19:28 - 16/11/2020

MODERNA: Μια εταιρεία χωρίς καμία έγκριση φαρμάκου παρουσιάζει το νέο εμβόλιο για τον κορονoϊό

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε την επίτευξη 94,5 % επιτυχίας στις δοκιμές του εμβολίου της για τον νέο κορονϊό.

https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/covid-19-945-apotelesmatikotita-echei-to-emvolio-tis-moderna/

Πηγαίνοντας στη σελίδα της Moderna στην υποσελίδα pipeline μπορούμε να δούμε ότι κανένα φάρμακό της δεν έχει εγκριθεί για εμπορική χρήση, ενώ το εμβόλιο κορονοϊού μας λέει η εταιρεία ότι πλησιάζει να λάβει επείγουσα εξουσιοδότηση και μάλιστα με επιτυχία σε ποσοστό 94,5% στις δοκιμές.

Moderna Pipeline

Το ίδιο αναφέρεται και στην Wikipedia για αυτή την εταιρεία. Πώς είναι δυνατό να μην έχει εγκριθεί κανένα φάρμακό της από το 2010 που ιδρύθηκε και να θεωρείται κορυφαία φαρμακευτική με αξία περίπου 35 δις δολάρια;

Wkipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Moderna

As of November 2020, Moderna was valued at $35 billion, and while none of its drugs had been approved, its COVID-19 vaccine candidate was close to winning emergency use authorization.[6][13]

Δηλαδή: Έως τον Νοέμβριο του 2020, η Moderna είχε αξία 35 δις δολάρια και ενώ κανένα από τα φάρμακά της δεν έχει εγκριθεί, το υποψήφιο εμβόλιό της για το COVID 19 ήταν κοντά στην επίτευξη της εξουσιοδότησης επείγουσας χρήσης.

Από ό,τι βλέπουμε στο ίδιο άρθρο, το 2014 η εταιρεία είχε κάποιες αποτυχημένες δοκιμές σε θεραπείες για σπάνιες ασθένειες σε συνεργασία με την Astrazeneca, που είχε σημαντικές αποτυχίες στις δοκιμές του τωρινού εμβολίου κορονοϊού με ασθενείς που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες, και μετά αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εμβόλια mRNA. Μάλιστα, το 2016 σε μια κριτική της ιστοσελίδας Thrillist αναφέρθηκε ότι η εταιρεία δεν παρέθετε peer reviews (επιστημονικές κριτικές) για την τεχνολογία της και την παρομοίασαν με μια άλλη εταιρεία, την Theranos, η οποία είχε αποτύχει παταγωδώς.

Στους συνεργάτες της όπως βλέπουμε είναι κάποιες γνωστές εταιρείες και ιδρύματα:

Συνεργάτες Moderna

όπως Astrazeneca, Merck, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates κλπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Astrazeneca και η Merck έχουν καταδικαστεί στην Αμερική για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Από το άρθρο:  https://insuranceworld.gr/12947/archive/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%AC/

AstraZeneca

Πρόστιμο: 520 εκατ. δολ.

Φάρμακο: Seroquel

Έτος: 2010

Όπως και στις προηγούμενες υποθέσεις, και αυτή εναντίον της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca ξεκίνησε από καταγγελία κάποιου. Όταν οι δικαστικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τα αρχεία της εταιρείας, βρήκαν πολλούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία προωθούσε την εκτός ενδείξεων χορήγηση του ψυχροτρόπου φαρμάκου Seroquel, όπως αμείβοντάς τους για άρθρα και μελέτες, οι οποίες όμως είχαν γραφτεί από άλλους…

Merck (MSD Ευρώπη)

Πρόστιμο: 950 εκατ.

Φάρμακο: Vioxx

Έτος: 2011

Αν υπάρχει μία περίπτωση (case study) που διδάσκεται στη διαχείριση κρίσεων στον τομέα των φαρμάκων, αυτή είναι του σκευάσματος Vioxx, που ήρθε στη διεθνή αγορά ως το παυσίπονο-«θαύμα». Πράγματι έκανε θραύση στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 7 χρόνια.

Όσο πιο πολύ η MSD φούσκωσε τις προσδοκίες τόσο πιο εκκωφαντική ήταν η «έκρηξη» όταν έσκασε η «βόμβα» για το πρόστιμο των 950 εκατ. δολ. Στην υπόθεση αυτή δεν ξεχωρίζει τόσο το γεγονός ότι η MSD έκανε προώθηση εκτός ενδείξεων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα ή το γεγονός ότι διόγκωσε τα πλεονεκτήματα και απέκρυψε συστηματικά και με δόλο τα μειονεκτήματα του Vioxx. Άλλωστε αυτά είχαν κάνει και άλλες εταιρείες νωρίτερα.

Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ως φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι χορηγός σε πάρα πολλά έργα που αφορούν την υγεία και την παραγωγή και τη δοκιμή εμβολίων και φαρμάκων μόνο που ο Bill Gates έχει δηλώσει ότι αυτά τα φιλανθρωπικά έργα του απέφεραν 20πλάσιο κέρδος!

Μπορείτε να δείτε πώς ο Bill Gates έφτασε να μονοπωλεί την υγεία παγκοσμίως στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=upkCVzl_V-U&fbclid=IwAR3CTaOjWH3nfZo7rvkdIaQCPbEhjm9gUkv7BkmD9msrRCm6pP4KbqXRtHw

Οι σκοποί του δεν είναι τόσο αγαθοί όσο φαίνονται καθώς μιλάει για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού σε διάφορα βίντεο, για πιστοποίηση εμβολιασμού κορονοϊού με κάποιο πιστοποιητικό για επιστροφή στην κανονικότητα, έχει την πατέντα WO 2020 060606 με την οποία θα ανιχνεύεται σωματική δραστηριότητα για εκτέλεση αγορών μέσω κρυπτονομίσματος (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Το συμπέρασμά μου είναι ότι η Moderna είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με ανύπαρκτη αποδεδειγμένη πείρα στην παρασκευή φαρμάκων, με αμφιλεγόμενους συνεργάτες φαρμακευτικές εταιρείες με σημαντικές καταδικαστικές αποφάσεις στις ΗΠΑ και η οποία προωθείται από τον Bill Gates που ελέγχει μεγάλο μέρος της φαρμακοβιομηχανίας για την παρασκευή ενός νέου εμβολίου για τον κορονοϊό. Πώς είναι δυνατό να εμπιστευτείς μια τέτοια εταιρεία σε ένα δοκιμαστικό εμβόλιο με τόσο μικρό χρονικό διάστημα δοκιμών, ενώ είναι γνωστό ότι ένα εμβόλιο για να ελεγχθεί χρειάζονται πολλά χρόνια;

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πάρα πολλά και όσο το ψάχνεις για τους εμπλεκόμενους σε όλη αυτή την πλεκτάνη του κορονοϊού λαμβάνοντας υπόψη και την κατατρομοκράτηση του κοινού από τα ΜΜΕ καταλήγεις σε μια πολύ βρώμικη υπόθεση με σκοτεινά συμφέροντα.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. "ΜΥ ΝΑΜΕ ΙS METHOS" 11/16/2020 @ 10:09 ΜΜ

  ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ”.
  ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.
  ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΕΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΚΑ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ
  ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ, ΧΑΛΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  Η ΦΑΙΖΕΡ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΙΣ
  ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

  • Η Pfizer έχει πολλές καταδίκες στο παρελθόν. Στα φάρμακα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και κάποια ενδεχομένως είναι επιτυχημένα, αν και δεν γνωρίζουμε την κάθε περίπτωση ασθενή για να ξέρουμε και τις παρενέργειες. Στα εμβόλια όμως, οι φαρμακευτικές στην Αμερική δεν έχουν ευθύνη για καμία παρενέργεια καθώς τους απαλλάσσει η νομοθεσία. Όπως φαίνεται, προσπαθούν να πάρουν απαλλαγή από ευθύνες και στην Ευρώπη. Και μάλιστα για πειραματικό εμβόλιο με τεχνολογία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Εμένα μου φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλη αποτυχία και παρενέργειες ή αλλοίωση του DNA με άγνωστες συνέπειες. Επίσης οι μέτοχοι τόσο της Pfizer όσο και της Moderna πωλούν τις μετοχές τους. Βρήκαν ευκαιρία για να πλουτίσουν λόγω της φήμης για “επιτυχημένο” εμβόλιο λόγω του ντόρου που έχει γίνει ή κάτι άλλο μας περιμένει; Μια αποτυχία εμβολίων ίσως ή συνέπειες που δεν γνωρίζουμε τώρα;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*