in

Κάτι σίγουρα είναι πολύ στραβό στον πολιτισμό της χεστρας …!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στην Αμερική 3,5 εκατομμύρια είναι άστεγοι όταν την ίδια στιγμή άδειες αχρησιμοποίητες κατοικίες είναι 18,6 εκατομμύρια!

Κάπου μέσα στους νόμους και στις πεποιθήσεις του μυαλού μας χάσαμε την ανθρωπιά και πρακτικότητα μας !!

Κάπου αφήσαμε τα ανούσια χαρτιά και τις υπογραφές απο τσακάλια να ξεπεράσουν την ψυχή …

Κάπου αυτή η ηλιθιότητα θα κάνει μπαμ και θα είναι τόσο μεγάλο που θα αγγίξει πατόκορφα και εσένα που νομίζεις ότι δεν έρχεται η σειρά σου!

44321

Stranger….

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Σύντομα κοντά μας. Η τράπεζα κάνει κατάσχεση σε σπίτι και μετά προσπαθεί να το πουλήσει (κυρίως) ή να το νοικιάσει. Αν δεν βρει παραμένει κενό και ο πρώην ιδιοκτήτης άστεγος.

 2. ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ, ΤΙ ΚΩΜΙΓΟΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ CERN ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ, ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
  ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
  ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ.
  ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.
  ΝΙΚΟ ΕΥΓΕ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
  ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΕΡΠΕΤΑ ΕΝ ΕΤΗ 2016 ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΛΗΤΕΣ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ.
  ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ Η ΣΑΠΙΛΑ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΡΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΡΩΜΑ ΘΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΣΑΣ Η ΘΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.
  ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ.

  • Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος, αν δεν βελτιωθούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτόν Πλάτων

 3. Δεν οφείλει κανείς να νιώσει άσχημα, επειδή εκτός από το σπίτι του έχει και ένα εξοχικό, ενώ στο δρόμο υπάρχουν άστεγοι, διότι το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Και 50 σπίτια να έχεις, πάλι δεν θα νιώσεις άσχημα. Άλλωστε δεν μετράει η ποσότητα, αλλά μόνο η ποιότητα. Δηλαδή μπορείς να έχεις πχ 6 σπίτια και να κοστίζουν όλα μαζί πολύ λίγο. Ενώ να έχει άλλος μόνο ένα σπίτι και να κοστίζει εκατομμύρια, πχ σαν το σπίτι της Βανδή που κόστιζε 8 εκατομμύρια !! Επίσης το χριστιανικό ρητό που έλεγε αν έχεις δύο χιτώνες, δώσε τον ένα δεν εφαρμόζεται εδώ, διότι ο έξυπνος και σοφός άνθρωπος αν έχει παραπάνω σπίτια από ένα τα άλλα τα νοικιάζει ώστε με τα λιγοστά επιπλέον χρήματα να κάνει τη ζωή της οικογένειάς του καλύτερη. Ενώ στο τέλος αν έχεις πολλά παιδιά θα τα δώσεις σε αυτά ζήτημα είναι αν σου φτάσουν τα σπίτια να τα μοιράσεις δίκαια. κτλ κτλ

 4. Δεν οφείλει κανείς να νιώσει άσχημα, επειδή εκτός από το σπίτι του έχει και ένα εξοχικό, ενώ στο δρόμο υπάρχουν άστεγοι, διότι το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Και 50 σπίτια να έχεις, πάλι δεν θα νιώσεις άσχημα. Άλλωστε δεν μετράει η ποσότητα, αλλά μόνο η ποιότητα. Δηλαδή μπορείς να έχεις πχ 6 σπίτια και να κοστίζουν όλα μαζί πολύ λίγο. Ενώ να έχει άλλος μόνο ένα σπίτι και να κοστίζει εκατομμύρια, πχ σαν το σπίτι της Βανδή που κόστιζε 8 εκατομμύρια !! Επίσης το χριστιανικό ρητό που έλεγε αν έχεις δύο χιτώνες, δώσε τον ένα δεν εφαρμόζεται εδώ, διότι ο έξυπνος και σοφός άνθρωπος αν έχει παραπάνω σπίτια από ένα, τα άλλα τα νοικιάζει ώστε με τα λιγοστά επιπλέον χρήματα να κάνει τη ζωή της οικογένειάς του καλύτερη. Ενώ στο τέλος αν έχεις πολλά παιδιά θα τα δώσεις σε αυτά, άλλωστε ζήτημα είναι αν σου φτάσουν τα σπίτια να τα μοιράσεις δίκαια. κτλ κτλ

  Το ιδανικό θα ήταν αν η πολιτεία έδινε ευκαιρίες στους άστεγους, πχ να τους στεγάσει κάπου, να τους εκπαιδεύσει και να τους τοποθετήσει σε κρατικά εργοστάσια να παράγουν. Αλλά αποκτήσαμε τόσες δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να έχουμε δημόσια εργοστάσια… οπότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

  Το ότι υπάρχουν άστεγοι είναι αναμενόμενο βάση του Καπιταλιστικού μας συστήματος. Ας δούμε όμως και τα οφέλη του συστήματος.

  • Τι νόημα έχει όταν εσύ μπορείς να ζεις άνετα αλλά ο αδερφός σου, ο γείτονάς σου, ο συμπολίτης σου, ο συνάνθρωπός σου γενικότερα δυσκολεύεται να ζήσει;
   Ανθρώπινη ζωή, κατά την γνώμη μου, είναι να μοιράζεσαι συναισθήματα την ίδια την ζωή σου με κάποιον/ους και φυσικά και τα άψυχα υλικά αγαθά.
   ” Επίσης το χριστιανικό ρητό που έλεγε αν έχεις δύο χιτώνες, δώσε τον ένα δεν εφαρμόζεται εδώ, διότι ο έξυπνος και σοφός άνθρωπος αν έχει παραπάνω σπίτια από ένα, τα άλλα τα νοικιάζει ώστε με τα λιγοστά επιπλέον χρήματα να κάνει τη ζωή της οικογένειάς του καλύτερη.” Μάλλον δίνουμε διαφορετική έννοια στην λέξη έξυπνος, άλλο έξυπνος και άλλο πονηρός!

   “Υποφέρω όταν οι άλλοι κλαίνε” Ρίτσαρντ Νίξον

   Στο τέλος της ανάρτησης σου θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά όσο αναφορά τον καπιταλισμό:
   Η πραγματική πηγή του κακού είναι, κατά τη γνώμη μου, η οικονομική αναρχία της καπιταλιστικής κοινωνίας, όπως τη βιώνουμε σήμερα. Έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο σύνολο παραγωγών που ακατάπαυστα πασχίζουν να στερήσει ο ένας από τον άλλο τους καρπούς της συλλογικής τους εργασίας – όχι με τη βία, αλλά με την πιστή συμμόρφωση σε ένα σύστημα νομικών κανόνων. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μέσα παραγωγής -δηλαδή το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων που είναι απαραίτητες για την παραγωγή καταναλωτικών και άλλων απαραίτητων αγαθών- μπορεί νομικώς να είναι, και το μεγαλύτερο μέρος είναι, ατομική ιδιωτική περιουσία. –

   ” Άλμπερτ Αϊνστάιν, Why Socialism?, “Monthly Review” πρώτο τεύχος (1949)”

   Αυτό τον ακρωτηριασμό των ατόμων θεωρώ το μεγαλύτερο κακό του καπιταλισμού. […] Μια υπέρμετρα ανταγωνιστική στάση εμφυτεύεται στους μαθητές, οι οποίοι εκπαιδεύονται να λατρεύουν την άπληστη επιτυχία ως προετοιμασία για τη μελλοντική τους καριέρα. –

   ” Άλμπερτ Αϊνστάιν, Why Socialism?, “Monthly Review” πρώτο τεύχος (1949)”

   Ο καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν το χριστιανισμό χωρίς την κόλαση.

   “Frank Borman, 1928-, Αμερικανός αστροναύτης”

   Δεν μπορείτε να έχετε καπιταλισμό χωρίς να έχετε και ρατσισμό. –

   ” Μάλκολμ Χ (1965)”

   Ο καπιταλισμός θριαμβεύει βασιζόμενος στο δικαίωμα της ανισότητας, αλλά θα επιβιώσει μόνο αν όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην ανισότητα.

   “Charles Handy, 1932-, Ιρλανδός γκουρού του management”

   Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι σωστά σχεδιασμένα για τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

   “Eric J. Hobsbawm, 1917-2012, Βρετανός μαρξιστής ιστορικός”

   «Αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αναζητήσουμε το επίκεντρό της… Η όποια αναγέννηση θα έρθει μόνο διαμέσου της αναγέννησης του χώρου και του θεσμού της εργασίας… Ο νέος καπιταλισμός οδήγησε στην αποδυνάμωση των δημοκρατικών αξιών. …θεωρώ ότι επιβάλλεται να εστιάσουμε την προσοχή μας στο χώρο εργασίας και να δούμε πως αυτός μπορεί να αλλάξει. Καθότι δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόσφορο μέσο για να εκπαιδεύσουμε εκ νέου τους ανθρώπους στη συμμετοχή.»

   “Richard Sennett, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο LSE και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14/6/09”

 5. Stranger, δε βλέπω κάτι αρνητικό σε όλο αυτό.

  Τα εξοχικά σπίτια που είναι κλειστά για κάποιους μήνες το χρόνο, τα αποκτήσανε με κόπο και ιδρώτα κάποτε οι άνθρωποι. Κάποτε η απόκτησή τους αποτελούσε το κίνητρο περισσότερη παραγωγικότητα στην εργασία, όλο αυτό οδήγησε στη βελτίωση της κοινωνίας, την δημιουργία αγαθών, προσφορά υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει πρόοδος.

  Επίσης για να το αποκτήσουν μάθανε την αξία της οικονομίας και της αποταμίευσης.

  Μήπως όλο αυτό τον αγώνα να τον πετάξουν στο δρόμο και να τα δώσουν στους άστεγους;;; Μήπως να φιλοξενήσουν άγνωστους ανθρώπους στα κλειστά σπίτια τους και στο τέλος με τις ζημιές και τις φθορές που θα τους κάνουν να πληρώνουν κι άλλα και να τραβάνε τα μαλλιά τους;;;;

  Ο πολιτισμός της χέστρας μήπως είναι μια ανόητη σκέψη που έκανες κάποτε;;; Το ανέλυσες παρακάτω το θέμα;;; Επειδή δηλαδή στο δυτικό κόσμο πατάμε το καζανάκι για λόγους καθαριότητας, για λόγους υγιεινής, και επειδή όλο αυτό είναι ξόδεμα νερού ενώ όταν στις υποανάπτυκτες χώρες δεν έχουν να πιουν νερό, άρα σκέφτηκες να ονομάσεις τον πολιτισμό μας έτσι… Είναι αστεία η σκέψη σου φίλε Νίκο! Με το μπάνιο φεύγει περισσότερο νερό λοιπόν, άρα εγώ ας πω ότι είμαστε ο πολιτισμός του μπάνιου!

  • Το θέμα φίλε μου δεν είναι το πόσα σπίτια έχεις αλλά το πόσες ευκαιρίες έχεις για να αποκτήσεις τουλάχιστον ένα σπίτι.

 6. τα σπίτια που έχουμε έγιναν από τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου των γονιών μας που δούλευαν νυχθημερόν
  τα χρυσοπληρώνουμε σε φόρους παράλογους συνεχώς και είναι σα να τα έχουμε χτίσει πέντε φορές
  μην συγχέετε καταστάσεις…

 7. Τι νοιάζει αυτά τα διεθνή αρπακτικά ένα κράτος αν είναι δημοκρατικό ή αυταρχικό;; Για αυτούς ένα προέχει. Είσαι αρκετά ηλίθιος και διατεθειμένος να σωπάσεις κατά την διάρκεια της λεηλασίας;; Και όταν μία Δημοκρατία είναι αρκετά ηλίθια τότε είναι καλή αλλά όταν ένα αυταρχικό καθεστώς διακυρρήτει ότι δεν θα λεηλατείτε άλλο το λαό μας ούτε εσωτερικά ούτε εξωυερικά τότε είναι κακό. (Χίτλερ)
  Σε εκείνες τις αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες που θα έπρεπε ο κόσμος να ζει ανετα στην ουσία λεηλατείτο και καπταπιεζόταν. Ο λαός δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο επίκεντρο!
  Πολεμήσαμε λάθος εχθρό! (Πάττον).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένας εγρηγορος ταξιδεύει με τραίνο…

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ στον ΑΡΗ «μυρίζει» ΕΛΛΑΔΑ;