in

Οι εξωγήινοι έρχονται: Το «Storm Area 51» είναι το πιο δημοφιλές meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού πλούσιου σε περιεχόμενο, τα παιδιά έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τα viral meme σχετικά με την Area 51, σύμφωνα με την ετήσια καλοκαιρινή έκθεση της Kaspersky για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Η Area 51 πιστεύεται κοινώς ότι είναι μια ερευνητική εγκατάσταση όπου η αμερικανική κυβέρνηση φημολογείται ότι μελετάει εξωγήινα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια να δουν τους εξωγήινους, οι ενήλικες έφτασαν μέχρι τη δημιουργία μιας ειδικής εκδήλωσης στο Facebook. «Θα συναντηθούμε όλοι στο τουριστικό αξιοθέατο «Area 51 Alien Center» και θα συντονίσουμε την είσοδό μας», συνοψίζει η περιγραφή της εκδήλωσης.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού ήταν μια προσπάθεια σκηνοθεσίας μιας επίθεσης στη Νεβάδα, στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ «Area 51». Με την πάροδο των χρόνων, έχει χαραχτεί ευρέως στη λαϊκή κουλτούρα ως ερευνητικό κέντρο UFO, το οποίο διοικούνταν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1940, του 50 και του 60. Αναφορές στην Area 51 έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι Ημέρα Ανεξαρτησίας και Paul. Το φαινόμενο ενέπνευσε επίσης τηλεοπτικές σειρές, όπως ιστορίες από τη Ζώνη του Λυκόφως και τα X-Files.

Αυτό το καλοκαίρι, πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν για την εκδήλωση «’Storm Area 51» στο Facebook. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μυστική τοποθεσία στη βάση και τελικά να ανακαλύψουν αν κρατούνται εξωγήινοι στην Area 51. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και πάρτι πριν από την εκδήλωση.

Ίσως αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα παιδιά παθιάστηκαν επίσης με αυτές τις διαδικτυακές συζητήσεις. Η δημοτικότητα της εκδήλωσης έχει προκαλέσει μια πλημμύρα από meme, και ένα υψηλό ποσοστό των παιδιών που σερφάρουν στο διαδίκτυο έψαχναν για αυτά.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 12% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αυτό το καλοκαίρι σχετιζόταν με την Area 51, καθιστώντας την την πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένη μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. Ένα στα δέκα παιδιά ενδιαφέρονται για meme που συνδέονται με το φαινόμενο Area 51. Σχετικά με τα ερωτήματα για την Area 51, τα παιδιά αναζήτησαν επίσης «συντεταγμένες για Area 51», «area 51 ufo», «storm area 51», «εγγραφή για επιδρομή στην Area 51» και «area 51 aliens». Μεταξύ άλλων δημοφιλών meme αυτό το καλοκαίρι ήταν τα «grumpy cat» και «Ricardo milos» με 4% και 3% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα πιο δημοφιλή meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών βασίζονται σε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία από τα προϊόντα της Kaspersky με ενεργοποιημένη τη λειτουργία γονικού ελέγχου. Αυτό προστατεύει τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους γονείς να έχουν καλύτερη αντίληψη σχετικά με το τι συναντούν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο.

«Τα meme σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας. Το φετινό καλοκαίρι έχουμε δει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για αστεία meme και εκδηλώσεις, όπως η «Storm Area 51″, και προσπαθούν να μάθουν κάτι νέο. Η ικανότητα να κατανοήσουν τα δημοφιλή meme είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να αντιληφθούν καλύτερα τι ενδιαφέρει τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Αυτή η γνώση σχετικά με τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών βοηθά στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως η τυχαία συνάντηση ακατάλληλου περιεχόμενου ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο. Έτσι, συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους γονείς να γίνουν master σε αυτό», σχολιάζει η Anna Larkina, web content analysis expert της Kaspersky.

indicator.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προσοχή! Οι Τούρκοι στήνουν «θερμό» επεισόδιο – Προπαγάνδα με νέες φωτογραφίες για «Γαλάζια πατρίδα»

Καζακστάν: Τρένο παρέσυρε λεωφορείο και αυτοκίνητα