15:10 - 13/09/2019

Διαγωνισμα θρησκευτικων ..ανοιξτε ολα τα παιδακια τα τετραδια σας…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το θεμα του διαγωνισματος μας ειναι ..Σαμψων και δαλιδα ..να γραψετε την ιστορια που εχετε μαθει ολοι σας ..!

Αλλα επειδη ειναι δυσκολο να μου παραδωσετε τις κολες σας ..κρατηστε οτι εχετε μαθει μεχρι σημερα να σας πω τι λεει σημερα η αγια γραφη … και οποιος πει για μαντελα εφεκτ θα βγει απο την ταξη σουμπιτος !!….

Η Δαλιδά είπε στο Σαμψών: «Ως τώρα με γέλασες και μου είπες ψέματα. Φανέρωσέ μου, λοιπόν, πώς μπορεί κανείς να σε δέσει». Αυτός της είπε: «Αν πλέξεις τις εφτά πλεξίδες του κεφαλιού μου στο στημόνι του αργαλειού, τότε θα χάσω τη δύναμη μου και θα γίνω σαν ένας κοινός άνθρωπος».

Έτσι, η Δαλιδά κοίμισε τον Σαμψών, πήρε τις εφτά πλεξούδες του κεφαλιού του και τις ύφανε με το στημόνι του αργαλειού, και μετά τις στερέωσε σ’ ένα πάσσαλο στον τοίχο. Έπειτα του φώναξε: «Σαμψών, οι Φιλισταίοι έρχονται εναντίον σου!» Αυτός ξύπνησε και τράβηξε με τα μαλλιά του και τον πάσσαλο από τον τοίχο.

Η Δαλιδά του είπε πάλι: «Πώς μπορείς να λες ότι μ’ αγαπάς, ενώ η καρδιά σου δεν είναι μαζί μου; Τρεις φορές με γέλασες και δε μου φανέρωσες πού βρίσκεται η μεγάλη σου δύναμη». Κι αφού κάθε μέρα τον ταλαιπωρούσε με τα λόγια της και τον τυραννούσε, στο τέλος της άνοιξε όλη την καρδιά του και της είπε: «Ξυράφι δεν πέρασε ποτέ από το κεφάλι μου, γιατί εγώ είμαι Ναζηραίος, δηλαδή αφιερωμένος στο Θεό από την κοιλιά της μάνας μου. Αν ξυρίσω τα μαλλιά μου, τότε θα χάσω τη δύναμη μου και θα γίνω σαν ένας κοινός άνθρωπος».

Η Δαλιδά κατάλαβε ότι της άνοιξε όλη του την καρδιά, κι έστειλε και κάλεσε τους άρχοντες των Φιλισταίων και τους είπε: «Αυτή τη φορά, μπορείτε να ‘ρθετε, γιατί μου άνοιξε όλη την καρδιά του». Οι άρχοντες των Φιλισταίων πήγαν στο σπίτι της φέρνοντας και το ασήμι μαζί τους. Αυτή τον κοίμισε στα γόνατα της και φώναξε έναν άνθρωπο ο οποίος ξύρισε τις εφτά πλεξίδες του Σαμψών.

Οποιος δεν συμφωνει με την ιστορια η δεν την εχει ξανακουσει ετσι παιρνει κουλουρι στο διαγωνισμα…!

Μετά του φώναξε: «Σαμψών, οι Φιλισταίοι έρχονται εναντίον σου!» Ο Σαμψών ξύπνησε αλλά το Πνεύμα του Θεού είχε φύγει πλέον απ’ αυτόν.

τότε οι Φιλισταίοι τον συνέλαβαν, του έβγαλαν τα μάτια και τον έριξαν στη φυλακή. Εκεί τον έδεσαν με χάλκινες αλυσίδες και τον έβαλαν ν’ αλέθει με τον μύλο σιτάρι. Ωστόσο τα μαλλιά του κεφαλιού του είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν από τότε που του τα είχαν ξυρίσει.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ

Κάποτε οι άρχοντες των Φιλισταίων είχαν συγκεντρωθεί για να προσφέρουν μεγάλη θυσία στο Δαγών, το θεό τους, και να πανηγυρίσουν. Και όταν ήρθαν στο κέφι έβγαλαν τον Σαμψών από τη φυλακή και τον έφεραν να τους διασκεδάσει. Τον έβαλαν να σταθεί ανάμεσα στις κολόνες του ναού τους και διασκέδαζαν με το θέαμα.

Το κτίριο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Εκεί ήταν όλοι οι άρχοντες των Φιλισταίων, και πάνω στη στέγη ήταν κάπου 3.000 άντρες και γυναίκες που διασκέδαζαν βλέποντας τον Σαμψών.

Τότε ο Σαμψών φώναξε στον Κύριο και είπε: «Κύριε, Θεέ, θυμήσου με, σε παρακαλώ, και κάνε με δυνατό μονάχα ετούτη τη φορά, για να εκδικηθώ μια για πάντα τους Φιλισταίους για τα δύο μου μάτια».

Μετά έπιασε τις δύο κεντρικές κολόνες που στήριζαν το ναό κι ακούμπησε πάνω τους, στη μια με το δεξί του χέρι και στην άλλη με το αριστερό, και είπε: «Ας πεθάνω κι εγώ μαζί με τους Φιλισταίους». Έσπρωξε με όλη του τη δύναμη κι έπεσε ο ναός πάνω στους άρχοντες και σ’ όλο τον λαό που ήταν εκεί. Έτσι, αυτοί που ο Σαμψών σκότωσε με το θάνατό του ήταν περισσότεροι από εκείνους που είχε σκοτώσει σ’ όλη τη ζωή του.

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh_Biblio/Ihsous_tou_Nauh_Kritai/O_Sampswn.htm

Loading...

Loading...
Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Εχεις δίκιο φίλε στο σχολειο, δεν είχαμε ποτε τόσο ΛΕΠΤΟΜΕΡΉ ανάλυση για τον Σαμψών και την Δαλιδά.
  Αν και η τότε αναλυτική ερμηνεία της Καινής Διαθήκης ήταν τούτη,
  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Kritai/Kritai_kef.13-16.htm#kef.16B
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16.. και όχι αυτή που διάβασες σήμερα.
  Στο σχολειο μαθαίναμε τότε ,ότι γράφει ΣΗΜΕΡΑ 13/09/2019 η WIKI..
  »Σαμψών και Δαλιδά
  Ο Σαμψών νικήθηκε από τους εχθρούς του όταν ερωτεύθηκε μία ΓΥΝΑΙΚΑ από την Αλσωρήχ,μια »αδέσποτη σκυλίτσα»,, έτσι, την είχε ονομάσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της, τη Δαλιδά η οποία τον εξαπάτησε και απέσπασε το μυστικό της δύναμης του, ότι δηλαδή αυτή οφειλόταν στα μακριά άκοπα μαλλιά . Την ΩΡΑ που ο Σαμψών ΚΟΙΜΟΤΑΝ, η ΔΑΛΙΔΑ ΕΚΟΨΕ τα ΜΑΛΛΙΑ του και κατόπιν τον ΠΡΟΔΩΣΕ στους Φιλισταίους, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον τύφλωσαν και τον φυλάκισαν. Τέλος όμως, ο Σαμψών εκδικήθηκε. Η δύναμη του επανήλθε όταν ανέκτησε την κόμη του και γκρέμισε τον ναό του Δαγών, θεού των Φιλισταίων, στη Γάζα, σείοντας τους κίονες του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο ίδιος με τους δεσμώτες του, αναφωνώντας «αποθανέτω ή ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» (Κριτές, 16, 4-30). »

 2. Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*