 ΜΜ

  γενικο ερωτημα. Μετα την αναγνωριση τι? Ο τρελος στο ταρω θα ΔΕΙ καποια στιγμη τον εαυτο του οτι ειναι μπροστα του ο κινδυνος (που ειναι και το ευκολο κομματι να δει κανεις) …Ποιος ειναι αυτος ομως που δεν θα ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την ασρνητικοτητα γυρω του και μεσα του? Αυτος που εχει επιλεξει να ειναι θεατης του εαυτου του και εχει εδραιωθει παγια σε αυτη τη θεση. Και εδω επανερχομαι στην αναγκη θετικοτητας….και επαναπρογραμματισμου της προωπικοτητας. Πρεπει να γνωρισετε τετοια ατομα για να καταλαβ

 25. θα το θέσω διαφορετικά , όταν μια χαρούμενη σκέψη πέρασε στο κατώφλι και νοιώθαμε τέλεια υπήρχε για ένα διαστήμα λίγης ώρας που το τέλεια ακουγόταν από διαφορετικές πλευρές . δηλαδή η λέξη τέλεια ακούστηκε τρεις φορές από δύο τηλέφωνα διαφορετικά και ένα εμαιλ με την λέξη τέλεια..δεν θα πω για την σκέψη που κινεί ,σε άλλο θέμα..
  τώρα με τις αρνητικές σκέψεις σε βυθίζουν αλλά όχι αρκετά γιατί έρχεται ένας πχ άσχετος και τι κάνεις , του χαμογελάς και είναι σαν να μην είσαι βυθισμένος..αλλά άλλος.

 26. γιώργος 10/16/2017 @ 3:41 ΜΜ

  όντως η θετική σκέψη και διάφορα είδη διαλογισμού, δεν είναι παρα αυτοϋπνωτισμός. Δεν ενεργοποιείται η λογική σκέψη η οποία θα εξετάσει το πρόβλημα και θα μεθοδεύσει την λύση του, τουναντίον ναρκώνεται η λογική και ενεργοποιείται η φαντασία η οποία διαμορφώνει μία ψεύτικη πραγματικότητα και σαν παραίσθηση την επιβάλλει στην ανθρώπινη αντίληψη. Ως δια μαγείας δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, μόνο κουκουλώνεται.

  • ensign Ro Laren 10/17/2017 @ 7:05 ΜΜ

   οι λογαριασμοι αγορι μου φερνουν πονοκεφαλο και το μυαλο να ξερεις δεν ευτυχει ποτε….

 27. Pantelis Dafnomilis 10/23/2017 @ 8:42 ΜΜ

  Δεν εχω πάθη! Δεν εχω σκέψεις! Δεν θυμωνω ποτέ! Δεν στεναχωριέμε ποτε των πωτών οτι και να γινει!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*