01:35 - 16/07/2020

«Μάσκες με κεραίες 5G»: Αυτή είναι η νέα θεωρία συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Μια νέα θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, χρήστες του διαδικτύου έκοψαν χειρουργικές μάσκες για να βγάλουν το μέταλλο που βοηθά στην καλύτερη επαφή της μάσκας με τη μύτη μας και εν γένει με το πρόσωπό μας. Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό το σίδερο είναι κεραία 5G.

Εδώ και μερικές μέρες, παρατηρούνται δημοσιεύσεις στα social media οι οποίες κάνουν λόγο για μία νέα θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου ισχυρίστηκαν ότι οι χειρουργικές μάσκες διαθέτουν κρυμμένες κεραίες 5G, σύμφωνα με το «Forbes».

Μερικοί μάλιστα πόσταραν βίντεο και φωτογραφίες στο Twitter που απεικόνιζαν κομμένες μάσκες οι οποίες στο πάνω μέρος τους είχαν ένα μικρό κομμάτι μετάλλου το οποίο βοηθά στην καλύτερη επαφή της μάσκας με τη μύτη. Ωστόσο, για τους συνωμοσιολόγους αυτό το σίδερο αποτελεί μια 5G κεραία.

Όπως τονίζει το «Forbes», σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, αυτό το μικρό μεταλλικό αντικείμενο που βρίσκεται μέσα στη μάσκα θα μπορούσε να επιτρέπει στις κυβερνήσεις είτε να παρακολουθούν τους πολίτες τους είτε να διαδίδουν τον ίδιο τον ιό για κάποιο άγνωστο λόγο.

Το αμερικανικό περιοδικό ωστόσο, διατείνεται ότι η θεωρία αποδομήθηκε γρήγορα από αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες υπενθύμιζαν στους πολίτες ότι αυτές οι μεταλλικές ράβδοι δεν είναι κεραίες 5G και ότι σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Capital», αυτή η θεωρία θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη εν μέσω της πανδημίας, διότι ίσως ωθήσει μερικούς ανθρώπους να αποφεύγουν να φορούν μάσκα.

Το 5G στο πάνθεον των συνομωσιών για τον κορονοϊό

Δεν είναι η πρώτη φορά που το 5G κατηγορείται από συνωμοσιολόγους. Συγκεκριμένα, αρκετοί έχουν ισχυριστεί ότι η τεχνολογία 5G συνέβαλε στη διάδοση του κορονοϊού.

Αν και αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία επιστημονική βάση παρατηρήθηκαν φαινόμενα ανθρώπων που επιτίθεντο σε κεραίες ή ακόμα και σε υπαλλήλους τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Οι αντίπαλοι του 5G το κατηγορούν για τον αντίκτυπο που υποτίθεται ότι θα έχει στο περιβάλλον και την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της διασποράς του κορονοϊού.

sputniknews.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Τα 5 G είναι όπλο του στρατού και όχι γρήγορο ιντερνετ. Αφαιρεί τον αέρα από τους πνεύμονες κάτι παραπλήσιο που θα το χρησιμοποιήσουν για να αυξηθούν τα θύματα δήθεν από την επιδημία (και όχι πανδημία γιατί πανδημία σημαίνει να βγαίνεις έξω και να βλέπεις νεκρούς είτε το 1/3 του λαού) για να υπάρχει δικαιολογία να μας εμβολιάσουν που σημαίνει να μας τσιπάρουν. Ότι γίνεται όταν έχεις υπουργό δικαιοσύνης γιατρό, υπούργο παιδίας κτίστη και υπουργό οικονομίας κλόουν δηλαδή να μη γνωρίζουν να απαντήσουν και να έχουν λόγο για να παιρνάνε τις νομοθεσίες. Επίσης ότι γίνεται με τους Τούρκους θα κάνουν ένα πολεμάκι για να δοθούν αυτά που ζητήθηκαν και επιπλέον και εμείς ένα δωράκι για την καλή γειτονία εχθρών μέσα και έξω. Κάτι δίνουμε , κάτι μας παίρνουνε και όταν δεν έχεις χώμα λάθος να νομίζεις ότι έχεις σπίτι και οικογένεια. Δεν έχεις τίποτα, οπότε και τα λεφτά είναι περριτά.

    • ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΚΑΜΜΕΝΟΣ; ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΚΟΣ;ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΠΕΙ….ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΟΡΔΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ;

  2. Paterakis Iosif 07/16/2020 @ 8:47 ΠΜ

    η ιδιοι φτιαχνουν καποιες γελοιες θεωριες σαν κ αυτη ωστε αυριο μεθαυριο αυτοι οπου εκθετουν και αναλυουν πολλα θεματα κατ αυτους συνομωσια να σε κανουν να φενεσαι γελοιος λεγοντας τετοιες μπουρδες..και να μην σε πιστευουν οσα παραξενα κ να τους φενεται πολλες φορες αυτα οπου θα τους λες..τις αληθειες δεν τις μεταδιδουν τα μεσα τους..τις πραγματικες..κ οταν το κανουν το κανουν κοροιδευτικα

  3. το ιντερνετ προηλθε απο τον αμερικανικο στρατό (Αrpanet)…Τα 5G /6G , θα χρησιμοποιηθουν κατά κορον απο τον εκαστοτε στρατό , για μεταφορά μεγάλων ”πακέττων δεδομενων” σε υπερυψηλές ταχυτητες μεταδοσης στο πεδίο της μαχης & οχι απλα δεδομένων σε κινητά
    τηλέφωνα πολιτών….Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό, έπρεπε η τεχνολογια των υπόγειων οπτικων ινων που γνωρισε άνθηση την περασμενη πενταετια , να μπει στον παγο…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*