11:06 - 10/09/2019

Ο σεισμός στη Cascadia έχει καθυστερήσει και μπορεί να χτυπήσει την δυτική ακτή των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε στιγμή, δημιουργώντας τεράστια κύματα τσουνάμι 30 μέτρων μέσα σε δευτερόλεπτα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΗΔΗ “ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 9.0 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΥΨΟΥΣ 30 ΜΕΤΡΩΝ.

Ο βορειοδυτικός διευθυντής της FEMA, κ. Kenneth Murphy, δήλωσε ότι αυτή η φυσική καταστροφή κατά μήκος της ζώνης Cascadia – μια σημαντική γραμμή ρήξης που εκτείνεται από τη Βόρεια Καλιφόρνια στη Βρετανική Κολομβία – σκοπεύει να σκοτώσει περίπου 13.000 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλα 2.500 άτομα. Αυτό ώθησε την ομάδα προετοιμασίας Cascadia να καταρτίσει επείγοντα σχέδια για να προετοιμαστεί για το αποκαλυπτικό σενάριο.

Ο Yumei Wang, από τη βιομηχανία γεωλογίας και ορυκτών του Όρεγκον, δήλωσε ότι ο μεγάλος σεισμός έχει καθυστερήσει περισσότερο από 50 χρόνια.

Τώρα, το κράτος προωθεί μια εκστρατεία ετοιμότητας διάρκειας δύο εβδομάδων για να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για να είναι αυτάρκεις για τις 2 εβδομάδες. Ο Steve Robinson, ο Πρόεδρος της Cascadia Prepared, δήλωσε: ” Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πραγματικά ότι θα υπάρξουν χιλιάδες πεσμένες γέφυρες και δεν θα υπάρξει υγρό καύσιμο ή ηλεκτρικό ρεύμα ούτε επικοινωνία. Το τρεχούμενο νερό μπορεί να σταματήσει και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μπορέσουν οι ανταποκρινόμενοι να αρχίσουν να βοηθούν με διασώσεις και εκκενώσεις. ”

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το ρήγμα έχει προκαλέσει έναν μεγάλο σεισμό (πάνω από το μέγεθος 7.5 ρίχτερ ) τουλάχιστον 40 φορές τα τελευταία 10.000 χρόνια, δηλαδή συμβαίνουν κάθε 250 χρόνια. Ο τελευταίος σεισμός, ο οποίος χτύπησε πριν από 300 χρόνια, μείωσε την ακτογραμμή του Όρεγκον κατά αρκετά πόδια και προκάλεσε ένα τεράστιο τσουνάμι. Είναι λοιπόν καθυστερημένος εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια τώρα!

Ο κυβερνήτης του Όρεγκον, Κέιτ Μπράουν, δήλωσε: ” Όταν ο επόμενος σεισμός της Κασκαδίας χτυπήσει τον βορειοδυτικό Ειρηνικό, το Όρεγκον θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση των ζωών μας. ”

Ο “Μεγάλος σεισμός” του Cascadia – θα καταστρέψει τις ΗΠΑ για χρόνια.

Ο σεισμός προβλέπεται ότι θα διαρκέσει μόνο τέσσερα λεπτά με μέγεθος έως και 9.2 ρίχτερ. Όταν συμβεί αυτό, η βορειοδυτική άκρη της ηπείρου μας θα πέσει έως και τα πόδια και θα ανακάμψει τριάντα έως εκατό πόδια δυτικά.

Όχι μόνο αυτό θα προκαλέσει κατολισθήσεις αλλά μερικά από αυτά θα συμβούν κάτω από τον ωκεανό, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια εκτόπιση του νερού.

Οι σεισμοί αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για περισσότερα από 143 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν σε περιοχές με σημαντικό σεισμικό κίνδυνο σε 39 κράτη.

Ο διευθυντής της FEMA για το βορειοδυτικό, Kenneth Murphy, είπε ότι τα πάντα δυτικά του I-5 θα είναι “τοστ”. Η περιοχή θα είναι εντελώς αδιόρατη αφού όλα θα υποχωρήσουν.

Η FEMA προβλέπει ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα εκτοπιστούν μετά την εκδήλωση του σεισμού και περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστούν προμήθειες τροφής και νερού.

Εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες πριν η περιοχή πάρει ηλεκτρική ενέργεια, άλλους έξι μήνες για να αποκατασταθούν σημαντικές οδικές αρτηρίες και ακόμη και ένα χρόνο για την αποκατάσταση των αποχετευτικών συστημάτων.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*