Ας μιλήσουμε για Κρόνιους…

Ας μιλήσουμε για Κρόνιους…

(εις ανάμνησιν συζήτησης με τον αγαπητό Τελίτσα…)

Κρόνιοι…μα ποιοι είναι πια αυτοί οι Κρόνιοι;…και γιατί μερικοί λένε πως κρύβονται πίσω από όλα τα δεινά της ανθρωπότητας;…και πώς αυτό συμβιβάζεται με τις αναφορές περί Κρόνειας Χρυσής Εποχής της ανθρωπότητος (Χρυσούν Γένος) που περιγράφει ο Ησίοδος;

Πώς έγινε αυτή η μετάβαση από τον καλό στον κακό Κρόνο;…

Αυτή η μετάβαση άπτεται μακροσκελούς ιστορικής, μεταφυσικής και λαογραφικής μελέτης. Πρόκειται για μετάβαση που συντελέστηκε σε εκατοντάδες χρόνια, σε υπερφυσικό επίπεδο εντός εισαγωγικών και παράλληλα με τον αυτοπροσδιορισμό των φυλών-ο ένας παράγοντας επηρέασε τον άλλο («όπως πάνω έτσι και κάτω»).

Η Κρόνεια Χρυσή Εποχή του Ησιόδου ήταν κάτι αντίστοιχο με τον χριστιανικό Παράδεισο και την «προπτωτική» κατάσταση του ανθρώπου που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή. Κάτι ουτοπικά άρτιο… που όμως υπήρξε. Με ανωτέρας ποιότητος βιολογική φύση των ανθρώπων, χωρίς την ανάγκη της φωτιάς -πιο αιθέριοι ίσως- και ξέγνοιαστοι, χωρίς κινδύνους και μόχθο για την εξασφάλιση της τροφής, ήρεμοι, απονήρευτοι, …»αγαθοί»…μέχρι «μωρίας»!


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τελευταία αυτή ταμπέλα, της «μωρίας», η οποία παραπέμπει σε κάτι άβουλο το οποίο δεν ξέρει να εξελιχθεί, απονήρευτο ώστε να βρεθεί, χωρίς να το αντιληφθεί, στο στομάχι του δημιουργού του επειδή έτσι του ήρθε, να ακυρώσει το προϊόν για να δοκιμάσει να φτιάξει κάτι άλλο (εδώ μου έρχονται στο μυαλό και οι Μηχανικοί της ταινίας Προμηθέας), φορέθηκε σε μία ύστερη εποχή, όταν σταδιακά άλλαξε και η παράδοση στον Ελλαδικό χώρο, όπου τα, όχι και πολλά, Ιερά και αγάλματα του Κρόνου αντικαταστάθηκαν και αυτά από του Δία.
Ο Δίας εξήχθη και σε άλλους λαούς. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο και για τον Κρόνο, ο οποίος ταίριαξε και απορροφήθηκε από λαούς πιο βάρβαρους και συγχωνεύτηκε μάλιστα με αντίστοιχους τοπικούς τους θεούς.

Η λατρεία του Κρόνου εκδιώχτηκε από την Ελλάδα. Οι Κένταυροι και άλλοι, όπως ο Κέκρωψ στην Αττική, την είχαν εισαγάγει όσο, ως καλός θεός της γεωργίας, δάσκαλος των καλλιεργειών, προστάτης της καρποφορίας ο Κρόνος, έδενε με την νοοτροπία των ανθρώπων. Όταν όμως οι άνθρωποι αυτοί παρεκτράπησαν σε ανθρωποθυσίες προς τιμήν του και καταπώσεις ανθρωπίνων μελών (γι αυτό λέμε «ο Κρόνος ήθελε να καταπιεί τα παιδιά του»), το σύμβολό του, το δρεπάνι του θερισμού, έγινε δρεπάνι σφαγών (το δρεπάνι «για λαιμούς» του κακού Κρόνου είναι η ημισέληνος της Τουρκίας).

Ο Δίας κατάργησε τις ανθρωποθυσίες. Έτσι..το δρεπάνι με το οποίο έκοψε τους όρχεις του πατέρα του ο Κρόνος, έμεινε ως μια δυσάρεστη ανάμνηση περιορισμένη στην ονοματοδοσία του ακρωτηρίου Δρέπανο στην Αχαΐα.

Ο Κρόνος συγχωνεύτηκε -μιλάμε για εκτός Ελλάδος περιοχές πλέον- με άλλους βάρβαρους θεούς που είχαν όμοια στοιχεία, όπως τον φοινικικό Μολώχ, τον Βάαλ της Καρχηδώνας στην οποία ήδη είχαν ξεκινήσει οι θυσίες βρεφών, τον Σατούρνο στην Ρώμη ο οποίος ήδη ήταν κι αυτός προστάτης της γεωργίας. Εκεί ήταν και ο Ιανός (που «φυγάδευσε τον Κρόνο»).

Και δεν είναι μία διαχρονική (άτοπη, όπως λένε μερικοί) παράφραση ο συσχετισμός Κρόνου-Χρόνου. Στην περίπτωση του Μολώχ, με τον οποίο όπως προαναφέραμε συνταυτίστηκε, εκείνος… «κατάπινε τα συμβάντα του παρελθόντος»!!! (Ξέρουν οι Μολωχιστές του Χόλυγουντ γιατί έφτιαξαν το 1995 την χαζοταινία Λανγκολίερς).

Έτσι και ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά του μόλις γεννιόνταν για να τα κάνει αστραπιαία παρελθόν! ? Και κάποιοι «δυτικοί» (ξανά ?) είχαν γράψει ότι ο Δίας του έσκισε την κοιλιά για να βγάλει τα αδέλφια του. «Εμείς» όμως ανέκαθεν γνωρίζαμε πως τα ξέρασε μαζί με την πέτρα. Και ο νοών νοείτω…

Η λατρεία του Κρόνου αντικατέστησε, στην Ατλαντίδα, την λατρεία του Ποσειδώνος. Οι Ατλάντιοι θέλησαν να κατακτήσουν την Μεσόγειο όταν πια είχαν κυριολεκτικά εκφυλιστεί από την σατανική Κρόνεια τεχνολογία και την βρώση βρεφών που θυσίαζαν (Σας θυμίζει κάτι αυτό;…). Για το τί ήταν αυτή η τεχνολογία, πολλές εικασίες υπάρχουν. Όπως και για την προέλευσή της πριν παραδοθεί στον Κρόνο. Για την ποιότητά της αμφιβάλλουμε εφόσον οι πάροχοι πρέπει να είναι σίγουρα μοχθηροί και απατεώνες, σώρρες του διαστήματος, αποστάτες και κλέφτες, όχι αυθεντικών αλλά ιμιτασιόν υλικών κάποιας ανωτέρας Θείας τεχνολογίας, ή χθόνιοι, με σάρκα, ή πολυδιαστατικοί.

Όλα αυτά, μαζί και το αντίκρυσμά τους επί της Γαίας και τον διαχωρισμό των φυλών αναλόγως του τίνος ακόλουθοι αποφάσιζαν να είναι και πώς αντιλαμβάνονταν την εξέλιξη, θα τα δούμε σε ένα μελλοντικό 2ο μέρος, ελπίζω σύντομα.

diodotos-k-t.blogspot.gr

Loading...

5 thoughts on “Ας μιλήσουμε για Κρόνιους…

 1. ΑΡΧΑΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ [οχιρουμανοβλαχοσαρακατσανοςεκατονταρχος] says:

  ΚΡΟΝΟΣ=ΧΡΟΝΟΣ με βαση αυτο πρεπει ο καθεις να σημειωνει. Οσο για τον δια και κρονο πολλοι συγχρονοι και προηγουμενοι βαρβαροι αλλοιωσει εννοιες , ιστορικα , και γραπτα ελληνων και φερονται δεκαδες χρονια πλεον σαν πτυχιουχοι χωριατλαμαδες βαρβαριουχοι πετυχημενοι οπως οι ρωσοποντιοι [εξι] που γνωριζω εγω σαν γιατροι που ακομα δεν γνωριζουν να διαβαζουν τους εχουν γιατρους μετα απο εξετασεις που »’εδωσαν»’ μαζι με »ματσο» σε εξεταστες με καταγωγη ασιατικη …κωλος και ετσι και το κειμενακι με τους ΚΡΟΝΙΟΥΣ=ΧΡΟΝΙΟΥΣ [χρονος-χρονια..]

 2. ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ says:

  ΡΕ ΣΕΙΣ….! ΡΩΤΑΤΕ ΠΡΩΤΑ Κ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ Κ ΧΡΗΜΑ!!!!!ΚΑΘΕΤΑΙ Κ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ!!!!!!!!!!! ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 50 – 60000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 1696 ΤΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΕΙ Κ ΤΟ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΕΑ………!!!!!!!!!!!!??????????? ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!!!!! ΦΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΡΝΙΑ!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΡΕ ΛΕΣΙΑ!!!!!!!!!!! ΟΕΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!!!

 3. Saturnian Matrix says:

  Ναι ας μιλήσουμε για Κρόνιους. Θυμάστε τον τραγουδιστή των Linkin Park που «αυτοκτόνησε» πριν λίγες ημέρες; Έχετε παρατηρήσει το σύμβολο των Linkin Park; Ένας μαύρος κύβος και μέσα του ένας κεραυνός και ένα τρίγωνο. Πρέπει ο τραγουδιστής ήξερε πολλά και τα έβγαζε και στα βιντεοκλίπ του, πχ δείτε το «Good Goodbye (Official Video) – Linkin Park (feat. Pusha T and Stormzy)», σε αυτό φοράει στο κεφάλι ένα μαύρο καπέλο που συμβολίζει τον Κρόνο, δείχνει κρανία και μπασκέτες που συμβολίζουν τον κρόνο και τα δακτυλίδια του. Ένας μαύρος άρχοντας, προφανώς είναι ο Κρόνος/Σατανάς ο οποίος κάθεται στον θρόνο του και ρυθμίζει τα πράγματα. Ορίζει και το ποιός θα πεθάνει σε κάθε γύρο. Στο τέλπς όμως η αγνότητα ενός κοριτσιού σκοράρει με μια φωτεινή μπάλα μέσα στο δαχτυλίδι του κρόνου, την μπασκέτα, και στο τέλος καταστέφεται το ΜΑΤΡΙΞ του Κρόνου!!! Ρίξτε μια ματιά!!!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=phVQZrb2AdA

 4. PANDAROS says:

  ρε σεις ο Ησιοδος δεν εγραφε καλα λογια για τον ΚΡΟΝΟ?…..Δεν εγραφε πως το χρυσο γεονος ηταν το μονο που διαβωσε με τον ΚΡΟΝΟ και ηταν τζαματο μεσα στην χλιδα?……………Δεβ γραφει ο ΗΣΙΟΔΟΣ πως ολα τα αλλα γενη ηταν μπουρδελο και φταιει ο ΔΙΑΣ γιαυτο?……………………..ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΥΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΑΣ?…………………………………………………………Ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ αυτος ο ΓΑΜΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΑΝΑ?………….Αντε να ελεγες κακα λογια στην αρχαια Αθηνα για τον ΚΕΚΡΟΠΑ…..ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ…………τι ηταν αυτος μαλακας?……………πειτε για να ξερω……………….επειδη καταγομαι απο την ΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ………ΔΕΝ ΘΠΗΡΧΕ ΚΡΟΝΙΟΣ ΛΟΦΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?…και η ειρωνεια ειναι πως 100 μετρα παραδιπλα ο εισαγωμενος Διας ειχε γιγαντιαιο αγαλμα εκει!!!χαχχαχαχχαχαχαχ…………………………….ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΓΑΜΑΤΟ…………..!!!! ΑΠΛΑ ΞΕΠΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΝΕΑ ΦΡΟΥΤΑ .ΚΑΤΙ ΔΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΛΩΝΕΣ-ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΒΡΑΙΟΥ ΚΡΟΝΟ-ΙΕΧΩΒΑ ………….ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!!χαχχαχαχχαχχαχαχχαχα κυβοι σταυροι και τα σχετικα ..τα εχουμε πει αυτα………..μετα ειναι περιεργο να περασουν απο μαχαιρι οι οπαδοι του δια για οσα κανανε χιλιδες χρονια στους οπαδους του κρονοτ?………ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ,,,ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕς?ΚΑΝΟΝΙΑ ΘΑ ΦΑΣ……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *