13:56 - 07/09/2019

Η Γη σε κόκκινο συναγερμό: Έρχεται φονικός αστεροειδής μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

O αστεροειδής 2019 GT3 έχει χαρακτηριστεί ως ένα πιθανώς καταστροφικό ουράνιο σώμα για τη Γη. Πλησιάζει τον πλανήτη μας λίγες μόλις εβδομάδες μετά το κοντινό, για τα αστρονομικά δεδομένα, πέρασμα ενός άλλου «Καταστροφέα Πόλεων», με την κωδική ονομασία 2019 ΟΚ.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA) προειδοποιεί ότι ένας γιγαντιαίων διαστάσεων αστεροειδής πρόκειται να περάσει από τον πλανήτη μας σήμερα.

Η εκρηκτική του ισχύς υπολογίζεται ότι ξεπερνά εκείνη μιας πυρηνικής βόμβας 50 μεγατόνων κι έχει μέγεθος μεγαλύτερο από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Κινείται με την αστρονομική ταχύτητα των 49.000 χλμ/ώρα και θεωρείται ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κρατήρα με διάμετρο περί τα 5 χλμ.

Στο κοντινότερο σημείο της διάβασης από τη Γη υπολογίζεται πως θα απέχει μόλις 0,04996 αστρονομικές μονάδες (μία αστρονομική μονάδα είναι η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο), δηλαδή περί τα 7,4 εκατ. χλμ. Απόσταση που φαντάζει μεγάλη, αλλά είναι ικανή ώστε ο συγκεκριμένος αστεροειδής 2019 GT3 να χαρακτηρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως «πιθανόν καταστροφικός» για τη ζωή στον «γαλάζιο πλανήτη».

Στις μέρες μας, η πλανητική άμυνα αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία, δεδομένου και του τελευταίου περάσματος του αστεροειδή 2019 ΟΚ, που έγινε αντιληπτός μόλις λίγες ώρες πριν προσεγγίσει τη Γη.

Τέτοιου είδους διαστημικοί βράχοι, ακόμη κι αν βρίσκαμε τον τρόπο να τους καταστρέψουμε στο διάστημα, θα παρέμεναν επικίνδυνοι για τη Γη. Τα θραύσματα από την έκρηξη θα ήταν ικανά να προκαλέσουν χιλιάδες θύματα και καταστροφές στον πλανήτη μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μετεωρίτη που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από τη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ, προκαλώντας περισσότερους από 1.500 τραυματισμούς, κυρίως από σπασμένα γυαλιά, και ζημιές σε χιλιάδες σπίτια.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Αυτους τους δομικούς αστεροειδής ο θεός τους στέλνει να μας προειδοποιήσει οτι πάμε να καταστρεψουμε τον πλανήτη.Ο άνθρωπος απο την γάτα το λιοντάρι δεν έχει καμια διάφορα και σίγουρα ο θεός δεν περιμενε να ζούμε τέτοια άσχημη εξέλιξη και Μαέ προειδοποιεί αλλά τι φταίνε οι άνθρωποι που είναι σωστοί σε αυτον τον πλανήτη.Για το χρήμα και την εξουσία πάμε να καταστρεψουμε όλον τον πλανήτη για το χαρτονόμισμα τα υλικά αγαθά αν είναι δυνατόν αυτοί οι 1000 περιπου πόσοι είναι που κανουν κουμάντο στον πλανήτη αυτου; ο θεός πρεπει να καταστρεψει

  2. ….eαν ερθει στην γη θα σωσει τους ελληνες πρωτον , και δευτερον θα φερει μικροβια που τρωνε αλλα μικροβια…. ο θεος ας ερθει εστω και με θορυβο φωτεινο…

  3. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 09/07/2019 @ Σεπτέμβριος 7, 2019 10:08 μμ

    10: 08μμ: Ούφ! Φαίνεται να πέρασε, (ή όχι ακόμα?)!!!

  4. Μάλλον πίνει καφέ ακόμα!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*