Παράξενες εμφανίσεις ανθρώπων από το πουθενά…

Στη κοινωνία όπου ζούμε, την κοινωνία της απρόσωπης επικοινωνίας και της αυξανόμενης εγκληματικότητας, οι εξαφανίσεις ανθρώπων έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο. Τα αστυνομικά τμήματα κατακλύζονται καθημερινά από νέες υποθέσεις ανθρώπων που χάθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη και από πανικόβλητους συγγενείς που αγωνιούν για ένα σημάδι ζωής από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τις περισσότερες φορές οι υποθέσεις αυτές έχουν αίσιο τέλος με τά εξαφανισμένα πρόσωπα να εμφανίζονται και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους. Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις εμφάνισης ανθρώπων κυριολεκτικά από το πουθενά, χωρίς παρελθόν και χωρίς κανένας να μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητά τους. Μια σχετική έρευνα στη διεθνή ειδησεογραφία αναδεικνύει δεκάδες τέτοια περιστατικά, που αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν λειφθούν υπόψη οι συνθήκες εμφάνισης των ανθρώπων αυτών, τα λεγόμενα τους σχετικά με το παρελθόν τους και μερικές φορές ο μυστηριώδης θάνατος τους. Ακολουθούν τα πιο γνωστά και ταυτόχρονα τα πιο παράξενα από αυτά.

Τα πράσινα παιδιά της Ισπανίας

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και από τις πλέον αμφιλεγόμενες αναφορές μας έρχεται από το Μπάντζο στη Ισπανίας. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 1887, αγρότες που δούλευαν στα χωράφια της περιοχής άκουσαν κραυγές να έρχονται από μια κοντινή σπηλιά .

Χωρίς να χάσουν χρόνο κινήθηκαν προς τα εκεί και έκπληκτοι αντίκρισαν δύο παιδιά να στέκονται τρομοκρατημένα στην είσοδο της σπηλιάς φωνάζοντας λέξεις σε μια ακατανόητη γλώσσα. Η έκπληξη τους όμως μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν παρατηρήσαν οτι το δέρμα των παιδιών ήταν πράσινο! Κάθε προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί τους απέτυχε και έτσι τα μετάφεραν στο χωριό όπου θα μπορούσαν να τα φροντίσουν.

Εκεί προσπάθησαν να τους δώσουν τροφή και νερό, αλλά τα παιδιά αρνήθηκαν να φάνε ή να πιουν οτιδήποτε.

Το αγόρι δεν άντεξε για πολύ την έλλειψη τροφής και πέθανε, το κορίτσι όμως επέζησε όταν οι χωρικοί ανακάλυψαν ότι δεχόταν ορισμενες τροφές κυρίως, λαχανικά. Μάλιστα στην πορεία του χρόνου, έχασε βαθμιαία το πράσινο χρώμα του δέρματος του και απέκτησε φυσιολογική εμφάνιση.
Λέγεται οτι το κορίτσι έζησε για περίπου πέντε χρόνια ακόμα, στη διάρκεια των οποίων κατάφερε να μάθει κάποια ισπανικά και έτσι να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν την καταγωγή της.

Η απαντησεις της όμως απλώς εμβάθυνε το μυστήριο! Το Κορίτσι υποστηριξε ότι ερχόταν από μια χώρα χωρίς ήλιο όπου βασίλευε ένα διαρκές λυκόφως και κατοικούσαν άνθρωποι με δέρμα πράσινο όπως το δικό της.

Υπήρχε μια περιοχή με φως στη χώρα της αλλά βρισκόταν πέρα από μια τεράστια θάλασσα. Όταν ρωτήθηκε πώς βρέθηκε στον κόσμο μας απάντησε ότι ένιωσε ένα δυνατό θόρυβο και σπρώχθηκε μέσα από κάτι για να βρεθεί τελικα στη σπηλιά με τον αδερφό της.

Το κορίτσι πέθανε τελικά το 1892 και κάθε ελπίδα για διαλεύκανση του μυστηρίου χάθηκε.

Αν φυσικά υπήρξε ποτέ μυστήριο!

Θα μπορούσαμε βλέπετε πολύ εύκολο να απορρίψουμε τη συγκεκριμενη υπόθεση λόγω έλλειψης αποδείξεων αν δεν υπήρχε μια σχεδόν πανομοιότυπη ιστορία που αφορά δύο παιδιά με πράσινο δέρμα που βρέθηκαν το ίδιο παράξενα στο Woolpit της Αγγλίας περίπου το 1154.

Γυμνοί άντρες απ’ το πουθενά!

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται από τα πεδια του αλλόκοσμου είναι κυριολεκτικά πολλές.

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1850, όταν ένας μυστηριώδης άνδρας βρέθηκε να περιπλανιέται κοντά στη Πρωσική πόλη Frankfort-on-the-Ode, 51 χιλιομετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου.

Κάνεις ούτε και ο ίδιος δεν γνώριζε πως είχε βρεθεί εκεί.

Όταν ρωτήθηκε για το παρελθόν του, απάντησε σε σπαστα γερμανικά ότι προέρχεται από την Λαξαριά, μια χώρα που βρισκόταν στην ηπειρο της Σαγκρία, πέρα από απέραντους ωκεανούς.

Καμία από τις δύο περιοχές δεν υπήρξε ποτέ.

Εις 6 Ιανουαρίου 1914 πάλι, ένας ξεχασμένος γυμνός άντρας εμφανίστηκε ανάμεσα στους αμέριμνους περαστικούς της high street στο Graham της Αγγλίας και άρχισε να τρέχει πανικόβλητος πάνω-κάτω στο δρόμο.

Φυσικά, συνελήφθη από έναν νομικό και οδηγήθηκε στο τμημα της περιοχής για ανάκριση.

Μάταια όμως ο άντρας δεν μπορούσε να πει τίποτα σχετικά με το ποιος ήταν η τι τον οδήγησε στο να βγει γυμνός στο δρόμο εκεινη την κρυα ημέρα. Η Έρευνα της αστυνομίας στη High Street επίσης δεν οδήγησε πουθενά: τα ρούχα του δεν βρέθηκαν ποτέ ενώ κάνεις απ’ τους περαστικούς δεν είχε δει τον άντρα να γδύνεται η να βγαίνει από κάποιο κτίριο.

Τελικά όπως αναμενόταν χαρακτήριστηκε τρελός και κλειστηκε και στο νοσοκομείο του Μίντγουαιη για το υπόλοιπο της ζωής του .

Αντίστοιχα περιστατικα αναφέρονται σε ολόκληρη την Αγγλία από το 1904.

Όλα είχαν ως κοινό σημείο την εμφάνισή γυμνών ανδρών απ’ το πουθενά και την άσκοπη περιπλάνηση τους, που τελικά οδηγούσε σε σύλληψη τους απο αρχές και την αδυναμία τους να εξηγήσουν ποιοι είναι και πώς βρέθηκαν εκεί.

Σε ένα από αυτά μάλιστα ο εμφανισθεις άντρας όχι μόνο μιλούσε μια αγνωστή γλώσσα, αλλά είχε μαζί του και ενα βιβλίο με μια μυστηριώδη γραφή. Στις αρχές του 1920, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα οργωμένο χωράφι κοντά στο Petersfield της Αγγλίας.

Όπως και στο προηγούμενα περιστατικά , ο άντρας ήταν γυμνός και τα ρούχα που δεν βρέθηκαν πουθενά στην περιοχή. Σύμφωνα με τα αποτυπώματα των γυμνών ποδιών του που βρήκε η αστυνομία στο σημείο, ο άντρας φαίνεται να εμφανίστηκε απ’το πουθενά κατά τη διάρκεια της νύχτας στο απέναντι χωράφι, περιπλανήθηκε άσκοπα περνώντας μέσα από αγκαθωτούς θάμνους, διέσχισε το δρόμο και ξεψύχησε παραδομένος στο έλεος των στοιχείων της φύσης.

Παρότι το κοντινότερο σπίτι βρισκόταν μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά, δεν κατευθυνθηκε προς τα εκει για να ζητήσει βοήθεια, πράγμα που υποδηλώνει ότι δεν γνώριζε την περιοχή. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του συμπέρανε ότι επρόκειτο για την αντρα ηλικίας 35 με 40 ετών, εύρωστο και πιθανότατα προερχόμενο απο υψηλη κοινωνική τάξη, αφού είχε προσεγμένα νύχια και τα χέρια του δεν είχαν σημάδια χειρωνακτικής εργασίας.

Ως αιτία θανάτου θεωρήθηκε η καρδιακή συγκοπή λόγω εξάντλησης, αφού καμία πληγή η ουσια δεν ανευρέθηκε στο σώμα του που να ενισχύει την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Ακολούθησε μια γιγάντια προσπάθεια αναγνώρισης του άντρα, με την Αγγλία να κατακλύζεται από φωτογραφίες του στον τύπο και σε δημόσια κτίρια χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τρεις μήνες μετά τη μοιραία νύχτα η daily news 16 Απριλίου 1920 ανέφερε: μολονότι η φωτογραφία του έχει κυκλοφορήσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε ολόκληρη τη μεγάλη Βρετανία, η αστυνομία δεν έχει ακόμα κανένα στοιχείο και δεν υπάρχει καμία αναφορά για εξαφανισμενο πρόσωπο που να μοιάζει έστω και λίγο στον άντρα αυτον, που πιθανότατα ήταν μορφωμένος και με καλή κοινωνική θέση.

Σχιζοφρενείς ή άλλο κοσμικοί επισκέπτες;

Ποια μπορεί να είναι η εξήγηση σε όλα αυτά τα περιστατικα; Προκειτε για φανταστικές ιστορίες από συγγραφείς που θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή και το χρήμα του κόσμου; Περίπτωση που δεν ερευνηθηκαν σωστά; Ή μήπως συμβαίνει κάτι τελείως διαφορετικό; Πολλοί λένε πως οι πηγές των περιστατικων είναι αναξιόπιστες. Και όμως!

Ο μεγάλος ερευνητής Τσαρλς Φορτ στο διάσημο βιβλίο του Lo αφού παρουσιάζει τα περισσότερα από τα παραπάνω περιστατικά, παραθέτει και τις πηγές του: τις αγγλικές εφημερίδες τόσο τις τοπικές όσο και αυτές που θεωρούνται ευρείας κυκλοφορίας.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε τις εφημερίδες της εποχής αξιόπιστης πηγές, τότε τα γεγονότα αυτά είναι πράγματι αληθινά . Πώς εξηγούνται όμως; Είναι δυνατόν οι μυστηριώδεις αυτοί άνθρωποι να έρθουν από περιοχές όπως της Sakria; Ή μήπως απλώς οι άνθρωποι αυτοί ήταν ψυχικά διαταραγμένοι; Μπορούμε εύκολα να δεχθούμε ότι ορισμένεοι από τους μυστηριώδεις «εμφανισθέντες» έπασχαν από κάποια ψυχική νόσο.

Άλλωστε τα τρία βασικά συμπτώματα από τα οποία σήμερα ψυχίατροί ορίζουν τη σχιζοφρένεια εμφανίζεται στις περισσοτερες τις περιπτώσεις που είδαμε πιο πάνω: παραληρηματικές ιδέες (λεγόμενα για ανύπαρκτούς τόπους σαν την Σαγκρία), διαταραχές λόγου και σκέψης (αδυνατούσαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους γίνονταν η μιλούσαν μια αγνωστή γλώσσα) και ψευδαισθήσεις.

Το βασανιστικο ομως ερώτημα παραμένει: γιατί κανείς δεν αναγνωρισε αυους τους ανθρώπους;

Ακόμα και να ηταν ψυχασθενεις πρέπει να είχαν μια οικογένεια, ένα φίλο, ένα γνωστό ή έστω καποιον που τους ειχε δει τυχαία στο δρόμο. Στις περιπτώσεις αυτές όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο .

Οι άνθρωποι αυτοί είναι σα να έπεισαν απ’ τον ουρανό, ξένοι ανάμεσα σε ξένους.

Δεν μένει λοιπόν παρά να εξετάσουμε το πιο ακραίο και πιο συναρπαστικο από όλα τα ενδεχόμενα: ..το να ελεγαν οι άνθρωποι αυτοί αλήθεια και να ήρθαν από κάπου αλλού. Από πού όμως; Και πώς έφτασαν εδώ στον κόσμο μας;

Η τηλεμεταφορά του Τσαρλς Φορτ

Ανατρέχουμε και πάλι στον Φορντ, ο οποίος ερεύνησε σε βάθος εκατοντάδες τετοιες υποθέσεις.

Προκειμένου να δώσει μια εξήγηση, ο βρετανός ερευνητής εισήγαγε ένα νέο όρο στο βιβλίο του lo..!
lέξη οποία αργότερα θα αποτελέσει τη βάση για δεκάδες βιβλία και σενάρια επιστημoνικης φαντασίας: την τηλεμεταφορά ….

Σε αυτο το βιλβλιο θα αναφερθώ ειδικά σε ενδείξεις περί ύπαρξης μιας μεταφορικής δύναμης που θα ονομάσω τηλεμεταφορά.

θα κατηγορηθώ ότι συγκέντρωσα και παρέθεσα μια σειρά από ψέματα, απάτες και πρόληψης.

Ως ένα βαθμό πιστεύω κι εγώ το ίδιο. Ως έναν άλλο βαθμό όμως δεν το πιστεύω.

Εγώ απλώς παραθέτω τα στοιχεία γραφει ο Ford στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου του.Και αργότερα στο 15ο κεφάλαιο αναφέρει εάν ποτέ υπήρξαν παραδείγματα τηλεμεταφοράς ανθρώπινων όντων από κάπου αλλού στη γη, μια εξέταση σεωτρόφιμούς ασύλων και ψυχιατρείων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες συγκλονιστικές αστρονομικές αποκαλύψεις.

Τους πρώτους μήνες του 1928 ενας άνθρωπος εμφανιστηκε σε μια πόλη του νιου Τζέρσεΐ και υποστήριξε ότι είχε ερθει απο τον πλανήτη Άρη.

Απ’ όπου και αν ηρθε όλοι ξέρουν που πήγε έπειτα από αυτή τη δήλωση.

Τηλεμεταφορά λοιπόν. Η λέξη προέρχεται από το αρχαιοελληνικό πρόθεμα τηλε, που σημαίνει μακριά, και το γνωστό ουσιαστικό μεταφορά.

Επίσημος ορισμός της τηλεμεταφοράς δεν υπάρχει, αφού δεν υφίσταται ως εφαρμογή, αλλά, αν θέλαμε να δώσουμε κάποιον ορισμό, θα ήταν ο εξής η στιγμιαία μετακίνηση ενός αντικειμένου από ένα στημένο σημείο Α σε ένα σημείο Β, χωρίς το αντικείμενο να περάσει από το ενδιάμεσο των δύο σημείων διάστημα. Όπως είναι γνωστό η τηλεμεταφορά υφίσταται αυτή τη στιγμή μόνο σε επίπεδο κβαντων. Θα περάσουν πολλά χρόνια, πριν δούμε την τηλεμεταφορά να εφαρμόζεται και σε ανθρώπους. Αν δεχτούμε πάντως ότι εμφανισθέντες τηλεμεταφέρθηκαν στην Γη με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, τότε το κρίσιμο ερώτημα είναι από πού ήρθαν. Η μόνη λογική απάντηση σε’ αυτο θα ήταν: από μια παραλληλη πραγματικοτητα …

Άπειροι κόσμοι και παράλληλες πραγματικότητες

Οι παράλληλες πραγματικότητες είναι μια νέα θεωρία στο χώρο της κβαντικής φυσικής και όχι μόνο.

Η θεωρία αυτή είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να παρουσιαστεί, ενώ απαιτείται εξαιρετική γνώση του αντικειμένου για την κατανόηση της.

Με πολύ απλά λόγια και αρκετά εκλαϊκευμένα, θα μπορούσαμε να δώσουμε το εξής παράδειγμα είστε σε μια βιβλιοθήκη και έχετε δύο βιβλία μπροστά σας το Α και το Β.

Θέλετε να διαβάσετε, αλλά έχετε χρόνο να διαβάσετε μόνο ένα απ’ τα βιβλια. Ύστερα από σύντομη σκέψη, αποφασίζεται να άνοιξετε το βιβλίο Α και να παραμέρισετε το βιβλίο Β. Εάν διαβάζατε το βιβλίο Β και αφηνατε το βιβλίο Α στην άκρη, τότε το μέλλον θα ήταν διαφορετικό.

Η θεωρία λοιπόν των παράλληλων πραγματικοτήτων λέει ότι όποια επιλογή και να κάνετε, όσο αφορά το με ποιο βιβλίο θα ασχοληθείτε, υπάρχει μια παράλληλη πραγματικότητα την οποία δεν μπορείτε να αντιληφθείτε και στην οποία εσείς κάνατε την εναλλακτική επιλογή, διαβάσατε δηλαδή το άλλο βιβλίο.

Βεβαίως η εναλλακτική αυτή πραγματικότητα δεν εξελίσσεται το ίδιο με την πραγματική πραγματικότητα (συγχωρέστε μου τον πλεονασμό) Με άλλα λόγια, η θεωρία λέει πως κάπου υπάρχει μια πραγματικότητα στην οποία ο Χίτλερ κέρδισε το Β παγκόσμιο πόλεμο, η μία στην οποία οι δίδυμοι πύργοι δεν έπεσαν ποτέ.

Για την ακρίβεια, η θεωρία λέει πως υπάρχουν άπειρες τέτοιες πραγματικότητες, όσες και οι επιλογές που μας δίνονται σε όλη τη διάρκεια ζωής μας. Φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη που να επιβεβαιώνουν τη θεωρία αυτή. Όχι ακόμα τουλάχιστον! Η ιδια η θεωρία βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, οπότε περιμένουμε μια σημαντική εξέλιξη της το μέλλον.

Αντίστοιχα καμιά απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει για το ότι οι τόποι που αναφέρθηκαν απ’ τους εμφανισθέντες βρίσκονται σε εναλλακτικές πραγματικότητες η οτι συνέβη όντως μια τηλεμεταφορά από τη μία πραγματικότα στην άλλη.

Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν γιαυτά τα περιστατικα και η εξήγηση που παρουσιάζουμε αποτελεί μια ακόμα εικασία. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείτε στο δρόμο σκεφτείτε τα μυστήρια δεν βρίσκονται μόνο στον ουρανο και σε μυστικές βάσεις.

Τα πιο γοητευτικά ειναι δίπλα μας και αγνοούνται απο ολους, γιατί κανείς δεν τα διακρίνει .

Ισως τότε προσέξετε έναν ακόμα τρελό από τους χιλιάδες που υπάρχουν και στιγματίζονται καθημερινά στην κοινωνία, και άκουσετε τα ακατανοητά λόγια του.

Σε όλους θα φαινονται σαν το παραλήρημα ενός ψυχασθενούς.

Εσείς όμως εάν τους δώσετε σημασία μπορώ να διακρίνεται την αγωνία ενός ανθρώπου που άθελά του ήρθε από μακριά, πολύ μακριά, και δεν ξέρει το δρόμο της τροφής.

Γιωργος Αδαμόπουλος

Mystery…

Loading...

2 thoughts on “Παράξενες εμφανίσεις ανθρώπων από το πουθενά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *